Jump to content

bodiroga

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Δημοσιευσεις

  12
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

Community Reputation

0 Neutral

Profile Information

 • Φύλο
  Γυναίκα

Previous Fields

 • Χώρα
  Hellas
 1. Σε ευχαριστώ για την απάντηση και για την βοήθεια! Καταλάβαμε και εμείς ότι μεγάλωσε αρκετά το πακού για το ενυδρείο! Ακριβώς αυτό έχουμε 96 λίτρα. Βασικά δεν έχω καταλάβει τη σωστή σειρά siporax και σφουγγάρι. Άλλοι λένε ότι πάει πρώτα το σφουγγάρι και μετά το siporax, και άλλοι το αντίθετο.
 2. Καλησπέρα και πάλι! Παρείγγειλα τα τέστ NH3, NO2 και NO3 και μόλις τα κάναμε. Τα αποτελέσματα είναι τα εξής: NH3: 0 - 0.25 ppm (mg/L) υγρό τεστ της API (το χρώμα στο φιαλίδιο μετά το τεστ ήταν ανάμεσα στο κίτρινο που είναι 0 ppm και πράσινο πολύ ανοιχτό που είναι 0.25 ppm) NO2: 0.3 mg/l υγρό τέστ Tropical NO3: 50mg/l υγρό τέστ Tropical Κάναμε μία αλλαγή νερού πάλι σήμερα γύρω στο 30%. Το Πακού ξεκίνησε να τρώει πάλι από την προηγούμενη εβδομάδα και φαίνεται να πήρε τα πάνω του. Εδώ και 2 μέρες βέβαια πηγαίνει στη μπροστά δεξιά γωνία του ενυδρείου, ανεβοκατεβαίνει και πετάει το νερό έξω, τινάζεται και χτυπάει στο τζάμι και στα διακοσμητικά. Έχετε καμία ιδέα τι φταίει??? Όσον αφορά το φίλτρο έχουμε το EHEIM 2010. Πήρα και siporax αλλά δε γνωρίζω που να το τοποθετήσω μέσα στο φίλτρο. Έχει ένα μακρόστενο σφουγγάρι μέσα μόνο. Το siporax έχει και ένα σακουλάκι μέσα εκτός από το υλικό. Αν γνωρίζει κάποιος θα ήθελα τα φώτα του!!! Ευχαριστώ και πάλι!
 3. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Όπως καταλαβαίνετε τώρα ανακάλυψα το φόρουμ και έχω αρχίσει το διάβασμα. Το ενυδρείο το είχε ο σύζυγος στο πατρικό του και το μεταφέραμε στο σπίτι μας εδώ και 2 χρόνια (συνολική λειτουργία 5-6 χρόνια). Αλλά δεν είμαστε τόσο ενημερωμένοι, οπότε ας ξεκινήσουμε από τώρα να κάνουμε κάποια πράγματα σωστά. Γι' αυτό και οι πολλές απορίες και ζητώ συγνώμη προκαταβολικά αν γίνομαι κουραστική. Όσον αφορά το Siporax βρήκα της Sera 500ml και στα χαρακτηριστικά γράφει: "Το υλικό φίλτρου είναι ιδιαίτερα οικονομικό: Για παράδειγμα, 1 liter of sera siporax προσφέρει τόση ωφέλιμη αποικίσιμη επιφάνεια στα βακτήρια όσο 34 λίτρα κεραμικού υλικού φίλτρου και διασφαλίζει περισσότερα από 200 λίτρα κρυστάλλινου και βιολογικά καθαρού νερού ενυδρείου." Αυτό σημαίνει ότι για το δικό μας ενυδρείο που είναι 100lt θα χρειαστούμε μία συσκευασία των 500ml. Σωστά κατάλαβα ή κάνω κάτι λάθος??? Όσον αφορά τα υγρά τεστ μέτρησης νερού βρήκα κάποια συνδυαστικά που μετρούν NH3/NH4 και άλλα που μετρούν ξεχωριστά το καθένα NH3 ή NH4. Ποιο είναι προτιμότερο να πάρω το συνδυαστικό ή το καθένα ξεχωριστά. Από μάρκες βρήκα τις Sera και API. Προτείνετε κάποια??? Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντησή σας!
 4. Ναι σορρυ, δεν εχω κανει μετρησεις γι' αυτο ρωτησα για το τεστ παραπανω, ώστε να αγοράσω. Φιλτρο εχω εσωτερικο EHEIM 5-6 χρόνια λειτουργίας (δε μπορώ να δω το μοντέλο αυτή τη στιγμή). Το καθαρίζω με νερό από την αλλαγή νερού του ενυδρείου μέσα σε ενα κουβά μία φορά το μήνα. Μέσα έχει σφουγγάρι το οποίο το άλλαξα πέρσι. Αν αύριο κάνω πάλι αλλαγή νερού να ξαναβάλω πέρα από την αντιβίωση, το bio nitrovec της Sera. Και αν γίνεται πείτε μου τι κάνω με το φαγητό. Ευχαριστώ και σόρρυ για τις ερωτήσεις!
 5. Άλλη μία ερώτηση έχω. Για τις μετρήσεις νερού το Sera Quick Test (Ph, Ανθρακική Σκληρότητα, Γενική Σκλήροτητα, Νιτρικά και Νιτρώδη) που περιέχει 50 λωρίδες μέτρησης είναι καλό ή έχετε να προτείνετε κάτι άλλο???
 6. Λοιπόν έκανα αλλαγή νερού πριν 1 ώρα (30% αφαίρεσα). Έβγαλα τα υπολείμματα τροφής που υπήρχαν στην επιφάνεια. Βάζοντας το καθαρό νερό φάνηκε ότι το νερό μέσα έχει πολλά υπολείμματα τροφής. Έριξα το βελτιωτικό νερού. Πήγα στο pet shop και μου έδωσε bio nitrovec της Sera (το έριξα και το νερό θόλωσε αρκετά στην αρχή, τώρα έχει αρχίσει και ξεθολώνει) και γενική αντιβίωση eSHa 2000 (είναι για τις πιο κοινές ασθένειες μου είπε). Από εκείνη την ώρα και ενώ το μεγάλο πιράνχας ήταν υποτονικό φαίνεται σα να πήρε τα πάνω του λίγο. Το μικρό βέβαια πάει και το τσιμπάει το μεγάλο. Η ερώτηση μου είναι πότε πρέπει να τα ταϊσω??? Ή πρέπει να μείνουν νηστικά για κάποιο χρονικό διάστημα???
 7. Δε βγαίνει καθαρή η φωτο. Τρώνε Sera Granuar sticks.
 8. Μισό λεπτό να ανεβάσω και φωτο!
 9. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : Τα ψάρια δεν τρώνε εδώ και 3-4 ημέρες, μεγάλο πιράνχας υποτονικό και σα να έχει πρηστεί το στόμα του ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - Λίτρα: 100 - Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά): - Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ): 6-7 χρόνια - Ψάρια (είδη και αριθμός): 2 πιράνχας - Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ): τάισμα μεσημέρι-βράδι, αλλαγή νερού κάθε 15 ημέρες ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - PH: - KH: - GH: - ΝΗ3/NH4 (αμμωνία): - ΝΟ2 (νιτρώδη): - ΝΟ3 (νιτρικά): - Θερμοκρασία: ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ: -Υγρά Τεστ: -Strips: -Ηλεκτρονικά: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ - Είδος Ψαριού: Πιράνχας - Ιστορικό Ψαριού: ζει ήδη 4-5 χρόνια - Συμπτώματα που παρουσιάζει (Περιττώματα, χρωματισμός ψαριού, όρεξη, αναπνοή, κινητικότητα κλπ): δεν τρώει, υποτονικό και πρησμένο στόμα - Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου: δεν έχω ανιχνεύσει κάτι τα προηγούμενα χρόνια ΘΕΡΑΠΕΙΑ ( Πιθανή θεραπεία που έχει ακολουθηθεί έως τώρα) -Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε: -Δοσολογία: -Χρόνος Χρήσης: -Αναλυτική περιγραφή: ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: (Το σημαντικότερο-απαραίτητο στοιχείο σε μια διάγνωση είναι οι φωτογραφίες) 1. (img) ...photo1... (/img) 2. (img) ...photo2... (/img) ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:
 10. Καλημέρα. Έχω ένα ενυδρείο γλυκού νερού 100 λίτρα με ένα μεγάλο πιράνχας και ένα μικρό. Εδώ και 3-4 μέρες τα ψάρια δεν τρώνε. Έκανα μία αλλαγή νερού πριν 2 ημέρες στο 30-40%, αλλά πάλι τα ίδια. Η τροφή μένει πάνω ώσπου κάποια στιγμή διαλύεται. Ακόμη το μεγάλο πιράνχας φαίνεται ότι το στόμα του είναι πρησμένο. Πάντως σίγουρα είναι διαφορετικά απ' ότι πριν και κάνει λιγότερες κινήσεις (να πω βέβαια ότι ζει ήδη 4-5 χρόνια). Άλλα σημάδια πάνω του δε διακρίνω. Τέλος να πω, ότι το μικρό πιράνχας όλο κρυβόταν λόγω μεγέθους και τις τελευταίες ατές ημέρες κυκλοφορεί ελεύθερα δίπλα στο μεγάλο. Έχει κανείς καμία ιδέα τι να κάνω???
×