Jump to content

john99

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Content Count

  231
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

7 Neutral

6 Followers

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τα Ενυδρεία μου
  1*65 λιτρα
  1*50 λιτρα
  1*134 λιτρα

Previous Fields

 • Χώρα
  Hellas
 1. john99

  Δίσκοι Και Λιτρα.

  Γιατί φίλε, αν βάλεις ροδοστομους θα έχεις πολλά κυνήγια από τα σκαλαρια (επειδη τα τετρα αποτελούν τροφή για αυτά στη φύση) εκτός αν τα σκαλαρια είναι μικρά τότε πρέπει να μπουν πρώτα τα τετρα και μετά τα σκαλαρια μμε σκοπό να μην εμφανιστούν τα κυνήγια.
 2. john99

  Δίσκοι Και Λιτρα.

  Εγώ σου προτείνω, εφόσον έχεις 60 εκατοστά ύψος, να βάλεις ένα κοπάδι σκαλαρια με την προϋπόθεση ότι θα τα κρατήσεις περίπου 1 χρόνο, μέχρι να δημιουργηθουν ζευγάρια, οπότε αναγκαστικά θα διώξεις κάποια. Επίσης θα μπορούσες να βάλεις και κάποιο κοπάδι τετρα (καλύτερα όχι ροδοστομους) ας πούμε λεμον τετρα. Αυτά, καλή συνέχεια.
 3. Από τα σημερινά ζευγάρια βλέπω, Βραζιλία και Γερμανία...
 4. Έτσι, πάνω απόλα υγεία να έχουμε και η ομάδα αυτή θα μας δώσει πολλές χαρές ακόμα. Σήμερα (και όχι μόνο) φάνηκε το κενό που υπάρχει στην επίθεση, έχουμε φανταστική άμυνα, σχετικά καλό κέντρο και άθλια επίθεση. Ελπίζω ο νέος προπονητής να τα δει όλα αυτά και να τα διορθώσει...
 5. Μακάρι να έχουμε και στο μέλλον ανάλογες επιτυχίες χωρίς όμως τον Γκέκα. Αναρωτιέμαι, γιατί έβαλαν αυτόν να βαρέσει το πέναλτι εφόσον είχαμε Σαμαρά και Καραγκούνη...
 6. http://paradrasi.gr/2014/06/18/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BC%CF%8C-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%B1%CF%82/ Συναγερμό για την αθερίνα «καρχαρίας» σημαίνουν οι επιστήμονες μετά το θάνατο 65χρονουΤον κώδωνα του κινδύνου για τη ραγδαία εξάπλωση της φονικής αθερίνας «καρχαρίας» κρούουν οι επιστήμονες του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών, σημειώνοντας ότι πρόκειται ίσως για την μεγαλύτερη απειλή στις ελληνικές θάλασσες. Μάλιστα, οι επιστήμονες ενοχοποιούν την αθερίνα «καρχαρίας» για τον πρόσφατο θάνατο 65χρονου λουόμενου στην περιοχή της Αναβύσσου, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή έπειτα από λοίμωξη που ξεκίνησε από διαμπερές τραύμα στην περιοχή του μηρού. Η αθερίνα «καρχαρίας» παρατηρήθηκε για πρώτη φορά στις ελληνικές θάλασσες το 2009 και χαρακτηρίζεται από την ταχύτητα της (σ.σ. οι επιστήμονες αναφέρονται σε αυτήν ως η «φεράρι» των θαλασσών). Αποκαλείται «καρχαρίας» λόγω του χαρακτηριστικού της πτερυγίου και καθώς διαθέτει τρεις σειρές μικρά αλλά κοφτερά δόντια, ενώ το μέγεθος της δεν διαφέρει από αυτό της συνηθισμένης αθερίνας. Στην Ελλάδα έχει παρατηρηθεί κυρίως στον Σαρωνικό, σε Λακωνία και Μεσσηνία αλλά και στην περιοχή της Χαλκιδικής. Όπως τονίζουν οι επιστήμονες, το δάγκωμα της μπορεί να επιφέρει συμπτώματα όπως πυρετό, πόνο και κακώσεις στα κόκκαλα και το στομάχι, μέχρι και τραυματικό ακρωτηριασμό των άνω ή των κάτω άκρων. Μάλιστα, οι ειδικοί προβληματίζονται ιδιαίτερα από την επιθετική φύση της εν λόγω αθερίνας, η οποία δαγκώνει καθόλη τη διάρκεια της μέρας και της νύχτας ενώ ο πληθυσμός της πολλαπλασιάζεται το καλοκαίρι, αν και έχουν αναφερθεί κρούσματα επιθέσεων σε χειμερινούς κολυμβητές μέχρι και τον μήνα Δεκέμβριο.
 7. john99

  Νεος Φατσας

  Μπράβο Αντώνη πολύ καλή δολειά
 8. Ήταν, πέναλντι αυτό του Νειμάρ;
 9. john99

  Νέο Ενυδρειο

  Συμφωνώ με τον Sturm πιστεύω πρέπει να βγάλεις κάποια red eye tetra γιατί έχουν γίνει θηρία Φυσικά, είναι πανέμορφο, έχεις κάνει καταπληκτική δουλειά
 10. Ούτε ένας δεν είπε Ελλάδα, παράξενο μου φαίνεται Εγώ πάντως ψηφίζω Ουρουγουάη (με τριπλέτα φωτιά, φορλάν, σουάρες, καβάνι), αλλά και Βραζιλία καθώς είναι η διοργανώτρια και ανεβαίνει τώρα τελευταία. Θα έλεγα και Αργεντινή αλλά με Μέσι ντεφορμέ δεν νομίζω.
 11. john99

  Σκαλάρια

  Δυο είδη κιχλίδων σε ένα ενυδρείο δεν θα ήταν και η καλύτερη ιδέα καθώς σε αναπαραγωγικές περιόδους και τα δύο είδη θα κυνηγάν το ένα το άλλο και πίστεψε με τα ραμ δεν φοβούνται το μέγεθος, είναι τσαμπουκαλέες κιχλίδες. Ωστόσο, θα ήταν χρήσιμη μία άποψη από κάποιον που τα διατηρούσε μαζί για καιρό στο ίδιο ενυδρείο. Όσον αφορά το υπόστρωμα όπως σου είπε και ο Χρήστος τα σκαλάρια δεν έχουν κανένα πρόβλημα, όμως εφόσον βάλεις ραμ θα πρέπει να θεωρείται σίγουρη η παρουσία λεπτόκοκκης χαλαζιακής άμμου. Τέλος εάν στο μέλλον σκέφτεσαι να ασχοληθείς σοβαρά με τις αναπαραγωγές τους τότε θα πρέπει να κρατήσεις ένα ζευγάρι και να πας σε περισσότερα λίτρα για την ανάπτυξη των μικρών. υγ. Το ύψος, είπα 65 εκατοστά γιατί τα σκαλάρια αν έχουν πλήρη ανάπτυξη μπορούν να φτάσουν και τα 15 εκατοστά, όμως δεν είπα ότι δεν μπορούν και στα 55 (καθαρά) ας πούμε, εγώ πρότεινα απλώς το καλύτερο. Τα σκαλάρια είναι συναρπαστικά ψάρια και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταευχαριστηθείς, όπως και όλοι όσοι είχαν ή έχουν.
 12. john99

  Σκαλάρια

  Μπορείς να φτιάξεις και μόνος σου, εάν έχεις την οικονομική δυνατότητα.
 13. john99

  Σκαλάρια

  Το καλύτερο που πρέπει να προσφέρεις στα αγγελόψαρα είναι το ύψος, το οποίο θα πρέπει να είναι ΚΑΘΑΡΑ το τονίζω ΚΑΘΑΡΑ 60-65 εκατοστά και μήκος από 80 εκατοστά και πάνω. Από εκεί και πέρα, αν τα λίτρα σου είναι πάνω από 300 και με την προυπόθεση ότι τα ψάρια που θα πάρεις θα είναι μικρά (γύρω στα 5-6 εκατοστά) μπορείς να βάλεις ένα κοπάδι των 7 ατόμων. Στο μέλλον όμως θα αναγκαστείς να βγάλεις κάποια γιατί θα γίνουν θηρία, και εφόσον κάνουν ζευγάρια, το ενυδρείο σου θα γίνει πολεμοπέδιο. Για συγκάτοικους εγώ θα σου πρότεινα κορυντόρας για τον βυθό (δεν τα ενοχλούν καθόλου εκτός από σπάνιες περιπτώσεις), και ένα μεγαλόσωμο είδος τέτρα (λέμον ας πούμε) και προτίμησε να βάλεις πρώτα τα τέτρα και μετά τα σκαλάρια. Όλα αυτά βέβαια προυποθέτουν και καλή φίλτρανση. Από τροφή πίστεψε με δεν θα έχεις πρόβλημα, τρώνε οτιδήποτε και αν τους δώσεις Φρόντισε να κρατάς το ph κοντά στο 7 και πιο κάτω αν γίνεται. Τέλος, υπάρχουν πολλά είδη σκαλαριών ( koi, zebra κλπ κλπ) αλλά εγώ σου προτείνω τα περουβιανά που είναι τα αυθεντικά και τα οποία είναι πανέμορφα. Αυτά από εμένα, καλή συνέχεια
 14. Εγώ στα 4 περίπου χρόνια που ασχολούμαι με ενυδρεία, είχα πάντα σκαλάρια. Πανέμορφα ψάρια με πολύ ωραίες συμπεριφορές και όσον αφορά την διατήρησή τους αρκετά πιο φθηνά από τους δίσκους. Για να πώ την αλήθεια, δίσκους δεν είχα ποτέ (και δεν νομίζω να αποκτήσω στο κοντινό μέλλον), όμως δεν θα διαφωνήσω ότι είναι όμορφα ως ψάρια. Αλλά κατά την γνώμη μου (και ελπίζω να μην την παρεξηγήσει κανείς) τα σκαλάρια συμφέρουν σε περισσότερους τομείς από τους δίσκους και έχουν κατά την γνώμη μου λιγότερες απαιτήσεις.
 15. john99

  Προσαρμογή

  Φαντάζομαι σε έχουν ενθουσιάσει με τις συμπεριφορές τους ε;;
×