Jump to content

gloster

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Δημοσιευσεις

  61
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

Community Reputation

0 Neutral

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τα Ενυδρεία μου
  1

Previous Fields

 • Χώρα
  Hellas

Πρόσφατοι επισκέπτες

300 εμφανίσεις προφίλ
 1. gloster

  Seachem Prime - Stability

  Τώρα τελικά με το μεγάλο ενυδρείο υπάρχει λόγος να μεταφέρω το υπάρχον νερό, η απλά να βάλω το φίλτρο.
 2. gloster

  Seachem Prime - Stability

  Την Πέμπτη το βράδυ έκανα προσθήκη αλλά 2 λίτρα μακαρόνι. Την Παρασκευή έλειπα όλη μέρα και δεν πήγα το βράδυ να δω την γίνεται στο ενυδρείο. Σήμερα διαπίστωσα ότι η θολούρα έχει υποχώρηση τελείως.
 3. gloster

  Seachem Prime - Stability

  Άρχισε το party. NH3/NH4=0,25 σχεδόν mg/l NO2=0,3 mg/l NO3=12,5 mg/l έριξα μέσα Prime και Stability. Αλλαγή νερού να κάνω?
 4. gloster

  Seachem Prime - Stability

  Το πρόβλημα ήταν ότι έπρεπε να πάρω όλα μαζί τα ψαράκια. Το γνώριζα ότι ίσως να είχα προβλήματα. Βασικά δεν είχα σκοπό να ξεκινήσω τόσο γρήγορα το ενυδρείο. Γιαυτό και όλη η διαδικασία με το μικρό ενυδρείο. Όπως σας έχω αναφέρει στα παλιά μηνύματα ότι έχω πριν 3 χρόνια στρώση 2 ενυδρεία με βακτήρια και δεν είχα κανένα πρόβλημα. Απλά εκεί έγινε εισαγωγή ψαριών σιγά σιγά. Και γιατί είναι πολλά τα 22 ψαράκια για τα 270 λίτρα? Μεγαλώνοντας θα πρέπει να φύγουν κάποια αρσενικά. Οπότε μέχρι τότε νομίζω καλά θα είναι τα λίτρα αυτά.
 5. gloster

  Seachem Prime - Stability

  Θα το κάνω έτσι. Έχω ένα ακόμα φίλτρο το 405 και το έβαλα τώρα σε λειτουργία το γέμισα μόνο με βαμβάκι ενυδρείου μπας και καθαρίσω. Θα δω πως θα πάει και μετά και αυτό θα το γεμίσω με Siporax. Βασικά δεν είχα τώρα γιαυτό και το κάνω έτσι. Θα ενημερώσω. Ευχαριστώ πολύ όλους για την βοήθεια.
 6. gloster

  Seachem Prime - Stability

  Τα ψαράκια τα έβαλα την 4 μέρα. Της προηγούμενες μέρες είχα θερμοκρασία κοντά στους 30 βαθμούς, και το Prime λέει ότι σε αυτήν την θερμοκρασία ρίχνεις την μισή δόση, παρόλο αυτό εγώ έβαζα ολόκληρη την δόση. Τώρα το θέμα είναι ότι υποτίθεται θα έπρεπε να ανέβαζα αμμωνία και νιτρώδη στα ύψη, αλλά εγώ δεν τα έχω δει ποτέ, και μετράω καφέ μέρα, μέχρι 2-3 φορές την ίδια μέρα. Οπότε το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι η δοσολογία του Prime ήταν καλή που έριξα, η έχουν πρόβλημα τα υγρα τεστ. Αλλιώς δεν μπορώ να το εξηγήσω.
 7. gloster

  Seachem Prime - Stability

  22 demasoni έχω μέσα 3 cm. Και εγώ έβαζα Prime ενδιάμεσα.
 8. gloster

  Seachem Prime - Stability

  Παντός δεν καταλαβαίνω γιατί δεν έχω ανεβασμένα τα NH3/NH4 και NO2. Υποτίθεται ότι δεν έχω επαρκή αποικία βακτηριων και δεν έχω στρώσει το φίλτρο και το ενυδρείο. Μήπως να πάω να πάρω αλλά τεστ? Τα ψαράκια παντός είναι οκ. Και από κίνηση και από χρώματα.
 9. gloster

  Seachem Prime - Stability

  Έχει ψαράκια μέσα. Απλά είναι σκέτη χωρίς άμμο και πέτρες. Το έχω αναφέρει και σε παλιότερα μηνύματα μου.
 10. gloster

  Seachem Prime - Stability

  Ίσως το πρόβλημα μου είναι η αυξημένη ποσότητα ψαριών.
 11. gloster

  Seachem Prime - Stability

  Το φίλτρο που έχω είναι το Fluval 406. Έχω μέσα μακαρόνι που έντεινε η εταιρία, και επίσης έχω προσθέσει extra 2000ml Siporax Sera για 400 λίτρα. Το φίλτρο που έχω είναι το Fluval 406. Έχω μέσα μακαρόνι που είχε η εταιρία, και επίσης έχω προσθέσει extra 2000ml Siporax Sera για 400 λίτρα. Είσοδος νερού περνάει από σφουγγάρια μετά πάνε σε όλα τα καλάθια τα μακαρόνια και απλά στο τελευταίο πριν την έξοδο έχω ενυδρειακο βαμβακι. Κάτι που ανακάλυψα εχτές και δεν έκανε αναφορά κανεις από τους παλιούς, γιατί δεν μου πρότεινε κανεις να πάρω το Seachem Clarity για την aντιμετώπιση του bacteria bloom?
 12. gloster

  Seachem Prime - Stability

  Να ρωτήσω κάτι άλλο. Μήπως πειράζει που κάτω στο ρολόι του νερού έχω φίλτρο με ενεργό άνθρακα. Γενικά υπάρχει πρόβλημα?
 13. gloster

  Seachem Prime - Stability

  Πάω να ψάξω μπολι. Όποιος έχει πρόχειρο το λινκ ας το ποσταρη. Ευχαριστώ
 14. gloster

  Seachem Prime - Stability

  Ξέχασα να αναφέρω ότι έκανα μικρή αλλαγή νερού σήμερα το πρωί. Δεν ξέρω κατά πόσο παίζει ρόλο στης τιμές.
 15. gloster

  Seachem Prime - Stability

  Λοιπόν έχουμε και λέμε μετρήσεις με υγρά Tetra. NH3/NH4=0mg/l NO2=<0.3mg/l NO3=12.5mg/l Ο έλεγχος τον χρωμάτων γίνετε βάζοντας το κουτάκι το πλαστικό με το νερό επάνω στο χαρτόνι με τα χρώματα τιμών. Επίσης να πω ότι σήμερα δεν παρατηρώ μυρωδιά ιδιαίτερη σε σύγκριση της προηγούμενες μέρες. Τα ψαράκια έχουν φυσιολογική κίνηση.
×

Important Information

Πολιτική απορρήτου και Όροι χρήσης