Jump to content

liolios

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας

Previous Fields

 • Χώρα
  Hellas

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 1. Πριν από μερικές μέρες εμφάνισε ένα λευκό σημάδι στην αρχή του ραχιαίου πτερυγίου. Σιγά σιγά επεκτάθηκε και εμφανίστηκαν άλλα δύο λευκά σημάδια στο ραχιαίο πτερύγιο και ένα μικρό στο σώμα του. Δειτέ φωτό και πείτε μου τι μπορεί να είναι. *Υ.Γ: Το ψάρι έχει απομονωθεί σε ενυδρείο νοσοκομείο και σήμερα ξεκίνησα melafix. Kατά τα άλλα είναι πολύ δραστήριο, τρώει με μεγάλη λαιμαργία και δεν εμφανίζει κανένα πρόβλημα / αλλαγή στη γενική συμπεριφορά του.
 2. Όπως λοιπόν το φιλοσοφούσα το θέμα μου προέκυψε η εξής απορία: Έχω ένα εξωτερικό φίλτρο 2026 professionel II της eheim. Αυτό λοιπόν έχει ρυθμιζόμενη ταχύτητα ροής νερού. Για τη σωστή φίλτρανση του ενυδρείου παίζει ρόλο η ταχύτητα ροής, η χωρητικότητα του κάδου του φίλτρου ή και τα δύο;;; Μήπως ξέρει κανείς που πρέπει να ρυθμίσω το λεβιεδάκι του φίλτρου ώστε να έχω σωστή φίλτρανση για ενυδρείο 200 λίτρων μικτών; Μεγάλο μπερδεγουεη! (δεν κολλάει πουθενά, απλά το είδα και μου άρεσε!)
 3. Ευχαριστώ Μαρίνα Είναι το ένα από τα δύο γατάκια μας. Κανονικά τη λένε filou αλλά η γυναίκα μου, τη φωνάζει σκαλάρι (από την ποικιλία marble)
 4. Ευχαριστώ Μιχάλη για το κολπάκι Το Ενυδρείο δεν είναι αυτό που φαίνεται στο avatar, το έχω αλλάξει με ένα μεγαλύτερο και αρκετά πιο φυτεμένο. Σύντομα θα κάνω μία παρουσίαση.
 5. Καλημέρα σε όλους! Στο ενυδρείο που φαίνεται στην υπογραφή μου, πως θα κάνατε εσείς καταμέτρηση ψαριών; Σημειωτέον ότι δεν υπάρχει πρόσβαση από αριστερά και δεξία και φυσικά δε μιλάω για τα μεγάλα αλλά τα μικρά corydoras και τους οττόκυνκλους (οι τελευταίοι είναι πιο εύκολοι στην καταμέτρηση). Αν μείνει κανένα ψαράκι ψόφιο (μακρυά από εμάς) για κανα δυο μέρες, επιρρεάζει πολύ τις μετρήσεις;
 6. Καλορίζικο! Πολύ ωραίο το έχεις κάνει Αν και σχετικά μικρό ενυδρείο, δε βάζεις όμως και ένα φελιζόλ από κάτω για παν ενδεχόμενο? (μακρια από μας )
 7. Τα νιτρώδη τα μετράω με το τεστ της τέτρα που η χαμηλότερη ένδειξη που έχει είναι <0,3( το πιο κίτρινο χρώμα στην κάρτα).Θεωρώ πως είναι μηδενικά. Αλλαγές κάνω καθημερινά μικρες ποσότητες ώστε στην εβδομάδα να βγαίνει το 30%.Νομίζω ότι είναι καλύτερα έτσι και μου το έχουν επιβεβαιώσει και άλλοι απο το φορουμ.
 8. Από την Πέμπτη (12/01/06) έχω βάλει σε λειτουργία το ενυδρείο που βλέπετε στη φωτό. Είναι 200 λίτρα καθαρά, το γέμισα με τα 100 λίτρα από το παλιό και στρωμένο μου ενυδρείο και συμπλήρωσα τα υπόλοιπα 100 λίτρα. Το δουλεύω με την αντλία που χρησιμοποιούσα στο προηγούμενο, μια eheim 2026. Οι μετρήσεις που έχω είναι (χτεσινές): pH : 7, KH: 6, GH: 11, NH3 / NH4: 0, NO2 : <0.3, NO3: 2, Θερμοκρασία: 26. Επιπρόσθετα έχω και παροχή CO2. Φωτισμός: 2 φθορισμού Τ8 της Aquapor με ανακλαστήρα από 30 Watt η καθέ μία (ροζέ χρώματος) και 1 φθορισμού Τ5 της power glo των 8 Watt χωρίς ανακλαστήρα. Κάνω καθημερινά 12 λίτρα αλλαγή νερού. Έχω υπόστρωμα για τα φυτά και χαλίκι 3-5 mm και τα δύο της ίδιας μάρκας και της οποίας δε θυμάμαι την επωνυμία. Αν βοηθάει τα έχω πάρει από το water inn και δεν είναι σίγουρα tetra, sera, jbl. Έχω επίσης βάλει και ρίζες mopani, που προηγουμένως τις ξέπλυνα με βραστό νερό για καμιά δεκαριά φορές. Μπορεί κανείς να μου εξηγήσει γιατί έχω αυτή τη θολούρα που νομίζω πως διακρίνεται ευκρινώς ακόμα και στη φωτό που στέλνω???
 9. Αν βάλω στο νέο ενυδρείο τα γκουράμια και τα σκαλάρια ταυτόχρονα,δεν θα υπάρξει ισορροπία λέτε?Μέχρι να βρούν τις ''θέσεις'' τους λογικά δεν θα ενοχλούν το ένα το άλλο.Το λέω αυτό διότι παλιότερα είχα πέρλα, κολίσα λάλια και σκαλάρια και συμβίωναν αρμονικά. Οσον αφορά τον λαμπέο θα μπεί τελευταίος και θα είναι και μικρός σε μέγεθος. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες!
 10. Η αλήθεια είναι ότι παλιότερα είχα λαμπέο με σκαλάρια και δεν τα ενοχλούσε καθόλου.Πείραζε μόνο τους κλοουν μπότια που είχα.Ειδικά την ώρα του φαγητού.Επίσης διάβασα ότι σκαλάρια με ροδόστομους τα πάνε καλά. Οπότε αν καταλήξω σε: 3 γκουράμια 2 σκαλάρια >4 ότο 6 πελεάτους 15 ροδόστομους 1 λαμπέο στα 200 λτ πώς το βλέπετε??
 11. Καλησπέρα σε όποιον διαβάζει το μήνυμα! Έχω ήδη ένα ενυδρείο 110 λίτρων (στρωμένο) και εντός των ημερών προβαίνω σε αλλαγή του με ένα μεγαλύτερο 210 λίτρων. Στο μικρό έχω ήδη 2 γκουράμι οπαλίνα και ένα χρυσό και 4 οτοκύκλους. Αυτά τα ψάρια θα μπουν στο μεγάλο και θα συμπληρώσω και άλλα φυσικά. Σκέφτομαι για (συνολικός αριθμός μαζί με τα υπάρχοντα): 2 γκουράμι οπαλίνα 2 χρυσά γκουράμι 2 σκαλάρια 1 λαμπέο μπικόλορ (θα μπει οπωσδήποτε γιατί είναι το αγαπημένο μου ψάρι) 4 οτόκυκλοι 1 κοπάδι (μεγάλο σε αριθμό ψαριών αλλά σχετικά μικρών σε μέγεθος, υπολογίζω γύρω στα 20) 6 corydoras peleatus. Πως το βλέπετε; Τι μου προτείνετε ειδικά για το κοπάδι μιας και θα μπουν και σκαλάρια;
×
×
 • Create New...