Jump to content

Anna10

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Δημοσιευσεις

  13
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

Community Reputation

0 Neutral

3 Ακόλουθοι

Profile Information

 • Φύλο
  Γυναίκα
 • Τα Ενυδρεία μου
  200lt Αυστραλίας-Νέας Γουινέας
  και γαρίδες

Previous Fields

 • Χώρα
  Hellas
 1. Anna10

  Τι ειδους γαριδες εχετε?

  Εκτός των red cherry που έχω στο ενυδρείο, μου δώσανε και 5 Atyopsis moluccensis οι οποίες συμβιώνουν μια χαρά με τις red cherry.
 2. Anna10

  Τι ειδους γαριδες εχετε?

  Έχω red cherry εδώ και λίγες ημέρες και θα ήθελα να βρώ και Rainbow Malayan που είναι ωραίες και θέλουν παρόμοιες παραμέτρους με τις red cherry μιας και είμαι καινούρια στον κόσμο των γαρίδων.
 3. Anna10

  Αλλαγή Φωτιστικού 80Λιτρου Ενυδρείου

  Καλημέρα σας, Έχω ένα ενυδρείο καρφουρίστικο διαστάσεων 80x30x35 και έχει ένα φωτιστικό με μία απλή λάμπα φθωρισμού 18w.Το ενυδρείο προορίζεται για να γίνει ένα φυτεμένο γαριδάδικο. Λόγω του ότι θα έχει φυτά χρειάζεται αλλαγή ο φωτισμός του. Ο μετασχηματιστής του λέει 230V 50Hz IP 44. 1) Μπορώ να έχω τον ίδιο μετασχηματιστή για φωτισμό με δύο λάμπες με διπλά ακροφύσια και περίπου 50w σύνολο (2Χ24) ή χρειάζομαι άλλον; 2) Να έχω 2 Τ8 λάμπες ενυδρείου ή είναι καλύτερα 2 led ταινίες για φωτισμό φυτεμένου; 3) Επειδή με ενδιαφέρει και το οικονομικό θέμα τι προτείνετε να βάλω (θέμα εγκατάστασης και κατανάλωσης μετά). 4) Έχετε καμία πρόταση από πού μπορώ να προμηθευτώ οικονομικά τα υλικά; Σας ευχαριστώ.
 4. Anna10

  Αλλαγή Σε Βιότοπο Με Mbuna

  Prince η κιχλίδα που μου είπες μοιάζει με την δική μου στο μπεζ version.Όταν ήταν λίγο πιο μικρή ήταν μπεζ με σκούρες ρίγες που μεγαλώνοντας η κιχλίδα έγινε μπεζ σκούρο-σιέλ με μαύρες-σκούρο καφέ ρίγες. Μιάς και αναφέρθηκε ο εξοπλισμός το ενυδρείο διαθέτει 2 φίλτρα eheim professionel (αν δεν κάνω λάθος είναι τα 2224;) 2 θερμαντήρες (1 sacem 300 και 1 juwel 300), 1 eheim 100 αεραντλία και έχω προσθέσει τώρα το καλοκαίρι 1 κεφαλή από ένα extra εσωτερικό φίλτρο για περαιτέρω ροή και οξυγόνωση του νερού. Είναι τα φίλτρα αρκετά δυνατά για αυτά τα λίτρα;
 5. Anna10

  Αλλαγή Σε Βιότοπο Με Mbuna

  Έχεις απόλυτο δίκιο.Όντως τα χείλια τους είναι έτσι.Είχα δει το ένα πριν μέρες να κατεβάζει τριγωνάκι, να γεννάει τα αυγά σε μία πέτρα, να τα βάζει στο στόμα του και μετά νομίζω το άλλο άρχισε να την κυνηγάει και να μαλώνουν.Αποτέλεσμα μετά από λίγο να είναι ψεμπουκωμένη και με ένα σημάδι στο πλευρό της. Γι' αυτό υπέθεσα ότι είναι και το άλλο θηλυκό.Ίσως δεν είναι έτοιμο αρσενικό. Και κάτι άλλο που ξέχασα να πω πριν, το ενυδρείο έχει άμμο θαλάσσης.Δεν ξέρω αν αγοράστηκε ή μαζεύτηκε.Πάντως είναι γύρω στους 10 cm.
 6. Anna10

  Αλλαγή Σε Βιότοπο Με Mbuna

  Καλή σας μέρα και ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Στο ενυδρείο δεν υπάρχουν ψεύτικα μπιχλιμπίδια παρόλο που δεν σας κρύβω είχα βάλει κάποια για μισό μήνα για να έχουν πολλές κρυψώνες τα μικρά μέχρι να ισορροπήσω τις πιο χαμηλές τιμές ph και σκληροτήτων και να μειώσω την επιθετικότητά τους.Τώρα υπάρχουν αληθινά κοράλια που ενώ νόμιζα ότι είναι καλό και για το ph κρύβονται τα νεογέννητα για να μην φαγωθούν από το belontia signata που τρέφεται και με μικρά ψαράκια και βγαίνει για κυνήγι τα χαράματα. Τα ψάρια που δεν είναι από Αφρική θα προσπαθήσω ή να βάλω μερικά στο άλλο ενυδρείο που έχω το 100άρι ή τελικά να τους βρω ένα καλό σπίτι γιατί είναι μερικά σπάνια ψαράκια και απαιτείται σεβασμός στα είδη αυτά.Απλώς λόγω καλοκαιριού δεν γίνεται με τον ρυθμό που θα ήθελα. Δυστυχώς υπάρχει θέμα με τα moorii.Νομίζω είναι και τα δύο θηλυκά και γίνονται ομηρικές μάχες μεταξύ τους.Όλο το ενυδρείο δεν τους φτάνει παρόλο δεν είναι ακόμα στο τελικό τους μέγεθος (άντε να είναι 7-8 cm). Όσο για την άγνωστη κιχλίδα θυμάμαι να μου είχε πει ο κύριος που πήρα το ενυδρείο ότι ήταν pseudotropheus αλλά δεν θυμόμουν τι ακριβώς.Το σωματότυπό της είναι όντως αυτού του είδους, θα το ψάξω prince και θα ενημερώσω αν είναι αυτό. Ευτυχώς απέφυγα και υβριδισμούς στο ενυδρείο, το πρόσεχα όταν κατέβαζαν το τριγωνάκι.
 7. Anna10

  Αλλαγή Σε Βιότοπο Με Mbuna

  Γειά σας. Έχω ένα ενυδρείο 450 λίτρων. Το αγόρασα από έναν ιδιώτη και υπήρχαν ήδη ψάρια μέσα σε αυτό. Η ψαροσύνθεσή του ήταν με ασύμβατα ψάρια από την αρχή. Και όλα από ένα ψάρι στο είδος και δεν ήταν όλα Αφρικάνες. Καθώς έψαχνα για ενυδρείο είχα ήδη αγοράσει μικρές κιχλίδες από μόνο δύο άτομα το κάθε είδος και όχι χαρεμάκια, σαν αρχάρια και ανημέρωτη που ήμουν. Παρόλα αυτά για καλή μου τύχη δεν είχα άλλες απώλειες εκτός από ένα θηλυκό orange line που ενώ είχε μικρά στο στόμα της ο αρσενικός την στρέσαρε τόσο πολύ που τελικά την έχασα αυτή και τα μικρά της. Όλα ήταν ήρεμα αλλά λόγω ότι υπήρχαν αρκετές γέννες (τα labido γεννάν συνέχεια) ο πληθυσμός τους έχει γίνει ο διπλάσιος. Τώρα έχουν αρχίσει τις μάχες και το κυνηγητό, ιδίως τα χαράματα κάνουν πολλές βουτιές. Τα ψάρια που είναι στο ενυδρείο: Μetriaclima estherea (6 μικρά), Labidochromis caeruleus (2 ενήλικα και 12 μικρά), Iodotropheus sprengerae (1 ενήλικο και 3 μικρά), Labidochromis (melanochromis) exasperates (2 ενήλικα και 1 μικρό), Pseudotropheus demasoni (1 μικρό 5cm), Metriaclima pyrsonotos (1 ενήλικο), Pseudotrotheus socolofi (1 ενήλικο) και μία mbuna ενήλικη αγνώστου είδους( φωτ.2). Cytrocara moorii (2 ενήλικα) Tilapia buttikoferi (1 ενήλικο) Belontia signata (1 ενήλικο), Peckoltia sp.L080 (1 ενήλικο), Pterygoplichthys joselimainus (1 ενήλικο), Pterygoplichthys gibbiceps (1 ενήλικο) και Chromobotia macracanthus (1 μικρό). Έχω δώσει μερικά ενήλικα για να αποφύγω περισσότερες γέννες. Το ph τώρα στο ενυδρείο είναι 7,6 , Gh 17 και kh 10.Είχα αφαιρέσει πέτρες για να χαμηλώσω τις τιμές που ήταν εντάξει για τις Αφρικάνες αλλά όχι για τα υπόλοιπα. Είναι στα όρια για τα δύο είδη ψαριών γι’ αυτό πρέπει άμεσα να βρώ μία λύση. Στο ενυδρείο θα γίνει αλλαγή βιότοπου για Mbuna (άλλες πέτρες, φυτά) και θα έχω 2-3 είδη Mbuna κιχλίδες.Από τα ήδη υπάρχοντα είδη που έχω θα ήθελα να κρατήσω το Iodotropheus και το Metriaclima pyrsonotos αν και θα έχω θέμα να βρώ θηλυκά γι' αυτό.Τί άλλο μπορώ να έχω;
 8. Anna10

  Είναι Αυτή Η Κιχλίδα Metriaclima Pyrsonotos;

  Καλησπέρα σας και ευχαριστώ για την γρήγορη ανταπόκριση και το καλωσόρισμα.Θα μπορούσα να ανοίξω ένα καινούριο topic για την διαδικασία αλλαγής του ενυδρείου στην ίδια κατηγορία του forum και μόλις φτάσει στην τελική του μορφή τότε να το παρουσιάσω σωστά.Το προτιμώ καλύτερα αυτό.Και πάλι ευχαριστώ.
 9. Anna10

  Είναι Αυτή Η Κιχλίδα Metriaclima Pyrsonotos;

  Το ενυδρείο είναι το JUWEL VISION 450.Το αγόρασα από έναν ιδιώτη και είχε ψάρια μέσα.Η ψαροσύνθεσή του ήταν με ασύμβατα ψάρια από την αρχή.Και όλα από ένα ψάρι στο είδος.Πιθανότατα δεν ήθελε γέννες στο ενυδρείο και είχε μόνο αρσενικά.Το θέμα είναι ότι δεν ήταν Αφρικάνες όλα. Καθώς έψαχνα για ενυδρείο είχα ήδη αγοράσει μικρές κιχλίδες από μόνο δύο άτομα το κάθε είδος και όχι χαρεμάκια, σαν αρχάρια και ανημέρωτη που ήμουν.Παρόλα αυτά για καλή μου τύχη δεν είχα άλλες απώλειες εκτός από ένα θηλυκό orange line που ενώ είχε μικρά στο στόμα της ο αρσενικός την στρέσαρε τόσο πολύ που τελικά την έχασα αυτή και τα μικρά της.Όλα ήταν ήρεμα αλλά λόγω οτί υπήρχαν αρκετές γέννες(τα labido γεννάν συνέχεια) ο πληθυσμός τους έχει γίνει ο διπλάσιος.Τώρα έχουν αρχίσει τις μάχες και το κηνυγητό, ιδίως τα χαράματα κάνουν πολλές βουτιές. Είναι αρκετά είδη στο ενυδρείο γι΄αυτό πρέπει να αποφασίσω ποιά θα κρατήσω για να μου πείτε την γνώμη σας αν μπορούν να συμβιώσουν.
 10. Anna10

  Είναι Αυτή Η Κιχλίδα Metriaclima Pyrsonotos;

  Γειά σας.Θα ήθελα την βοήθειά σας για να λύσω μερικές απορίες μου για μία κιχλίδα που ήταν στο ενυδρείο όταν το αγόρασα. 1) Είναι τελικά metriaclima pyrsonotos; 2) Πληροφορήθηκα ότι στην Έλλάδα είχε γίνει μόνο μία εισαγωγή αυτού του είδους πριν μερικά χρόνια.Είναι λίγο δύσκολο να είναι pyrsonotos ή αν είναι όντως αυτό, ίσως να είναι F1 γόνος.Ισχύει αυτό με την εισαγωγή ή έχουν γίνει κι άλλες; 3) Αν τελικά είναι αυτό το είδος, αυτό που έχω και θέλω να κρατήσω είναι αρσενικό. Κάνοντας μία γενική αλλαγή στο ενυδρείο μου, ψαροσύνθεσης και πέτρας, θα έχω το πολύ 3 χαρέμια στο τέλος.Θα μπορέσω να βρώ θηλυκά για τον μορφoνιό να μην είναι μπακουράκι; 4) Αν δεν είναι τελικά pyrsonotos, τι είναι; Υ.Γ. Συγνώμη για την ποιότητα των φωτογραφιών, είναι απο κινητό.
 11. Anna10

  Καινούριο Μέλος

  Σας ευχαριστώ θερμά όλους για το καλωσόρισμα και τα καλά σας λόγια.
 12. Anna10

  Καινούριο Μέλος

  Χαιρετώ το forum. Είμαι η Άννα. Αγόρασα το πρώτο μου ενυδρείο 100 λίτρων πριν μερικά χρόνια και από τότε μου αρέσει πάρα πολύ να ασχολούμε με αυτό το χόμπι.Αυτή την στιγμή έχω και ένα ακόμα ενυδρείο 450 λίτρων με Malawi κιχλίδες που για να γίνει όπως το θέλω και πρέπει, θα χρειαστώ την βοήθειά σας.Σας ευχαριστώ και καλώς σας βρήκα.
×

Important Information

Πολιτική απορρήτου και Όροι χρήσης