Jump to content

Pavlos20

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Δημοσιευσεις

  59
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

Community Reputation

23 Excellent

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τα Ενυδρεία μου
  240l - Δίσκοι εκτροφής

Previous Fields

 • Νομός
  Αττικής
 • Χώρα
  Hellas

Πρόσφατοι επισκέπτες

504 εμφανίσεις προφίλ
 1. Καλησπέρα! Ελπίζω να μην ενόχλησα κάποιον με το ποστ μου και να μην φάνηκα εξυπνάκιας, αφού αυτό δεν ήταν σε καμιά περίπτωση ο σκοπός μου. Απλά έχει χυθεί πολύ σάλιο και μελάνι σε αυτό το θέμα, που κατά την γνώμη μου είναι αρκετά πιο ασήμαντο από άλλα πράγματα που αφορούν τους δίσκους. Τέλος να αναφέρω πως κανείς δεν μίλησε για αλλαγές DNA και γονιδιώματος. Θα ήταν αστείο να μπούμε σε τέτοιες λεπτομέρειες τις οποίες δεν μπορούμε να αποδείξουμε και στην τελική σαν χομπίστες ελάχιστα μας ενδιαφέρει. Όμως, κανείς δεν είπε ότι οι (άγριοι) δίσκοι δεν μπορούν να ζήσουν άνετα σε πιο σκληρό και με υψηλότερο νερό pH. Το ότι ορισμένοι (όχι όλοι όπως ανέφερε και ο φίλος south) ζούνε σε όξινο pH δεν σημαίνει ότι η γονιδιωματική τους ''κατασκευή'' δεν επιτρέπει και υψηλότερα pH. Αυτό δεν το γνωρίζουμε και δεν μπορούμε να λέμε ότι οι δίσκοι είναι κατασκευασμένοι για συγκεκριμένο εύρος pH και πως εμείς είμαστε λάθος όταν τους πιέζουμε σε άλλα pH. Η αρρώστια ή ο θάνατος ενός άγριου δίσκου είναι αδύνατον να οφείλεται στο pH. Δεν είναι το pH που κάνει τους άγριους ενα δύσκολο εγχείρημα
 2. Pavlos20

  Νεο δισκαδικο!!!

  Καλησπέρα και από μένα. Με το καλό να έρθουν τα ψαράκια! Τι μέγεθος και πόσα θα βάλεις; Τώρα για την όσμωση εγώ θα διαφωνήσω με όλους τους προλαλήσαντες. Δεν χρειάζεται η Α/Ο για δίσκους εκτροφής και νομίζω πως αυτό είναι πλέον ευρέως γνωστό. Πριν 8 χρόνια μαλώνανε στα φόρουμ περί αυτού του θέματος αλλά νομίζω πως αυτό έχει πλέον ξεπεραστεί. Η Α/Ο χρειάζεται μόνο για αναπαραγωγή (και όχι πάντα) και για άγριους. Τώρα, αν εσύ θες ντε και καλά να χαμηλώσεις ΛΙΓΟ pH, tds, kh κτλ τότε όλα καλά. Σε καμία όμως περίπτωση μην χρησιμοποιήσεις μόνο Α/Ο. Γενικά διαφωνώ με την αγορά της Α/Ο μιας και το θεωρώ πεταμένα λεφτά τόσο στην αγορά της συσκευής όσο και στο νερό που θα σπαταλάς. Χίλιες φορές αυτά τα λεφτά να τα επένδυες σε ένα καλύτερο φίλτρο, σε καλύτερα υλικά φίλτρανσης ή ακόμα και σε ρίζες ή φωτισμό που μετράνε (ειδικά τα δύο πρώτα) πολύ περισσότερο για τα ψάρια σου.
 3. Pavlos20

  Μία ''ματιά'' 3 Λεπτων Μεσα Απο Τον Κοσμο Τους

  Πάντα τα ενυδρεία σου ειναι πανέμορφα! Μπράβο Θανο να τους χαίρεσαι!
 4. Pavlos20

  Στήσιμο δισκαδικου Rio 300

  Με το καλό να το δεχτείς μαζί με τα νέα σου δισκάκια! Τι έχει τώρα το ενυδρείο;
 5. Pavlos20

  Stendker Tefe Discus 800lt

  Ένα από τα ομορφότερα ενυδρεία... Ειδικά κάνα δυο σου δίσκοι είναι εξαιρετικά όμορφοι και ειδικά ένας πάρα πολύ κοντά στα καλά και ακριβά άγρια tefe... Μπράβο και πάλι μπράβο!!
 6. Pavlos20

  Ενυδρείο "μεγαλώστρα"

  Ανέφερα και τα δύο γιατί ο kostas_nfs ρώτησε αν υπάρχουν. Τα f1 είναι παιδιά άγριων για να το ξεκαθαρίσουμε λοιπόν.. Ο Δημήτρης είπε πως είδε κάπου f1 και θα ήθελα να ήξερα που τα είδε για αυτό και ρώτησα...
 7. Pavlos20

  Ενυδρείο "μεγαλώστρα"

  Ποιο μαγαζί; (αν επιτρέπεται)
 8. Pavlos20

  Ενυδρείο "μεγαλώστρα"

  Οι άγριοι είναι άλλη ιστορία και δύσκολα να βρεις f1 στην χώρα μας... Όντως τα tefe είναι πολύ όμορφα..
 9. Pavlos20

  Ενυδρείο "μεγαλώστρα"

  Καλημέρα! Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να έρθεις Αθήνα και να δεις και Tan και Stendker ψάρια από κοντά. Θα είναι αρκετά τα λεφτά που θα δώσεις οπότε αξίζει ο κόπος. Πάντως, δεν νομίζω πως υπάρχει καν θέμα σύγκρισης μεταξύ των ψαριών των δύο εκτροφέων. Ο Tan είναι ίσως ο κορυφαίος στον κόσμο και κερδίζει συνεχώς σε όλους τους διαγωνισμούς. Περισσότερα pattern, καλύτερη μορφολογία. Όμως ο Stendker έχει αυτό το παλιό, το κλασσικό με τους ωραίους παλιάς κοπιάς δίσκους. Δεν βγάζει πολλά καινούργια strain αλλά αυτά που έχει είναι πολύ όμορφα. Τα ψάρια του μεγαλώνουν εύκολα και τρώνε πολύ.
 10. Pavlos20

  Ενυδρείο "μεγαλώστρα"

  Αυτό που πιστεύω πως είναι το θέμα είναι πως όταν ταϊζεις καρδιά το νερό γίνεται χάλια και αν δεν κάνεις αμέσως (μετά από 5 λεπτά) αλλαγή νερού θα έχεις θέμα. Εκεί είναι ίσως που να χρειάζεται η βιολογία. Αυτό τουλάχιστον είναι το βασικό μου συμπέρασμα. Αν βρω φωτογραφίες από την πορεία των ψαριών θα σας δείξω.
 11. Pavlos20

  Ενυδρείο "μεγαλώστρα"

  Καλημέρα και από μένα! Χαίρομαι που βλέπω την κατηγορία των δίσκων τόσο δραστήρια! Έκανα κάτι ανάλογο με εσένα φίλε μου. Τον Φλεβάρη αγόρασα 8 δισκάκια 5-6εκ. Tony Tan και τα έβαλα σε 100 λίτρα ενυδρείο. Έκανα μία με δύο αλλαγές 90% κάθε μέρα με 6-8 ταίσματα και τα περισσότερα με καρδιά. Δεν είχα φίλτρανση παρά μόνο ένα μεγάλο σπογγόφιλτρο. Από τα 8 ψάρια μόνο τα δύο είχαν την επιθυμητή ανάπτυξη. Τον Ιούνη αγόρασα άλλα δύο στο μέγεθος των μεγάλων και απομόνωσα αυτά τα τέσσερα σε ένα λίγο μεγαλύτερο ενυδρείο όπου έκανα αντίστοιχες εργασίες μέχρι τον Οκτώβρη όπου και τα κατέβασα στο διαγωνισμό. Από αυτά τα 4 ψάρια είμαι αρκετά ευχαριστημένος(τα δυο παλιά και τα δυο 'καινούργια'), όμως πιστεύω πως το σχέδιο μου δεν απέδωσε (6 ψάρια δεν πήγαν καθόλου καλά) γιατί δεν είχα βιολογία στο ενυδρείο. Δύσκολα θα το ξαναέκανα γιατί και η αγορά των δίσκων ήταν ιδιαίτερα ακριβή και οι τροφές μου κόστισαν αρκετά. Όμως πιο πολύ από όλα ήταν ο κόπος που δεν μου ανταποδόθηκε όπως το περίμενα. Για αυτό ότι κάνεις κάντο προσεκτικά και όχι με παρόρμηση. Εγώ πλέον πολύ δύσκολα θα αγοράσω ψάρι κάτω από 12 εκ.
 12. Pavlos20

  Stendker Tefe Discus 800lt

  Σε ευχαριστώ για την απάντηση!
 13. Pavlos20

  Stendker Tefe Discus 800lt

  Καλησπέρα και από μένα.,.. Το ενυδρείο είναι φανταστικό, το θέμα των ριζών που κάπου ανέφερε ο fan το βλέπεις εσύ από την συμπεριφορά των ψαριών. Αυτά τα άτιμα τα Stendker Tefe είναι τα μόνα ψάρια του stendker που μου αρέσουν πλέον. Έχουν ένα pattern που και σίγουρο δεν είναι τι θα σου βγει και είναι και ξεχωριστό. Όποτε τα βλέπω με βάζουν σε πειρασμό και ας έχουν ως ψάρια του stendker τα (μορφολογικά) θέματά τους. Περιμένουμε ενημέρωση άμεσα...! Μπράβο και πάλι! Υ.Γ. Αν επιτρέπεται σε τι μέγεθος τα πήρες και από ποιο κατάστημα;
 14. Pavlos20

  Δίσκοι διαφορων εκτροφεων

  Καλησπέρα, μάλλον εννοείς Stendker (και όχι standers). Όλοι οι δίσκοι εκτροφής ζουν στις ίδιες συνθήκες νερού. Επίσης ναι, όλοι οι δίσκοι μπορούν να συνυπάρξουν. Το πρόβλημα δεν είναι θέμα συμπεριφοράς, αλλά θέμα παρασίτων και ευαισθησίας σε διαφορετικές ασθένειες. Μπορείς να αναμίξεις Stendker με Tony Tan αλλά δεν θεωρώ πως μπορεί να το κάνει ένας αρχάριος γιατί θέλει πολύ σωστή και προσεκτική καραντίνα. Οπότε, καλύτερα όλοι οι δίσκοι σου να προέρχονται από έναν εκτροφέα και να αγορασθούν όλοι μαζί. 'Οποτε κάνεις προσθήκη πρέπει να κάνεις και καραντίνα, ακόμα και αν προέρχονται οι δίσκοι από τον ίδιο εκτροφέα.
 15. Pavlos20

  Μία ''ματιά'' 3 Λεπτων Μεσα Απο Τον Κοσμο Τους

  Γειά σου ρε Θάνο με τα ωραία σου... Σε τι νερό τους έχεις;
×

Important Information

Πολιτική απορρήτου και Όροι χρήσης