Jump to content

Master Gee

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Δημοσιευσεις

  120
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

Community Reputation

1 Neutral

1 Ακόλουθος

Σχετικά με το μέλος Master Gee

 • Γενέθλια 09/07/1989

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας

Previous Fields

 • Νομός
  Αττικής
 • Χώρα
  Hellas
 1. Happy Birthday Master Gee!

 2. Master Gee

  Θέλω Τη "βοήθεια" - Συμβουλή Σας

  Όλα καλά ακούγονται, το μόνο που δεν έγραψες και θα πρότεινα, είναι να πάρεις το νερό από το μεγάλο ενυδρείο και να γεμίσεις το μικρό όταν θα μεταφέρεις τα ψάρια και τη βιολογία απ το ένα στο άλλο. Τη μέρα του ταξιδιού να πάρεις μαζί σου εκτός από το ενυδρείο κλπ ένα δοχείο με το νερό που θα αδειάσεις. Φαντάσου το σαν να είχες να επιλέξεις ανάμεσα σε μια αλλαγή νερού 20% ή σε μια αλλαγή νερού 70% πχ. Ποια θα επέλεγες;
 3. Master Gee

  Κυανοβακτήριο (?) Σε Nano Reef

  Εμένα να δεις!!
 4. Master Gee

  Κυανοβακτήριο (?) Σε Nano Reef

  Όχι ακόμα δεν έχω μετρήσει.Λογικά μέσα στη βδομάδα θα έχω τα τεστ.
 5. Master Gee

  Κυανοβακτήριο (?) Σε Nano Reef

  χαχχαχα οκ. μόλις αλλάξει κάτι θα ενημερώσω.
 6. Master Gee

  Κυανοβακτήριο (?) Σε Nano Reef

  Σήμερα έκανα ακόμα μια αλλαγή νερού και έβαλα το φιλτράκι με το seagel και ένα καπάκι βακτήρια.Ελπίζω τουλάχιστον αυτά που μπαίνουν με το νερό της βρύσης να τα απορροφά το seagel. Ψάχνω να βρω από που θα μπορέσω να πάρω νερό Α/Ο αλλά μέχρι να βρεθεί η άκρη τι μπορώ να κάνω; Είναι πιο καλό να κάνω συχνές αλλαγές από τη βρύση ή να το αφήσω έτσι με το φίλτρο ώστε να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά που βρίσκονατι στο νερό; Θα δοικμάσω σίγουρα να μειώσω κι' άλλο το τάισμα. Ο κυκλοφορητής απέχει από την επιφάνεια 3-4 πόντους και ίσα που υπάρχει μια μικρή ανατάραξη στο νερό.Δε δημιουργούνται φυσσαλίδες .
 7. Master Gee

  Κυανοβακτήριο (?) Σε Nano Reef

  ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : Κυανοβακτήριο που δε λέει να φύγει. ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - Λίτρα: 25 - Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά): προς το παρόν τίποτα, τρέχει μόνο με βράχο περίπου 3 κιλά - Κυκλοφορία: koralia nano 1600 - Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ): ~6 μήνες - Ψάρια (είδη και αριθμός):2 ocellaris, 1 lobophytum sp. , 2 rhodactis cf. , 1 nassarius snail (το trochus που φαίνεται στη φοτο δυστυχώς το έχασα) - Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ): τάισμα πλέον μέρα παρά μέρα και με μέτρο Tropical bionautic αλλαγή νερού 5λίτρα/εβδομάδα με νερό βρύσης και αλάτι της red sea ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - PH:~8 (δε μετράω συστηματικά) - ΝΗ3/NH4 (αμμωνία):0 - ΝΟ2 (νιτρώδη):0 - ΝΟ3 (νιτρικά):~10 (δε μετράω συστηματικά) - Θερμοκρασία:26 ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ: -Υγρά Τεστ της API/Sera ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ - Συμπτώματα : Ενώ τους πρώτους μήνες λειτουργίας του ενυδρείου όλα πήγαιναν καλά, μετά την εμφάνιση διατομικής και τον κύκλο της εμφανίστηκε αυτή η πρασινίλα αρχικά στα τζάμια και στη συνέχεια στο βράχο. Επειδή μου φαινόταν λίγο μπουκωμένο από θέμα βράχου έκανα κάποιες αλλαγές στο στήσιμο και είδα κάποια μικρή βελτίωση αλλά και πάλι το πρόβλημα άρχισε να γίνεται έντονο. Παρ' όλο που το καθαρίζω με το μαγνήτη ξαναεμφανίζεται πολύ σύντομα. ΘΕΡΑΠΕΙΑ ( Πιθανή θεραπεία που έχει ακολουθηθεί έως τώρα) Ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα εκτός από περιορισμένη χρήση βακτηρίων της sera μετά από κάποιες αλλαγές νερού. Αυτό που σκέφτηκα να κάνω είναι να περιορίσω τα θρεπτικά συστατικά μέσα στο νερό. Πήγα και πήρα ένα μικρό φιλτράκι, το seagel της seachem και το stability της seachem και έχω σκοπό να ακολουθήσω τις δοσολογίες που προτείνονται στις οδηγίες χρήσης. Θέλω να μου πείτε αν η κίνηση που έκανα έιναι σωστή, αν παρέλειψα να πάρω κάτι και αν μπορώ να κάνω κάτι άλλο χρησιμοποιώντας αυτά που έχω. Αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο για αντίστροφη όσμωση αλλά σκοπεύω να ανέβω σε λίτρα όταν μπορέσω να συνεφέρω αυτό το ενυδριάκι οπότε θα αναβαθμίσω και τον εξοπλισμό. ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: (Το σημαντικότερο-απαραίτητο στοιχείο σε μια διάγνωση είναι οι φωτογραφίες)
 8. Master Gee

  10 Εύκολα Κοράλια Για Αρχαρίους

  Πολύ καλό θέμα! Να ρωτήσω και κάτι με την ευκαιρία. Στα πιο πολλά πετ σοπς τα ζοανθους που βρίσκω είναι όλα καφέ.Αυτό συμβαίνει λόγω συνθηκών ή είναι απλά το χρώμα τους; Αν τα βάλω σε ενυδρείο με σωστές συνθήκες θα αλλάξουν χρώμα;
 9. Master Gee

  Καθαρισμος Ενυδρειου

  Εγώ θα έλεγα να προσέχεις πού χτυπάς με το πιεστικό.
 10. Master Gee

  Ποιες;

  Σε ποιο κατάστημα βρήκες αυτές τις γαρίδες διαθέσιμες; Αν δε θες να πεις εδώ στείλε μου ένα πμ αν είναι εύκολο. Εγώ πάντως έχω babaulti μαζί με red cherry και είναι όλα μια χαρά.Πολύ καλός συνδιασμός για να μην έχεις μόνο ένα είδος στο ενυδρείο.
 11. Master Gee

  Υλικα Φιλτραρισματος

  Πάνο 25κιλη ή μήπως 25λιτρη είναι η σακούλα;
 12. Master Gee

  Προβλημα..

  Συγχαρητήρια Aphrodite για αυτό που κατάφερες! Αν ισχύει ακόμα το ότι δε μπορείς να πάρεις μεγαλύτερο ενυδρείο τουλάχιστον βάλε μια φοτο από το υπάρχον να δούμε πως μπορείς να το διαμορφώσεις ώστε το ψάρι να ζει σε ένα σχετικά ευχάριστο περιβάλλον.
 13. Master Gee

  Νεα Σε Nano Reef

  Θα σε βοηθούσε πολύ ένας χρονοδιακόπτης.Με κόστος 4-5 euros maximum τα φώτα σου ανάβουν και σβήνουν στις ώρες που θες.
 14. Master Gee

  Tattoo

  Stormtrooper καλή δουλειά βλέπω, συνέχισε!! Έχω πάρει και γω το πρώτο μου liner και προσπαθώ σιγά σιγά να κάνω κάτι.
 15. Master Gee

  Νέος Και Αμαθος

  Το πιο πιθανό (αν όχι σίγουρο) είναι η άμμος και οι πέτρες από την παραλία να σου επηρρεάζουν τις παραμέτρους του νερού οπότε ίσως πρέπει να το ξανασκεφτείς. Ας περιμένουμε να απαντήσει όμως και κάποιος εμπειρότερος πάνω σε αυτό.
×

Important Information

Πολιτική απορρήτου και Όροι χρήσης