Jump to content

adaeus

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Δημοσιευσεις

  12
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

Community Reputation

0 Neutral

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας

Previous Fields

 • Χώρα
  Hellas
 1. adaeus

  Mετρήσεις-συμβουλές.

  Eυχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις. Επιπλέον ερωτήματα: 1. Οι μετρήσεις είναι καλές? 2. Τι μου προτείνετε σε είδη ψαριών? (Σημειώνω ότι έχω παιδιά και τους αρέσουν τα εντυπωσιακά πολύχρωμα ψάρια). 3. Αν υπάρχει τρόπος να τα αλλάξω με κάποιον χρήστη ή κατάστημα?
 2. adaeus

  Mετρήσεις-συμβουλές.

  Διαθέτω ένα ενυδρείο 55 λίτρων με 4 αγγελόψαρα (δύο χρυσά και δύο μαύρα). Περισσότερα για το πως προέκυψε το ενυδρείο μου εδώ Μετά από 2,5 μήνες οι μετρήσεις μου είναι οι εξής: GH 8 PO4 0,5 NO2 <0,3 NO2-N <0,1 NO3 10 PH 7,5 ΝΗ-3 =0 ΚΗ = 6 Κάποια στιγμή παρουσιάστηκε αρκετή καφέ άλγη, η οποία με μια αλλαγή νερού και προσθήκη ενός καφέ γλύφτη εξαφανίστηκε. Ακουσα εδώ ότι το ενυδρείο μου είναι απαγορευτικό για τα σκαλάρια αυτά. Ερώτημα, πόσο μπορώ να τα κρατήσω με δεδομένο ότι είναι ακόμη μικρά.
 3. adaeus

  Χάθηκε ψάρι

  Προσθέτω ΝΗ-3 =0 ΚΗ = 6 Επίσης την τελευταία βδομάδα παρουσιάστηκε αρκετή καφέ άλγη, γι'αυτό πρόσθεσα ένα γλύφτη.
 4. adaeus

  Χάθηκε ψάρι

  Προς το παρόν στο κατάστημα που απευθύνθηκα βρήκα μόνο αυτά τα τεστ.... Ελπίζω σύντομα να βρω και τα υπόλοιπα.
 5. adaeus

  Χάθηκε ψάρι

  ΤΑ ΥΓΡΑ ΤΕΣΤ: GH 8 PO4 0,5 NO2 <0,3 NO2-N <0,1 NO3 10 PH 7,5
 6. adaeus

  Χάθηκε ψάρι

  Επειδή βρήκα μόνο στικ στα διάφορα μαγαζιά του Χαλανδρίου, ιδού τα αποτελέσματα. Οταν βρω υγρά τεστ θα κάνω νέα: PH 8 kH 3 gH >7 NO2 10 NO3 50 Με κάθε επιφύλαξη για τη σωστή χρήση των στικς.
 7. adaeus

  Χάθηκε ψάρι

  Ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκρισή σας. Σύντομα θα προμηθευτώ τεστ και θα σας ενημερώσω. Κάποια πρόταση για κάποιο σετ από τεστ?
 8. adaeus

  Χάθηκε ψάρι

  Ως σωστός αρχάριος που εμπιστεύεται ένα πετ, από το οποίο έχουμε αγοράσει χαμστεράκια και άλλα χρυσόψαρα και τα διάφορα παρελκόμενα. ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑ. Μου πούλησαν ένα ενυδρείο 55 λίτρων με ένα φίλτρο εσωτερικό siice και θερμοστάτη ίδιας μάρκας καθώς και θερμόμετρο και χαλίκι. Αφού υποτίθεται το γέμισα νερό και χαλίκι και δύο ψεύτικα φυτά και έριξα την ανάλογη ποσότητα αντιχλωρίου της SERA. Θεωρητικά έστρωσα το ενυδρείο ( ρίχοντας nitrivec/SERA επί 10 μέρες) την έβδομη μου έδωσε 4 αγγελόψαρα (δύο μαύρα και δύο μπεζ/κιτρινωπά), διότι αυτά άρεσαν στα παιδιά. Τα ταϊζουμε με Sera vipan δύο φορές τη μέρα από πολύ λίγο. Τα αγγελόψαρα εξ αρχής ήταν ορεξάτα και αρκετά κινητικά. Το ένα μπεζ σχετικά μεγαλύτερο από τα άλλα καμιά φορά κυνηγάει τα υπόλοιπα. Χωρίς ιδιαίτερες απώλειες. Μετά από περίπου 15 μέρες μας πούλησε έναν μικρό γλύφτη (στο χρώμα του χρυσόψαρου περίπου), ο οποίος κόλλαγε στο τζάμι και στο βυθό και συνήθως κρυβόταν. Επίσης μας έδωσε μια σκούπα βυθού, με την οποία καθαρίζουμε το ενυδρείο μια φορά την εβδομάδα, χωρίς όμως να βγαίνει ιδιαίτερη βρώμα. Η θερμοκρασία όλο αυτό τον καιρό είναι στους 27 βαθμούς (αν και ο θερμοστάτης είναι στους 26). Επί 7 ώρες τη μέρα από 15:00 έως 22:00 με χρονοδιακόπτη είναι ανοιχτή η λάμπα (φθορίου) του ενυδρείου. Την υπόλοιπη ημέρα υπάρχει σχετικά αρκετό φως ημέρας στο δωμάτιο. Με την πάροδο ενός μηνός μας είπε να αλλάξουμε το νερό ως εξής. Βγάλαμε περίπου το 30% του νερού και το πετάξαμε (χρησιμοποιώντας τη σκούπα) και εν συνεχεία βάλαμε αντίστοιχη ποσότητα φρέσκου νερού σε έναν κουβά μαζί με sera αντιχλώριο και αφού το αφήσαμε λίγο να πάρει θερμοκρασία δωματίου, στη συνέχεια το ρίξαμε στο ενυδρείο. Καθ'όλη τη διάρκεια της αλλαγής τα ψαράκια παρέμεναν μέσα. Ολα φαίνεται να κυλούν ομαλά, ξανακάναμε καθαριότητα με τη σκούπα και γενικά το ενυδρείο φαίνεται σε καλή κατάσταση και τα ψάρια ευδιάθετα. Κάποια στιγμή παρατήρησα ότι ο μικρός γλύφτης έχει εξαφανιστεί. Εψαξα παντού, πίσω και μέσα στο φίλτρο, και πουθενά. Υπάρχει περίπτωση να τον έχουν φάει τα αγγελόψαρα???? Πέραν όλων αυτών και επειδή διαβάζοντας εδώ τα διάφορα άρθρα είδα (εκ των υστέρων) ότι έχω κάνει πολλά λάθη, κυρίως γιατί εμπιστεύτηκα τον πωλητή του πετσόπ θα ήθελα μερικές συμβουλές για το πως μπορώ να αντιμετωπίσω την κατάσταση. Εχοντας διαβάσει αρκετά εδώ μέσα ξέρω ότι δεν είναι επαρκής ο χώρος για τα αγγελόψαρα καθώς και ότι δεν έγινε σωστά το στρώσιμο. Ομως ήδη έχουν περάσει 40 μέρες και φαίνεται ότι τα ψάρια (αγγελόψαρα) είναι μια χαρά. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 9. adaeus

  Καλώς σας βρήκα :)

  Διάβασα τα περισσότερα άρθρα και τις συμβουλές σας και ευχαριστώ. Ετσι διαπίστωσα ότι έκανα τα περισσότερα λάθος. Παρ'όλα αυτά και επειδή ήδη τα αγγελόψαρα παραμένουν ζωντανά και ζωηρά για μια βδομάδα, ερωτώ μήπως υπάρχει κάποια περίπτωση να τα διατηρήσω?
 10. adaeus

  Καλώς σας βρήκα :)

  Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Υπάρχει έστω και μια μικρή δυνατότητα-πιθανότητα να τα κρατήσω τα ψαράκια? Τα παιδιά τα αγαπούν και τους έβγαλαν και ονόματα. Εστω και αργότερα να τα αλλάξω. Και αν όχι, τίποτε προτάσεις για ψαράκια?
 11. adaeus

  Καλώς σας βρήκα :)

  Παρέλειψα να πω ότι για 5 μέρες δούλεψε το ενυδρείο με το φίλτρο και την πέμπτη ημέρα έβαλα το NITRIVEC και την επόμενη τα ψαράκια. Τώρα τι κάνουμε?
 12. adaeus

  Καλώς σας βρήκα :)

  Γειά σας, είμαι εντελώς μα εντελώς αρχάριος. Εχοντας χρόνια αρκετά δύο χρυσόψαρα σε ένα μικρό πλαστικό "ενυδρείο", τα οποία κάποια στιγμή μας άφησαν χρόνους. Αποφάσισα με τα παιδιά μου να πάρουμε κάτι καλύτερο. Πήραμε λοιπόν ένα ενυδρείο γυάλινο 55 λίτρων (ο χώρος δεν μας επιτρέπει μεγαλύτερο), με ένα φίλτρο sicce και ένα θερμοστάτη ιδίας μάρκας, βάλαμε το χαλίκι και δύο πλαστικά φυτά και αφού ακολουθήσαμε τις οδηγίες του υπευθύνου του Pet Shop, βάλαμε 10 σταγόνες Nitrivec την προηγούμενη της τοποθέτησης των ψαριών και συνεχίζουμε για 10 μέρες. Ηδη έχουμε 4 μικρά αγγελόψαρα, δύο ανοιχτού χρώματος και δύο μαύρου και ο υπεύθυνος μας είπε να βάλουμε σε μια βδομάδα άλλα δύο κλόουν που διάλεξαν τα παιδιά μου και ένα γλύφτη. Προς το παρόν όλα φαίνονται καλά, τα παιδιά είναι ενθουσιασμένα και το πράγμα θα δείξει. Σύντομα θα βγάλω και φωτογραφίες να επισυνάψω. Οποιαδήποτε βοήθεια δεκτή.
×