Jump to content

elatos

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Δημοσιευσεις

  118
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

 • Days Won

  1

elatos last won the day on March 28

elatos had the most liked content!

Community Reputation

124 Excellent

3 Ακόλουθοι

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τα Ενυδρεία μου
  RIO 300, ένα 60lt, ένα 50lt, αρκετά ~20lt

Previous Fields

 • Νομός
  Αττικής
 • Χώρα
  Hellas

Πρόσφατοι επισκέπτες

462 εμφανίσεις προφίλ
 1. Είναι Βακτηριακό το πρόβλημά της δηλαδή;
 2. Της αρέσει να κάθετε στη συγκεκριμένη πλευρά και σημείο του ενυδρείου, πιθανώς λόγω της ροής που παρέχουν τα φίλτρα. Μοντέλο την έκανα!!
 3. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : Εξωτερικός όγκος στα πλευρικά πτερύγια (τα περιβάλλει στη βάση τους) ενός θηλυκού Blue Rainbowfish (Melanotaenia praecox). ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - Λίτρα: 300 - Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά): Δύο εξωτερικά Fluval 306 & 405 με μηχανικό και βιολογικό υλικό - Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ): Κοντεύει να κλείσει 4 χρόνια - Ψάρια (είδη και αριθμός): 12 Αρλεκίνοι, 15 Καρδινάλιοι, 10 Silvertip Tetra, 2 Melanotaenia praecox, 10 Rummy-Nose, 1 Labeo bicolor, 5 Clown botia, 3 Ancistrus. - Ρουτίνες (Τάισμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κ.λπ.): Αυτόματο τάισμα μία φορά ημερησίως και επιπλέον με το χέρι για τα ψάρια του βυθού. Νερό από αντίστροφη όσμωση και με προσθήκη φιλτραρισμένου το φτάνω σε TDS περίπου στο 50. Αλλαγές κάθε 10-14 μέρες ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - PH: 6.2 - TDS: 103 - KH: - GH: - ΝΗ3/NH4 (αμμωνία): Σχεδόν Μηδενικό - ΝΟ2 (νιτρώδη): - ΝΟ3 (νιτρικά): - Θερμοκρασία: 26,5 ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ: -Υγρά Τεστ: KH, GH, ΝΗ3/NH4, ΝΟ2, ΝΟ3 -Strips: -Ηλεκτρονικά: PH, TDS ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ - Είδος Ψαριού: Melanotaenia praecox - Ιστορικό Ψαριού: Υγιέστατο όσο καιρό το έχω στο ενυδρείο - Συμπτώματα που παρουσιάζει (Περιττώματα, χρωματισμός ψαριού, όρεξη, αναπνοή, κινητικότητα κ.λπ.): Εξωτερικός όγκος εκατέρωθεν στα πλευρικά πτερύγιά του, που καλύπτονται στη βάση τους από αυτόν. - Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου: Κανένα ΘΕΡΑΠΕΙΑ ( Πιθανή θεραπεία που έχει ακολουθηθεί έως τώρα) -Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε: Το έβαλα σε δοχείο με Μπλε του Μεθυλενίου. -Δοσολογία: -Χρόνος Χρήσης: -Αναλυτική περιγραφή: ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Παραπάνω στην αρχική ανάρτηση ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:
 4. Καλημέρα σας, σε ένα από τα 2 θηλυκά Blue Rainbowfish (Melanotaenia praecox), εμφανίστηκε προ 4-5 ημερών εξωτερικός όγκος εκατέρωθεν στα πλευρικά πτερύγιά του που τα καλύπτει κιόλας. Γνωρίζει κάποιος περί τίνος πρόκειται, κι αν ναι, με ποιον τρόπο αντιμετωπίζεται; και μικρή video-λήψη αν μπορεί να βοηθήσω στην διάγνωση: https://1drv.ms/v/s!AkJEpcBdlOAklfl74rV568MHAINZ0A
 5. elatos

  πακετάρισμα ψαριών για αποστολή

  Αν μπορούν τα αυγά να σταλούν στην Γερμανία, τότε δεν έχουμε πρόβλημα. Το θέμα της αξιοπιστίας του πωλητή είναι το πιο σημαντικό σε αυτή την περίπτωση και αν όντως έχεις βρει άκρες με ΗΠΑ, κι αν έχεις υπομονή, μπορούμε να τα έχουμε στις αρχές του Αυγούστου που έρχεται ο αδερφός μου. Την οργάνωση για παραλαβή από άλλες χώρες μπορούμε να τη συζητήσουμε σε μήνυμα.
 6. elatos

  Δυναμικό come back (Nothobrancius Korthausae "Red")

  Χρησιμοποιώ πλαστικά δοχεία του ΙΚΕΑ που μόλις ανακάλυψα την δράση των σαλιγκαριών επί του πληθυσμού των αυγών, καθαρίστηκαν και έκτοτε ελέγχονται σε καθημερινή βάση. Εκεί που δεν μπορώ να επέμβω, η εικόνα είναι η παρακάτω. Κάτι σημαντικό που έπαθα και έμαθα. Βάλτε καπάκι στη γυάλα ή στο δοχείο που έχετε τα killies. Πηδάνε και βγαίνουν έξω. Το αρχικό ζευγάρι των Aphyosemion Gardneri τα έφαγε το πάτωμα (τα βρήκα εκτός δωματίου μάλιστα), ευτυχώς αφού μου δώσαν πολλούς απογόνους.
 7. elatos

  Δυναμικό come back (Nothobrancius Korthausae "Red")

  Αργά ή γρήγορα θα τα δεις μέσα, μην αυταπατάσαι. Θα κατεβούν από το μέσο που θα κρατάει σε αιώρηση το βάζο.
 8. elatos

  πακετάρισμα ψαριών για αποστολή

  Δεν υπάρχει λόγος να ταλαιπωρείσαι, ζητάτε από το κατάστημα να σας τα συσκευάσει για ταξίδι τριών ημερών και λογικά θα έρθουν. Φροντίδα και στοργή τις πρώτες μέρες και μετά θα είναι εντάξει. Εννοείται πως θέλει προετοιμασία από το κατάστημα, αν είδες στις διευθύνσεις που σου έστειλα, λένε για ασιτία 24-48 ωρών πριν ταξιδέψουν. Πέρυσι μέσα στα κρύα είδα πακέτο με ψάρια να έρχεται από Ολλανδία οδικώς με ενδιάμεση στάση στη Θεσσαλονίκη. Λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα. Τα υπόλοιπα επαφίενται στην εμπειρία των πωλητών. Αυγουλάκια δεν μπορείς να βρεις αυτή την περίοδο;
 9. elatos

  πακετάρισμα ψαριών για αποστολή

  Για τις καλές καιρικές συνθήκες όπως σήμερα τα πράγματα είναι απλά: https://www.wikihow.com/Transport-Fish https://thefishsite.com/articles/shipping-fish-in-boxes Σε ποιο δύσκολες συνθήκες (κρύο συνήθως) οι επιχειρήσεις προσθέτουν, ανάλογα τον όγκο του πακέτου, συσκευασία με υλικό που αποδεσμεύει αργά και σταθερά θερμότητα. Τα ονομάζουν Heat/Cold Packs και αποδεσμεύουν θερμότητα ή αντίστροφα απορροφούν από τον χώρο που τοποθετούνται. Κάπως έτσι ήρθαν τα ζωντανά που έφερα από Βιέννη μέσα στον Δεκέμβριο και ο φάκελος μετά από 10 ώρες εξακολουθούσε να αποδίδει θερμότητα.
 10. elatos

  Δυναμικό come back (Nothobrancius Korthausae "Red")

  Να είσαι σίγουρος πως τα σαλιγκάρια θα κάνουν πάρτυ, Μεγάλο; Μικρό; Θα το κάνουν πάντως!! Το πέρασα και το περνάω το βάσανο με τα σαλιγκάρια και την προηγούμενη εβδομάδα καθάρισα τελείως δύο δοχεία που έχω τα ζευγάρια για αναπαραγωγή. Σε φουλ φυτεμένο που έχω άλλο είδος που γεννάει πάνω και μέσα στα φυτά, λίγα αυγά εκκολάπτονται και αυτό λόγω σαλιγκαριών.
 11. elatos

  Δυναμικό come back (Nothobrancius Korthausae "Red")

  Πριν το χρησιμοποιήσω το βράζω για 10 λεπτά περίπου και ξαφρίζω όσο επιπλέει, αυτό πάει για εμπλουτισμό στις γλάστρες του κήπου. Ό,τι κάτσει το στραγγίζω και το έχω σε ένα δοχείο για τις συχνές λήψεις . Ανάλογα το χρόνο που μεσολαβεί μπορεί να το περάσω από βράσιμο και πάλι. Η μούχλα καραδοκεί… Σαν δοχείο αναπαραγωγής χρησιμοποιώ βάζα μαρμελάδας, που με το βάρος τους κάθονται κάτω και εύκολα τα αποστειρώνω με ένα βράσιμο. Περιμένουμε να μας πεις αν με την εφαρμογή του τρόπο που προπαρασκευάζω τον κοκοφοίνικα τα κατάφερες να σου "κάτσει".
 12. elatos

  Δυναμικό come back (Nothobrancius Korthausae "Red")

  Τι να πω, μάλλον τρώγαν καλά οι γονείς τους, ζωντανό πράγμα, αλλιώς την εξήγηση θα τι βρούμε στη φύση αυτού του είδους. Χαίρομαι που συνεχίζεις την προσπάθεια. Αυτή η ανάρτηση μπορεί να δώσει απάντηση σε ερώτηση που μου έκανε πρόσφατα ο @Χρήστος. Πες μας από πότε παρέλαβες τα αυγά και τι ημερομηνία είχαν (αν είχα σημειώσει στο σακουλάκι);
 13. elatos

  Γενικά περί Killifish

  Καταπληκτική φωτογραφία, μ' έστειλες!
 14. elatos

  Γενικά περί Killifish

  Χρησιμοποιώ της Fluval το μοντέλο Q1.
 15. elatos

  Γενικά περί Killifish

  Οι τροφές που βρίσκονται στο μπαλκόνι δεν έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα με τη θερμοκρασία. Δεν τις βλέπει ο ήλιος άμεσα και οι μικροοργανισμοί που αναπτύσσονται ακολουθούν τα τερτίπια του καιρού. Οι υπόλοιπες βρίσκονται σε εσωτερικό χώρο, με πολύ μικρή θερμοκρασιακή διακύμανση. Σ' αυτό βοηθάει και η τοποθέτησή τους στα ράφια ψυγείου που είναι εκτός λειτουργίας. Αυτή τη στιγμή ο χώρος έχει 20-22° βαθμούς και οι καλλιέργειες ξυπνάνε από τον λήθαργο του χειμώνα.
×