Jump to content

Bartolome

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τα Ενυδρεία μου
  60 λίτρα. 2 γαριδες και ένας γλύπτης.
 • Location
  Πατησια

Previous Fields

 • Νομός
  Αττικής
 • Χώρα
  Hellas

Recent Profile Visitors

310 profile views
 1. Bartolome

  Γλιτσα

  Καλησπέρα, έχω ένα γαρίδαδικό 60 λίτρα και εδώ και κάνα δίμηνο βγάζει στην επιφάνεια κάτι σα γλιτσα. Αν ανεβάσω το φίλτρο πάνω πάνω μαζεύεται αυτό και κάνει κάτι φουσκάλες άσπρες και τη μαζεύω τη γλιτσα σιγά σιγά με ένα ποτήρι. Το φίλτρο είναι εσωτερικό και έχει μικρή ροή Το ενυδρείο κάνα χρόνο τώρα δεν είχε θέματα μέχρι που το ξεστησα και το ξαναστησα τον Οκτώβρη. Τώρα εσείς θέλετε μετρήσεις, αλλά δεν έχω τεστακια, όποιος έχει μία ιδέα τι μπορεί να ειναι ευχαριστώ πολύ.
 2. με το οξυγόνο που είναι περιορισμένο σε ποσότητα μέσα στο μπουκάλι δεν υπάρχει πρόβλημα? μήπως το εξαντλήσουν και πεθάνουν; με acs για νησί που ρώτησα μου είπαν θέλει μία ήγ δύο μέρες. Αντέχουν 20 γαρίδες σε ενα μπουκάλι κλειστό? και ψάρια μπορώ να στείλω έτσι;
 3. καλημέρα. Θέλω να στείλω γαρίδες red cherry με το ταχυδρομείο, είναι ασφαλές και πως ακριβώς να τις πακετάρω??
 4. έχω ένα ενυδρείο, γύρω στα 60 λίτρα με γκάπυ και έχω βάλει για υπόστρωμα ένα δάκτυλο περίπου μαρμαράκι (ένα άσπρο υλικό από θρυμματισμένο μάρμαρο νομίζω). Πειράζει? ανεβάζει τη σκληρότητα ή κάνει κάτι κακό? Δυστυχώς δεν έχω τεστάκια. Επίσης σε ένα άλλο και έχω βάλει για υπόστρωμα στο μισό πάτο μακαρόνι, αυτό που βάζουμε στο φίλτρο. Εκεί αναπτύσσονται τα βακτήρια που χρειαζόμαστε?
 5. λέω για τα ξύλα άμα χρειάζονται αντικατάσταση με άλλα ξύλα ή άμα τα βάζουμε μία φορά και τα αφήνουμε για πάντα. Δεν είναι ρίζες, τα μάζεψα από ποτάμι και τα έχω κάνα χρόνο. έχω γλύφτες -2 μικρους άσπρους, ένα μεγαλύτερο μαύρο -, καμιά 10ριά γκάπυ και ένα μικρό σκαλάρι σε 90 λιτρα. Γιατί να μην ανεβάζουν νιτρικά; κατι δε πρέπει να ανεβάζουν όταν αποσυντίθενται;
 6. Τα φύλλα της καρυδιάς που έχω βάλει εδώ και 3-4 εβδομάδες έχουν αρχίσει και διαλύονται, έχουν γίνει διαφανή και κομματάκια άρχισαν να αιωρούνται στο νερό. Χρειάζονται αντικατάσταση ή τα αφήνω όπως είναι? Άμα διαλύονται αυξάνονται τα νιτρικά? Επίσης θέλω να ρωτήσω για τα ξύλα που τα έχω μέσα κάνα χρόνο τώρα για να τα μασουλάνε οι γλύφτες, θέλουνε αντικατάσταση? Ευχαριστώ.
 7. θερμοκρασία είναι στους 25, την ανέβασα λίγο τωρα που είναι άρρωστη η Κλαίρη. Μετρήσεις θα πάρω μια μέρα, αλλα για την ώρα όχι. Δε θυμίζει τίποτα αυτή η ασπρίλα? Το ξύλο πέφτει όταν σβήσει η λάμπα ? Η κιτρινίλα δε βλέπω να μειώνεται, όχι ότι με ενοχλεί κιόλας. Κάνει τίποτα κακό? Το ξύλο δεν είναι ρίζα, το μάζεψα απο ένα μέρος, το ξέπλυνα, δεν το έβρασα και το έριξα μέσα.
 8. μετρησεις δεν έχω. Τα τεστ μου φανηκαν πανάκριβα. Αλλαγές κάνω κάθε τρεις, ίσως και 5 μέρες, μικρή μόνο ποσότητα, ενα 10 %, καλά κάνω? Πολυ κίτρινίζει το χρώμα του νερου, αλλά ελπίζω να είναι από το ξύλο και όχι από ούρα.
 9. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : Άσπρες - ασημένιες κυλίδες στα βράγχια και πάνω από το κεφάλι. Στην αρχή μεγάλωναν, τώρα από το κεφάλι έχουν φύγει σχεδόν και στα πλάγια λίγο μικρότερες ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - Λίτρα:70 - Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά):εσωτερικό Do Phin 1200, το μισο πλαστικο σφουγγαράκι το εχω αντικαταστήσει με μακαρόνι. - Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ):3 μήνες περίπου - Ψάρια (είδη και αριθμός):μια μονομαχίνα, 3 γλύφτες,10 γκάπυ μικρά. - Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ): αλλαγες κάθε 3 μέρες, 10 % ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - PH: - KH: - GH: - ΝΗ3/NH4 (αμμωνία): - ΝΟ2 (νιτρώδη): - ΝΟ3 (νιτρικά): - Θερμοκρασία: ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ: -Υγρά Τεστ: -Strips: -Ηλεκτρονικά: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ - Είδος Ψαριού: Betta - Ιστορικό Ψαριού: Καλά ήτανε, σε μια φάση γύρω στη πρωτοχρονιά, νύχτα, έφαγε το Σίμο. (Το Σίμο το μονομάχο το βρήκα χωρίς ουρά και χωρίς φτερά και δε μπορούσε να κολυμπήσει και μετά πέθανε. Συζούσανε 3 εβδομάδες περίπου χωρίς προβλήματα). - Συμπτώματα που παρουσιάζει (Περιττώματα, χρωματισμός ψαριού, όρεξη, αναπνοή, κινητικότητα κλπ): Τρώει κανονικά Betta τηςTetra μία φορά τη μέρα. Αναπνοή, κινητικότητα, χρωματισμός, περιττώματα καλά νομίζω, δεν έχω και εμπειρεία να ξέρω. - Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου: ΘΕΡΑΠΕΙΑ ( Πιθανή θεραπεία που έχει ακολουθηθεί έως τώρα) -Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε:Protozin της Waterlife -Δοσολογία:λίγο σε ξεχωριστή γυάλα 6 λίτρα. -Χρόνος Χρήσης:μία φορά πριν 8 μερες και αλλη μια πριν 5 -Αναλυτική περιγραφή: ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: (Το σημαντικότερο-απαραίτητο στοιχείο σε μια διάγνωση είναι οι φωτογραφίες) 1. (img) ...photo1... (/img) 2. (img) ...photo2... (/img) ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Την έχω σε μία γυάλα-κλουβί μέσα στο ενυδρείο για να μη φάει τα γκάπυ που είναι μικρούλικα.
 10. Εδώ και2 βδομάδες περίπου η Κλαίρη έχει κάτι άσπρα-ασημί στίγματα στα βράγχια και πάνω από το κεφάλι της. Δε χειροτερεύει , την έχω λίγο σε απομόνωση, βάζω φωτογραφία να μου πείτε τι είναι και τι να κανω. Την έχω προσωρινά σε ένα κλουβί ενυδρείο μέσα στο μεγάλο (70 λτ), για να μη μου φάει τα γκάπυ.
 11. Πόσο ζει τελικά η Alternanthera sessilis μέσα στο νερό? Εγώ το έχω 2 μήνες τώρα και ευημερεί, κόβω συνέχεια κομματάκια από την κορυφή και πολλαπλασιάζεται. Πρέπει να είναι στον αέρα οι ρίζες της, σαν ανούμπια κάπως? Γιατί βγάζει συνέχεια καινούργιες ρίζες από πιό ψηλά;
 12. Έγινε τίποτα? Καμιά επιτυχία στην αναπαραγωγή?
 13. γεια σας, εχω ενα ενυδρειο 80 λτ. (70*30*40 υψος) και δεν εχει τιποτα μέσα. Ούτε νερό, ακόμα σταθεροποιείται η σιλικόνη. Θέλω να βάλω φυτά, τι να βάλω από κάτω, για υπόστρωμα? Άμα βάλω χώμα με τύρφη και μετά από πάνω ρίξω χαλίκια από το ποτάμι κάνει? θα γίνει μια λάσπη αηδία? Εχω 2 λάμπες Τ8 18 Watt, 865, καλά είμαι? Επίσης, επειδή δεν έχω φυτά, ποιός θα μου δώσει τίποτα για αρχή. Για ψαρια μετά.
×