Jump to content

Spond

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Content Count

  30
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τα Ενυδρεία μου
  250L θαλασσινό
  10.000 λίτρα λίμνούλα

Previous Fields

 • Χώρα
  Hellas
 1. χρυσόψαρα ????? πλέκο????? Με τα ψάρια δεν μπορείς να είσαι απόλυτος αλλά απλά αδυνατώ να το πιστέψω. Πρόσεξε δεν λέω σε καμία περίπτωση ότι ψεύδεσαι. Απλά κάτι άλλο θα έγινε. Να μου πείς ότι χτυπήσαν ένα γκάπι ένα νέον ένα άλλο χρυσόψαρο ρε αδερφέ να σου πώ ότι πέτυχες τους πιο τσαμπουκάδες χρυσόψαρα αλλά πλέκο? Έχω δεί πλέκο να συμβιώνει (μάλλον να επιβιώνει....) για μεγάλο χρονικό διάστημα σε ενυδρείο με ..πιράνχας. Δεν είναι κανένα ψαράκι που γίνεται εύκολα θύμα. Τι να πώ δεν ξέρω.
 2. η δημιουργία αποικιών βακτηρίων σε ένα ενυδρείο όπου πέφτει τροφή και υπάρχουν ψάρια είναι αναπόφευκτη έτσι και αλλιώς. Τα έτοιμα βακτήρια είναι μια συντόμευση για να ολοκληρωθεί ο κύκλος του αζώτου , για να γίνει λίγο πιο γρήγορα ώστε να εισάγουμε τα ψαράκια μας. Και αυτή η διαδικασία ολοκληρώνεται απο μόνη της σε λίγες μέρες. Θεωρώ ότι το να προσθέτουμε βακτήρια ενώ το ενυδρείο λειτουργεί με σωστές τιμές απλά περιττό γιατί πολύ απλά αυτές οι τιμές δεν θα υπήρχαν αν δεν υπήρχαν επαρκείς αποικίες βακτηρίων. Εννοείται ότι μια σωστή αλλαγή νερού (αντιχλώρια, μη ενόχληση συστήματος φίλτρανσης κ.α. ) δεν έχει καμία επίπτωση στον αριθμό των αποικιών.Τώρα απο την άλλη ούτε επιβαρύνει η πρόσθεση και άλλων οπότε περί ορέξεως ......
 3. Δεν υπάρχει λόγος να προσθέσεις βακτήρια μετά από αλλαγές. Σε στρωμένο ενυδρείο υπάρχουν αποικίες κατά κύριο λόγο στο φίλτρο αλλά και σε κάθε σχεδόν επιφάνεια από όπου διέρχεται το νερό. Με την αλλαγή του νερού δεν χάνεις βακτήρια καθώς αυτά δεν κατοικούν ελεύθερα στο νερό. Αν ίσχυε αυτό δεν θα χρειαζόμασταν φίλτρα...Για τον λόγο αυτό όταν προσπαθείς να μπολιάσεις ένα νέο ενυδρείο απο ένα παλιό δεν μεταφέρεις νερό αλλά υλικό απο το φίλτρο.
 4. Το νερό είναι πραγματικά πεντακάθαρο! Οποιαδήποτε απόχρωση νομίζετε ότι βλέπετε οφείλετε στο backround , δηλαδή στο χρώμα του αντικειμένου πίσω απο το νερό . Το πόσο βαθιά βλέπετε οφείλετε στην σκιά που κάνει το νούφαρο. Δοκίμασα να γεμίσω ενα μπουκαλάκι απο το νερό που βγαίνει απο το φίλτρο και δεν μπορείς να διακρίνεις ότι είναι απο την λίμνη. Το μόνο που προσπαθώ να αντιμετωπίσω είναι μικροσωματίδια. Είχα λύση αλλά δεν αποστέλλουν το υλικό στην Ελλάδα.
 5. "μαύρος διαστελομενος αφρός για καταρράκτες" ??? Πως το ζητάω? Πολύ ποιο εύκολο από το τσιμέντο μου ακούγεται. Ελπίζω να μην έχει θέμα που 8α είναι μέσα στο νερό? Κάτι σαν πολυουρεθάνη μου ακούγετε. Χτύπα στο you tube "black foam aquascape" . Χρησιμοποιείται πάρα πολύ στο εξωτερικό για να καλύψουν ατέλειες. Μπαίνει κανονικότατα στο νερό. Είναι απόλυτα ασφαλές και στην περίπτωση σου μια πολύ καλή λύση όπως σου είπε ο xmode. Μόνο που αμφιβάλω αν θα βρείς Ελλάδα.
 6. αν εννοείς αυτό δεν θέλω να είμαι υπερβολικός αλλά έχει σύρμα μέσα και δεν είναι ότι καλύτερο. Απο την άλλη το πλαστικό το μονώνει. Καλή συνέχεια και ανέβασε φώτο
 7. Πολύ ωραία δουλειά.Φαντάζομαι σε παίδεψε μέχρι να το τελειώσεις. Το λειτουργείς μέρες? Είδες αποτέλεσμα? Αν μου επιτρέπεις να πώ ένα δύο πραγματάκια γιατί το είχα κάνει και εγώ αυτό το σύστημα παλαιότερα για την λιμνούλα.. 1) Το πιο βασικό πρόβλημα που είχα ήταν ότι η οπή εξόδου απο το βαρέλι λόγω του ότι είχε σίτα για να μην φεύγει το κ1 μετά απο λίγο καιρό μπούκωνε με αποτέλεσμα να υπερχειλίζει το βαρέλι. Αυτό βέβαια εξαρτάται απο τα λίτρα της αντλίας σου την συντήρηση του συστήματος το μέγεθος της σίτας και πολλά άλλα. Αν το αντιμετωπίσεις θα σου πρότεινα αυτό: [/url] Αυτή η υπέροχη ζωγραφιά δείχνει ένα κομμάτι σωλήνα διάτρητο (φυσικά να μην χωράει απο τις οπές κ1 ) με μια τάπα στο τέλος ώστε να αυξήσεις δραματικά την επιφάνεια εξόδου και να προλαβαίνει να φεύγει το νερό. 2) στον σωλήνα εκκένωσης που βρίσκεται στο πυθμένα φαντάζομαι έβαλες πάλι σήτα για να μην φεύγει το υλικό. Αν όχι να περιμένεις να σφηνώσει ένα κ1 και να σου δημιουργήσει πρόβλημα. Κατά τα άλλα πάρα πολύ ωραία δουλειά.Μπράβο και εύχομαι να σε ανταμείψει Ενημέρωσε οπωσδήποτε!
 8. Δεν έχεις άδικο. Είναι απορίας άξιο, θα περίμενε κανείς σε κάποιες χώρες να είναι " επαγγελματίες " χομπύστες αλλά βλέπεις σημεία και τέρατα. Βλέπεις τέτοιες ιχθυοφορτώσεις και τέτοιους συνδυασμούς ψαριών που αν τους παρουσίαζε κάποιος σε ελληνικό φόρουμ θα άκουγε κράξιμο. Διακινδυνεύω να πώ ότι τουλάχιστον στις λιμνούλες θα μάθεις πέντε σωστά πράγματα ίσως απο τους γερμανούς. kalliroi έχεις τέτοιο ενθουσιασμό που είσαι απόλαυση μου θυμίζεις πως ένιωθα στο πρώτο μου ενυδρείο. Μην ανησυχείς .....με τον καιρό θα τρελαθείς ακόμα περισσότερο
 9. Νόμιζα πως ήταν 60 το παλιό. Δεν πρόσεξα ότι ήταν 25. Πάντως οπωσδήποτε ο γνωστός χρυσός κανόνας "όσα περισσότερα λίτρα τόσο το καλύτερο" ισχύει πάντα και φυσικά και για τα guppy αλλά μήπως θα μπορούσε να βάλει δύο τρία? Ακόμα και σε μερικά ξένα site δεν είναι τόσο αυστηροί για τα συγκεκριμένα. Anyway δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με guppy ποτέ παρόλο που είχα για κάποιο διάστημα σε ένα 80 οπότε δεν επιμένω.
 10. πάντα είναι ώρα ανάγκης για ένα άδειο ενυδρείο. Τέσσερα γκάπι περιμένουν στο pet shop της γειτονιάς σου να τα υιοθετήσεις. για την αεραντλία και το πιτσίλιμα στα φώτα μην το φοβάσαι. Αλλά το ανοιχτό καπάκι τώρα που έχει ζέστη είναι καλή ιδέα. Μόνο μην χαλάς εξαιτίας του την φωτοπερίοδο. Είναι καλό να είναι σταθερή.
 11. κοίτα αν βγήκαν εκτός φίλτρου και απλά είναι στο ενυδρείο και δεν θές να παιδεύεσαι ή να βρέξεις τα χέρια ....τότε ναι δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί να μην τα πιάσεις και να τα βγάλεις απλά. Πλένεις χεράκια -βουτάς χεράκια-πλένεις χεράκια έχω βάλει εγώ χέρια μέσα ...όπως και όλοι μας. Για τις κάλτσες ναι απλές νάυλον. Για το θαλασσινό μου είχα βάλει κάτι καλτσόν κοντά μέχρι τον αστράγαλο ένα πράγμα. Τις δένεις με ένα κόμπο ,ούτε σκοινιά ούτε τίποτα. Αυτά του ΙΚΕΑ δεν τα ξέρω αλλά αν είναι κατάλληλα για τροφή ,λογικά είναι οκ. Αλλά πάλι δεν ξέρω.
 12. καλά βρε μια κάλτσα -καλτσόν ουδέτερη χωρίς χρώμα δεν έχεις? Δεν χρειάζεται κάτι φοβερά εξειδικευμένο .
 13. λογικά αυτό είναι το φίλτρο σου. οπότε η αντλία σου είναι έτσι και αλλιώς ψηλά για να της δημιουργήσει πρόβλημα ένα μακαρόνι. Το πολύ πολύ να κλείνει λίγο ένα σημείο εισόδου νερού χαμηλά στην σχάρα αλλά δεν νομίζω να υπάρξει πρόβλημα. Θα το έβλεπες στην ροή. Φυσικά καλό είναι να αποφεύγονται τέτοια αλλά μέχρι να το βγάλεις μην τρελαίνεσαι, δεν υπάρχει λόγος. Ούτε με τον θερμοστάτη υπάρχει πρόβλημα έτσι και αλλιώς τώρα δεν δουλεύει.
 14. τι ωραία φαίνεται στο βίντεο έτσι γρήγορα πολύ ωραία δουλειά. Ο καταρράκτης-φίλτρο σου δουλεύει πλέον? Αν ναι βάλε κανένα βιντεο να το χαζέψουμε
×