Jump to content

pitsiovic

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Content Count

  367
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

22 Excellent

6 Followers

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τα Ενυδρεία μου
  420ltr

Previous Fields

 • Νομός
  Θεσσαλονίκης
 • Χώρα
  Hellas

Recent Profile Visitors

1,035 profile views
 1. Το ενυδρείο άλλαξε σε Malawi reef
 2. Όμορφο αποτέλεσμα. Μπράβο σου και να εύχομαι να έχεις ανάλογη συνέχεια.
 3. pitsiovic

  Co2

  Δημήτρη για το πόσο άμεσα θα πέσει το PH επηρεάζει πάρα πολύ και το KH που έχεις. Αν είναι χαμηλό πιστεύω επηρεάζεται άμεσα όπως είπε και ο Αντώνης.Αλλά φαντάζομαι ότι δεν έχεις και πολύ χαμηλό KH. Εμένα αυτό που με προβληματίζει πιο πολύ είναι οι καθημερινές αλλαγές. Αυτές δεν ξέρω κατά πόσο θα αφήσουν να μείνει το CO2 στην στήλη του νερού για να μπορέσει να πέσει και το PH.Και αν με τις αλλαγές θα έχεις μεγάλες αυξομειώσεις στο PH κατά την διάρκεια της μέρας. Κάποιος πιο έμπειρος με CO2 πιστεύω πως θα μπορέσει να μας διαφωτίσει..
 4. Από θέμα νερού δεν έχω θέμα με την βιολογία και τις αλλαγές που κάνω.. Από θέμα ξύλου προς το παρόν, που δεν έχουν γίνει ακόμα ζευγάρια, είναι μια χαρά το κοπάδι.Αν γίνουν ζευγάρια και πέφτει ξύλο και δεν χωράν θα μειωθεί ο πληθυσμός. Αλλά ούτως η άλλος στο πρόγραμμα είναι αργότερα να βγούν κάποιοι και να μείνει μια μικρότερη ομάδα από αυτούς που θα μου αρέσουν περισσότερο. Από λάμπες έχεις να προτείνεις κάποιο συνδυασμό για να μειώσω όσο μπορώ την πιθανότητα για άλγες? Χρώμα ,kelvin κτλ.. Τώρα οι 2 είναι 6400κ και οι άλλες 2 juwel για φυτεμένο. Απλά θα κλείσουν 1 χρόνο σε λίγο και λέω μήπως να τις αλλάξω και να μην πάρω τις ίδιες.
 5. Κααλησπέρα σας Μετά από πολύ καιρό ήρθε η ώρα για την παρουσίαση του ενυδρείου μου. Μια σύντομη εισαγωγή με την ιστορία του.... Το ενυδρείο είχε στηθεί πέρσι τον Απρίλιο και τον Μάιο έβαλα τα πρώτα ψάρια. Λόγο λαθών άρχισαν τα προβλήματα με ασθένειες όπως είχα γράψει και σε προηγούμενο post. Με την βοήθεια σας και κυρίως του φίλου πλέον "Δημήτρης Τ " ξεμπερδέψαμε.Για να γίνει όμως αυτό , το ενυδρείο από τον Αύγουστο έμεινε μόνο με νερό και ψάρια.Βγήκαν ρίζες και άμμο. Επίσης τέλος Σεπτεμβρίου έγινε αγορά 10 μικρών 5-6CM τα οποία μεγάλωσαν σε άλλο ενυδρείο και έμειναν εκεί μέχρι τον Δεκέμβριο. Αφού δεν είχα θέματα ούτε στο ένα ούτε στο άλλο ενυδρείο μεταφέρθηκαν και αυτά, που πλέον είχαν μεγαλώσει , στο κυρίως ενυδρείο.Από τότε μέχρι και αρχές του μήνα τα ψάρια ζούσαν όλα μαζί σε ένα άσχημο "καραφλό" ενυδρείο. Πλέον όμως το "σπίτι" τους στολίστηκε και ήρθε η ώρα να σας το δείξουμε. Το ενυδρείο Διαστάσεις γυάλας: 120*70*55 Διαστάσεις Sump: 95*40*40 Αντλία επιστροφής:Jecod 4000 ΦΙΛΤΡΑΝΣΗ Βαμβάκι Σφουγγάρια και 20 λίτρα βιολογικό(siporax) ΦΩΤΙΣΜΟΣ Φωτιστικά: 2 glo 2*39w Το ένα ανάβει 14:00-22:15 και το άλλο 15:00-21:00 Ζωντανά Φυτά Echinodorus 'Ozelot Echinodorus blecheri cryptocoryne wendtii brown cryptocoryne wendtii green marsilea hirsuta Ψάρια 6 corydoras sterbai 6 corydoras venezuela black 15 ροδόστομους 20 δίσκους Ρουτίνες 30% αλλαγή νερού κάθε μέρα. 50-50 όσμωση/προ-φίλτρα.
 6. Καλησπέρα σας Θα ήθελα την βοήθειά σας όσο αφορά τον φωτισμό που χρειάζομαι με βάση τα θέλω μου. Το ενυδρείο μου είναι 1,20*70*55. Οι λάμπες από τον βυθό είναι περίπου στα 60cm . Στον ενυδρείο έχω δίσκους οπότε από φυτά είμαι πολύ περιορισμένος και έχω σχετικά εύκολα φυτά (3 εχινόδορους, 4-5 κρυπτοκορίνες και μια μικρή ποσότητα marsilea hirsute στο μπροστά μέρος ). Από φωτισμό έχω 2 φωτίστηκα glo 2*39wat το κάθε ένα. Οπότε θα ήθελα να μου πείτε τι λάμπες να βάλω πόσες ώρες να ανάβουν και άν η ένταση του φωτισμού είναι οκ για να μην έχω άλγες. Δεν με ενδιαφέρει να έχω μεγάλη ανάπτυξη στα φυτά όσο το να μην έχω άλγες. *Να σημειώσω πως δεν έχω CO2 ούτε θέλω να βάλω λόγο των δίσκων. * Ξέρω ότι είναι δύσκολο λόγο των ταϊσμάτων που γίνονται αλλά θα ήθελα την βοήθεια σας τουλάχιστον από τον φωτισμό να μην έχουν έξαρση οι άλγες.
 7. pitsiovic

  Bacterial bloom

  \ Όχι μην ρίξεις αυτή την φορά
 8. pitsiovic

  Bacterial bloom

  Σίγουρα πρέπει να ξεθολώσει το νερό. Μετά κάνε μια καλή αλλαγή και εάν τις επόμενες μέρες έχεις αμμωνία και νιτρώδη 0 και μετρήσιμα Νιτρικά τότε μπορείς να βάλεις. Απλά αφού ξεθολώσει το νερό και κάνεις αλλαγή ρίξε και λίγο τροφή 2-3 φυλλαράκια
 9. pitsiovic

  Bacterial bloom

  εάν έχουν περάσει 3 μέρες τότε είναι από bacteria bloom. Αν ήταν από κάτι άλλο η θολούρα θα είχε φύγει.Κάνε υπομονή μην πειράζεις τίποτα και μην ξεκινήσεις τις αλλαγές γιατί θα γίνει χειρότερα. ΥΠΟΜΟΝΗ και θα στρώσει. Ουσιαστικά το βιολογικό σου υλικό δεν χωράει τα βακτήρια που υπάρχουν στην στήλη του νερού. Σιγά σιγά αυτά (της στήλης )θα μειωθούν-πεθάνουν και έτσι θα ισορροπήσει. Θέλει προσοχή με τις δοσολογίες. Στα βακτήρια καλύτερα να βάζεις λίγο λιγότερο και αν μπορείς την δοσολογία που σου λέει ανά βδομάδα ρίξτην σε 2-3 δόσεις ανά 2-3 μέρες. θα υπάρχει μεγαλύτερη ισορροπία.
 10. Happy Birthday pitsiovic!

 11. pitsiovic

  Νέος στους Βασιλιάδες

  Τώρα νομίζω είναι οκ
 12. pitsiovic

  Νέος στους Βασιλιάδες

  και ένα ακόμα μετά το φαγητό
 13. pitsiovic

  Νέος στους Βασιλιάδες

  Καλημέρα σας Το βίντεο που υποσχέθηκα Την ώρα του φαγητού
 14. pitsiovic

  Νέος στους Βασιλιάδες

  Update Καλημέρα σας .Να ενημερώσω πως πλέον είναι όλα τα ψάρια είναι μαζί. Κατεψυγμένη τρώνε όλα σαν τρελά. Από ξηρά τροφή τρώνε όλα με αρκετή όρεξη εκτός από τα 2 που ήταν σε καραντίνα τα οποία ψιλοτρώνε από κάτω μόνο. Πιστεύω πως δεν έχουν βρει τα νερά τους ακόμα μετά την εισαγωγή στο κυρίως ενυδρείο. Το λέω αυτό καθώς κάποιες στιγμές την ημέρα κάθονται για λίγο πίσω από τις ρίζες και επίσης 3 ,από τα υπόλοιπα ψάρια, από την ημέρα που ξαναμπήκαν αυτά στο ενυδρείο τα κυνηγάνε.Αν και όσο περνάν οι μέρες βλέπω πως ανταποδίδουν κι αυτά και έτσι πλέον μειώνεται το ξύλο . Μόλις βρω ευκαιρία θα ανεβάσω και ένα βίντεάκι.
×