Jump to content

Thanassis3

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Δημοσιευσεις

  12
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

Community Reputation

0 Neutral

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τα Ενυδρεία μου
  1 350 λιτρα<br />1 90 Λίτρα<br />και κατασκευάζω 1 800 λίτρα

Previous Fields

 • Χώρα
  Hellas
 1. Thanassis3

  Κατασκευή Ενυδρείου

  Αυτό σκέφτομαι με την διαφορά να το κάνω στις δύο πίσω άκρες του ενυδρείου, δυό διαφορετικά δηλαδή sump με διαστάσεις 15μήκος, 30πλάτος, 50 ύψος (50 περίπου λίτρα και τα δύο μαζί). Είναι αρκετό? Ετσι θα έχω την πρόσοψή του ενυδρείου ελεύθερη και μόνο στις δύο γωνίες τα sump! Βρίσκεις οτι θα λειτουργήσουν τα δύο διαφορετικά sump? Θα υπάρχει πρόβλημα στο φιλτράρισμα?
 2. Thanassis3

  Κατασκευή Ενυδρείου

  Εχεις δίκιο στην σκέψη σου. Με το sump κάτω με προβληματίζει η υπερχείληση αν κοπεί το ρεύμα (δεν έχω την δυνατότητα για αποχετευση του νερού). Με το sump επάνω υπάρχει πάντα ο κίνδυνος του ''μπουκώματος'' και αντίστοιχης πλημήρας! Αυτός ο κίνδυνος όμως φαντάζομαι οτι αντιμετωπίζεται πιό εύκολα (συχνό καθάρισμα). Τι διαστάσεις πρέπει να έχει το sump αν τελικά γίνει πάνω απο το ενυδρείο? Φυσικά υπάρχει μια ακόμη λύση που σκέφτομαι. Το ενυδρείο μου θα εχει διαστάσεις 2.35*60*60 ( θα είναι εντοιχισμένο). Σκεφτομαι λοιπόν να τοποθετήσω δυο εσωτερικά φιλτρα στο πίσω μέρος του ενυδρείου διαστάσεων 30*15*15 - συνολικά 25 λίτρα το καθένα (είναι αρκετό?). Και όλα αυτά γιατι δεν θέλω να χάσω χώρο και επαφή μέ ολο το μήκος του ενυδρείου! Μήπως παρα είναι τρελό?
 3. Thanassis3

  Κατασκευή Ενυδρείου

  Ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές και την βοήθεια. Εχω μπλεχτεί λιγάκι και τις τελευταίες μέρες έχω διαβάσει για τα ενυδρεία τοσα όσα δεν διάβασα για τις σπουδές μου!!!!! Θα επανέλθω σε μια ερώτηση που είχα κάνει: Μπορεί να τοποθετηθει το sump επάνω απο το ενυδρείο? Τι διαστάσεις πρέπει να έχει για να καλύπτει τα 750 περίπου λίτρα? Υπάρχει κάποιο σχέδιο η φωτογραφία? Ευχαριστώ
 4. Thanassis3

  Κατασκευή Ενυδρείου

  Τι να πω! Γενικά εχω μπερδευτει με το ρονταρισμένα η αρονταριστα τα τζάμια! Τώρα αυτος που θα κολήσει δεν έχει κολήσει πάλι ένυδρείο! 'Εχει όμως ένα μεγάλο εργοστάσιο με τζάμια πολύ προσωπικό (φαντάζομαι με πείρα) και τις σιλικόνες θα τις αγοράσω εγώ (den braven ενυδρειακή). Στις γωνίες θα βάλω γωνίες αλουμινίου για σιγουριά και ο Θεός βοηθός! (κάποιο κατάστημα pet shop μου ζητούσε 450 ευρώ μόνο για την συγκόληση των τζαμιών - αυτός θα το κάνει δωρεάν!) Τελικά μάλλον θα κατασκευάσω εξωτερικό sump. Με προβληματίζει όμως τι γινεται με την υπερχείληση σε περίπτωση διακοπής ρεύματος. Πως το αντιμετωπίζεται? Για τα 750 λίτρα νερού το sump σκεφτομαι να έχει μέγεθος 100*0.50*0.45 (περίπου 225 λίτρα)
 5. Thanassis3

  Κατασκευή Ενυδρείου

  Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Αφού δεν υπάρχει θέμα στη συγκόληση θα τα παραγγειλω ρονταρισμένα τζάμια γιατι έτσι θα είναι αισθητικά καλύτερα ( δεν προκειται να πληρώσω επιπλέον χρήματα μιας και ο τζαμάς είναι φίλος!!!!!)
 6. Thanassis3

  Κατασκευή Ενυδρείου

  SOS! Τα τζάμια πρέπει να είναι ρονταρισμένα η οχι? Εχω διαβάσει οτι τα ρονταρισμένα τζάμια χάνουν απο την ικανότητα συγκόλησης! Είναι αλήθεια? Ποιά η εμπειρία σας σε αυτό το θέμα?
 7. Thanassis3

  Κατασκευή Ενυδρείου

  Εαν κατασκευάσω εξωτερικό sump τι διαστάσεις πρέπει να έχει για να καλύψει 750 λίτρα νερού?
 8. Thanassis3

  Κατασκευή Ενυδρείου

  Ευχαριστώ πολύ παιδιά για την βοήθεια και τις ιδέες. Στις επόμενες μέρες αρχίζει η κατασκευή! Εχω μερικές ερωτήσεις - για να μην κάνω - τραγικά - λάθη! 1. Τα τζάμια στις πλευρές που θα κοληθούν πρέπει να είναι ρονταρισμένα? 2. Σιλικόνη θα χρησιμοποιήσω την Den Braven - την βρήκα με 7 ευρώ - είναι καλή για το τέρας που θα κολήσει? 3. Υπάρχει καποιο σχέδιο για το εσωτερικό sump - πως κατασκεύζεται? 4. Για μεγαλύτερη ασφάλεια σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω γωνιές αλουμινίου - φοβάμαι και εγώ μήπως απο την πίεση του νερού ανοίξουν οι ραφές. 5. Υπάρχει τρόπος να τοποθετηθει το sump πάνω απο το ενυδρείο? Τι διαστάσεις πρέπει να έχει για να καλύπτει τα 800 περίπου λίτρα? Υπάρχει κάποιο σχέδιο η φωτογραφία? Σας ζαλισα και ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας και την βοήθειά σας!!!!!
 9. Thanassis3

  Κατασκευή Ενυδρείου

  Φτάνουν 15 πόντοι για το εσωτερικό samp?
 10. Thanassis3

  Κατασκευή Ενυδρείου

  Δεν έχω κολήσει πάλι ενυδρείο αλλά εχω ένα φίλο που έχει εργοστάσιο με τζάμια και θα μου το κολησει αυτός! Εχει πειρα και φαντάζομαι οτι δεν θα έχω πρόβλημα!
 11. Thanassis3

  Κατασκευή Ενυδρείου

  Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Για το θέμα του φίλτρου απλά δεν θέλω να χαραμίσω απο τον χώρο του ενυδρείου για αυτό σκέφτομαι τα εξωτερικά φίλτρα τα οποία και τα δυο μαζι θα είναι συνολικά 2600 λίτρα. Φυσικά παραμένει το πρόβλημα των σωλήνων! Στο ενυδρείο σκέφτομαι να βάλω 4 παγκάσιους που ήδη έχω αλλά απο αυτά που διαβάζω στο forum μάλλον πρέπει να το αποφύγω!
 12. Thanassis3

  Κατασκευή Ενυδρείου

  Καλημέρα. Είμαι νεο μέλος μέ καλή εμπειρία στα ενυδρεία. Διαθέτω ένα 90 λίτρων και ένα 350 λίτρων. Θέλω να κατασκευάσω ένα ακόμη 800 λίτρων και θα ήθελα συμβουλές απο τους εμπειρότερους. Οι διαστάσεις του ενυδρείου θα είναι 2.35χ0,60χ0,60 (0,55 το ύψος του νερού) Τα τζάμια θα έναι 12 χιλιοστά και οι κόντρες 0,7 πλάτος 12 χιλιοστά επίσης. Σκεφτομαι να χρησιμοποιήσω 2 εξωτερικά φίλτρα Fulvam 405. Μπορώ να τρυπήσω τις κόντρες που θα τοποθετηθούν στο επάνω μέρος του ενυδρείου προκειμένου να περάσω τις σωλήνες των φίλτρων η θα έχω πρόβλημα. Τι θα πρέπει να προσέξω στην κατασκευή του για να μην έχω προβλήματα? Ευχαριστώ εκ των προτέρων τους φίλους που θα απαντήσουν
×