Jump to content

Σβετα

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Δημοσιευσεις

  196
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

Community Reputation

0 Neutral

Profile Information

 • Φύλο
  Γυναίκα
 • Τα Ενυδρεία μου
  35+65+100 λιτρα

Previous Fields

 • Χώρα
  Ukraine

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 1. Σβετα

  Έρευνα για Aquaponics

  http://www.greentalk.ru/node/1292
 2. Σβετα

  Μια λύση στην κρίση για ενυδρεία

  Μόλις διάβαζα κάτι που ίσως αλλάζει τα δεδομένα στα ενυδρεία με ζωοτόκα http://www.uwwportal.ru/index.php?name=Pag...page&pid=65 . Με απλά λόγια , ζωοτόκα μπορούν να αντέξουν ακόμη και την θερμοκρασία 16 βαθμούς τον χειμώνα και μάλιστα έτσι κερδίζουν διάρκεια ζωής - τα γαππη μπορούνε να φτάσουν στα 6 αναπαραγωγικά χρόνια . Ταυτόχρονα με την μύωση τις θερμοκρασίας γίνετε και μύωση τις τροφής [ προφανώς επειδή μειώνετε ο μεταβολισμός ].Η γέννες περιορίζονται σε 2-3 του χρόνου . Όποτε σύμφωνα με το άρθρο και τα ζωοτοκα με κάποια προσαρμογή μπορούν να βγουν ασπροπρόσωπα στην οικονομική κρίση .
 3. Σβετα

  Puzzle Mania

  Εγώ έχω 18000 ,276*192 . Εχω τελειώσει τα τρια κομμάτια απο τα τέσσερα και καπου βαρέθηκα , αλλα που θα παει , θα το αποτελειώσω ... κάποτε .
 4. Σβετα

  Guppies σε 35-40 λίτρα

  Τότε εσύ μια ευτυχής εξαίρεση επειδή συνήθως είναι κανίβαλοι , μόνο τα αγρία γαππη είναι καλοί γονείς .
 5. Σβετα

  να βαλω γεννηστρα ή οχι

  Το ξέρω , η δικές μου γεννάνε μόνο σε γεννήστρα . Μάνο μην βάζεις εκεί τις γαππινες απο πριν , πρέπει να μπουν την τελευταία στιγμή .Και μην ταΐζεις τα μικρά μόνο με ξηρές τροφές , βρες κάτι ζωντανό η κατεψυγμένο . Καλή επιτυχία .
 6. Σβετα

  Guppies σε 35-40 λίτρα

  Δεν χρειάζεται να είναι πλέκο η όπως τον λες εσύ γλυφτης , ίδιοι γονείς βλέπουν τα νεογνά σαν ένα ωραίο μεζεδάκι .
 7. Σβετα

  να βαλω γεννηστρα ή οχι

  Η γεννήστρα δεν έχει να κάνει μονο με την ασφάλεια του γόνου .Την πρώτη εβδομάδα συνιστάτε να ταΐζουμε τα μικρά κάθε 2 με 4 ώρες και είναι πρακτικά αδύνατων να γίνει σε μια μεγάλη γυάλα .Με τέτοιο εντατικό τάισμα το νερό θέλει καθημερινές αλλαγές και είναι πολύ πιο εύκολα να γίνουν σε μια μικρή γυάλα . Όποτε βάζουμε γεννήστρα και μετα μεταφέρουμε τα νεογνά σε μια άλλη γυάλα - ακόμη και σε ένα γυάλινο βάζω 3-5 λύτρων με αεροφιλτρο . Έτσι τα ψαρια μας θα μπορέσουν να αναπτυχθούν σωστά στις πρώτες και τις πιο κρίσιμες μέρες τις ζωής τους .Οι παραγωγοί τον γαππη λένε ότι τα ψάρια που δεν έλαβαν την απαραίτητη φροντίδα την πρώτη εβδομαδα ποτέ δεν θα αναπτύξουν σωστό χρωματισμό και μέγεθος . Βεβαία , ακόμη καλύτερο είναι να βάλετε το ψάρι σε μια άλλη γυάλα με μερικά φυτά να επιπλεύσουν για να γεννήσει και μετά να την βγάλετε από εκεί ενώ τα μικρά θα μένουν μέσα . Καλό είναι να ταΐζουμε την γαππινα την ώρα που γεννάει , έτσι ορμάει λιγότερα στα νεογνά .
 8. Σβετα

  Σύλληψη ψαριού

  Φαγητό στην ''ψαροπαγηδα '' έβαλες ?
 9. Σβετα

  Μια λύση στην κρίση για ενυδρεία

  Επειδή δεν έχω καθόλου τεχνικές γνώσεις να κάνω μια ''ξανθή'' ερώτηση . Αν κατάλαβα καλά με τα ψάρια του κρύου νερού αποφεύγουμε τον θερμοστάτη - η και κάτι άλλο που δεν το έπιασα ?. Όμως από ότι θυμάμαι - θα με διορθώσετε αν κάνω λάθος - εκείνα χρειάζονται την θερμοκρασία 14 με 16 βαθμούς τον χειμώνα [κάπου το διάβαζα ] Πρακτικά αυτό σημάνει ότι χρειαζόμαστε [ακόμη και τον χειμώνα] ψύξη -τουλάχιστον εγώ που έχω στο σπίτι σταθερή θερμοκρασία 25 βαθμούς χειμώνα - καλοκαίρι . Δεύτερο . Πρακτικά πόσο καίει ένας θερμοστάτης ,για παράδειγμα ο δικός μου jager 100watt με την διαφορά θερμοκρασίας μέσα στο νερό - έξω από το νερό 2-3 βαθμούς . Υπάρχει ανάμεσα μας κάποιος ηλεκτρολόγος που ξέρει να απαντήσει . Ευχαριστώ εκ τον προτέρων .
 10. Σβετα

  Τα Guppies δεν τρώνε, δεν ανεβαίνουν στην επιφάνεια

  Τα ψάρια σου χρειάζονται άμεση θεραπεία .Σταμάτα το τάισμα για μια μέρα . Αδειάζεις το μισό νερό του ενυδρείου σου και βάζεις STRESS COAT και 15 γρ ενυδρειακό αλάτι , ετοιμάζεις ακόμη 15 λύτρα νερού με ακόμη 15 γρ αλατιού και STRESS COAT και αρχίζεις να γεμίζεις το ενυδρείο με φρέσκο νερό σου σιγα- σιγα , κούπα- κούπα όλοι την ημέρα , έτσι δεν προκαλείς άλλο στρες στα ψάρια από τις απότομες αλλαγές .Στα τεχνικά θέματα [αιτείς του ανόδου τις αμμωνίας και τρόποι αντιμετώπισις ] θα σε βοηθήσει καλύτερα κάποιος άλλος .
 11. Σβετα

  Ιδανικές τιμές ενυδρείου ΝΟ3

  Παρακαλώ .Και μην αγχώνεσαι , όλα θα πάνε καλά .Τα παλιά υπολείμματα δεν φεύγουν τόσο εύκολα επειδή δεν είναι πλέων σκουπίδια αλλά λάσπη , έχουν είδη λιώσει και πέρασαν κάτω στο υπόστρωμα [αιδε να τα βρεις ]
 12. Σβετα

  Ιδανικές τιμές ενυδρείου ΝΟ3

  Να πω μια απλή εξήγηση . Όσο έλειπες ποιος τα τάιζε τα ψαράκια σου , μήπως έβαλε λίγο φαΐ παραπάνω ?Η μήπως έβαλες λίγο παραπάνω φαγητό εσύ τάρα που ήρθες ? Μην τα ξανά ταΐζεις και μέτρα ξανά την αμμωνία , στο στρεφόμενο ενυδρείο πέφτει γρήγορα .
 13. Σβετα

  Ιδανικές τιμές ενυδρείου ΝΟ3

  Καλημέρα .Ζητώ συγνώμη που σε ζαλίζαμε με το χαζοκαυγα μας . Vallisneria δεν ανέχεται την παρουσία στο νερού πολλών αλάτων , περίσσεια ιόντων νατρίου [κοινό αλάτι] σταματάει την ανάπτυξής της. Οξείδιο του σιδήρου (σκουριά) την καταστρέφει . Ψάξε τι ακριβώς έχεις εσύ [το αλάτι το βάζουμε συχνά στα ζωοτοκα και επίσης συγκεντρώνετε από την εξάτμιση νερού , το οξείδιο του σιδήρου παλιά υπήρχε ακόμη και στην βρύση [από τις σωλήνες η από την πηγή ] δεν ξέρω όμως τι γίνετε τώρα . Η ανουμπια είναι από τα πιο ανεκτικά φυτά και μπορεί να μεγαλώσει σχεδόν σε όλες τις συνθήκες παρόλο που προτιμάει να είναι σε σκιά [για αποφυγή αλγών ] και δεμένη σε κάποια ρίζα η πέτρα ].
 14. Σβετα

  καφε τριχοιδης αλγη

  Αυτό το έχω πει από την αρχή και με έκραξαν για αυτό και τους έστειλα αλλού .
×

Important Information

Πολιτική απορρήτου και Όροι χρήσης