Jump to content

Yeorgos

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Δημοσιευσεις

  23
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

Όλες οι δημοσιεύσεις του χρήστη Yeorgos

 1. Yeorgos

  molly ballon

  Αν είναι εύκολο συμπλήρωσε αυτό γι όλους θα ναι πιο εύκολα.
 2. Yeorgos

  Προβλημα με μπαμπλ αλγη

  Προσωπικά δε θεωρώ ότι αποτελεί πρόβλημα εκτός εάν πολλαπλασιάζεται ανεξέλεγκτα, ένδειξη τότε προβλήματος νιτρικών-φωσφωορικών στο ενυδρείο. Στη περίπτωση όμως που απλώς υπάρχει εδώ κι εκεί, κάνει μάλλον καλό αποροφώντας νιτρικά και φωσφορικά που θα ευνοούσαν την ανάπτυξη άλλων πιο επιβλαβών κι αντιαισθητικών αλγών. Εαν τώρα θες να την περιορίσεις, γιατί το πιθανότερο εαν βρίσκει συνθήκες θα ξαναβγαίνει, η αναρόφηση συμφωνώ είναι ο καλύτερος τρόπος μιας και όπως προανέφεραν οι φίλοι εάν σπάσει αφήνει σπόρους.
 3. Yeorgos

  Ενυδρείο Sunsun HRA500H!

  Ρίξε και μια ματιά εδώ να προσανατολιστείς και συ λίγο καλύτερα και να 'χεις και μια ιδέα για το θέμα. Πάντως, πιστεύω, είναι καλύτερα όταν ξεκινάς κάτι να ξέρεις και που θες να φτάσεις. έτσι μάλλον όλα γίνονται πιο εύκολα. Δεν είναι εύκολο το θαλασσινό. Θέλει δουλειά.
 4. Καλησπέρα Χρόνια Πολλά. Πόσο καιρό τα έχεις? Ζουν συνήθως 2-4 χρόνια (http://www.seriouslyfish.com/species/trichogaster-lalius/) Το setup δείχνει όπως προαναφέρθηκε είναι σχετικά ok.
 5. Yeorgos

  κοπήποδα αμφίποδα εκτος ενυδρειου.... sos

  Δυστυχώς ούτε και εγώ έχω ακούσει ούτε διαβάσει ποτέ κάτι γι' αυτό. Προσπάθησε με έναν μεγεθυντικό φακό να δεις καλύτερα. Κινούνται? Σίγουρα προέρχονται από το ενυδρείο? Μήπως είναι μύκητες?
 6. Yeorgos

  Dinoflagellates: προσπάθεια εξόντωσης

  Άμεσα εάν δεν χρησιμοποιείς ήδη, συγγνώμη δεν γνωρίζω το setup σου, ενεργό άνθρακα ή ακόμη και κάρβουνα αχρησιμοποίητα αφού φεύγεις, τα μισά τουλάχιστον είδη dino παράγουν τοξικές ουσίες γι' αυτό μάλλον χάνεις και τα ζώα ανατροφοδοτώντας την ανάπτυξή τους. Τέτοια ώρα τέτοια λόγια αλλαγή νερού τουλάχιστον 30%, για να αναπτύσσονται βρίσκουν τροφή ακόμη κι αν δεν το δείχνουν τα τεστς είναι γιατί την καταναλώνουν. Το setup και οι μετρήσεις θα βοηθούσαν.
 7. Yeorgos

  κοπήποδα αμφίποδα εκτος ενυδρειου.... sos

  Μια φωτογραφία?
 8. Yeorgos

  Zoanthids Only

  Εφικτό αν και πάντα χρειαζόμαστε παραπάνω από αυτά που έχουμε. Οι 2 Τ5, θα συμφωνήσω, μάλλον είναι λίγες ακόμη και για zoanthus. Μια RW4, θα συμφωνήσω, θα την εκτιμήσουν. Ο θερμοστάτης δεν ξέρω το χώρο μάλλον μικρός, δεν ξέρω την μάρκα μάλλον χρειάζεται controller. To σκιμεράκι θα συμφωνήσω απαραίτητο. Το εξωτερικό φίλτρο μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για μηχανικό καθαρισμό, αλλά και πρόσθετο βιολογικό καθώς και ενίοτε για ενεργό άνθρακα και αντιφώσφορο. Ακόμη και με τις απώλειες θα σου "γυρίζει" 2-3 φορές την ώρα το ενυδρείο, λίγο, αλλά μπορείς να ξεκινήσεις μ' αυτό. Θα συμφωνήσω τα leds θα είναι καλύτερη και οικονομικότερη επιλογή σε βάθος χρόνου. Απαραίτητα θεωρώ νερό από Α/Ο, αλλαγές νερού εβδομαδιαίες περίπου 10%. Προσοχή τώρα το καλοκαίρι στην εξάτμιση του νερού (ξαναθυμίζω συμπλήρωμα νερού με σκέτο νερό Α/Ο) καθώς και την θερμοκρασία. Γενικά σε ένα τέτοιο μικροσύστημα χρειάζεται να αφιερώνεις περισσότερο χρόνο και οι μεταβολλές, με πάντα κακά αποτελέσματα γίνονται ταχύτατα. Τα καλά πάλι αποτελέσματα χρειάζονται υπομονή κι επιμονή και αργούν να φανούν. Είναι εφικτό αλλά δύσκολο. Το σίγουρο είναι πως τα παιδιά εδώ θα βοηθήσουν. Υπάρχουν πολύ καλά άρθρα στο forum καθώς και απαντήσεις και συμβουλές δώσε λίγο χρόνο στην μελέτη τους.
 9. Yeorgos

  Νέος (παλιός)

 10. Yeorgos

  νεο μελος

  Καλώς ήρθες.
 11. Yeorgos

  18χρονο θαλασσινό

  Καλό δρόμο φίλε και εύχομαι να μην σε βρουν ξανά κακοτοπιές. Τον αραγωνίτη γιατί δεν τον σκεπάζεις σιγά σιγά κομμάτι-κομμάτι. Σίγουρα θα περάσει μέσα απ' τον χοντρό και δεν ξέρω πόσο υψος έχει αυτός που ήδη έχεις, αλλά πιθανόν να είναι εφικτό και χωρίς να πειράξεις την βιολογία. Το skimmer το 2012 τούμπανο με την πατέντα. Το είχα και ποτέ δεν το είχα δει έτσι, άσπρο αφρό εννοώ, με το δικό του ventouri και 2,5 αντλία. Το ελέγχεις. ¨ολα σύντομα θα 'ναι σε ρυθμό. Και πάλι όλα να σου πηγαίνουν καλά.
 12. Yeorgos

  Διάφορες Άλγες και απορίες!

  Καταρχήν, εαν δεν το έχεις ήδη δει, κοίτα στο link που ανέρτησε ο rastafarian για ευκολία http://www.aquazone....ς-γλυκού-νερού/ μήπως κάτι σου μοιάζει. Παρεπιπτώντος μεγάλο μπράβο στα παιδιά για τη δουλειά τους δεν το γνώριζα όπως και πολλά άλλα φαντάζομαι, θα τα μάθω. Κι από περιέργεια αυτές οι πέτρες οι ανάγλυφες ξέρεις τι είναι;
 13. Yeorgos

  Διάφορες Άλγες και απορίες!

  Συγγνώμη αλλά και στα εμφιαλωμένα νερά αναφέρεται στην ετικέτα να φυλάσονται σε θερμοκρασία κάτω των 18 βαθμών. Τώρα, νερό βρύσης μιάς βδομάδας με θερμοκρασίες 25 και πάνω βαθμών με ένα "μικρό φίλτρο (της πλάκας)" άσχετα εάν επηρεάζει ή όχι στην συγκεκριμένη περίπτωση θα απεύφευγα να το πιώ ή να δώσω σε κάποιον να πιεί άρα και να το χρησιμοποιήσω στο ενυδρείο μου για αλλαγή. Το πιστεύω απόλυτα. Ειμαι στο "χόμπυ" απο το 1984 και όλα αυτά που χρησιμοποιούμε τώρα, τότε ή δεν υπήρχαν ή δεν είχαμε χρήματα ή μας φαινόντουσαν αλαμπουρνέζικα. Και αρκετά άντεχαν και άλλα δεν άντεχαν αυτήν μας τη συμπεριφορά. Τώρα φαντάζομαι ότι όπως και εγώ, όσοι αποφασίζουν να δοκιμαστούν στο "νερό" το πρώτο που χρειάζεται να παίρνουν σοβαρά είναι οι αλλαγές. Εξάλου οι αλλαγές νερού είναι τόσο σημαντικές, που μόνο με αυτές, εάν ειναι προσεγμένες, μπορείς να κρατήσεις οποιοδήποτε είδος υδροβιότοπου. Στο θέμα τώρα, σίγουρα κάποιες καλές αλλάγές θα βοηθήσουν μάλλον χρειάζεται καλύτερη κυκλοφορία, δεν ξέρουμε την φωτοπερίοδο και σίγουρα υπάρχει με κάποιο τρόπο ευτροφισμός. Από την περιγραφή του φίλου δε και όχι από τις φωτογραφίες μου ήρθε στο μυαλό αυτό και εάν ο φίλος αναγνωρίζει έχει πληροφορίες εδώ Ευχαριστώ
 14. Yeorgos

  Διάφορες Άλγες και απορίες!

  Αλλαγές με νερό βρύσης; _____________________ Α] Είναι πολλές οι μέρες που αποθηκεύω το νερό??? Β] Υπάρχει πιθανότητα να οφείλεται σε αυτό οι πολλές και επίμονες άλγες? Το θεωρώ πιθανόν ιδιαίτερα εαν είναι νερό βρύσης. Κάνε μια δοκιμή με μικρότερο διάστημα δε χάνεις κάτι. _____________________ Μάλλον θα συμφωνήσω για μεγαλύτερη φίλτρανση
 15. Yeorgos

  Καταστροφή, άνοιξε το ενυδρείο μετά από 10 χρόνια ζωής και τώρα;

  Συμφωνώ 48 ώρες επειδή έχει ζέστη.
 16. Yeorgos

  αυτοκτονια ψαριου γκομπυ

  Αρκετά είδη ψαριών έχουν την τάση να πηδάνε έξω από το ενυδρείο χωρίς "προφανή" λόγο. μεταξυ αυτών και κάποια Gobies όπως το Pink Spotted Watchman Goby . Γι αυτό προτείνεται η χρήση κάποιου είδους πλέγματος πάνω από το ενυδρείο. Εαν τα τεστς και η συμπεριφορά των άλλων κατοίκων του ενυδρείου δείχνουν ok το πιθανότερο είναι ότι οφείλετε σε αυτήν τους την τάση.
 17. Yeorgos

  Username Και Αλλαγη

  Παρακαλώ θα ήθελα εάν είναι δυνατόν να αλλάξει το username μου από jfkclaus σε Yeorgos. Ευχαριστώ
 18. Yeorgos

  νεος στην παρεα

 19. Yeorgos

  Νέος στην παρέα, καλώς σας βρήκα...

  Καλώς ήρθε φίλε. Πράγματι πολύ ωραίο το ενυδρείο. Εντυπωσιάστηκα.
 20. Yeorgos

  Μετακινηση ενυδρειου

  Συμφωνώ! Έχω κάνει έτσι μετακίνηση σε πλακάκια μόνος μου. Ενυδρείο με sump, με αρκετή άμμο στο καθένα και λίγο νερό, σε βάση, πάνω από εκατό κιλά, μου φάνηκε εύκολο.
 21. Yeorgos

  Χρήση ζάχαρης εναντίον Νιτρικών

  Η ιδέα προέρχεται από την πρόσθεση ασφαλών από πλευράς σύστασης οργανικών ουσιών, όπως η ζάχαρη το ξύδι και το αλκοόλ, με σκοπό την αύξηση των βακτηριδίων. Από αυτά γενικά προτιμητέα είναι η βότκα που λόγω απόσταξης μειώνει την πιθανότητα ύπαρξης βλαβερών ουσιών Προσωπικά χρησιμοποιώ, εδώ και περίπου πέντε μήνες που έκανα «επανεκκίνηση» στο ενυδρείο μετά από μεγάλη ζημιά, καθαρό οινόπνευμα 95o, η βότκα είναι για να την πίνουμε, αναπροσαρμόζοντας τις δόσεις λόγω της διαφορετικής περιεκτικότητας σε αλκοόλ . Βασίστηκα στο άρθρο «Vodka Dosing...Distilled!» στο http://reefkeeping.com. Μπορώ να πω ότι για μένα η μέθοδος δουλεύει, επιταχύνοντας τον ρυθμό πτώσης νιτρικών και φωσφορικών και βελτιώνοντας τον χρωματισμό των κοραλλιών. Σε κανένα από τα περίπου 20 είδη sps, lps, soft, μεταξύ αυτών και ξενία δεν έχω παρατηρήσει πρόβλημα. Όπως γράφει και ο lefteris67 προϋποθέτει πολύ καλή λειτουργία του skimmer ώστε να απομακρύνει τα βακτηρίδια που αυξάνονται ραγδαία και μαζί τους μεγάλες ποσότητες νιτρικών και φωσφορικών που καταναλώνουν. Η μέθοδος αυτή δεν ενδείκνυται να χρησιμοποιείται σε ισορροπημένα συστήματα, με σωστή δηλαδή απορρόφηση και απομάκρυνση των νιτρικών και φωσφορικών η εξάλειψη των οποίων πιθανότερα να φέρει άλλα προβλήματα στο σύστημά μας μίας και σε μικρές ποσότητες είναι απαραίτητα σχεδόν σε όλους τους οργανισμούς του ενυδρείου μας. Κατά την άποψή μου βασικοί παράγοντες στην επιτυχία είναι αυστηρά μετρημένες δόσεις βάσει της περιγραφής της μεθόδου και μετρήσεις και σκοπός η χωρίς πολλές επεμβάσεις μεγαλύτερη δυνατή αυτονομία του συστήματος. Γιώργος
 22. Yeorgos

  Επείγον-βοήθεια για το ενυδρείο

  Το νερό των αλλαγών είναι καλό?
×