Jump to content

araXne

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Content Count

  93
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

11 Good

2 Followers

Profile Information

 • Φύλο
  Γυναίκα
 • Τα Ενυδρεία μου
  1x30l
  1x100l

Previous Fields

 • Χώρα
  Hellas

Recent Profile Visitors

201 profile views
 1. Κρίμα, από ψάρια είμαι κομπλέ. (υπερ-κομπλέ θα έλεγα..)
 2. Δεν ξέρω τι έχει το ενυδρείο σου μέσα από φίλτρο. Θα σου προτείνω τις εξής οικονομικές λύσεις: -πάρε ένα φιλτράκι όπως αυτό που εγώ (πλέον) έχω ως εφεδρικό: http://www.aquazoo.bg/products/view/locale/en/p/2421/c/2 --> το είχα πάρει από Ωκεανό, 13 ευρώ http://www.hailea.com/e-hailea/product1/HL-BT200.htm --> το χουν σε pet city περίπου 11-13 ευρώ Αγοράζεις επίσης ένα κουτάκι με βιολογικό υλικό (κεραμικά, ή κάτι κυλινδρικά-όσο βρεις μικρότερα) Βγάζεις από μέσα από το φίλτρο το μικρό κουτάκι με άνθρακα που έχουν, και βάζεις το βιολογικό υλικό και ρίχνεις μέσα και τα βακτήρια που σου χουν δώσει. -παίρνεις το seachem prime που λέει ο dpap -παίρνεις ένα φάρμακο του στυλ baktopur που κάνει για finrot -ρώτα αν υπάρχει κάποιο που συνδυάζει για ich (εγώ είχα ρίξει punktol της JBL)
 3. Επειδή προφανώς δεν ξέρει κανείς να σου απαντήσει, ψάξε στο google. Εγώ αυτό που διάβασα όταν έψαξα ήταν ότι είναι μικρός ο χώρος και στρεσάρονται. Αν δεν σε έπεισα-που από ότι φαίνεται δε σε έπεισα, google it.
 4. άντε πάλι red cap oranda προβληματικό...:/ όλη η φουρνιά πάει άκλαφτη μου φαίνεται.
 5. Aggression in goldfish is not unusual at all. The two main causes are too small of a tank and water quality issues.
 6. α νόμιζα ότι το είχαν μεταφέρει αλλού κάπου. οκ. Από δική μου εμπειρία λοιπόν: Εγώ έχω 3 μουρ εδώ και κάπου 3 χρόνια και συμβιώνουν απόλυτα ειρηνικά είτε με φάνσυ που τους έχω τώρα, είτε με οράντα που τους είχα πριν, ή με τελεσκοπ. Και στα πετ σοπ αμα δεις, τα μουρ τα έχουν σε ενυδρεία με άσχετα χρυσόψαρα. Μου φαίνεται πολύ παράξενο να του κάνει επίθεση!!!! Κάτσε να γκουγκλάρω και επανέρχομαι.
 7. Βλέπω ότι είσαι ο 3ος (μαζί με jewel guppy και μένα) που του πεθαίνει οράντα από παρόμοιο λόγο. Κατέληξα ότι η συγκεκριμένη εισαγωγή οράντα είχε πρόβλημα. Το άλλο μου οράντα που το είχα από το Μάιο ζει και βασιλεύει. Επιπλέον κάτι που ενισχύει αυτή μου την άποψη είναι ότι με το που λίγο κατέβηκε μία πολύ μικρή βλένα απότ ο μάτι (χωρίς να το έχει καλύψει), όταν το είπα στο μαγαζί από όπου το πήρα, αφού μου λέγανε για cloud eye, η μία πέταξε 'μήπως είναι dropsy'. Από που το συμπέρανε λέγοντας απλά για κάτι που πέταξε στο μάτι; Μήπως είχαν συναντήσει κι άλλα περιστατικά με τα υπόλοιπα ψάρια...
 8. disclaimer: Αν μπει τώρα κάποιος άλλος και αρχίσει να λέει ότι δεν είχα ψάρια, δεν είχα μπουρμπουλήθρες ή βότσαλα μέσα, να ξέρετε ότι ισχύουν τα παραπάνω που αναφέρω εγω και όχι ότι ισχυριστεί ο εκάστοτε επισκέπτης.
 9. ΛΟΙΠΌΝ, επαναλαμβάνω ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, γιατί αρχίζω και γίνομαι έξαλλη. έκατσα και συμπληρωσα ΟΛΟΚΛΗΡΗ φόρμα λέγοντας το τι έχω. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΘΡΑΚΑ. ΕΧΕΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΚΑΙ ΣΦΟΥΓΓΑΡΙ. Ο 'γνωστός μου' είναι γνωστός μου όσο είστε και εσείς. Δεν τον γνωρίζω προσωπικά, δεν μπορεί να ΞΕΡΕΙ παραπάνω από εμένα για το τι σκατά έχει το ενυδρείο μου. Γιατί δεν βασίζεστε στη δική μου πληροφόρηση, μπορώ να καταλάβω; Γιατί θεωρήθηκε ένας άσχετος με αυτόν που άνοιξε το θέμα (δηλαδή εμένα) πιο ειδήμων όσον αφορά το τι έχει το ενυδρείο μου;;;;;;
 10. 6) Υδρωπικία (Dropsy) Συμπτώματα: Το ψαράκι μας, εκτός από κακή διάθεση, ανορεξία και χαμήλωμα των πτερυγών, παρουσιάζει εξοφθαλμία (πρήξιμο των ματιών), λεπτές και μακριές, διάφανες ακαθαρσίες και τέλος πρήξιμο σε όλο του το σώμα, σε σημείο που τα λέπια του να ξεχωρίζουν απʼτο σώμα.Συνήθως όταν φτάσει σʼαυτό το σημείο, η ανάρρωσή του είναι αδύνατη.
 11. Το άλλο δεν έχει τίποτα. Δεν θέλω να το αναστατώσω άλλο-αφαίρεσα τον μακαρίτη από μέσα και το άφησα σε ημίφως να ηρεμήσει. θα συνεχίσω το esha προληπτικά γι αόσες μέρες πρέπει. και μετά τέλος.
 12. 6) Υδρωπικία (Dropsy) Συμπτώματα: Το ψαράκι μας, εκτός από κακή διάθεση, ανορεξία και χαμήλωμα των πτερυγών, παρουσιάζει εξοφθαλμία (πρήξιμο των ματιών), λεπτές και μακριές, διάφανες ακαθαρσίες και τέλος πρήξιμο σε όλο του το σώμα, σε σημείο που τα λέπια του να ξεχωρίζουν απʼτο σώμα.Συνήθως όταν φτάσει σʼαυτό το σημείο, η ανάρρωσή του είναι αδύνατη. Αυτό είχε...
 13. Παρά τις προσπάθειες, ο ασθενής απεβίωσε. Ευχαριστώ όσους απάντησαν.
 14. Ευχαριστώ για την απάντηση και τη σκέψη Μετά από αυτό που έκανα χτες με το νερό, αποφάσισα να ΜΗΝ ξαναπειράξω το νερό για λίγο, για να ηρεμήσουν τα ψαράκια. Απλά θα βάζω το esha2000, ακολουθώντας τις οδηγίες ακριβώς. Εντωμεταξύ δεν τάισα χτες, και δεν θα ταίσω σήμερα-και ίσως ούτε αύριο. Και καθημερινά θα τσεκάρω για νιτρώδη/νιτρικά/αμμωνία & θα σας ενημερώνω.
×