Jump to content

advent

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Δημοσιευσεις

  24
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

Community Reputation

0 Neutral

2 Ακόλουθοι

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τα Ενυδρεία μου
  Ενυδρείο

  Τύπος ενυδρείου: Κοινωνικό ενυδρείο
  Ψάρια: 2 χρυσόψαρα
  Διαστάσεις : 80χ40χ40
  Διακόσμηση: Ψιλό βότσαλο, πέτρες, ξύλα ποταμίσια.

  Εξοπλισμός

  Φίλτρο: Eheim ecco pro 200 (2034)
  Θέρμανση: Eheim 3616 150W
  Ψύξη: x4 ανεμιστήρες 120mm
  Ελεγκτής θερμοκρασίας: lae x5
  Φωτισμός: x2 led ταινίες smd5050 14.4w (cool white)


  Μετρήσεις

  Θερμοκρασία: 23,6
  Ph: 8.0
  Kh: 7.0
  Gh: 14
  No2: 0.0
  No3: 0.10
  Nh4: 0

Previous Fields

 • Χώρα
  Hellas
 1. ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - Λίτρα: 120 - Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά):4L, μικρή στρώση spiral, substrat, υαλοβάμβακας - Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ): 4-5 χρόνια - Ψάρια (είδη και αριθμός): 2 χρυσόψαρα - Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ): Νιφάδες αυτή την περίοδο, spirulina το προηγούμενο διάστημα, Αλλαγή νερού κάθε βδομάδα 25-30% ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - PH: 7,6 - KH:- - GH:- - ΝΗ3/NH4 (αμμωνία): 0.0ppm - ΝΟ2 (νιτρώδη): 0.0ppm - ΝΟ3 (νιτρικά): 10ppm - Θερμοκρασία: 20.5 ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ: -Υγρά Τεστ: API -Strips: -Ηλεκτρονικά: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ - Είδος Ψαριού: Χρυσόψαρο - Ιστορικό Ψαριού: Κανένα πρόβλημα έως τώρα. - Συμπτώματα που παρουσιάζει (Περιττώματα, χρωματισμός ψαριού, όρεξη, αναπνοή, κινητικότητα κλπ): Μάλλον λιγότερο ζωηρό, τρώει κανονικά. - Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου: - ΘΕΡΑΠΕΙΑ ( Πιθανή θεραπεία που έχει ακολουθηθεί έως τώρα) -Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε: -Δοσολογία: -Χρόνος Χρήσης: -Αναλυτική περιγραφή: ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: (Το σημαντικότερο-απαραίτητο στοιχείο σε μια διάγνωση είναι οι φωτογραφίες) 1. (img) ...photo1... (/img) 2. (img) ...photo2... (/img) ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Το σημαντικότερο είναι πως το ενυδρείο πέρασε σχεδόν 1 μήνα χωρίς αλλαγή νερού. Με μηδαμινή ροή στο φίλτρο. Ότι έγινε όμως, έγινε. Τώρα τι κάνουμε; Παρόλο που ξέρουμε τα γεγονότα αυτά;
 2. Έχεις δίκαιο σε αυτά που λες. Εγώ να κάνω μετρήσεις που θα υπάρχουν αύριο σε αυτό το post. Ελπίζω να βοηθήσουν αν και δεν θα είναι πολύ διαφορετικές (φαντάζομαι απο αυτές που είναι στην πλαϊνή στήλη). Τεσπά. Ευχαριστώ που έκανες τον κόπο να απαντήσεις.
 3. Μάλλον δεν υπάρχει κάποιος σχετικός εδώ που να γνωρίζει. Ευχαριστώ.
 4. Καλησπέρα σε όλους, Τις τελευταίες ημέρες εμφανίστηκε ένα έξόγκωμα σαν σπιράκι στο ένα απο τα δύο χρυσόψαρα που έχω στο ενυδρείο. Επειδή δεν έχω κάνει μετρήσεις τώρα τελευταία θα παραθέσω μερικά μόνο στοιχεία προς το παρόν και φωτογραφίες. 120 λίτρα φυτεμένο με ανούμπιες, 2 χρυσόψαρα, εξωτερικό φίλτρο 600l/ώρα, θερμοκρασία 19.5 βαθμοί, καμία ασθένεια στα 4 χρόνια λειτουργίας, Διατίθεται θερμοστάτης και ψύξη ηλεκτρονικά ελεγχόμενα. Χρειάζομαι την βοήθειά σας στην αναγνώριση της ασθένειας και την θεραπεία.
 5. Δεν πρόκειται να βάλω τίποτα παραπάνω απ' όσα ανέφερες..Αν κάποιος γνωρίζει και συγκεκριμένα lumen θα με διαφωτίσει διότι θα μπουν και ανεμιστήρες στο καπάκι οπότε δεν έχω και άφθονο χώρο.Επίσης δεν θέλω να είναι πολύ έντονο και υπάρχει πρόβλημα με τα μάτια των χρυσόψαρων ή πρόβλημα με στρες..
 6. Για τον αριθμό γνωρίζω οτι μπορούν να μπουν μέχρι 3 άντε 4 με επιπλέον φίλτρανση.Τεστ δεν έκανα ακόμα.Έριξα μερικές σπιρουλίνες ώστε να παραχθεί αμμωνία.Τα τεστ που έχω είναι: ph,gh,kh,No2,No3,Nh4-Nh3.Θα αρχίσω απο αύριο μεθαύριο ίσως ώστε να παρακολουθήσω τον κύκλο του αζώτου.Σχετικά με τον φωτισμό γνωρίζεις τι χρειάζομαι;;
 7. Θα μπουν χρυσόψαρα common και comet.Τα ξύλα πέρασαν από αρκετά περάσματα βραστό νερό πριν μπουν στο ενυδρείο.Το ενυδρείο στρώνεται μόλις 1 μέρα.Οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία μπορώ να δώσω ας ζητηθεί.
 8. Καλησπέρα παιδιά. Σήμερα άρχισα το στρώσιμο του νέου ενυδρείου μου με διαστάσεις 80χ40χ40. Θα φιλοξενηθούν χρυσόψαρα και το ντεκόρ περιλαμβάνει περισσότερο χαλίκι (με πλειοψηφία χρωματισμού: κοκκινωπό) και λιγότερο βότσαλο ποταμίσιο (με πλειοψηφία χρωματισμού: μαύρο,γκρι).Επίσης, 2 μεγάλες πέτρες στο κέντρο και 3 κομμάτια ξύλα ποταμίσια.Σκέφτομαι να μπούν ανθεκτικά φυτά που θα αντέξουν στην λαιμαργία των χρυσόψαρων και χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις στην συντήρησή τους. Σκέφτομαι να βάλω led φωτισμό και η απορίες μου είναι οι εξής: Πόσα lumen χρειάζονται τα χρυσόψαρα,πόσα kelvin τα φυτά,και τι με καλύπτει απο τύπο φωτισμού (cool white,warm white, κάποιον ερυθρό φωτισμό;. Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά!
 9. advent

  Ερώτηση Για Χρυσόψαρο

  Χωρίς αντιχλώριο θα το καταστρέψεις το ψάρι.Θες άμεσα ένα μεγαλύτερο ενυδρείο τουλάχιστον 40λίτρα για αυτό το ψάρι.Με φίλτρο όπωσδήποτε!αλλιώς δουλειά δεν κάνεις.Αν μπορείς να τα αποκτήσεις αυτά έχει καλώς και συνεχίζεις.
 10. advent

  Led Ή Κλασσική Συνταγή;

  Σκεφτόμουν να βάλω led απο άποψης οικονομίας και διάρκειας ζωής.Αλλά άν συγκρίνω τις καταναλώσεις και δεν έχουν τεράστιες διαφορές μάλλον πάω για κλασσική λύση.
 11. advent

  Led Ή Κλασσική Συνταγή;

  Ενυδρείο 80x40x40 100 καθαρά λίτρα.Με φυτά σκληρά (να μην τρώγονται εύκολα) χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις.Φυτά που δεν χρειάζονται φύτεμα..Ανούμπιες και όσα συμβαδίζουν με τα χαρακτηριστικά που προανέφερα.
 12. advent

  Είναι Common Ή Comet ;

  Τι να σου πω;;Θα δείξει στο μέλλον.Μήπως είναι κάποιου είδους αρρώστια;Πόσο τελικό μέγεθος έχουν τα comet και πόσο τα common;
 13. advent

  Ερώτηση Για Χρυσόψαρο

  Το ψάρι σου προφανώς ψάχνει για οξυγόνο.Σε 5 λίτρα όμως δεν θα είναι μόνο αυτό το πρόβλημα.Ένα χρυσόψαρο θέλει κατά κανόνα περίπου 40 λίτρα το καθένα.Είναι ανθεκτικό ψάρι.Αλλά αν θες να ζήσει σωστά και νοιάζεσαι γι' αυτό θα πρέπει να το βάλεις σε ένα μεγαλύτερο ενυδρείο με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό.Μπορείς να αρχίσεις το διάβασμα σχετικά με το τι χρειάζεται ένα χρυσόψαρο.
 14. advent

  Πόσοι Ανεμιστήρες Για Ψύξη;

  Οκ σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο που διέθεσες.Αν τα καταφέρω θα αγοράσω κάποιον απο το ebay.Αλλιώς θα δω πως θα το κάνω.
×

Important Information

Πολιτική απορρήτου και Όροι χρήσης