Jump to content

Oceanaut

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Content Count

  85
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

1 Follower

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ

Previous Fields

 • Χώρα
  Zimbabwe
 1. Απλά “for the record” επειδή μιλάτε μόνο ελληνικά. http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showforum=159 Τίποτε Άλλο. Ευχαριστώ. !!
 2. Ευχαριστώ για την υπόδειξη γραφής στα αγγλικά. Δεν θα σας απασχολήσω λοιπόν άλλο πια, αφού ενοχληθείν τόσο πολύ από μία σειρά γραμμένης εις την αγγλική. Και απλά να αναφέρω ότι εγώ ζούσα στην Florida, and I know things, !! Δεν πειράζει πάντως. Όπως κατάλαβα και από το εντονότατο ύφος του, «ΕΛΛΗΝΙΚΑ»!! σε μερικούς μήνες που επιστρέφω Αμερική δεν θα μπορώ προφανώς να επικοινωνώ μαζί σας γιατί το PC μου εκεί δεν γράφει Greek.!! Ευχαριστώ για όλα και καλή συνέχεια.
 3. Και τι να πω. Μπορεί ο κακόμοιρος κυριούλις, εν λόγο ψαράς να μην έφταιγε. Να είναι η εξαίρεση στον κανόνα. Εξαίρετος κύριος. Τι να πω. My bad then.?? :)
 4. Spare me the “you did not know” bull. Bull Sharks are hunted to extinction in Florida just cos they are Bull Sharks. Danger to humans (Right!!) That’s why !!
 5. 1 Ναι για την αλλαγή – άμα θες βάλε λίγο. Δεν κάνει κακό. Αλλά βάλε όταν το βάλεις στο ενυδρείο. Όχι πριν. 2 Μην σε απασχολεί είναι φυσιολογική άλγη νεοσύστατου ενυδρείου. Θα κάνη τον κύκλο της. :)
 6. Ο άνθρακας δεν κάνη κακό αν τον αλλάζεις κάθε 1-2 μήνες ανάλογα την μάρκα. Το πρόβλημα ενδέχεται να παρουσιαστή αν μετά από ένα χρόνο αφαίρεσης απότομα τον άνθρακα (που παρεμπίπτοντος τόσο καιρό έχει γίνει μέρος της βιολογίας και ανάπτυξης βακτηριδίων), να διαταράξεις την βιολογική ισορροπία του ενυδρείου απότομα και να δημιουργήσεις στρες στα ψάρια. Το καλό ήταν ότι ΔΕΝ τον άλλαξες εδώ και ένα χρόνο και σε βοήθησε στην διατήρηση της βιολογικής αυτής ισορροπίας. Τώρα που έβγαλες τον άνθρακα στην θέση του πρόσθεσε μπόλικο βιολογικό υλικό ανάπτυξης βακτηριδίων. Σου παραθέτω παράδειγμα. Άντε καλή συνέχεια και προσοχή στα ψαράκια σου. ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ
 7. Oceanaut

  Juwel Record 600

  Τα κοχυλάκια επίσης ενδέχεται να κρύβουν βιολογικούς κινδύνους για το ενυδρείο γλυκού νερού ακόμα και αν έχουν αφαιρεθεί από την θάλασσα μήνες. Απλά στο αναφέρω να το έχεις υπόψη σου. Αυτά! Καλή συνέχεια και καλό στήσιμο. The Professor
 8. Δεν μιλώ για το δίστιχο μωρό όσο για τον άδικο χαμό της μαμάς του. Έχω βαρεθεί να σκοτώνουν καρχαρίες. Κάποια μέρα που θα βρεθούμε από κοντά όλοι θα σας πω γιατί τα παίρνω στο Κρανείο τόσο πολύ κάθε φορά που βλέπω να σκοτώνουν ζωντανά χωρίς λόγο. Απλά δεν θέλω να επεκταθώ στο θέμα αυτή την στιγμή γιατί μάλλον θα πρέπει να γράψω ολόκληρο “Doctoral Thesis” για το θέμα και δεν έχουμε ούτε το χώρο ούτε τον χρόνο εδώ.
 9. Πριν από μερικές μέρες δεχόμουν τις ευχές σας για την μετακόμιση και την νέα γέννα εν καιρό στο νέο ενυδρείο. Λοιπόν αποφάσισαν να μας κάνουν έκπληξη (έβαλα και εγώ λίγο το χεράκι μου με αλλαγές νερού 20 Lit. κάθε μέρα) γεννώντας 2 εβδομάδες πριν την ώρα τους. Οι ευχές σας έπιασαν τόπο λοιπών και δείτε ευτυχισμένη μαμά να φροντίζει τα νέα της μωρά. and The Professor
 10. Εμένα μόνο ένα πράγμα μου έμεινε από το ρεπορτάζ. «Σκότωσε τον έγκυο καρχαρία, πέταξε αυτόν και τα αγέννητα, και κράτησε το περίεργο να το πουλήσει στους «επιστήμονες» να βγάλει λεφτά» Ρε δεν μας παρατάτε………… :bigemo_harabe_net-106: Sorry The Professor
 11. Oceanaut

  Stargrass

  Δεν είπαμε κιόλας ότι δεν θα βγάλει ρίζα, απλά το φυτό δεν είναι επιφανείας ή ελεύθερο όπως η «Ανούμπιες». Πρέπει να ριζώσει. Εγώ από την πείρα μου πάντως όταν έχω ψάρι που τα σκαλίζει, βάζω το κεντρικό φυτό με το γλαστράκι και καμιά φορά το βαραίνω κιόλας με μια γυάλινη μπίλια στον πάτο της γλάστρας. Δεν είχα ποτέ πρόβλημα ξεριζώματος. Όταν φυτεύεις την γλαστρούλα πάντα πετάει βλαστάρια αν πιάσει καλά γύρο από την γλάστρα, που με την σειρά τους γίνονται νέα φυτά (είναι όλα σχεδόν πάντα ενωμένα με κάποιο τρόπο με την κεντρική γλάστρα). Αν η έκφραση «παραφυάδες» δεν αρέσει σαν περιγραφή του τρόπου που εμφανίζονται τα νέα φυτά, τότε καλός να αφαιρεθεί. Αυτό όμως που μένη στο τέλος είναι ότι όταν έχεις ψάρια -σκαλιστήρια, θέλει καλό φύτευμα. Και ναι, όντος πολύ όμορφο φυτό. :bigemo_harabe_net-77: :bigemo_harabe_net-77:
 12. Oceanaut

  Stargrass

  Λίγες oi πιθανότητες. Είναι φυτά που κάνουν ρίζα και απλώνονται με παραφυάδες. Το καλύτερο θα ήταν να τα βάλεις σε ένα «γλαστράκι» μέχρι να πιάσουν και να αρχίσουν να απλώνουν. Εγώ τα έχω σε ενυδρείο με 15 Cory, αλλά βαθειά φυτεμένο το κεντρικό φυτό με την γλάστρα του.
 13. Το κολωνάκι εύχεται σε όλους εσάς τους μικροαστούς , καλή μέρα. Πάμ, πλατεία? Για καφέ στο Ντακάπο? Gooooooooood Morning Athens
 14. “Red Bubble Anemone”?? Χμμμ.. ίσως, Συνήθως αυτές η ανεμώνες περιπατάνε πολύ και τους αρέσει να βρίσκουν μέρος μα καλή ροή νερού. Εκεί που είναι έχει ροή?? Κάνε το εξής. Προσπάθησε να την ταΐσεις στερεά τροφή, (ψαράκι) και δες αν το αρπάξει. Παρατήρησε προσεκτικά αν έχει στόμιο. Είναι στο ίδιο σημείο πάντα? Δυστυχώς είναι λίγο περίεργη η φωτογραφεία και είναι ανοιχτή σε πολλές ερμηνείες. The Professor
 15. Λοιπόν το αποφάσισα .. Μετά από την παρακολούθηση του Φόρουμ και της συγκεκριμένης συζήτησης αποφάσισα για τους Θεσσαλονικείς επειδή είναι “Large” παιδιά και για να έχουν χώρο για τα γλυκά να σας στείλουμε αυτό !! Άντε και καλή πτήση.
×