Jump to content

submarine1981

Ομάδα Συντονισμού
 • Δημοσιευσεις

  3.174
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

 • Days Won

  5

submarine1981 last won the day on January 9 2018

submarine1981 had the most liked content!

Community Reputation

762 Excellent

Σχετικά με το μέλος submarine1981

 • Τίτλος
  AZ team

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τα Ενυδρεία μου
  reef 250 lt

Previous Fields

 • Νομός
  Ευβοίας
 • Χώρα
  Hellas

Πρόσφατοι επισκέπτες

1.778 εμφανίσεις προφίλ
 1. submarine1981

  Ολικός καθαρισμός και αναγέννηση ενυδρείου

  Τον νέο αραγονιτη ξεπλυνε τον πριν τον βάλεις μεσα αρκετά καλά.
 2. submarine1981

  Deltec mce 600

  Αυτες οι φυσαλίδες που βλέπουμε αιωρούνται? ή είναι κολλημένες στο τζάμι? Μια λύση ειναι να βγάλεις την προσθήκη της σωλήνας που ριχνει το νερό το σκιμερ στο ενυδρειο(αν βγαίνει), και να βάλεις ενα σφουγγαράκι να πέφτει πάνω το νερό. (και κατα καιρούς θα το πλένεις, ανάλογα την μάκα) Το σκιμερ μεταχειρησμένο το πήρες? Αν ναι ρώτησέ τον μήπως είχε και αυτος παρόμοιο θέμα και πως το έλυσε.
 3. submarine1981

  Deltec mce 600

  υποτίθεται η τσουλήθρα κάνει αυτή την δουλειά. αν στρίψεις λιγο την σωλήνα να γίνει σαν τσουλήθρα δεν γίνεται?
 4. submarine1981

  Deltec mce 600

  Οταν μπορέσεις ανέβασε μερικές φώτος να δούμε πως είναι το σκιμερ, σχετικά με την πατέντα που λες.
 5. submarine1981

  Deltec mce 600

 6. submarine1981

  Deltec mce 600

  παίξε λίγο με το διακοπτάκι του αέρα. Στο Manual λέει οτι πρέπει να δείχνει 14:00 ώρα. Εγώ πολλές φόρες τυχαίνει να το έχω και 12 και 13. (Αυτό σε περίπτωση που ο θόρυβος είναι η εισαγωγή του αέρα) Για το υπόλοιπο κομμάτι, η δικιά μου η αντλία (άσπρη) έχει στο κάτω μέρος της δεξιά και αριστερά και παράλληλα μεταξύ τους λαστιχάκια που ακουμπάνε στον πλαστικό πάτο του σκίμερ. Πίεσε την απο πάνω να πατήσουν καλά αυτά, έτσι ώστε να μην συντονίζει. Για τις φυσαλίδες βάζεις την πλαστική τσουλήθρα και υποτίθεται δεν φέρνει φυσαλίδες στο νερό (εμένα δεν φέρνει). Αν η τσουλήθρα βρομίσει θέλει καθάρισμα, γιατί γίνεται ανώμαλη η επιφάνεια και καθως κατεβαίνει το νερό βρίσκει αυλάκια και θύλακες αέρα και δημιουργεί φυσαλίδες (μεγάλες) στο τελείωμα και θόρυβο. Για την στάθμη....έχεις βάλει υλικά μέσα στον θάλαμο ? όπως κάλτσα με αντιφώσφορο? αν ναι, εχει ανέβει προς τα πάνω, και πρέπει να την πατήσεις να κάτσει κάτω. Επίσης αν το διακοπτάκι του αέρα ειναι αρκετά κλειστό , πάλι ανεβαίνει η στάθμη του. Ολα αυτά ισχύουν αν είναι και καθαρό όπως είπε να κάνεις ο @fishbone! Σου στέλνω και φώτο με την στάθμη την δικιά μου.
 7. submarine1981

  Ολικός καθαρισμός και αναγέννηση ενυδρείου

  όπως λέει ο @fishbone! θελουν όλα σχολαστικό πλύσιμο. Για το Deep Sand Bed δεν μπορώ να πω κάτι γιατι δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ λόγω του οτι εχω μικρό sump. Παρόλα αυτά εγω θα εβαζα τον καινούργιο αραγωνίτη. ή αν θα ήθελα να γλιτώσω χρήμα, τότε αφου θα είχα πλύνει πάρα πολύ καλά τον παλαιό αραγονίτη , θα έβαζα π.χ τα 10 cm παλαιό, και τα υπόλοιπα 5 cm με τον καινούργιο. Με λίγα λόγια τον παλαιό θα τον έβαζα στα κατώτερα στρώματα, είτε στο ενυδρείο, είτε στο sump, και απο πάνω θα έστρωνα φρέσκο αραγονίτη που θα πάταγε πάνω στον παλαιό. Τα νούμερα 10 cm και 5 cm ειναι θεωρητικά. Δεν θυμάμαι τις ποσότητες που πρέπει να εχει το Deep Sand Bed.
 8. submarine1981

  Ολικός καθαρισμός και αναγέννηση ενυδρείου

  Μπορεις να αφήσεις τις μισές βιόσφαιρες, και υαλοβάμβακα οχι συνέχεια. Καλύτερα ανα διαστήματα για να μην σου ανεβάζει NO3. Κατα τα άλλα μπορείς να προσθέσεις ζωντανό βράχο. Κάτι άλλο δεν χρειάζεται για αρχή. Αργότερα αν εχεις όρεξη μπορείς να φτιάξεις στο μεσαίο τμήμα ενα refugium με φύκια Chaeto.
 9. submarine1981

  Ολικός καθαρισμός και αναγέννηση ενυδρείου

  Μέσα στην κάλτσα βάζεις το υλικό. Μετά τοποθετείς την κάλτσα μέσα στο εξωτερικο/εσωτερικό φίλτρο για να έχει ροή. Το νερό θα περάσει μέσα από την κάλτσα και το υλικό φιλτραρίσματος. Απλά θέλει καθάρισμα ή κάλτσα για να είναι ανοιχτεί οι πόροι της.
 10. submarine1981

  Ολικός καθαρισμός και αναγέννηση ενυδρείου

  Test να προτιμήσεις της Salifert. Τον αραγωνίτη εγω θα τον έπλενα καλά, θα τον βούταγα σε βραστό γλυκό νερό και μετά θα τον στέγνωνα για μελλοντική χρήση. Για μένα μην τον πετάς. (Θεωρώ οτι ύστερα απο μια μεταβολή απο αλμυρό σε βραστό γλυκό νερό , λόγω ωσμωτικής πίεσης και υψηλής θερμοκρασίας δεν θα επιβιώσει τίποτα. Και φυσικά αποξήρανση μετα.) Τον αντιφώσφορο και τον άνθρακα πρέπει να τους βάλεις κάπου με ροή. Αν δεν έχεις κάποιο φιλτράκι ίσως χρειαστεί να πάρεις (θα χρειαστείς και κάλτσα). (Στο μέλλον αν τα οικονομικά είναι καλά, παίρνεις και ριάκτορα)
 11. submarine1981

  Απταιζια

  Πραγματικά γίνεται χαμός απο απταίσιες. Μπορείς να δοκιμάσεις με θηρευτές που είπαν παραπάνω. Ενα ψαράκι επίσης του τις τρώει ειναι το Filefish. Επίσης μπορείς να κάνεις ένεση με ξύδι τρυπώντας την απταίσια με την βελόνα και διοχετεύοντας μικρή ποσότητα ξυδιού στον κορμό της. Απλά επειδή έχεις πολλές θα πρέπει να γινει με μέτρο και σιγα σιγα για να μην μεταβάλεις πολύ κάποιά παράμετρο του νερού. Διαφορετικά αποστείρωση του βράχου. ή αλλαγή με νέους. Με λιγα λογια restart
 12. submarine1981

  pico corner....

  θεωρητικά μπορείς να το κάνεις αυτό, αλλά θα πρέπει πρώτα να φτάσουν σε εναν μεγάλο αριθμό, έτσι ώστε ο αριθμός ατόμων, ο ρυθμός αναπαραγωγής τους, να συμβαδίζει με τον ρυθμό που θα αφαιρείς απο το ενυδρείο τις αστερίνες για τάισμα και να μην μειώνουν το stock των αστερίνων στο ενυδρείο καλλιέργειάς τους. Ολα αυτά με την προϋπόθεση οτι ξέρεις το τι θέλει μια αστερίνα για να αναπαραχθεί. (βέλτιστες συνθήκες περιβάλλοντος , τροφή)
 13. submarine1981

  new nano reef

  Εχω τέτοια σκουλήκια πάνω απο 2 χρόνια και μου ζούν ακόμα. Δεν περίμενα οτι θα άντεχαν τόσο καιρό μέσα στο ενυδρείο. Δίνουν πολύ ωραία κίνηση μέσα στο ενυδρείο, δεν πειράζουν κανέναν, πιάνουν λίγο χώρο, και είναι και σχετικά οικονομική η αγορά τους( κάποιος που δεν έχει πολύ budget μπορεί να γεμίσει τον βυθό με tubeworms και να φτιάξει ενα πολύ όμορφο ενυδρείο).
 14. submarine1981

  new nano reef

  Μην φοβάσαι. Ειναι σκουλήκι που ζεί στο βυθό και σε τρύπες βράχων. Τρώει ότι τροφή πέφτει. Υπάρχει υποψία οτι όταν πεινάσει μπορεί να επιτεθεί σε Clam. Μην ασχοληθείς, και αργότερα αν θες, βάζεις ενα wrasse και σου ελέγχει τον πληθυσμό τους.
 15. submarine1981

  Ο bbetta στα αλάτια!

  έπραξες όσο ποιο σωστά μπορούσες. Τα ενυδρεία δεν φεύγουν και το χομπύ μπορείς να το ξαναξεκινήσεις με την πρώτη ευκαιρία. Επικεντρώσουν στα θεματάκια που έχεις τώρα που είναι πολύ σημαντικά στην ζωή σου, και μόλις έρθουν τα 3 Χ ξαναφτιάχνεις ενυδειο. (3Χ= Χρόνος,Χρήμα,Χώρος)
×

Important Information

Πολιτική απορρήτου και Όροι χρήσης