Jump to content

zervoudakis

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Δημοσιευσεις

  19
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

Community Reputation

2 Neutral

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας

Previous Fields

 • Χώρα
  Hellas
 1. zervoudakis

  Στρώσιμο Νέου Ενυδρείου Με Αμμωνία

  Όπως και του άλλου του έμπειρου που με προετρεψε να αγορασω μπουκαλα co2 για αφρικανικο με πετρες
 2. zervoudakis

  Στρώσιμο Νέου Ενυδρείου Με Αμμωνία

  Κλείδωσε ότι θες φιλαράκο. Διέγραψε με κιόλας. Δεν μου καίγεται καρφί. Αυτό το θεϊκο που είπες για την φυσική και τεχνητή αμμωνία έχει μείνει στην ιστορία όμως.
 3. zervoudakis

  Στρώσιμο Νέου Ενυδρείου Με Αμμωνία

  συμφωνώ με το απευθείας νο3 . λογικά θα υπάρχει νο2 το οποίο για κάποιο λόγο δεν το μετράω. βιολογικό υλικό έχω . ότι είχε το fluval 306 kai to hydor prime 30 . απλώς έβγαλα τον άνθρακα του fluval και πρόσθεσα στη θέση του περίπου 2 λίτρα σιποράξ της sera. πρόσθεσα άλλο ένα λίτρο σιποράξ στο hydor. συνεχίζω κρατώντας την αμμωνία σε υψηλή συγκέντρωση λοιπόν. αν μετρούσα νο2 θα ήμουν σίγουρος ότι είμαι σε καλό δρόμο . τα αμελητέα νιτρικά δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικά στην 11η μέρα. συνήθως απ'οτι ξέρω βγαίνουν μετά το 20ήμερο.
 4. zervoudakis

  Στρώσιμο Νέου Ενυδρείου Με Αμμωνία

  Ευχαριστω πολυ. Ο μονος προβληματισμος ειναι γιατι δεν εχω δει no2 . Να αλλαξω τεστ ;
 5. zervoudakis

  Στρώσιμο Νέου Ενυδρείου Με Αμμωνία

  η υπομονή και οι αντοχές του καθενός έχουν όρια . είναι λυπηρό πρώτα απ'όλα σε ένα forum που εξ'ορισμού ο σκοπός του είναι ανταλλαγή απόψεων να τίθεται θέμα "γραμμής του forum". γραμμή που όπως προείπα δεν αναφέρεται στην φόρμα εγγραφής. από τις απαντήσεις που πήρα επίσης , δεν διαπίστωσα ότι όλα τα "γηραιά" μέλη του forum συμφωνούν με την γραμμή του. και αυτό γιατί κάποιοι άνθρωποι με βοήθησαν σχετικά με την συγκεκριμένη μέθοδο. επίσης είναι εντυπωσιακό , άνθρωποι με αποδεδειγμένη εμπειρία και χιλιάδες posts εδώ μέσα , να μιλούν για αμμωνία φυσικής και τεχνητής παραγωγής. αυτό σημαίνει μάλλον ότι έχουν παντελή άγνοια για αυτό που λέμε κύκλο αζώτου και όλες τις παραμέτρους του. μπήκα στο μεγαλύτερο ενυδρειακό forum για να πάρω μία άποψη και βρήκα τον μπελά μου από ανθρώπους που δεν έχουν ιδέα για το τι είναι αμμωνία (και ας έχουν 18 ενυδρεία) και από άλλους που ανέπτυσσαν θεωρίες περί διαχωριστικών γραμμών. σαν να μπήκα σε forum του ΚΚΕ και ανέπτυξα θεωρίες του Τσίπρα. αυτό εννοώ όταν λέω εξάντληση υπομονής. ρωτάω για αμμωνία και παίρνω απαντήσεις για δηλητήρια στα χέρια "αρχαρίων" και για λεφτά που πρέπει να είμαι διατεθειμένος να ρίξω για μπουκάλα CO2 . ήμαρτον !!! από την φίλτρανση μου και μόνο θα διαπιστώσετε ότι το ενυδρείο μπορεί να το έχω αργήσει αλλά δεν έχω τσιγκουνευτεί ....
 6. zervoudakis

  Στρώσιμο Νέου Ενυδρείου Με Αμμωνία

  Να βάλω co2 για ποιο λογο ; Για να ταΐσω τις πέτρες ;
 7. zervoudakis

  Στρώσιμο Νέου Ενυδρείου Με Αμμωνία

  Τις διαχωριστικές γραμμές θα έπρεπε να τις γνωστοποιείτε κατά την εγγραφή. Κακόμοιρη ελληνική γλώσσα.
 8. zervoudakis

  Στρώσιμο Νέου Ενυδρείου Με Αμμωνία

  από 1η μέχρι 10η μέρα αμμωνία 4-5 mg/l Νο2 μηδέν Νο3 μηδέν 11η ημέρα αμμωνία μηδέν Νο2 μηδέν Νο3 7mg/l κάτι συμβαίνει ... μου έφαγε την αμμωνία σε μία μέρα . νιτρώδη δεν είδα ποτέ και βλέπω λίγα νιτρικά .. παίζει να φταίει το τεστ ? στρώσιμο αποκλείεται να έχει γίνει κιόλας .. κάτι δεν πάει καλά ... χρησιμοποιώ τεστ της API. να δοκιμάσω κάποιο άλλο ? για την ώρα πρόσθεσα αμμωνία ξανά .
 9. zervoudakis

  Στρώσιμο Νέου Ενυδρείου Με Αμμωνία

  δίκιο έχεις για το μπόλι . δεν μπορούσα να τον βασιστώ όμως (δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση το ενυδρείο ) και ούτε είχα χρόνο να ψαχτώ από αλλού. ξέρω ότι είναι χρονοβόρα η διαδικασία . ευχαριστώ πάρα πολύ
 10. zervoudakis

  Στρώσιμο Νέου Ενυδρείου Με Αμμωνία

  έχω λίγη θολούρα . η αμμωνία θεωρητικά καθαρή (κούνησα το μπουκαλάκι και δεν άφρισε, περιεκτικότητας 10%). θερμοκρασία δεν ανέβασα αν και ξέρω ότι επιταχύνει (είμαι στους 28 βαθμούς). από φίλτρανση νομίζω ότι είμαι καλά . έχω ένα fluval 306 και ένα hydor prime 30 . από 900l/h το καθένα χοντρικά . από βιολογικό τα σφουγγάρια τους και περίπου 4 λίτρα siporax.
 11. zervoudakis

  Στρώσιμο Νέου Ενυδρείου Με Αμμωνία

  Ευχαριστώ πολύ Σωκράτη !!! πολύ βοηθητικό το άρθρο !
 12. zervoudakis

  Στρώσιμο Νέου Ενυδρείου Με Αμμωνία

  τέλος πάντων . άκρη δεν βγαίνει . Η αμμωνία είναι μία χημική ουσία . ξαναλέω . αν κάποιος θεωρεί ότι άλλη είναι η αμμωνία που παράγεται από φυσικό τρόπο (αποδεκτή μέθοδος) , και άλλη αυτή στο μπουκαλάκι(δηλητήριο), ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΥΠΟΒΑΘΡΟΥ ΧΗΜΕΙΑΣ !!! Η αμμωνία είναι η ίδια !!! όπως αυτή και αν παράγεται !
 13. zervoudakis

  Στρώσιμο Νέου Ενυδρείου Με Αμμωνία

  καλέ μου φίλε . ακολουθώ μία μέθοδο και αυτό δεν αλλάζει . και ρωτάω κάτι συγκεκριμένο πάνω σε αυτή την μέθοδο . η απάντηση που λαμβάνω είναι ότι δεν είναι αποδεκτή . αυτό είναι άποψη σου . μην το γενικεύεις . μπορώ να σου παραθέσω άπειρα links με επιστήμονες που το προτείνουν . είναι ανούσια η συζήτηση αυτή. η αμμωνία είτε σε καθαρή μορφή είτε παραγόμενη από σάπια τροφή (μέθοδο που μου προτείνεις και την θεωρείς αποδεκτή) είναι δηλητήριο για εμάς και τα ψάρια μας αλλά θρεπτικότατο συστατικό για τα βακτήρια . και ακολουθώ μέθοδο του Dr. Chris Cow (PHD σε οργανική χημεία) που και αυτός επιστήμονας είναι . δεν την ανακάλυψα μόνος μου . σέβομαι την εμπειρία σου αλλά θεωρώ ότι ήσουν απόλυτος και αφοριστικός
 14. zervoudakis

  Στρώσιμο Νέου Ενυδρείου Με Αμμωνία

  να κάνω μία διευκρίνηση . είναι δικαίωμα του καθενός να θέλει να βοηθήσει ή όχι . κάνω μία πολύ συγκεκριμένη ερώτηση και όποιος θέλει απαντάει . είναι δικαίωμα του καθενός επίσης να πιστεύει ότι η αμμωνία που απελευθερώνεται από σάπια τροφή είναι λιγότερο "δηλητήριο" από την καθαρή αμμωνία , και να μου το προτείνει ως σωστή λύση . σε αυτό δεν μπορώ να βοηθήσω . είναι θέμα υποβάθρου χημείας που διαθέτει ο καθένας . κάνω μία ερώτηση και στην πρώτη απάντηση είναι επίθεση . το μπόλι το σκέφτηκα, απλώς δεν είχα εμπιστοσύνη σε αυτόν που θα μου το έδινε . σχετικά με την υγεία του ενυδρείου του . το να βάλω χρυσόψαρα το απέρριψα .
 15. zervoudakis

  Στρώσιμο Νέου Ενυδρείου Με Αμμωνία

  για πες μου μερικές αποδεκτές μεθόδους , έτσι για να μαθαίνω φίλε .
×