submarine1981

Ομάδα Συντονισμού
 • Δημοσιευσεις

  2.608
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

 • Days Won

  4

submarine1981 last won the day on January 6 2016

submarine1981 had the most liked content!

Community Reputation

535 Excellent

Σχετικά με το μέλος submarine1981

 • Τίτλος
  AZ team

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τα Ενυδρεία μου
  reef 250 lt

Previous Fields

 • Χώρα
  Hellas

Πρόσφατοι επισκέπτες

1.260 εμφανίσεις προφίλ
 1. @teoxan Μοιάζουν και σαν ψάρια και σαν γαρίδες. Πολλες γαρίδες κολυμπούν κανονικότατα όπως οι μεσογειακές, οι mysis κλπ και κυρίως στα νεαρά στάδια,όπως φαίνονται να είναι (αν ειναι) αυτές. Διαθέτουν στην ουρά τους τα πλεοπόδια που εξυπηρετούν αυτόν τον σκοπό. Σαν μέγεθος που βλέπω καθιστά λιγο δύσκολο να ειναι ψάρια, καθώς φαίνονται προχωρημένης ηλικίας και οτι βρίσκονται στο στάδιο της Αρτεμιας, παρά των ρότιφερ. Αυτό σημαίνει οτι στο στάδιο που έτρωγαν ρότιφερ, θα έπρεπε να είχαν ψοφήσει σε 1-2 μέρες. Το ενδεχόμενο όμως, να έχεις μια ποικιλία ζωοπλανκτονικών ειδών που να κάλυψε τις ανάγκες των ψαριών αντί για ρότιφερ δεν είναι καθόλου απίθανο, και ειδικά αν οι αλλαγές νερού γίνονται πολύ αραιά, εώς καθόλου. Αν εχεις την δυνατότητα να φτιάξεις μια Mix κατεψυγμένη τροφή με αρτέμια ή cyclops μαζί με ροτιφερ,λογικά θα σου ζήσουν και θα φάνε. Και φυσικά αν μπορείς να τα απομονώσεις με κάποιο τρόπο σε μια γεννήστρα πχ. Βλέποντας ξανά και ξανά το βίντεο ψηφίζω για είδος γαρίδας. Σε μερικά σημεία του βίντεο μοιάζουν πολύ τα χαρακτηριστικά τους με αυτά των Mysis. Εσένα πως σου φαίνονται?
 2. Την βάνα του αέρα πόσο ανοιχτή την έχεις? Εχεις δοκιμάσει να την κλήσεις λιγάκι? Το πλαστικό χώρισμα που χωρίζει την μεριά της αντλίας με το τμήμα που είναι η έξοδος του νερού είναι τέρμα κάτω? Το πλαστικό που κάνει καταρράχτη, το έχεις? ακουμπάει στο τελείωμα του μέσα στο νερό, κάνοντας τσουλήθρα το νερό? ή πέφτει κατακόρυφα, και είναι εκτός νερου?
 3. Εγω τέτοιες βλέννες παρατηρώ όταν κάτι στρεσσάρει τα κοράλλια. Αυτο μπορεί να ειναι το οτιδήποτε. Απο μηχανικό παράγοντα π.χ πολύ άτσαλο target feeding πχ, ή κάποια αλλαγή στο νερό. Εδώ μάλλον θα είναι το αλάτι, γιατί πιθανόν θα είναι φτωχό σε κάποιον χημικό παράγοντα(απο ΚΗ έως το οτιδήποτε) που το tropic marine pro τον παρέχει και μάλιστα πλουσιοπάροχα και γιαυτό και δεν είχε πρόβλημα ο @PanaGreco. Τουλάχιστον αυτό μπορώ να σκέφτώ με το μυαλό μου ώς την μοναδική αλλαγή που έγινε στο ενυδρείο και εφόσον όλα τα άλλα (θερμοκρασίες κλπ) ήταν Οκ. Δεν έχω τύχει σε περίπτωση βακτηριδιακής λοίμωξης σε κοράλλια για να ξέρω, και σίγουρα δεν αποκλείω κάτι τέτοιο.
 4. Βάστα γερά Νίκο. Μια χαρά πάει το ενυδρείο.
 5. Υπομονη. Απο την στιγμη που υπάρχει ΝΗ3 μέσα σιγα σιγα θα στρώσει ο κύκλος, και θα φτάσεις σε σημείο όπου θα ρίχνεις τροφή και θα έχεις ΝΗ3:0 , ΝΟ2:0, και ΝΟ3: 5-10 (παίζει το νούμερο) Εγω ίσως να μην έριχνα και καθόλου άλλα βακτήρια. Εχει μπεί το μπόλι μέσα και επωάζονται στο ενυδρείο μέσα. Θέλει χρόνο για να φτάσει ο πληθυσμός τους σε σημείο ικανό να ανταγωνιστεί την ΝΗ3/ΝΟ2. Φυσικα αν θέλεις να βάλεις βακτήρια βάλε, καθώς θα βοηθήσουν στο να ολοκληρωθεί ο κύκλος ποιό γρήγορα. Τροφούλα θα έριχνα ανα 2 με 3 μέρες πλέων.
 6. Και εγω στο μπαλκόνι θα τον έβγαζα, όμως πρώτα θα τον έτριβα και θα τον έπλενα πολύ καλα με νέρο βρύσης, για να φύγουν διάφορα ζωάκια και άλγες που μπορεί να έχει.
 7. Ωραίο αποτέλεσμα!!! Με το καλό να μπούν και τα ψαράκια. Η υπερχείλιση σου κάνει καθόλου θόρυβο ?
 8. Ακριβώς όπως τα λένε τα παιδιά. Και στο μέλλον πιθανόν να σου τρώει και κατεψυγμένη όπως εμένα.
 9. ωραια χρώματα!!!
 10. -Γενικά ότι νερό είναι στάσιμο, δεν είναι καλό. Αν είναι κλειστό το καπάκι, το Ο2 θα πέσει λόγο αποσύνθεσης οργανικών ουσιών/οργανισμών, με αποτέλεσμα πτώση ΡΗ. (Δεν ειναι οτι καλύτερο για ενυδρείο). Σε ακραίες περιπτώσεις που υπάρχει πολλές οργανικές ύλες, τότε μπορεί να εμφανιστούν αναερόβιες συνθήκες, με χαρακτηριστική οσμή κλούβιου αυγού (θα σου έχει τύχει πιστεύω να μυρίσεις στάσιμα νερά, όπως κάποιος βούρκος π.χ). Φυσικά δεν νομίζω να είσαι σε αυτή την περίπτωση, αλλά και μόνο η πτώση Ο2 και ΡΗ φτάνει νομίζω. Αλλα και πάλι εξαρτάται και το σημείο που θα πάρεις νερό. Μπορείς αν θες να το αποθηκεύσεις με κλειστό καπάκι που λες, να πέσει το ΡΗ και το Ο2, και απλά όταν θα το χρησιμοποιήσεις να το αερίσεις λίγο με αεραντλία ή με κυκλοφοριτή , και να επανέλθουν οι τιμές στο φυσιολογικό τους. (πιστεύω θα δουλέψει αυτη η μέθοδος) Αυτά όσο αφορά την χρήση του σε ενυδρείου. Για φαρμακευτική χρήση (μπουκώματα στόματος/ ξέπλυμα μύτης σε περίπτωση αλλεργίας κλπ) δεν θα επηρεάσει ιδιαίτερα τις ιδιότητες του, καθώς το μόνο που σε νοιάζει είναι κυρίως η αλατότητα. (Φυσικά δεν μιλάω για περίπτωση, να μυρίζει...γιατί τότε ερχόμαστε στην περίπτωση που έχει πολλές οργανικές ύλες και έχουν αλλοιώσει την ποιότητα του νερού). - Για το τάισμα...μην ανησυχείς...μόλις πέσει στον πάτο το κομμάτι γαρίδας θα το αντιληφθεί αμέσως και θα πάει να φάει.
 11. -Το δοχείο με το νερό πρέπει να το έχεις ανοιχτό απο πάνω. Αν δεν είναι τότε δεν θα μπορεί η κυκλοφορία να σου κάνει καλό σε ΡΗ και οξυγόνο. - Για ΝΗ3,ΡΟ4 μόνο με μετρήσεις θα δεις. Και γω πιστευω δεν θα εχεις ιδιαίτερο πρόβλημα. -Για την φώτο και μένα για τσουτσούνι μου φαίνεται. Εγω θα το έβγαζα γιατι δεν μου αρέσει αισθητικά στο ενυδρείο. -Για τους ερημίτες, θα τους τάιζα επίσης γαριδούλα ή καλαμάρι. Δεν νομίζω να είναι φυτοφάγοι. Και γενικά δεν θα έμπαινα στην διαδικασία να μαζέψω το "μαρούλι" γιατί στο ενυδρείο θα έχεις πάρα πολύ λίγους (εώς κανέναν) οργανισμό που να το τρώει. Τα σαλιγκαράκια πιστευω θα βρίσκουν λίγο πρασινάδα πάνω στα βράχια και στα τζάμια, που θα πιάσει με τον καιρό.
 12. Κατα την γνώμη μου αν αποθηκεύσεις το νερό και το έχεις σε ακινησία, θα ψοφήσουν οι μικροοργανισμοί που θα έχει μέσα του, απο έλλειψη τροφής,οξυγόνου,και φωτοσύνθεσης. Θα μου πεις "και τι με νοιάζει ? " Αν ειναι λίγη η ποσότητά τους, τότε ίσως να μην έχεις ιδιαίτερο θέμα, όσο αφορά ΝΗ3, ΡΟ4. Όμως το νερό σε ακινησία, ειδικά αν ειναι για μεγάλο διάστημα θα έχει χαμηλό οξυγόνο, και ΡΗ φαντάζομαι. Οπότε εκεί που θα περιμένει το ενυδρείο μια αλλαγή με φρέσκο νερό με καλό ΡΗ, καλό οξυγόνο κλπ, εσυ του εισάγεις νερό φτωχό σε οξυγόνο, ακατάλληλο ΡΗ κλπ. Αν μπορείς να το έχεις αποθηκευμένο και να έχεις εναν κυκλοφοριτή μέσα θα ήταν το τέλειο. Αλλιώς αποθήκευσε το, και μια μέρα πριν το χρησιμοποιήσεις σε αλλαγή, βάλτο σε κυκλοφορία. Και αν μπορείς πάρε μετρήσεις ΝΗ3 και ΡΟ4 και ΡΗ, να δείς αν είναι οκ. Αν ειναι οκ, εφαρμόζεις αυτή την μέθοδο και είσαι οκ.
 13. Νομίζω ειναι bristle worm. Αστο, δεν θα σου κάνει κάποιο κακό. Εκτός και αν αργότερα σκέφτεσαι να βάλεις κανένα clam, όπου αν το κόψει λόρδα, μπορεί να στο χτυπήσει.
 14. Τέλειο!!!! Θανάση, γιατί άλλαξες την συχνότητα αλλαγών ? Το κάνεις για πειραματισμό? ή διαπίστωσες κάτι που δεν σου άρεσε?
 15. Συμφωνώ με τον @dimtsok οσο για την πηγή άνθρακα μην βιάζεσαι ακόμη. Περίμενε να στρώσει το ενυδρείο σου, να περάσουν μερικοί μήνες και βλέπεις μετα.