Jump to content

Pinwmpires

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Δημοσιευσεις

  18
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

Community Reputation

0 Neutral

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας

Previous Fields

 • Χώρα
  Hellas
 1. Pinwmpires

  Καλησπέρα, Θα Ήθελα Μερικές Συμβουλές.

  Το pH meter είναι το ίδιο με το pH controller?
 2. Pinwmpires

  Καλησπέρα, Θα Ήθελα Μερικές Συμβουλές.

  Σε ευχαριστώ πολύ, έχω ήδη αρχίσει το ψάξιμο. Υπάρχει περίπτωση να έχω προβλήματα συμβατότητας με προιόντα του εξωτερικού? Αν πάρω δηλαδή τον ph controller από το κάποιο κατάστημα του εξωτερικού υπάρχει περίπτωση για κάποιον λόγο να μην ταιριάζει στον ενυδρείο μου ή στην μπουκάλα?
 3. Pinwmpires

  Καλησπέρα, Θα Ήθελα Μερικές Συμβουλές.

  Δεν τα ζητάω όλα μασημένα, απλά ρωτάω κάποια πράγματα που δεν μπορώ να βρω απαντήσεις από μόνος μου. Σε ρωτάω για τις τιμές γιατί δεν ξέρω που να ψάξω να τις βρω μόνος μου, δεν έχω βρει κάποιο μαγαζί που να έχει τιμές και αυτά τα 1-2 που βρήκα έχουν 3-4 διαφορετικά προιόντα για διοξείδιο, όπως είπα είμαι αρχάριος και δεν ξέρω αν όλα αυτά τα μηχανήματα κάνουν για την δουλειά μου άρα δεν ξέρω ποιο από αυτά χρειάζομαι. Δεν σου είπα ότι είσαι έμπορος ούτε ζήτησα τις "τρέχουσες τιμές" απλά έναν μπούσουλα ζήτησα για να υπολογίσω χοντρικά πόσο θα μου κοστίσει το ενυδρείο. Όπως και να έχει, δεν είχα σκοπό να σε ταλαιπωρήσω ή να σε φέρω σε δύσκολη θέση ζητώντας σου να μου πεις ενδεικτικά κάποιες τιμές, απλά προσπαθώ να βρω βοήθεια από κάποιον που δεν έχει κάποιο όφελος από εμένα ώστε να γλιτώσω το γδύσιμο από κάποιον έμπορο.
 4. Pinwmpires

  Καλησπέρα, Θα Ήθελα Μερικές Συμβουλές.

  Αξίζει ο κόπος και τα χρήματα να πάρω ph controller? Αν πάρω μόνο την μπουκάλα με μανόμετρο, μετρητή φυσαλίδων και διαχυτήρα ποιο θα είναι το κόστος? Υπάρχει κάποιο site να δω τιμές? Για το HC διάβασα αυτό το άρθρο, να ψάξω γενικότερα στο Internet για Hemianthus Callitrichoides "Cuba" ή θα μπλεχτώ πολύ? Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου
 5. Pinwmpires

  Καλησπέρα, Θα Ήθελα Μερικές Συμβουλές.

  Ξέρεις να μου πεις πάνω κάτω ποιο είναι το κόστος της μπουκάλας με και χωρίς pH controller?
 6. Pinwmpires

  Καλησπέρα, Θα Ήθελα Μερικές Συμβουλές.

  Ωραία, άρα ας πούμε ότι καταλήξαμε στο Rio 180, για τις λάμπες ξέρω ότι θα πρέπει να γίνει μετατροπή για να μπούνε άλλες λάμπες, βέβαια δεν ξέρω τι λάμπες πρέπει να βάλω αλλά ξέρω ότι το έτοιμο σύστημα φωτισμού που έρχεται με το ενυδρείο δεν μας κάνει.. Για το διοξείδιο, αυτό που μου λες με στεναχωρεί πάρα πολύ! Σχετικά με την μπουκάλα.. τι μέγεθος έχει περίπου, ποιο είναι το κόστος της και τι αυτονομία έχει? Δηλαδή από την στιγμή που θα την βάλω πόσο καιρό κρατάει? Πόσο ταλαιπωρία είναι η αναγόμωση της, ποιο το κόστος της αναγόμωσης? Η μπουκάλα πρέπει να παρέχει διοξείδιο 24/7 και αν ναι όταν η μπουκάλα χρειαστεί αναγόμωση τι κάνω? Αφήνω το ενυδρείο χωρίς διοξείδιο μέχρι να την γεμίσω? Για το HC τώρα, όταν λέω μέτριας δυσκολίας εννοώ στην συντήρηση, ξέρω ότι χρειάζεται Co2 και μεγαλύτερες λάμπες όπως επίσης χρειάζεται και κούρεμα αλλά αυτό δεν έχει κάποια δυσκολία.. Μετά, στην συντήρηση, έχει κάποια δυσκολία? Θέλει δηλαδή κάποια ιδιαίτερη φροντίδα που ένας αρχάριος σαν εμένα δεν μπορεί να του προσφέρει? Όσο για τον βράχο! Δεν ήξερα ότι ο ζωντανός βράχος πάει μόνο στα θαλασσινά ενυδρεία.
 7. Pinwmpires

  Καλησπέρα, Θα Ήθελα Μερικές Συμβουλές.

  Καλησπέρα και πάλι, μετά από αρκετές μέρες αναζήτησης και ψαξίματος και διαβάσματος κτλπ έχω καταλήξει στο τι θέλω να φτιάξω και πώς. Θέλω όμως μερικές συμβουλές, Για ενυδρείο λοιπόν σκέφτομαι να πάω σε κάποια έτοιμη λύση της Aquatlantis ή Rio από 120 λίτρα έως 180, από ποιότητα κατασκευής φαίνονται μια χαρά και από τιμή.. 2 χαρές! Άρα μάλλον θα πάω σε έτοιμη λύση με φίλτρο θερμοστάτη κτλπ. Τι μου προτείνετε? Τώρα για το setup, αποφάσισα να βάλω Hemianthus Callitrichoides "Cuba", από όσο έχω διαβάσει είναι μέτριας δυσκολίας φυτό, ισχύει? Αυτό μου είπαν ότι θέλει Co2, μου είπαν επίσης ότι μπορώ να του παρέχω Co2 με 3 τρόπους, Ταμπλέτες ( που δεν με βολεύει γιατί θέλει μια ταμπλέτα την ημέρα ), Μπουκάλα Co2 ( που δεν με βολεύει γιατί δεν έχω τόσο χώρο κάτω από το ενυδρείο ) και μου είπαν και για κάποια Co2 Kit που μάλλον σε κάτι τέτοιο θα καταλήξω. Τι έχετε να μου προτείνετε σχετικά με αυτό? Όσο αναφορά τα ψαράκια, 30-35 Tetras ή 20-25 Tiger Barbs, μου είπαν ότι τα Tiger Barbs είναι πιο ενεργητικά ψαράκια σε σχέση με τα Tetras άρα το ενυδρείο μου θα έχει περισσότερη κίνηση. Επίσης, τι διαφορά έχει ο ζωντανός βράχος από τον κοινό βράχο? Θέλω να βάλω λίγο βράχο μέσα στο ενυδρείο, θα είναι καθαρά διακοσμητικός, δεν θα μπει κάποιο φυτό πάνω του. Τι βράχο να διαλέξω? Σας ευχαριστώ πολύ, Γιάννης
 8. Pinwmpires

  Καλησπέρα, Θα Ήθελα Μερικές Συμβουλές.

  Στους 52 πόντους είναι το τέρμα.. μόνο 35 με πέρνει να το κάνω? Πιάνουν τα χέρια μου αλλά δεν νιώθω και τόσο σίγουρος να φτιάξω κάτι τέτοιο μόνος μου μιας και παίζουν θέματα στεγανότητας/αντοχής των αρμών και πολλών άλλων που δεν νομίζω ότι με συμφέρει να ρισκάρω. Αν βρω κάποιον να μου το φτιάξει στα μέτρα μου θα μου πάει πολύ πιο ακριβά από το να το πάρω έτοιμο?
 9. Pinwmpires

  Καλησπέρα, Θα Ήθελα Μερικές Συμβουλές.

  Δεν υπάρχει δηλαδή περίπτωση να βρω έτοιμο στις διαστάσεις που θέλω?
 10. Pinwmpires

  Καλησπέρα, Θα Ήθελα Μερικές Συμβουλές.

  Τιμές πάνω κάτω? Μένω στην Ν. Μάκρη και δεν γνωρίζω κάποιο μαγαζί εδώ κοντά που να μπορώ να προμηθεύομαι ότι μπορεί να χρειαστώ.. καμιά ιδέα?
 11. Pinwmpires

  Καλησπέρα, Θα Ήθελα Μερικές Συμβουλές.

  Διάβασα λίγο για το μπόλιασμα και ακούγεται καλή περίπτωση.. το θέμα είναι που θα βρω το υλικό από το έτοιμο φίλτρο! Αν δεν σου κάνει κόπο θα ήθελα αν μπορείς να μου τα "κακά" του μπολιάσματος μιας και τα καλά τα διάβασα Μου είπαν και κάτι ακόμα.. ότι μπορώ μετά από μια δύο ημέρες από την μέρα που θα φτιάξω το ενυδρείο να βάλω μέσα ένα ανθεκτικό ψαράκι για να κάνει αυτό όλη την δύσκολη δουλειά, ισχύει κάτι τέτοιο? Και αν ισχύει.. το ψάρι που θα κάνει αυτήν την δουλειά, θα ταλαιπωρηθεί? Ευχαριστώ πολύ. Α.. και κάτι ακόμα, αν σας είναι εύκολο.. Να προτιμήσω έτοιμη λύση ή να φτιάξω κάτι από την αρχή? Τι κόστος έχουν περίπου αυτά τα 2? Αν πάω σε έτοιμη λύση μπορείτε να μου κάνετε κάποιες προτάσεις σχετικά με το ποιόν κατσκευαστή να προτιμήσω? Οι διαστάσεις που με ενδιαφέρουν είναι 68x52x30, αυτός είναι ο διαθέσιμος χώρος για το ενυδρείο, τώρα πόσο χώρο πρέπει να έχω από πάνω? Με 10 πόντους βολεύομαι? Να γίνει δηλαδή 68x42x30, αν και μου φαίνεται κοντό..
 12. Pinwmpires

  Καλησπέρα, Θα Ήθελα Μερικές Συμβουλές.

  http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=8711 Μήπως τελικά αγχώνομαι άδικα? Δεν βλέπω να δίνουν τόσο βάρος στον κύκλο αζώτου. Αν πάρω δηλαδή ένα ενυδρείο, το γεμίσω νερό, του βάλω 1-2 εύκολα φυτά και το αφήσω να δουλέψει για 1-2 εβδομάδες μετά δεν μπορώ σιγά σιγά να αρχίσω να προσθέτω ανθεκτικά ψαράκια?
 13. Pinwmpires

  Καλησπέρα, Θα Ήθελα Μερικές Συμβουλές.

  Άρα θα πρέπει σε ένα άλλο δοχείο να ετοιμάζω το νερό ούτως ώστε όταν το προσθέσω στο ενυδρείο να μην μου αλλάξει τις τιμές. Και να ρωτήσω κάτι ακόμα.. αυτά τα τεστ που διαβάζω τόση ώρα, τι είδους τεστ είναι? Τι μορφή έχουν? Πόσο τακτικά πρέπει να τα παρακολουθώ?
 14. Pinwmpires

  Καλησπέρα, Θα Ήθελα Μερικές Συμβουλές.

  Α.. κατάλαβα.. παίζουν και τέτοια πράγματα! Μιας και σε βρήκα (και σε ευχαριστώ πολύ που βοηθάς) να σε ρωτήσω κάτι ακόμα.. Διαβάζω τώρα το topic "Τα πρώτα μου βήματα.." και μου δημιουργήθηκαν καινούργιες απορίες.. Από όσο κατάλαβα το "στρώσιμο" γίνετε μια φορά, μετά την πρώτη αλλαγή νερού όμως( που θα πρέπει να αφαιρέσω μέρος του νερού και να το αντικαταστήσω με καινούργιο ) οι τιμές του νερού δεν θα αλλάξουν? Για να κάνω αυτήν την διαδικασία θα πρέπει να βγάζω τα ψάρια από μέσα? Και αν θα πρέπει να τα βγάζω που θα τα βάζω? Φαντάζομαι ότι οι απορίες μου σίγουρα θα σε κάνουν να γελάς.. δείξε λίγο κατανόηση γιατί το αρχάριος είναι λίγο για να με χαρακτηρίσει
×