Jump to content

karapetsas84

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Δημοσιευσεις

  52
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

Community Reputation

1 Neutral

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τα Ενυδρεία μου
  aquael 65 l
  120 λιτρα φυτεμένο

Previous Fields

 • Χώρα
  Hellas

Πρόσφατοι επισκέπτες

145 εμφανίσεις προφίλ
 1. karapetsas84

  Που Θα Βρώ Ρίζες Θεσσαλονικη..?

  Βοήθεια από Θεσσαλονικεις χομπιστες..!!! ανέβηκα από Λάρισα και αύριο θέλω να βρώ ρίζες για το ενυδρείο μου ξέρει κάνεις κανένα καταστήμα που να έχει ποικιλία σε ρίζες..?? αν δε θέλετε να πείτε ονόματα καταστηματων, για ευνοητους λόγους...ας μου στείλει ένα μηνυματάκι...!! please..!!
 2. karapetsas84

  Νέο Ξεκίνημα...

  ευχαριστώ φίλε μου.. εννοείται πως θα σας τα πρήξω..!!!
 3. karapetsas84

  Νέο Ξεκίνημα...

  Το ξέρω οτι είμαι πολύ οριακά με τα λίτρα φίλε crazydiver.. αλλά δε μπορώ να αντισταθώ... θα κάνω καμιά γωνία να κρύβονται και θα τους δώσω όσο περισσότερο χώρο μπορώ.. και βλέπω να πάω σε κανένα 500αρι σε κανένα εξάμηνο.. αυτό τυχαία έπεσε στα χέρια μου..
 4. karapetsas84

  Νέο Ξεκίνημα...

  Θα πάω στο fx5 μάλλον.. σκέφτομαι να βάλω καμία ρίζα και καμία anubia από φυτά .. είμαι στο ψάξιμο.. και εδώ στη Λάρισα δε παίζει τπτ από ρίζες είναι ψόφια όλα τα pet shop.
 5. karapetsas84

  Νέο Ξεκίνημα...

  Καλησπέρα μετά από πολλή καιρό.... Φεύγει ένας φίλος μου εξωτερικό και μου έδωσε το ενυδρείο του 6 μηνών..!! 1.00 * 0.6(ύψος) *0.45 270 λίτρα(μικτά) μετά από διετή εμπειρία, πήρα τη γενναία απόφαση να ασχοληθώ με αυτά τα πανέμορφα πλάσματα.. ξέρω οτι είμαι οριακά στα λίτρα.. αλλά πιστεύω για 4 δίσκους και κανένα κοπαδάκι θα είμαι οκ.. καταρχήν θέλω γνώμη για το φίλτρο.. έχω από το παλιό ενυδρείο (το οποίο θα φύγει λόγου χώρου) ένα eheim 2213 - 440 l/h. Σκέφτομαι, να πάρω ένα ακόμη eheim 2215 - 620 l/h και να τα βάλω μαζί θα είμαι οκ..?? ή να πάρω ένα εκ'των EHEIM 2217 - 1000 l/h -- FLUVAL 306 - 1150 l/h και να τα βάλω με το παλιό. Τι μου προτείνεται..? Δεύτερον Α/Ο-- Έχω διαβάσει στο φόρουμ οτι με καλή ποιότητα νερού και υψηλή θερμοκρασία την παλεύουν και χωρίς όσμωση(δε μιλάω για αναπαραγωγή).. να το επιχειρήσω ή να πάρω απο την αρχή συσκευή Α/Ο...? Αυτά για αρχή, δε θα βιαστώ θα το στήσω σιγά σιγά και με τις συμβουλές σας.. θα χρειαστώ αρκετή βοήθεια...!!!!
 6. karapetsas84

  Βοήθεια Με Ick

  Σήμερα το απόγευμα το έκανα με το αλάτι.. δεν είδα καμία διαφορά.. θα βγάλω αύριο Σταμάτη το μεσημέρη αν μπορέσω καμιά καλύτερη.. δε το ξανανάβω το φως τώρα.. Πιστλυω να βγάλουμε άκρη... Σ'ευχαριστώ πάντως..
 7. karapetsas84

  Ενυδρεικό Αλάτι Κ Φυτά..??? Sos Βοηθεία..!!

  θα το σκεφτώ απλά φοβάμαι λίγο το cuba...θα το αρχίσω μάλλον σε μικρή ποσότητα κ αν δώ το παμικρό στα φυτά,αρχίζω τις αλλάγες νερού σιγά σιγά μέχρί να βλάλω όλη την αλμήρα...
 8. karapetsas84

  Βοήθεια Με Ick

  το ανέβασα σήμερα τελικά.. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : λίγα άσπρα στίγματα σε ένα από τα ραμιρέζι.. αυτό κ άλλα δύο ξύνονται στις πέτρες (χωρις να έχουν κάτι ακόμη πάνω τους τα άλλα δυο) ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - Λίτρα:100 (καθαρα) - Φίλτρανση (eheim 2213 440 λ/ωρα κεραμικο υλικό και σιποραξ, εσωτεριρί sera fil 120 μπλε σφουγγάρι κ σιποραξ): - Ιστορικό (χρόνος λειτουργείς 7 μήνες): - Ψάρια (4 ραμιρεζι, 4 σκαλάρια, 4 σαε 3 κορι): - Ρουτίνες (Τάϊσμα 2 φορές την ήμερα φλεικς κ σπιρουλινα, προετοιμασία νερού αλλαγής με prime, αλλαγές νερού 1 φορά την εβδομάδα): ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - PH:7,5 - KH:7 - GH:5 - ΝΗ3/NH4 (αμμωνία):0 - ΝΟ2 (νιτρώδη):0 - ΝΟ3 (νιτρικά):2 - Θερμοκρασία:27 ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ: -Υγρά Τεστ: tropical ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ - Είδος Ψαριού: ramirezi - Ιστορικό Ψαριού: είναι 3 μήνες στο ενυδρείο κανένα άλλο προβλήμα.. - Συμπτώματα που παρουσιάζει (άσπρα Περιττώματα, τρώει κ αναπνέει μια χάρα, είναι κινητικό έχει όρεξη): - Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου: δεν είχα παρατηρήσει κάτι μέχρι τώρα όλα καλά.. εκτώς από δύο απώλιες στην αρχή.. ΘΕΡΑΠΕΙΑ ( Πιθανή θεραπεία που έχει ακολουθηθεί έως τώρα) -Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε: -- -Δοσολογία: -- -Χρόνος Χρήσης: -- -Αναλυτική περιγραφή: ανέβασα τη θερμοκρασία στους 29 και τα έβαλα σε ένα κουβα με αλάτι που αναφέρω στο θέμα ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: (Το σημαντικότερο-απαραίτητο στοιχείο σε μια διάγνωση είναι οι φωτογραφίες) 1. (img) ...photo1... (/img)
 9. karapetsas84

  Βοήθεια Με Ick

  οκ θα βάλω φωτογραφίες αύριο και θα συμπληρώσω τη φόρμα... βλακεία μου..
 10. karapetsas84

  Βοήθεια Με Ick

  Ασπρα στίγματα σε ραμιρέζι και ξύσιμο σε πέτρες κ ξύλα... σε πρώτη φάση τα έκανα μπάνιο για 10 λεπτα σε λέκανη με ενυδρειακό αλάτι και αντιχλοριομένο νερό φυσικά.. ίδια θερμοκρασία με το ενυδρείο έβαλα περίπου 2 γραμ. αλάτι για κάθε λίτρο νερού... Σε όλο το ενυδρείο δε την κάνω ακόμη τη θεραπεία γαιτί έχω φυτά που νομίζω δε θα αντέξουν το αλάτι.. κάλα είναι η ποσότητα ή θέλει παραπάνω.??? να το συνεχίσω για πόλλες μέρες ?? να το κάνω κάθε μέρα..? έχει κανείς να μου προτείνει κάτι καλύτερο..?
 11. karapetsas84

  Ενυδρεικό Αλάτι Κ Φυτά..??? Sos Βοηθεία..!!

  καλησπέρα παιδιά... στα δύο ραμιρεζι βλεπώ άσπρα στίγματα, ick κατά 90% σκέφτομαι να κάνω θεραπεία με αλάτι.. το αντέχουν τα φυτά μου: -cuba -rotala rodanthula -hemianthus microtrichoides -valisneria americana -Hydrocotyle sp. japan -hair grass γνωρίζει κανείς..? ή να χρησημοποιήσω κανένα φάρμακο..? αν γνωρίζει κάνεις χρείαζομαι βοήθεια κ με τη θέραπεία σε αυτό το θέμα : http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=85722
 12. karapetsas84

  Ερώτηση Για Φυτό!!

  χρόνια πολλά φίλε μου.. φυτά με χαμηλές απαιτήσεις σε co2 και φωτισμό: -Cryptocoryne crispatula -Rotala rotundifolia -Τα περισσότερα είδη Vallisneria Ρίξε μια ματιά κ στο προφίλ φυτών.. πολύ καλή δουλεία από τα παιδιά.. http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showforum=333
 13. karapetsas84

  Νεο Φυτεμενο Ενυδρειο 220 Λιτρ;

  Καλή αρχή κ από μένα φίλε tribal... Δε το είδα νωρίτερα το θέμα... Τ5 βγαίνουν στα 85cm με 39watt με 4 λάμπες θα έφτανες στα 156watt.. Αλλά αν μεινείς μόνο με αυτά τα φυτά δε θα έχεις πρόβλημα.. προσοχή με τις άλγες, σύχνες αλλάγες νέρου τις πρώτες βδομάδες.. και γενικά να έχεις ένα προγραμμα στις αλλαγές νερού, μια τη βδομάδα είναι μια χαρά.. κ να καθαρίζεις την παραμικρή άλγη π θα βλέπεις.. για αρχή δε ρίχνεις λίπασμα οπώς σ είπε ο φίλος "rastafarian" αλλά δε νομίζω να χρειαστείς και κάτι παραπάνω από ένα γενικό λίπασμα αργότερα... ισώς κ λίγο excel (οργανικός άνθρακας) για το proserpinaca pal..γιατί δεν έχεις co2. ή ένα συστημα co2.
 14. karapetsas84

  Συστημα Διοξειδιου

  καλό είναι να μη ξεπερνάν τις 60 το λεπτο γιατί δε μπόρουν να αναπνεύσουν τα ψάρια μετά κ γενικά το πολύ co2 τα στρεσάρει.. και καλό θα είναι το βράδυ να τό κλείνεις.. το co2 είναι απαραίτητο μόνο οταν τα φυτά κάνουν τη φωτοσυνθεση τους..
 15. karapetsas84

  Συστημα Διοξειδιου

  Καλησπέρα φίλε μου.. Από τη μικρή μου εμπειρία, αλλά από το πάρα πολύ διάβασμα. θα προσπαθήσω να σε βοηθήσω.. Για τη μείωση του ph αν ρίξεις μια ματιά στο forum υπάρχουν αρκετά άρθρα... καταρχήν πρέπει να δεις αν έχεις κάτι ασβεστολιθικό μέσα στο ενυδρείο που σου ανεβάζει το ph.. κάλο είναι να το ρίξεις σιγά σιγά.. όχι απότομες μεταβολές.. μπορεί να γίνει με τη χρήση τύρφης στο φίλτρο.. με τη χρήση του σκευάσματος ph minus.. με τη χρήση απιονισμένου νερού... και τελευταίο κ το καλύτερο είναι με νερό Αντίστροφης Ώσμωσης. Αν πραγματικά θες να ξενοιάσειςπάρε μια συσκευή αντιστροφής ώσμωσης είναι ότι καλύτερο.. θα χρησιμοποιείς κ λίγο νερό βρύσης(αντιχλοριομένο πάντα)και θα φτάνεις το ph εκεί π θέλεις.. Ρίξε μια ματιά σε αυτό το άρθρο για να καταλάβεις : http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=80896&hl=%F4%FD%F1%F6%E7 Τώρα για το διοξίδιο μεγάλη κουβέντα και αυτό...επίσεις πολλά έως πάρα πολλά άρθρα στο forum ρίξε μια ματιά Αν σηκώνει η τσέπη σου ένα σύστημα co2 είναι οτι καλύτερο... για ενυδρεία μέχρι 70-80 λίτρα πολύ καλή δουλεία κάνει DIY co2...(Do It Yourself): http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=37190 υπάρχουν στο εμπόριο σκευάσματα όπως: ταμπλέτες co2, το flourish excel σε υγρή μορφή, κ άλλα πολλά και αυτά επίσης για μικρά ενυδρεία κ οχι για απαιτητικά φυτά συμπέρασμα, αν πραγματικά θέλεις να ασχοληθείς με αυτό το όμορφο "άθλημα" θα πάρεις μια συσκευή Α/Ο και αν θέλεις υγιέστατα κ καταπράσινα φυτά ένα σύστημα co2 απαραίτητα και ένα καλό πρόγραμμα λίπανσης.. μετρήσεις για το νερό ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ..!! όχι sticks και πάνω απ'όλα σεβασμό στα ψαράκια... ελπίζω να σε βοήθησα λίγο.. οποιαδήποτε ένσταση από κάποιον πιο έμπειρο δεκτή..
×

Important Information

Πολιτική απορρήτου και Όροι χρήσης