Jump to content

xrnikos

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Δημοσιευσεις

  27
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

Community Reputation

3 Neutral

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τα Ενυδρεία μου
  Reef 120lt

Previous Fields

 • Νομός
  Αττικής
 • Χώρα
  Hellas

Πρόσφατοι επισκέπτες

225 εμφανίσεις προφίλ
 1. xrnikos

  Τι αλλα χομπυ εχουμε εκτος του ενυδρειου

  Είναι τρελό σκάλωμα, ιδίως όταν αρχίσεις να φτιάχνεις τα δικά σου.
 2. xrnikos

  Τι αλλα χομπυ εχουμε εκτος του ενυδρειου

  Όταν ξεκίνησα να ασχολούμαι με τα bonsai δεν είχα ξανά-ποτίσει γλάστρα. Αν διαβάσεις κάποια βασικά πράγματα και επιλέξεις ένα εύκολο δέντρο δεν είναι δύσκολο. Είναι όπως και με τα ενυδρεία θέλει λίγο ψάξιμο και διάβασμα το θέμα.
 3. xrnikos

  Τι αλλα χομπυ εχουμε εκτος του ενυδρειου

  το συγκεκριμένο έχει γίνει από δέντρο φυτωρίου, αν ενδιαφέρεσαι για τα bonsai μπαίνεις mybonsai.gr όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω.
 4. xrnikos

  Nano Reef 30 Lt

  'Έχω ένα θεματάκι με άλγες κυρίως πράσινη και Caulerpa racemosa υποψιάζομαι ότι φταίει η όσμωσή μου, οπότε αυτή τη βδομάδα θα αλλάξω προφύλτρα και μεμβράνη και βλέπουμε. Από καταναλώσεις αυτή τη στιγμή ρίχνω συνολικά για Kh 12ml/day, για Ca 3 ml/day και για Mg 4ml/day.
 5. xrnikos

  Nano Reef 30 Lt

  Παύλο για τις προσθήκες είμαι σίγουρος, για το Χρήστος όχι και τόσο Νίκος
 6. xrnikos

  Nano Reef 30 Lt

  Πλέον το σύστημα τρέχει με "δοσομετρική", αγοράστηκαν 3 μονές δοσομετρικές της grotech και σκόνες fauna marin. Έπεσε το σχετικό διάβασμα των θεμάτων στο forum είδα και τα videakia από την παρουσίαση της light balling method και ετοιμάστηκαν τα ζουμιά. Έχουμε και κάποιες τελευταίες προσθήκες από σκληρά κυρίως. Ακολουθεί φωτορεπορτάζ...
 7. xrnikos

  Nano Reef 30 Lt

  ... γεννητούρια Tectus snail
 8. xrnikos

  Nano Reef 30 Lt

  Όταν έκανα τη μεταφορά από το 30λιτρο υπήρχε μια xenia η οποία είχε κολλήσει στο τζάμι και αποφάσισα να την πάρω και να την κολλήσω σε κάποιο δικό της βραχάκι στο νέο ενυδρείο. Την έπιασα με ένα ξυλάκι και με λάστιχο με το βράχο αλλά σήμερα διαπίστωσα ότι ένα κομμάτι της λείπει. Αν την τράβηξε και ο κυκλοφοριτής να υποθέσω ότι σε μερικούς μήνες θα γίνει xenia farm το ενυδρείο??
 9. xrnikos

  Nano Reef 30 Lt

  Τέλεια, thanks akridas
 10. xrnikos

  Nano Reef 30 Lt

  Ευχαριστώ παιδιά. Δεν θέλω να κολλήσω βράχια, για αυτά έχω της tunze και την D-D, φτιάχνω ένα ats και χρησιμοποίησα μια κυανοακρυλικη κόλλα του εμπορίου. Κάπου είχα διαβάσει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα αλλά θέλω να το σιγουρέψουμε.
 11. xrnikos

  Nano Reef 30 Lt

  ... και
 12. xrnikos

  Nano Reef 30 Lt

  Λοιπόν από ζωντανά έχω 2 clown 4 nassarius, 1 Trochus, 1 Tectus και από κοράλλια Zoanthus, Ricordea Duncanopsammia Caulastrea Blastomussa Xenia Anthelia Acanthastrea Acropora tanuki Stylophora Euphyllia glabrescens Seriatopora. Στο φίλτρο έχω βάλει υαλοβάμβακα κάτω κάτω για να μαζέψει τα πολλά, αλλά θα βγει άμεσα και μετά έχω άνθρακα αντιφοσφωρο. Από skimmer έχω ένα κρεμαστό (TMC V2 Nano Skimmer 80), μέτρια πράγματα, αν πάω σε μεγαλύτερο θα αλλαχτεί Σχετικά με το aquascape, είχα ένα πρώτο πλάνο στο μυαλό μου πριν το στήσω, χάζεψα και αρκετές photo που με βοήθησαν πολύ και έτυχε να βρω και πολύ καλά κομμάτια βράχου για αυτό που ήθελα να φτιάξω. Ξέρει κανείς αν μπορούμε να κολλήσουμε κάτι εκτός νερού με κόλα τύπου logo να το αφήσουμε να στεγνώσει καλά και μετά να το βάλουμε στο ενυδρείο? Με δοσομετρική έχω σκαλώσει, δεν ξέρω πια να πάρω από τις δύο, ίσως να καταλήξω τελικά στη jebao που μου προτείνεται και εσείς. …και μερικές photo με background
 13. xrnikos

  Ποσοι Ειμαστε;

  54 λίτρα mixed reef
 14. xrnikos

  Nano Reef 30 Lt

  Eκεί που το έστησα δεν παίζει με τίποτα να μπει sump οπότε προς το παρόν το ξεχνάω, αλλά ξέρω ότι στο μέλλον σίγουρα θα βάλώ. Τώρα για δοσομετρική το έχω στο πρόγραμμα μόνο που έχω κολλήσει στο ποια να πάρω. Έχω δει διάφορες, αυτό τον καιρό είμαι ανάμεσα σε τρεις μονές της grotech και στη jebao.
×