Jump to content

Sarpidonas

Μέλος του Aquazone
 • Δημοσιευσεις

  8
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

Community Reputation

0 Neutral

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τα Ενυδρεία μου
  110 Lit κοινωνικό φυτεμένο.
  40 Lit καραντίνα

Previous Fields

 • Χώρα
  Hellas
 1. Sarpidonas

  Νεος, νεος

  Για να βοηθήσουμε περισσότερο μέτρα και πες μας πόσα ml χωράει μισό καπάκι από το μπουκάλι που έχεις και τι περιεκτικότητα σε αμμωνία (%) είναι το διάλυμα που αγόρασες. (θα πρέπει να το γράφει επάνω στο μπουκάλι). Τώρα για να δοκιμάσεις το sticks: Μέτρα με τα sticks που έχεις στο νερό βρύσης τι ένδειξη έχεις. Και μια ακόμη δοκιμή με τα sticks ρίξε μια σταγόνα αμμωνία σε ένα λίτρο νερό βρύσης και ξαναμέτρα.
 2. Sarpidonas

  Νεος, νεος

  Όχι απλά μια μεγάλη πρέπει να υπολογίζεις τα ποσοστά. Η κάνε διαδοχικές 50% όπως σου λέει ο istellas ή κάνε κατευθείαν μια 75% και ξαναμέτρα. Εάν και τότε είναι εκτός κλίμακας συνέχισε τις αλλαγές. Έχεις ρίξει υπερβολική ποσότητα αμμωνίας μέσα.
 3. Sarpidonas

  νεο ενυδρειο

  Από Betofoam μέχρι 2,50 x 90 x 50 έχει φτιαχτεί. Δες εδώ: κατασκευή Για μια τέτοια κατασκευή όμως εγώ θα άρχιζα πρώτα να ψάχνω την αντοχή και το υλικό του δαπέδου, και θα ζητούσα και την γνώμη του μηχανικού εάν αντέχει στατικά η πλάκα του κτηρίου στην θέση που θα τοποθετηθεί κλπ...
 4. Sarpidonas

  Χρήση Α/Ο για πόσιμο νερό

  Γεγονός πάντως ότι για οικιακό σύστημα με ΑΟ, τα κατάλληλα φίλτρα και χωριστό βρυσάκι οι τιμές ξεκινάνε από τα 600 €. Εύκολα φτάνει κανείς τα 800 ή 1000 ανάλογα με τα προφίλτρα που θα βάλει για την προστασία της ΑΟ σε σχέση με την επιθυμητή παροχή (συχνά μεγαλήτερη από ΑΟ για ενυδρειακή χρήση) . Το επιπλέον κόστος είναι η παροχή υπηρεσίας όπου οι σωστοί επαγγελματίες θα μετρήσουν το νερό (πρίν και μετά) και θα δοκιμάσουν διάφορες ρυθμίσεις στο σύστημα ώστε να φέρουν το νερό στα επιθυμητά για τον πελάτη επίπεδα (γεύση κλπ). Σε ειδικές περιπτώσεις όπου το νερό προέρχεται από γεώτρηση υπάρχει επιπλέον κόστος για την χημική ανάλυση (περίπου 400€) συν την ανάλυση από μικροβιολογικό εργαστήριο όπου θα υποδείξει και την αναγκαιότητα για UV. Αυτά από ενημέρωση που είχα από επαγγελματία φίλο που δουλέυει σε εταιρεία του χώρου και του ζήτησα κάποια προσφορά για σπίτι στην επαρχία.
 5. Sarpidonas

  Χρήση Α/Ο για πόσιμο νερό

  To Ε-Spring περιλλαμβάνει και μονάδα UV και για το λόγο αυτό είναι ακριβότερο. Ή μονάδα αυτή σε σχέση με την προσθήκη χλωρίου ή χλωραμίνης στα αστικά δίκτυα είναι μάλλον περιτή-ακριβή σαν λύση για πόσιμο νερό, αντίθετα είναι απαραίτητη-συμφαίρουσα εάν το νερό προέρχεται από γεώτρηση. Για την χρήση σε ενυδρείο μάλλον μια κλασική ΑΟ με τα ανάλογα στάδια είναι οικονομικότερη λύση ακόμη και εάν αγοράσεις επιπλέον UV. (Το ανταλλακτικό φίλτρο του Ε-Spring κοστίζει 200€ και περιλλαμβάνει και την λάμπα UV.)
 6. Sarpidonas

  Καλώς σας βρήκα...

  Σας ευχαριστώ όλους. Αν και δεν κατάγομαι από Θράκη η επιλογή ονόματος έγινε για να μην ... ξεχνιόμαστε...
 7. Sarpidonas

  Καλώς σας βρήκα...

  Γειά σας και από μένα ... με καθυστέρηση.
 8. Sarpidonas

  Ενδημικά Ωοζωοτόκα ψάρια στην Ελλάδα

  Σχετικά με την Λίμνη της Βουλιαγμένης οι συνθήκες πλησιάζουν τις αντίστοιχες στα "cenotes" Yukatan - Μεξικό. Πρόκειται για δολίνες - λίμνες οι οποίες συνδέονται μέσω καρστικών αγωγών (υπόγεια ποτάμια) με τον υδροφόρο ορίζοντα. Ανάλογα με την κυκλοφορία του νερού στους αγωγούς και τις εποχές αλάζουν οι συνθήκες του νερού (PH - θερμοκρασία)... Τα σπήλαια (δολίνες) είναι σχηματισμένα σε ασβεστόλιθο (όπως άλωστε και στην Βουλιαγμένη) όπότε το PH είναι από 7 και πάνω. Σε βαθιά σημεία των σπηλαίων όμως η θερμοκρασία παραμένει σταθερή και συνήθως είναι ισή με την μέση ετήσια επιφανειακή θερμοκρασία στην είσοδο του σπηλαίου (εμπειρικός κανόνας) δηλ για την Λίμνη της Βουλιαγμένης το χειμώνα κοντά στο κάτω όριο που αντέχει το Molly. Έχουν εντοπιστεί (από Βιοσπηλαιολόγους) τα Mexican Tetra (Blind Cave Tetra) & Mexican Molly (Poecilia mexicana) στους βιότοπους αυτούς. Περισσότερα στα: www.caves.org (για Mexican Tetra και χαρτογραφήσεις από τα σπήλαια - cenotes) http://fish.mongabay.com/biotope_cenotes_mexico.htm γενικά για cenotes...και τα ψάρια που έχουν εντοπιστεί εκεί ανάμεσά τους και Mollys. Αναζήτηση στο net για cenotes θα βρείς αρκετές πληροφορίες οι περισσότερες όμως στα Ισπανικά.
×

Important Information

Πολιτική απορρήτου και Όροι χρήσης