Jump to content

pitsiovic

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Δημοσιευσεις

  321
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

Community Reputation

10 Good

6 Ακόλουθοι

Σχετικά με το μέλος pitsiovic

 • Γενέθλια 19/11/1987

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τα Ενυδρεία μου
  420ltr

Previous Fields

 • Νομός
  Θεσσαλονίκης
 • Χώρα
  Hellas

Πρόσφατοι επισκέπτες

830 εμφανίσεις προφίλ
 1. pitsiovic

  Νέος στους Βασιλιάδες

  Τώρα νομίζω είναι οκ
 2. pitsiovic

  Νέος στους Βασιλιάδες

  και ένα ακόμα μετά το φαγητό
 3. pitsiovic

  Νέος στους Βασιλιάδες

  Καλημέρα σας Το βίντεο που υποσχέθηκα Την ώρα του φαγητού
 4. pitsiovic

  Νέος στους Βασιλιάδες

  Update Καλημέρα σας .Να ενημερώσω πως πλέον είναι όλα τα ψάρια είναι μαζί. Κατεψυγμένη τρώνε όλα σαν τρελά. Από ξηρά τροφή τρώνε όλα με αρκετή όρεξη εκτός από τα 2 που ήταν σε καραντίνα τα οποία ψιλοτρώνε από κάτω μόνο. Πιστεύω πως δεν έχουν βρει τα νερά τους ακόμα μετά την εισαγωγή στο κυρίως ενυδρείο. Το λέω αυτό καθώς κάποιες στιγμές την ημέρα κάθονται για λίγο πίσω από τις ρίζες και επίσης 3 ,από τα υπόλοιπα ψάρια, από την ημέρα που ξαναμπήκαν αυτά στο ενυδρείο τα κυνηγάνε.Αν και όσο περνάν οι μέρες βλέπω πως ανταποδίδουν κι αυτά και έτσι πλέον μειώνεται το ξύλο . Μόλις βρω ευκαιρία θα ανεβάσω και ένα βίντεάκι.
 5. pitsiovic

  Νέος στους Βασιλιάδες

  Καλησπέρα .... Αρχικά στην είσοδο του νερού έβαλα ένα κομάτι λάστιχο και έχω βελτιώσει την ανατάραξη. Τα 2 ψάρια που δεν έτρωγαν έχουν μπει σε καραντίνα εδώ και μια βδομάδα. Τα υπόλοιπα ψάρια πάνε πολύ καλά... Τρώνε 5-6 φορές την ημέρα ότι και να ρίξω(λίγο την σπιρουλίνα σε pellet σνομπαρουν) δεν έχουν σημάδια ασθένειας και κάνουν βόλτες σε όλο το ενυδρείο βράδυ-πρωί. Η θερμοκρασία έχει μειωθεί στους 29 και αλλαγές συνεχίζουν ανά 2-3 μέρες. Τα 2 που μπήκαν σε καραντίνα συνεχίζουν να μην τρώνε και μάλιστα έχουν αρχίσει και χάνουν βάρος μιας που στο μεγάλο τουλάζιστον έτρωγαν άλγη και τσιμπούσαν που και που κανένα bloodworm ενώ τώρα δεν τρώνε τίποτα. Στην καραντίνα τελειώνω θεραπεία με flagyl μιας και εξωτερικά δεν έχουν κάτι τα ψάρια και πιστεύω πως είναι κάτι εσωτερικό. Με το τέλος της θεραπείας αν συνεχίσουν να μην τρώνε σαν τελευταία κίνηση θα κάνω θεραπεία (24 ώρες είναι) με το esha -ndx για να πιάσω μεγαλύτερο φάσμα εσω-παρασιτων.
 6. pitsiovic

  Νέος στους Βασιλιάδες

  Λοιπόν παρακάτω είναι 2 βιντεο. Έκανα αυτό που μου είπες Traxanoplagia έριξα όλο το κομμάτι όπως ήταν.Η θολούρα είναι λόγο κάμερας. Επίσης το πρώτο βίντεο εάν δεν έχετε βολταρεν-βιξ ή κάποιο έμπλαστρο μην το δείτε........ Όπως θα δείτε το ένα ψάρι συνεχίζει και κάθετε πίσω από τις ρίζες και απλά τσιμπολογάει κανένα ψίχουλο. Το δεύτερο που δεν τρώει πολύ παρατήρησα πως με αυτό τον τρόπο(με το να ρίξω όλο το κομμάτι μαζί) βγήκε και έφαγε κανονικά. Τις περισσότερες φορές κάθετε πίσω με τον άλλο. Ειδικά όταν ρίχνω φυλλαράκι και τα 2 σνομπάρουν. όταν δεν είναι ώρα φαγητόυ βγαίνουν και κάνουν βόλτες στο ενυδρείο και τρώνε από τις ρίζες άλγη. Μάλιστα αυτός που στο βίντεο είναι πίσω από τις ρίζες κάνει και τσαμπουκάδες και κυνηγάει 2-3 άλλους. Από θέμα υγείας πάντως αυτός που βγήκε και έφαγε έχει 1-2 σημαδάκια στην ουρά και στο πτερύγιο και που και που ξύνεται στις ρίζες.Αυτός που κάθεται από πίσω δεν έχει κανένα σημάδι-δεν ξύνεται- δεν φαίνεται να έχει αδυνατίσει-τα περιττώματα του είναι κανονικά όπως και οι αναπνοές του. Απλά δεν λέει να φάει. 1 2
 7. pitsiovic

  Νέος στους Βασιλιάδες

  Ναι η κατεψυγμένη είναι ελάχιστη αλλά η συχνότητα που τάιζα μέχρι τώρα ήταν μεγάλη. Το ενυδρειακό βαμβάκι δεν πιάνει ολοκληρο διαμέρισμα μια στρώση βάζω μόνο. Εκτός από το πρώτο διαμέρισμα και το τελευταίο όλο το sump έχει βιολογικό υλικό. Εάν βάλω και στο πρώτο που έρχεται το νερό θα πιάσει βρομιά και ή θα θέλει συνέχεια καθάρισμα ή θα βουλώσει και δεν θα κάνει δουλειά. Η ιδέα για της βιόμπαλες καλή δεν το είχα σκεφτεί.. Τα τζάμια θέλω και γώ να τα καθαρίζω κάθε μέρα αλλά τα ψάρια δεν θέλουν..... Ειδικά τώρα που είναι αρχή προσπαθώ να μην βάζω χέρια πολύ πολύ μέσα. Μόνο αν είναι ανάγκη και αυτό με αργές κινήσεις. Ταίζω 5-6 φορές την ημέρα μικρές δόσεις. Νομίζω είναι αρκετά. Απλά τα 2 ψάρια από τα 9 δεν τρώνε τιποτα εκτός από αλγη που έχουν οι ρίζες. Και ο ένας τσιμπολογάει όταν ρίχνω discus balance ενώ ο άλλος τρώει μόνο bloodworms.Μάλιστα αυτός κάποιες φορές έρχεται μαζί με τους άλλους κοντά και μόλις βλέπει άλλη τροφή εκτός από bloodworms φέυγει πίσω. Ο δευτερος δεν έρχεται καν. Τέλος για τις αλλαγές αν και βλέπω τα νιτρικά χαμηλά δεν χαλάω την ρουτίνα και μένει σταθερή ανά 2-3 μέρες. Μόλις μπορέσω ανεβάζω και το βιντεο.
 8. pitsiovic

  Νέος στους Βασιλιάδες

 9. pitsiovic

  Νέος στους Βασιλιάδες

  Και τα βίντεο που χρωστάω τα τράβηξα σήμερα το πρώτο είναι μόλις έχω ταΐσει και το δεύτερο είναι μετά από κανένα μισάωρο. https://www.youtube.com/watch?v=rcIuZAOhYN8 Η ποιότητα του βίντεο δεν είναι καλή σε αυτό το βίντεο λόγο κάμερας κινητού. Τα 2 ψάρια που δεν τρώνε κανονικά αλλά απλά τσιμπολογάν και δεν είναι τόσο δραστήρια κατά την διάρκεια της ημέρας είναι τα 2 που παίρνω όταν τελειώνει το βίντεο. Μάλιστα το ένα (το μπροστά) θα προσέξετε ότι έχει και 2 σημαδάκια στο ουρά και στο ραχιαίο πτερύγιο. Το συγκεκριμένο το έχω πετύχει να ξύνεται και στις ρίζες που και πού.Το άλλο που έρχεται από πίσω το πιάσε η κάμερα την ώρα που κάνει την ανάγκη του και θα δείτε πως είναι κανονικά σκούρα τα κακά του. Βασικά μετά την θεραπεία με το flagyl η αλήθεια είναι πως δεν έχω δει άσπρα περιττώματα ακόμα και σε αυτούς τους 2 που δεν τρώνε πολύ. https://www.youtube.com/watch?v=Wu4XuX-KY-k Αυτό έχει καλύτερη ανάλυση . Εδώ ξεκινάει με το ένα από τα 2 ψάρια που δεν τρώνε πολύ να τσιμπάει άλγη από τις ρίζες. Και η αλήθεια είναι ότι τροφή μπορεί να μην τρώει το συγκεκριμένο πολύ αλλά την άλγη την γονατίζει. Καλύτερος από ctenochaetus strigosus !!!
 10. pitsiovic

  Νέος στους Βασιλιάδες

  Ρουτίνα αλλαγής : Το νερό από όσμωση το αποθηκεύω σε κουβάδες και μένει εκεί κλειστό 2-3 μέρες μέχρι την επόμενη αλλαγή.Μετά μπαίνει στο βαρέλι προετιμασίας (το οποίο το πήρα από την Δέλτα - είχαν μέσα άρωμα σοκολάτας) μαζί με το νερό από τα πρόφιλτρα και ένα κυκλοφορητή και μένει εκεί για άλλες 2-3 μέρες . Την ημέρα της αλλαγής μπαίνει θερμοστάτης για να το φέρω στην σωστή θερμοκρασία. Μαζί με το νερό που βγάζω κάθε δευτερη αλλαγή κάνω λίγο σκούπα και μικρό ανακάτεμα της άμμου. Και κάθε 3-4 αλλαγές καθαρίζω και τζάμια. Αυτάααααα
 11. pitsiovic

  Νέος στους Βασιλιάδες

  Κάνω αλλαγή κάθε 2ή 3 μέρες 30%. Αυτό τον καιρό τάιζα 4-5 φορές την ημέρα οι 2 ήταν κατεψυγμένη (bloodworms 1 κύβο ή discus balance μισό κυβο ή αρτεμια μισό κύβο τα οποία τα περνούσα από σουρωτήρι για να φέβγουν τα υγρά) οι άλλες 2-3 με ξηρές τρωφές κυρίως φυλλαράκι D-50 ή tetramin και πιο σπάνια discus soft της dan. και discus pellets της ΟΝ (τόσο όσο μετά από 2 λεπτά -3 λεπτα να μηνυπάρχει κάτι στον βυθό).Ξέρω ότι έριχνα παραπάνω κατεψυγμένη(για να αρχίσουν να τρώνε) αλλά σε ποσότητα ανα τάισμα ήταν μικρή και την έριχνα σιγά σιγά για να μάθουν να ερχονται να τρώνε σχεδόν από το χέρι. Τώρα έχω αρχίσει να μειώνω σε 1 φορά την ημέρα κατεψυγμένη και θέλω να το φτάσω 1 φορά στις 2 μέρες. Εχθές έκανα αλλαγή τις μετρήσεις τις κάνω πάντα πριν την αλλαγή. Αμμωνία 0 Νιτρώδη 0 Νιτρικά <12,5 (Πήρα νέο τεστ ΤΕΤΡΑ και η πρώτη βαθμίδα είναι στα 12,5 αλλά το χρώμα που είχα ήταν ενδιάμεσα στο 0-12,5. Αλλά και τις προηγούμενες φορές ήταν από 5 έως 10) PH περίπου στο 8( 7,7 7,8) GH 7 KH 5 TDS 140 θερμοκρασία 31,3 (είμαι στο κατέβασμα από την θεραπεία ).
 12. pitsiovic

  Νέος στους Βασιλιάδες

  Να ενημερώσω πως το ψάρι στο νοσοκομείο δεν την πάλεψε καθώς η πληγή δεν έκλεινε και είχε γίνει πλέον πολύ μεγάλη και βαθιά.. Τα υπόλοιπα στο ενυδρείο κανονικά τρώνε όλα και δεν δείχνουν σημάδια αρρώστιας προς το παρόν...Φίλε Traxanoplagia εάν μπορείς πες μου την άποψή σου σχετικά με την ποιότητα του νερού.Τι θα μπορούσα να αλλάξω για να την βελτιώσω?
 13. pitsiovic

  Νέος στους Βασιλιάδες

 14. pitsiovic

  Νέος στους Βασιλιάδες

  Δεν επιρεάζει ή επιρεάζει ασήμαντα. Τουλάχιστον αυτό επιβεβαίωσαν και τα τεστ. Flagyl κάναμε καθώς πιστεύαμε πως τα ψάρια είχαν θέμα με ενδοπαράσιτα. Λευκά κόπρανα δεν έτρωγαν , νοχελικά και κρυμένα πίσω από τις ρίζες σχεδόν όλη την ημέρα (τα περισσότερα). Το flagyl με καψουλα διαλημένη σε νερό απο το ενυδρείο όταν κλειναν τα φώτα κάθε βράδυ .1 κάψουλα στα 100λ περίπου και αλλαγές έκανα μέρα παρα μέρα πριν να κλείσουν τα φώτα. Αυτό για 11 μέρες. Πιστεύω πως εάν μπούμε 11 ψάρια σε ένα χώρο με δηλιτηριώδη αέρια μπορεί να μην πεθάνουμε όλοι άλλα ρε συ δεν μπορεί οι 9 να είμαστε εντάξη και να έχει το πρόβλημα μόνο ο ένας. Πόσο μάλιστα όταν αυτός ο ένας ήταν ένα από τα 4 ψάρια που ξεκίνησαν να τρώνε και κινούταν σε όλο το ενυδρείο περισσότερο από τους άλλους. Ενώ υπάρχουν ψάρια που ξεκίνησαν να τρώνε αυτή την εβδομάδα που κάναμε την θεραπεία και μέχρι τώρα δεν είχαν βάλει τίποτα στο στόμα τους. Τέλος πραγματικά θέλω να βελτιώσω το νερό μου. Θα μπορούσες να μου πεις τι ακριβώς να βελτιώσω από το νερό και με ποιον τρόπο μπορώ να το κάνω??? Επίσης να αναφέρω πως τα σπυρια-κύστες βγήκαν πριν να ξεκινήσουμε την θεραπεία. Συγνώμη για την ορθογραφία.
 15. pitsiovic

  Νέος στους Βασιλιάδες

  Αρχικά κατά την διάρκεια της θεραπείας γινότουσαν μέρα παρα μέρα αλλαγές και μετρήσεις. Αν και ήξερα πως το flagyl δεν επιρεάζει βιολογία. Αμμωνία Νιτρώδη ήταν και είναι 0 και τα νιτρικά δεν έχουν ανέβει ποτέ πάνω από 10. βίντεο δεν μπορώ γιατί πλέον το ψάρι είναι σε καραντίνα. Μπορώ να τραβήξω βιντεο από το ενυδρειο όπως είναι τώρα το απόγευμα που θα είμαι σπίτι. Διάγνωση έγινε από γνωστό που είχε παλιότερα δίσκους και τώρα έχει petshop. Το ψάρι στα αριστερα είναι το ίδιο ψάρι από την άλλη πλευρα που καθρευτίζει στο πλαινό τζάμι . Πραγματικά μου το έχει πει κι αλλος για το νερό αλλά δεν πιστέυω πως ωφείλετε εκει καθώς το νερό είναι 50-50 οσμωση προφιλτρα και η μετρήσεις από την αρχή που μπήκαν τα ψάρια ήταν άψογες από αμμωνία νιτρώδη νιτρικά. Και επίσης εάν ήταν κάτι τέτοιο πιστέυω πως θα επιρέαζε όλα τα ψάρια .
×

Important Information

Πολιτική απορρήτου και Όροι χρήσης