Jump to content

DimKar

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Δημοσιευσεις

  14
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

Community Reputation

0 Neutral

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας

Previous Fields

 • Χώρα
  Hellas
 1. Χωρίς να παρεξηγηθείς dpap είναι η εμπειρία σου αρκετή; Θέλω να ξέρω για να είμαι σε σίγουρα χέρια.
 2. Λοιπόν, έστω ότι του αγοράζω αύριο ένα ενυδρείο (γράψτε λίτρα αν είναι εύκολο) το σώζω;
 3. Το ψάρι στις αλλαγές το μεταφέρεις ; Ναι Για φίλτρο δεν μας είπες όμως. Κάθε πότε κάνεις αλλαγή νερού ; Δεν έχει φίλτρο και κάνω περίπου κάθε βδομάδα, αλλά τώρα επειδή δεν το βλέπω καλά κάθε 3 μέρες.
 4. Καταρχάς, το βασικότερο, μήπως έχει ασθένεια νηκτικής κύστης; Δεν κολυμπάει ανάποδα, όμως παραμένει στον πάτο του ενυδρείου μόνο αναπνέοντας.
 5. Είναι εκεί εδώ και πέντε περίπου μήνες, όμως τώρα βλέπω να μην είναι καλά, τόσο καιρό ήταν μια χαρά. Επιπλέον, επειδή το ενυδρείο είναι μικρό η αλλαγή νερού είναι ολική, το αδειάζω, το ξεπλένω πολύ καλά, και ξαναβάζω καθαρό νερό με αντιχλώριο, οπότε μετά απ' αυτό για αμμωνία δεν το συζητώ ότι υπάρχει.
 6. Οκτώ λίτρα, αλλά μην μου πεις σε παρακαλώ να αλλάξω ενυδρείο, θέλω άμεση λύση, τώρα για μετρήσεις δεν ξέρω, μόλις του άλλαξα το νερό, οπότε για αμμωνία δεν νομίζω να υπάρχει.
 7. Το χρυσόψαρο μου, όπως το περιέγραψα αναπνέει, όμως δεν κινείται καθόλου. Μόλις του άλλαξα το νερό και όταν έβαλα το νερό το παρέσυρε, δεν κινείται καθόλου και μένει σε όποια θέση το αφήσαμε, έτσι όπως το παρέσυρε το νερό. Του βάλαμε αεραντλία, επειδή το βλέπαμε αρκετές μέρες πριν ότι κολυμπούσε ψηλά και στις γωνίες. Έπειτα, μετά την προσθήκη της αεραντλίας "κολυμπάει", ακίνητο μένει, χαμηλά. Μπορεί βέβαια να το παρασύρει και το ρεύμα που κάνει η αεραντλία, έχει βαλβίδα αντεπιστροφής. Όμως, δεν τρώει ούτε το φαγητό που του βάζουμε. Θέλω σας παρακαλώ άμεση βοήθεια για το τι να κάνω. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
 8. DimKar

  Αρχάριος Με Χρυσόψαρα

  Σας ευχαριστώ όλους σας για τις συμβουλές, θα προσπαθήσω να δω τι θα κάνω, αλλά η μητέρα μου δεν συζητά καν για μεγαλύτερο ενυδρείο και που είχσ πάρει ενυδρείο, δηλαδή πολύ ήταν, γιατί τα δύο πρώτα μας τα είχαν χαρίσει. Εγώ κοιτάζω έστω για 40 ή 60 στο ίντερνετ, αλλά δύσκολο το βλέπω, πάντως σας ευχαριστώ!
 9. DimKar

  Αρχάριος Με Χρυσόψαρα

  Όχι μου αναφέρθηκε το φίλτρο, αλλά δεν ξέρω. Αν έστω το αγοράσω θα πάνε χαμένα λεφτά ενοόντας ότι και πάλι τόσο θα ζήσουν τα ψάρια όσο κι αν δεν τους πάρω. Κάτι ακόμα, έχεις να μου προτείνεις κάποιο φίλτρο γι' αυτά τα λίτρα;
 10. DimKar

  Αρχάριος Με Χρυσόψαρα

  Πριν λίγο διάβαζα kalliroi το θέμα που είχες ανοίξει για τα χρυσόψαρα σου που τα είχες σε γυάλα και έπειτα σε ενυδρείο. Όμως εννοείς ότι από τα δύο σου πέθανε το ένα ενώ βρισκόταν στα 25 λίτρα;
 11. DimKar

  Αρχάριος Με Χρυσόψαρα

  Καλημέρα και σε 'σένα. Το ενυδρείο το έχω εν λειτουργία πάνω από 4 μήνες (είχε χρυσόψαρο μέσα) , δεν ξέρω αν έχει να κάνει με το στρώσιμο. Κάτι ακόμα σε τι χρειάζεται το φίλτρο; Ψάχνω να βρω στο ίντερνετ, αλλά δεν βρίσκω τίποτα, πάντως σίγουρα είναι σημαντικό. Έχω αεραντλία-αερόπετρα.
 12. DimKar

  Αρχάριος Με Χρυσόψαρα

  Έχω αεραντλία και αερόπετρα, συμπεριλαμβάνονταν. Τώρα όσο για τα 7 λίτρα, τα ψάρια που ήταν στο pet shop σου λέω ότι ήταν τουλάχιστον 50 και σε ένα ενυδρείο περίπου 120-150 λίτρα. Δεν θεωρείς υπερβολή για μόνο δύο ψάρια τα 120 λίτρα. Ούτε σι άλλως δεν πρόκειται να αγοράσω μεγαλύτερο ενυδρείο λόγω χώρου. Το προηγούμενο χρυσόψαρο άντεξε περίπου 4-5 μήνες, όμως δεν ξέρω αν πέθανε από την ζέστη, λόγω του καύσωνα που επικρατούσε εκείνη τη μέρα.
 13. DimKar

  Αρχάριος Με Χρυσόψαρα

  Μπορεί να με γράφω αρχάριος και είμαι, αφού δυστυχώς τρία χρυσόψαρα (δύο αρχικά μαζί) και μέχρι πρότινος ένα. Δυστυχώς τα έχασα. Όμως, επειδή εχθές απέκτησα άλλα δύο δεν θέλω να έχουν και αυτά την ίδια τύχη μόνο μετά από λίγους μήνες. Θα ήθελα κάτι διευκρινίσεις. Καταρχάς το ενυδρείο που έχω και τα δύο είναι περί τα 7 λίτρα. Πολλοί ίσως γράψουν ότι είναι λίγα, όμως λαμβάνοντας τον τεράστιο αριθμό των χρυσόψαρων που ήταν μέσα στο ενυδρείο του pet shop, μου φαίνεται ότι τα 7 δεν είναι και τόσο λίγα.Δεύτερον από το pet shop μου έδωσαν αντιχλωρικό και όταν είχα αγοράσει το ενυδρείο είχε μαζί και αεραντλία-αερόπετρα. Αν το βάλω σε λειτουργία εκτός από την περισσότερη οξυγόνωση των ψαριών, θα έχει κι άλλο όφελος πχ. λιγότερη συχνότητα καθαρισμού του ενυδρείου; Και κάτι ακόμα σχετικά με αυτό. Όταν είχα το τελευταίο χρυσόψαρο πριν από αυτά, καθάριζα το νερό κάθε εβδομάδα. Δεν ξέρω αν αυτό ήταν η αιτία ή ο καύσωνας που επικρατούσε την μέρα εκείνη και πέθανε. Ο καθαρισμός που κάνω είναι να βάζω τα ψάρια σε ένα μικρό χώρο, να αδειάζω τελείως το ενυδρείο, να το ξεπλένω και να το ξαναγεμίζω, πολύ βαρύ στη μεταφορά και κυρίως επικίνδυνο. Πότε πρέπει να το καθαρίζω και πως; Και θα πρέπει να χρησιμοποιήσω την αεραντλία ή τα ψάρια μπορούν και χωρίς αυτήν. Και κάτι τελευταίο, έχω παρατηρήσει ότι από τη στιγμή που έβαλα τα καινούρια στο ενυδρείο κολυμπάνε προς τον πάτο. Είναι ανησυχητικό;
×

Important Information

Πολιτική απορρήτου και Όροι χρήσης