Jump to content

johnad

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Δημοσιευσεις

  33
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

Community Reputation

0 Neutral

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας

Previous Fields

 • Νομός
  Αττικής
 • Χώρα
  Hellas
 1. johnad

  Η Ζωή Με Το Ich

  Επέλεξα δύο μικρών διαστάσεων ψαράκια με την προοπτική να δοθούν μόλις μεγαλώσουν. Admin note. Θα παρακαλούσα να μείνουμε στο θέμα χωρίς ειρωνείες προς άλλους.
 2. johnad

  Η Ζωή Με Το Ich

  Αυτό που προτείνεις δεν δούλεψε. Το δοκίμασα στα πρώτα στάδια της ασθένειας.
 3. johnad

  Η Ζωή Με Το Ich

  To ενυδρείο είναι 120 λίτρων. Το skimmer είναι deltec mce300. Eσωτερικό φίλτρο της μαμά εταιρείας JEWEL με προσθήκη άνθρακα-αντιφώσφορου. Σε ζωντανά αυτή τη στιγμή υπάρχουν 2 clown, 1 bluetang, μία γαρίδα και μαλακά κοράλλια. Η θερμοκρασία αυτή τη στιγμή είναι στους 29 βαθμούς, η αλατότητα στο 1.020 και οι υπόλοιπες τιμές στα επιθυμητά επίπεδα. Από χθες σταμάτησα τη χρήση του herbtana (μετά από 11 ημέρες) και έβαλα ξανά σε λειτουργία το skimmer. Ελπίζω να σας κάλυψα.
 4. johnad

  Η Ζωή Με Το Ich

  Σκόρδο ταΐζω από την πρώτη ημέρα που μπήκαν τα ψάρια στο ενυδρείο. Επειδή δεύτερο ενυδρείο δεν υπάρχει σκέφτομαι να βάλω βράχο, γαρίδα και κοράλλια σε δοχείο 40 λίτρων με τον κυκλοφορητή και να αφήσω το ενυδρείο με τον αραγωνίτη, το skimmer και το φίλτρο. Εκεί να ρίξω την αλατότητα στο 1.009. Τι πιθανότητες υπάρχουν να αποδώσει αυτή η τακτική ή παραλλαγές αυτής (π.χ. skimmer σε δοχείο) και ποιες μπορεί να είναι οι πιθανές παρενέργειες σε αραγωνίτη ή βράχο αντιστοίχως?? Ευχαριστώ και πάλι
 5. johnad

  Η Ζωή Με Το Ich

  Οι παράμετροι είναι ok ακόμη και τώρα που το skimmer είναι εκτός για 11η ημέρα. Καραντίνα με υποαλατότητα μάλλον είναι η επόμενη λύση.
 6. johnad

  Η Ζωή Με Το Ich

  Καλημέρα, η θερμοκρασία είναι ήδη στους 29. Δυστυχώς είναι reef. Σκέφτομαι να αφαιρέσω κοράλλια-γαρίδα και να ρίξω την αλατότητα. Δεν ξέρω βέβαια αν θα νεκρώσει ο βράχος. Όντως με τα reef safe σκευάσματα δεν γίνεται τίποτα. Απλώς συντηρείται μία αρρωστημένη κατάσταση. Και κάποιοι υπόσχονται αποτελεσματικότητα 99%!!!!
 7. johnad

  Η Ζωή Με Το Ich

  Καλησπέρα σε όλους, Το ich πρωτοεμφανίστηκε στο ενυδρείο μου μετά την προσθήκη δύο tangs. Οι πρώτες ημέρες ήταν ενθαρρυντικές καθώς τα ψάρια προσαρμόστηκαν και τα σημάδια παρέμεναν λιγοστά. Κάποια στιγμή ωστόσο ήρθε το ξέσπασμα. Ξεκίνησα, λοιπόν, άμεσα θεραπεία με το σκεύασμα της Herbtana (reef safe), θερμοκρασία σταδιακά στους 29 και αλατότητα λίγο κάτω από 1.020. Μέσα στις δύο επόμενες ημέρες το grey tang μας εγκατέλειψε και από τότε η κατάσταση είναι σταθερή. Δηλαδή το blue tang γεμάτο στίγματα και οι δύο cloun με εμφανή σημάδια. Σήμερα είμαι στην 11η ημέρα θεραπείας με το σκεύασμα της Herbtana. Κανένα αποτέλεσμα. Γι΄αυτό λοιπόν αναζητώ νέες λύσεις. Κάποια πρόταση?? Ευχαριστώ και πάλι
 8. johnad

  Πρόβλημα Με Ick Σε Blue & Grey Tang

  Δεν ξέρω αν υπάρχει λόγος να ταλαιπωρήσω τα ψαράκια αν μπορώ να καταφύγω στη χρήση ενός reed safe σκευάσματος. Επίσης, φοβάμαι μήπως η κατάσταση επιδεινωθεί ή μήπως το παράσιτο μεταδοθεί στους κλόουν ή σε τελική ανάλυση μήπως χάσω κάποιο ψάρι
 9. johnad

  Πρόβλημα Με Ick Σε Blue & Grey Tang

  Η αλατότητα έπεσε σταδιακά (1.025 σε 1.019 μέσα σε 5-6 ημέρες παρόλα αυτά έχασα μία γαρίδα (blood), o αστερίας μας εγκαταλείπει και η ambionensis είναι στατική (τρέφεται κανονικά). Διάβασα ότι χωρίς τη χρήση φαρμάκων δεν απαλάσσεσαι οριστικά από το συγκεκριμένο παράσιτο. Αληθεύει? Η χρήση του ΗERBTANA θα σκοτώσει τα ασπόνδυλα?
 10. johnad

  Πρόβλημα Με Ick Σε Blue & Grey Tang

  Kαλησπέρα και πάλι, Οι τιμές είναι στα επιθυμητά επίπεδα. Τα ψάρια τρέφονται κανονικά και η συμπεριφορά τους δείχνει φυσιολογική. Υπάρχει ήδη μία ambionensis στο ενυδρείο χωρίς ωστόσο να έρχεται σε επαφή με τα ψάρια. Για τη χρήση Herbtana microbe Lift τι λέτε; Υπάρχει περίπτωση η αυξημένη θερμοκρασία και η χαμηλότερη αλατότητα να επηρεάσει τους υπόλοιπους ζωντανούς οργανισμούς; Ευχαριστώ για τη βοήθεια
 11. johnad

  Πρόβλημα Με Ick Σε Blue & Grey Tang

  Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά, Τις τελευταίες ημέρες προσπαθώ να βρω μία λύση για τα προσβεβλημένα με ick tangs που προστέθηκαν πριν από μία εβδομάδα στο ενυδρείο μου. Αρχικώς, το μπλε εμφάνισε ένα λευκό σημάδι στο πτερύγιό του (σαν βαμβάκι) και το γκρι τα γνωστά σημάδια στο σώμα του. Στη συνέχεια το γκρι ανταποκρίθηκε στην τροφή με το έλαιο σκόρδου και τη μικρή αύξηση της θερμοκρασίας (27 βαθμούς) με τα σημάδια να εξαφανίζονται από το σώμα του (παρέμειναν στα πτερύγια). Στο μπλε το βαμβάκι στο πτερύγιο διατηρήθηκε. Σήμερα τα σημάδια στο σώμα του γκρι επέστρεψαν και τα 2-3 λευκά στίγματα στο μπλε πολλαπλασιάστηκαν. Αύξησα τη θερμοκρασία στους 28 και έριξα την αλατότητα στο 1.019. Σημειώστε ότι στο ενυδρείο φιλοξενούνται μαλακά κοράλλια, ένας αστερίας που δείχνει να μας εγκαταλείπει, μία γαρίδα (η δεύτερη μας "άφησε") και δύο κλόουν. Δυστυχώς δεν υπάρχει δεύτερο ενυδρείο για καραντίνα, συνεπώς αναζητώ την καλύτερη δυνατή λύση με τα μέσα που διαθέτω αυτή τη στιγμή.
 12. johnad

  Σύνθετο Πρόβλημα Άλγης-Κοραλλίνης

  Δυστυχώς δεν υπάρχει επιπλέον χώρος για σαμπ. Το νεορό είναι από βρύση (η όσμωση είναι το επόμενο βήμα δεχτές προτάσεις για να μην σκορπίσω άδικα λεφτά) και τα συμπληρώματα απιονισμένο. Πέρα από τον βράχο δείχνει να αναπτύσσεται και σε συγκεκριμένα σημεία στον αραγωνίτη. Το περίεργο είναι ότι για 10-15 ημέρες, όταν δεν υπήρχαν ψάρια παρά μόνο βράχος και η φωτοπερίοδος ήταν περιορισμένη, δεν είχε εμφανιστεί τίποτα. Αν κρατήσω τα φώτα κλειστά για 2-3 ημέρες τα ψάρια δεν θα επηρεαστούν??
 13. johnad

  Σύνθετο Πρόβλημα Άλγης-Κοραλλίνης

  Προσθήκη βακτηρίων? Υπάρχει περίπτωση να βοηθήσει στον περιορισμό της άλγης?
 14. johnad

  Σύνθετο Πρόβλημα Άλγης-Κοραλλίνης

  Προσθήκη βακτηρίων? Υπάρχει περίπτωση να βοηθήσει στον περιορισμό της άλγης?
 15. johnad

  Σύνθετο Πρόβλημα Άλγης-Κοραλλίνης

  Ενίσχυσα τη ροή στον κυκλοφορητή. Θα προμηθευτώ σαλιγκάρια (καμιά πρόταση για το είδος?) γιατί οι δύο γαρίδες δεν "γουστάρουν" άλγη απ' ότι βλέπω. Για τη κοραλλίνη που λευκαίνει έχεις να προτείνεις κάτι? Τι το προκαλεί αυτό?
×

Important Information

Πολιτική απορρήτου και Όροι χρήσης