Jump to content

tsala

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Content Count

  2,066
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

tsala last won the day on January 18

tsala had the most liked content!

Community Reputation

624 Excellent

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τα Ενυδρεία μου
  *660ltr χρυσόψαρα
  *300ltr χρυσόψαρα
  *60ltr corydoras
 • Location
  Δράμα - Βέροια

Previous Fields

 • Νομός
  Δράμας
 • Χώρα
  Hellas

Recent Profile Visitors

1,556 profile views
 1. το φιλτρακι σου ειναι καλο, μικρο... απλα εχει λιγο δυνατοτερη αντλια. το δουλεψες με spray bar? αν οχι δοκιμασε το. αν το εχεις δοκιμασει , βγαλτο και βαλε την εξοδο να κοιταει προς το τζαμι , για να εκτονωνεται η ροη.. αν βρεις αεροφιλτρο σαν το αυτο της φωτο, που δεχεται βιολογικο υλικο, ειναι καλυτερα.. συνηθως δουλευονται εως και 40 λιτρα. Στα μικρα φιλτρακια που δεν εχουν χωρο για βιολογικο υλικο, κοβουμε το σφουγγαρακι στην μεση και συμπληρωνουμε βιολογικο.
 2. Ωραίος! Γιατί να γελάσω ; 😉 βαφές ειδικές για τρόφιμα και για δεξαμενές πόσιμου νερού, έψαξες καθόλου;
 3. Για μικρά ενυδρεία σαν το δικό σου , με γαρίδες, σαλιγκάρια ή κάποιον μονομάχο, καλό είναι.. Δεν είναι φυσικά σαν τα εσωτερικά, μιας και η αντλία γυρίζει τα λίτρα του ενυδρείου πολύ γρηγορότερα και καθαρίζει καλύτερα το νερό. Βιολογία όμως κρατάει και το αεροφιλτρο, επομένως σε λίγα λίτρα δεν είναι λάθος επιλογή. Αλλά εφόσον υπάρχει κάποιο φίλτρο , δεν βρίσκω τον λόγο να μπει αεροφιλτρο. Γιατί θέλεις να το αλλάξεις;
 4. Πριν αρκετά χρόνια είχα κάνει 2 πλάτες από dow , αλλά και απλό φελιζολ σε ενυδρείο με κοχυλοψαρα. Είχα χρησιμοποιήσει το aquamat , από isomat.. είναι γκρι , σαν τσιμέντο .. Το είχαν χρησιμοποιήσει αρκετοί συνχομπιστες στο παρελθόν , χωρίς προβλήματα..είναι μάλιστα για δεξαμενές πόσιμου νερού. Δεν είχα πρόβλημα κι εγώ ποτέ. Θέλει μόνο υπομονή , 3-4 χέρια ... Κάθε χέρι πέρασμα του έκανα κάθε μέρα , αφού το άφηνα να στεγνώσει καλα. Έπειτα αφού το άφησα 2-3 μέρες , το έβαλα άλλες τόσες σε κουβά με νερό, να βγάλει ότι είναι να βγάλει. Αν ενδιαφέρεσαι , θα ψάξω μήπως βρω καμία παλιά φωτό από την πλάτη.
 5. Αυτό είναι κρεμαστό , δεν κάνει για τα λίτρα σου, έκτος αν έχεις πολύ περιορισμένο αριθμό Ψαριών. Όλα έχουν να κάνουν με την ιχθυοφορτωση, επομένως τι και πόσα ψάρια θα έχει μέσα. Μια οικονομική λύση και δοκιμασμένη από πολλούς είναι τα astro.
 6. Ε ρε τι κάνει η καραντίνα... Δεν έχει τι να κάνει ο κόσμος!
 7. Τούβλα θα βάλεις; Τι τσιμέντο βρε και για ποιο λόγο;
 8. Άρα άφησε το έξω να ξεραθεί φυσικά , αφού δεν μπορεί να μπει σε φούρνο.
 9. Αν έχει φλοιό θα πρέπει να τον καθαρίσεις. Είναι ξερό το ξύλο; Αυτά τα δύο είναι τα πιο σημαντικά,για να μην σαπίσει με τον καιρό. Όσο για την απολύμανση , νερό από βραστηρα ή και αλάτι σε κουβά, είναι οκ.
 10. Βάλτο και παρακολούθησε τα κάποια ώρα.. Και γενικά τις πρώτες μέρες.. Έχε υπόψιν ότι και κάποια μικρότερα σε μέγεθος, έχουν την τάση να τσιμπάνε ούρες από τα μεγαλύτερα.. Φυσικά,αν είναι καινούργιο το ψάρι από πετ σοπ, καλό είναι να μπει καραντίνα για σιγουριά.
 11. Αν δεν είναι πολύ μικρό, πχ να χωρέσει στο στόμα τους ..δεν υπάρχει πρόβλημα.. Θα το κοιτάξεις εξ αρχής να δεις αν το κυνηγάνε , ώστε να επέμβεις , αν όντως είναι πολύ μικρό.. Από τροφή ,έτσι κι αλλιώς , τα χρυσόψαρα θέλουν πολύ τάισμα , επομένως δεν παίζει να μην προλαβαίνει να φάει..
 12. Όχι, δεν μπορείς να κάνεις κάτι... Μπορεί να επανέλθει αν δεν το 'χε από πριν, μπορεί και όχι.. πάντως είναι θέμα αισθητικό και μόνο. Στα πετ σοπ μπαίνουν και βγαίνουν στην ίδια γυάλα συνεχώς ψάρια, αυτό μπορεί να ήταν παλιό , άλλα όμως μπορεί να ήταν νέα. Ακόμα και από την απόχη μπορεί να μεταφερθεί ασθένεια, οπότε δεν υπάρχει κανείς που μπορεί να σου πει ότι δεν έχει ασθένεια το ενυδρείο. Το bactopur εφόσον δεν έχει κάτι εμφανή ,δεν χρειάζεται.. 20-30 μέρες σε καραντίνα με αλάτι και καθημερινή παρακολούθηση, αρκούν (εξωτερικά τουλάχιστον).
 13. Μπορεί να μην πάρουν μπρος.. Μια χαρά είναι αυτό που έχεις ρε συ.. Εγώ μόνο με τέτοια δουλεύω χρόνια τώρα..δεν είχα ποτέ προβλήματα
 14. Δεν μπαίνει φίλε μου σε τόσα λίγα λίτρα.. Ούτε για αστείο.. Άσε την καραβίδα μόνη της σε τόσα λίτρα..
 15. Καταρχάς συγχαρητήρια για τα λίτρα που τους έδωσες. Κατά δεύτερον, ότι νέο ψάρι παίρνουμε, θα πρέπει να το βάλουμε καραντίνα , τουλάχιστον 20-30 μέρες.. γιατί μπορεί να μας φέρει τουμπα το ενυδρείο. Ελπίζω να έκανε τουλάχιστον κανένα "μπάνιο" σε αλάτι πριν μπει. Και καταλήγοντας , πολλά χρυσόψαρα μπορούν να γεννηθούν με "τσαλακωμενα" πτερύγια ή ουρές , ακόμα και να συμβεί αυτό αργότερα.. που συνήθως δεν επανέρχεται.. Δεν υπάρχει επηρεάζει όμως κάπως την υγεία τους , ούτε την κολύμβηση στα περισσότερα ψάρια.. εκτός αν είναι πολύ extreme η κατάσταση. Το δικό σου φαίνεται μια χαρά , δεν θα υπάρξει κάποιο θέμα στην υγεία του,όσον αφορά την ουρά του. Να σου ζήσει!
×
×
 • Create New...

Important Information

We use technologies, such as cookies, to customise content and advertising, to provide social media features and to analyse traffic to the site. We also share information about your use of our site with our trusted social media, advertising and analytics partners. See more about cookies and our Privacy Policy