Jump to content

jimleg

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Δημοσιευσεις

  17
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

Community Reputation

4 Neutral

Σχετικά με το μέλος jimleg

 • Γενέθλια 04/04/1979

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τα Ενυδρεία μου
  REEF 800LT.

Previous Fields

 • Νομός
  Αττικής
 • Χώρα
  Hellas
 1. jimleg

  Προτάσεις Για Σύστημα Ψύξης 800Lt Reef

  Τι σύστημα ψύξης προτείνεται για ενυδρείο Reef 800lt (μαζί με το sump). Το όλο σύστημα θα πρέπει ιδανικά να μπει σε ντουλάπι μαζί με το sump και να ψύχει ουσιαστικά το νερό του sump. Με τα ανεμιστηράκια δεν έκανα δουλειά. Τι chiller προτείνεται? Αν μπει στον ίδιο χώρο με το sump μήπως θα θερμαίνει το χώρο αντί να τον ψύχει? έχει κανείς δοκιμάσει κάτι τέτοιο? Για DIY δεν το πολυσκέφτομαι.. αν και έχω φίλο που μπορεί να μου κατασκευάσει εναλλάκτη. Η βασική δυσκολία είναι η σωστή μελέτη του ψύκτη. Για την ψύξη αέρα υπάρχουν έτοιμα προγράμματα που σου δίνουν τις ακριβείς διαστάσεις των στοιχείων του κυκλώματος ψύξης. Αλλά για ψύξη νερού δεν βρίσκω κάτι.
 2. jimleg

  Φωτισμος Νεου Reef

  Σχετικά με τους ανακλαστήρες, ένας φίλος ηλεκτρολόγος μου είπε ότι ο καλύτερος ανακλαστήρας είναι ο λευκός και όχι ο Inox. Για να καταλάβεις, σε φωτιστικά που φτιάχνει αγοράζει τους κλασικούς ανακλαστήρες που είναι inox και τους βάφει για να αποδίδουν καλύτερα. Εγώ κατασκεύασα ένα φωτιστικό από Plexiglass και άντί για ανακλαστήρα, έβαψα λευκό το καπάκι του από την μέσα πλευρά. Αυτές τις μέρες θα το τοποθετήσω και θα δω στην πράξη αν έχει δίκιο ο φίλος.
 3. jimleg

  Τι Λάμπες T5 Προτείνεται?

  Τις 2 aqua blue plus και 2 aqua blue special τις έχω ήδη. Άρα λέω να προσθέσω 4 ακόμα coral. Συνεπώς θα έχω δύο φωτιστικά με: 1x Aqua Blue plus 54W 1x Aqua Blue Special 54W 2x Coral 54W και όταν καούν οι aqua blue special τις αλλά ζω με coral. Σχετικά με τον χρονο-προγραμματιστή. Αν δεν βελτιώνει κάτι (π.χ. την ζωή των κοραλλιών) με βολεύει να αποφύγω την κατασκευή του για να απλουστεύσω τα πράγματα. Πόσο χρόνο φωτισμό χρειάζεται το ενυδρείο ανά ημέρα (κατ' αρχήν για μαλακά κοράλλια)? Πως αποφεύγεται η εκτεταμένη δημιουργία άλγης από το φως? Τι θεωρείται ότι πρέπει να προσέξω στην πράξη σχετικά με το θέμα φωτισμός? Alexpsycho, φοβερό το link σχετικά με τον φωτισμό.
 4. jimleg

  Τι Λάμπες T5 Προτείνεται?

  Λέω να τα κάνω ως εξής: 4 Λάμπες ανά φωτιστικό = 1x Aqua Blue Special 54W (την έχω ήδη) 1x Aqua Blue Plus 54W (την έχω ήδη) 2x Coral Plus 54W (θα τις αγοράσω) Πού προτείνετε να ψάξω για λάμπες ATI σε καλές τιμές? τις Coral Plus 54W τις έχω βρει 23 ευρώ την μία. Υπάρχει κάποιο κατάστημα που ενδέχεται να έχει καλύτερες τιμές στις λάμπες αυτές? Επιπλέον, σκέφτομαι να κατασκευάσω χρονο-προγραμματιστή για την εναλλαγή του φωτισμού στην πορεία της ημέρας. Τι πρέπει να ανάβει για να εξομοιωθεί κάθε στιγμή της ημέρας (χάραμα, πρωί, σούρουπο, βράδυ) και με πόση διάρκεια σε κάθε φάση?
 5. jimleg

  Τι Λάμπες T5 Προτείνεται?

  Στο μακρύ ενυδρείο μου 300x40x50 κατασκευάζω δύο φωτιστικά με plexiglass για να υποδεχτούν από τέσσερις (4) λάμπες το καθένα τύπου Τ5, 54W. Μέχρι στιγμής έχω δύο ATI Aqua Blue Plus και δύο Aqua Blue Special. Επειδή θα αγοράσω τις υπόλοιπες λάμπες, τι χρωματισμό προτείνεται? να προσθέσω άλλο ένα ζευγάρι από τις ίδιες ή θα ήταν καλύτερα να βάλω κάποια άλλη? (π.χ. την purple).
 6. jimleg

  Οδηγός Στησίματος Και Συντήρησης Θαλασσινού Ενυδρείου

  Έχω ξεκινήσει την κατασκευή νέου φωτιστικού για Τ5 λάμπες. Έχω τις Aqua Blue Plus και Aqua Blue Special της ATI. Επειδή θα αγοράσω επιπλέον λάμπες, τι θα προτείνατε? Συνολικά θα μπουν οκτώ λάμπες και έχω ήδη τις τέσσερις (2x Aqua Blue Plus και 2x Aqua Blue Special). Πόσες ώρες φωτισμό χρειάζονται? Σκέφτομαι να φτιάξω προγραμματιστή φωτισμού για την εναλλαγή στην πορεία της ημέρας. Τι πρέπει να ανάβει για να εξομοιωθεί κάθε φάση της (χάραγμα, πρωί σούρουπο, βράδυ) και με πόση διάρκεια?
 7. jimleg

  Οδηγός Στησίματος Και Συντήρησης Θαλασσινού Ενυδρείου

  Απλά τις φθορίου τις ξέρω και μπορώ εύκολα να υπολογίσω πόσες χρειάζομαι και τι ακτινοβολίας θα πρέπει να είναι. Αν πω ότι πάω σε LED, τι φωτισμό χρειάζομαι? Έχεις να προτείνεις κάτι συγκεκριμένο?
 8. jimleg

  Οδηγός Στησίματος Και Συντήρησης Θαλασσινού Ενυδρείου

  Σχετικά με τους κυκλοφορητές ποιοι είναι οι wavemaker ? Με googlάρισμα βρίσκω κάτι κινέζικα. Κανένα Link? Τα φώτα τα δρομολόγησα ήδη και θα τα φτιάξω ο ίδιος.
 9. jimleg

  Οδηγός Στησίματος Και Συντήρησης Θαλασσινού Ενυδρείου

  cloyn, Το μαύρο plexi είναι για να μην φωτίζεται ο διπλανός χώρος όταν βάλω άλγη και Φωτιστικό στο χώρο με τον βράχο. Όσο για το αν θα συζητηθεί ελπίζω (και θα προσπαθήσω) να γίνει τουλάχιστον αντάξιο των υπολοιπων. Και μην ξεχνάς ότι όλοι μαζί το στείνουμε στο κάτω κάτω. Ξεκινάω λοιπόν με την αγορά των παραπάνω που συζητήσαμε και προχωράμε. Θα ανεβάσω καμμιά φωτό για να βλέπουμε την πρόοδο. Thanx.
 10. jimleg

  Οδηγός Στησίματος Και Συντήρησης Θαλασσινού Ενυδρείου

  Άρα για να προχωρήσω κάνω τα παρακάτω: αγοράζω τα απαραίτητα test Αγοράζω 2 επιπλέον κυκλοφορητές προσθέτω ακόμα τέσσερις ίδιες λάμπες Προσθέτω βράχο στο Sump Προσθέτω άλγη στο Sump Βάζω 2 ριάκτορες για άνθρακα / αντιφώσφορο (μέχρι πρότινος έβαζα διχτάκια. οι ριάκτορες τι είναι?) Αρχίζω με αυτά και μετά υποθέτω βλέπω το νερό πως πάει και προχωράω? Να κάνω πρώτα την αλλαγή νερού και να προχωρήσω μετά στα τεστακια? Με ποια σειρά θα βάζατε τα παραπάνω??
 11. jimleg

  Οδηγός Στησίματος Και Συντήρησης Θαλασσινού Ενυδρείου

  Άρα απ'ότι κατάλαβα ξεκινάω ως εξής: αγοράζω τα απαραίτητα test Αγοράζω 2 επιπλέον κυκλοφορητές προσθέτω ακόμα τέσσερις ίδιες λάμπες Σχετικά με το skimmer, δείτε το παρακάτω σκαρίφημα. Έχω ονομάσει τους χώρους του από Α' έως Ε' για να μπορούμε να επικοινωνούμε καλύτερα. - Τι χρειάζεται κάθε χώρος? Που πρέπει να μπει Άλγη, φως, και ότι άλλο χρειάζεται?
 12. jimleg

  Οδηγός Στησίματος Και Συντήρησης Θαλασσινού Ενυδρείου

  Kh,Ca, Mg δεν έχω μετρήσει ποτέ. Το αλάτι που βάζω είναι το Tropic Marin PRO-REEF
 13. jimleg

  Οδηγός Στησίματος Και Συντήρησης Θαλασσινού Ενυδρείου

  ΛΟΙΠΟΝ, έχουμε και λέμε: ΤΕΣΤ (όλα της Tropic Marin): ΝΗ3-ΝΗ4+, Ammonia-Ammonium PO4, Phosphate NO2-NO3, Nitrite-Nitrate PH test Αντλία παροχής νερού από το Sump στο ενυδρείο: EHEIM Compact+ 5000. Υπολογιζόμενη Παροχή = 2700 lit/h Skimmer korallen-zucht REVOLUTION S skimmer (λέει ότι είναι για ενυδρεία έως 1500lit) Αντλία aqua bee UP3000. 3000 lit/h Κυκλοφορητής TUNZE Turbelle® nanostream® 6045 Φωτισμός 2x ATI T5 blue plus - μία 39W και μία 54W 2x ATI T5 aquablue special (15000K) - μία 39W και μία 54W
 14. jimleg

  Οδηγός Στησίματος Και Συντήρησης Θαλασσινού Ενυδρείου

  Alexpsycho, με την βοήθειά σας πιστεύω θα γίνει πραγματικότητα και το δικό μου όνειρο.. Aiolos, Έχω skimmer. το βράδυ θα γράψω περισσότερες λεπτομέρειες για τον εξοπλισμό που έχω ήδη εγκαταστήσει.
 15. jimleg

  Οδηγός Στησίματος Και Συντήρησης Θαλασσινού Ενυδρείου

  VRILO, θα προσθέσω τις πληροφορίες που ζητάς προς το βράδυ. Όσο για το Yellow Tang, είναι παλιά φωτογραφία. θα στείλω νεότερες με περισσότερες λεπτομέρειες. AIOLOS, Θέλω πολύ να γίνει όμορφο και κυρίως να διατηρηθεί έτσι (για αυτό άνοιξα αυτό το θέμα). Από οικονομικής πλευράς, αν δεν είχα σκοπό να επενδύσω κάποια χρήματα δεν θα το έφτιαχνα.
×