Jump to content

Stavros36

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Δημοσιευσεις

  12
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

Community Reputation

0 Neutral

1 Ακόλουθος

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας

Previous Fields

 • Χώρα
  Hellas
 1. Stavros36

  Στίγματα Σε Guppy

  Σας ευχαριστω παιδιά.
 2. Stavros36

  Στίγματα Σε Guppy

  Ναι ειναι ουρά, μονο εκεί εχει στιγματ
 3. Stavros36

  Στίγματα Σε Guppy

  ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - PH: 7,2 - KH: 6 - GH: 7-14 - ΝΗ3/NH4 (αμμωνία): 0 - ΝΟ2 (νιτρώδη): 0 - ΝΟ3 (νιτρικά): 10 - Θερμοκρασία: σταθερά 26 - Χλώριο: 0 Μόλις τα μετρησα
 4. Σας παρακαλώ την βοήθεια σας. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : κόκκινα και καφέ στίγματα στην ουρά του guppy ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - Λίτρα: 185 το ενυδρειο, καθαρά 175 περίπου - Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά): φιλτρο του ενυδρειου juwel 185 συν βιολογικό υλικό sera (2 σακουλάκια) - Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ): 4 μήνες - Ψάρια (είδη και αριθμός): 9 guppy (2 αρσενικα, 7 θηλυκά), 5 corrydoras (2 αρσενικα, 3 θηλυκά) 1 pleco (θηλυκό), 8 platy (2 αρσενικά, 4 θηλυκά, 2 μωρά), 5 γαριδες red crystal, 2 apple snails, 2 assassin snails - Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ): τάισμα 3 φορές την ημέρα, αλλαγή νερού κάθε εβδομάδα 30% ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - PH: 7,2 - KH: - GH: - ΝΗ3/NH4 (αμμωνία): 0 - ΝΟ2 (νιτρώδη): - ΝΟ3 (νιτρικά): 75-100 - Θερμοκρασία: σταθερά 26 ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ: -Υγρά Τεστ: API για αμμωνία -Strips: esha ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ - Είδος Ψαριού: Guppy - Ιστορικό Ψαριού: εντός ενυδρειου απο την πρώτη μέρα (4 μήνες) - Συμπτώματα που παρουσιάζει (Περιττώματα, χρωματισμός ψαριού, όρεξη, αναπνοή, κινητικότητα κλπ): κόκκινα και καφέ στίγματα στην ουρά όπως θα δειτε και στις φωτογραφίες, όρεξη περιορισμένη, αναπνοή γρηγορότερη απο την κανονική, δυσκολία στην κίνηση σαν να το βαραίνει η ουρά του. - Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου: κανένα ΘΕΡΑΠΕΙΑ Καμία μεχρι στιγμής
 5. Stavros36

  Kissing Gourami

  Καλησπέρα rastafarian. Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Με αληθινά φυτά θα το φτιάξω να έχουν την ευκαιρία και οι γαρίδες να κρυφτούν αλλά και τα νεογνά.
 6. Stavros36

  Kissing Gourami

  Φίλε Sturm σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σου,θα δω τα link που μου παραθέτεις. Καλό βράδυ.
 7. Stavros36

  Kissing Gourami

  Καλησπέρα σε όλους. Θα χρειαστώ την βοήθεια σας σχετικά με τα ψαράκια που είδα,είναι τα Kissing gourami. Τώρα θα ξεκινήσω το ενυδρείο μου και σκεφτόμουν να βάλω Xiphophorus maculatus και Poecilia reticulata σε χαρέμια, 1 αρσενικό και 3 θηλυκά ανά είδος, δηλαδή σύνολο 8 ψαράκια 5 γαρίδες red chery και 4 σαλιγκάρια και ένα πλέκο σε 180 λίτρα νερό. Τα ερωτήματα μου είναι 2. Πρώτον αν τα Kissing gourami μπορώ να τα βάλω στο ίδιο ενυδρείο με τα ψαράκια που διάλεξα και το δεύτερον αν τα λίτρα μου είναι αρκετά για ένα ζευγάρι. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 8. Stavros36

  Ξεκίνημα

  Θέλω και πάλι να σας ευχαριστήσω για την βοήθεια και τις συμβουλές σας που είναι πολύτιμες για να ξεκινήσω. Έχω διαβάσει όλα αυτά που μου στείλατε και αρκετά από τα θέματα του φόρουμ, γιατί μπορεί να θεωρούσα ότι το στήσιμο του ενυδρείου είναι κάτι εύκολο, αλλά μόνο εύκολο δεν είναι. Το ενυδρείο το βρήκα ήδη στα 150€. Θέλω τις συμβουλές σας και για κάτι ακόμα. Επειδή θεωρώ πως πρέπει να απευθυνθώ σε ένα εξειδικευμένο κατάστημα και όχι σε ένα συνοικιακό pet shop, για λόγους γνώσεων, ποικιλίας, βοήθειας, θα ήθελα να μου προτείνεται κάποιο κατάστημα. Ως πρώτη επιλογή, και αυτό το βρήκα μέσω internet, υπολογίζω το Water Inn στην Κηφισιά από το οποίο και πήρα ήδη μια προσφορά. Κάθε πρόταση δεκτή. Αν κάποιος από εσάς έχει τέτοιο κατάστημα, θα χαρώ να έρθω και να τον γνωρίσω από κοντά. Και πάλι χίλια ευχαριστώ.
 9. Stavros36

  Ξεκίνημα

  Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις άμεσες απαντήσεις σας. Ελπίζω να τα μαθαίνω σιγά σιγά και να τα καταφέρω.
 10. Stavros36

  Ξεκίνημα

  Σας χαιρετώ όλους και σας ευχαριστώ προκαταβολικά για την βοήθειά σας. Θα ήθελα να σας τονίσω ότι είμαι άσχετος με ενυδρεία αλλά αποφάσισα να ξεκινήσω. Επειδή όμως από όσα διάβασα και καταλαβαίνω δεν μπορώ να το πάρω ελαφρά την καρδία και πόσο μάλλον από την στιγμή που αφορά ζωντανούς οργανισμούς, θα ήθελα την καθοδήγησή σας. Αρχικά, σκέφτομαι να αγοράσω ένα ενυδρείο Juwel Rio 125 στο οποίο θα βάλω Xiphophorus maculatus και Poecilia reticulata σε χαρέμια, 1 αρσενικό και 3 θηλυκά ανά είδος, δηλαδή σύνολο 8 ψαράκια. Και τώρα οι ερωτήσεις: 1) O εξοπλισμός του ενυδρείου με καλύπτει ή πρέπει να αγοράσω επιπλέον εξοπλισμό? 2) Μπορώ να προσθέσω 2 γαρίδες ή είναι υπερβολικό? 3) Μπορώ να προσθέσω γλείφτη (παράλληλα ή χωρίς τις γαρίδες)? 4) Τα ψάρια που αναφέρω μπορώ εύκολα να τα βρω? 5) Από ότι καταλαβαίνω και από όσα διάβασα, τα συγκεκριμένα ψάρια, κυρίως κατά την αναπαραγωγή, χρειάζονται πολλά φυτά. Ποια μου προτείνεται? 6) Τι υλικό πρέπει να υπάρχει στον πάτο του ενυδρείου? Επειδή καταλαβαίνω ότι κάποιος για να μου απαντήσει χρειάζεται να ασχοληθεί αρκετά, δεν με πειράζει οι απαντήσεις να είναι link ή ακόμα ακόμα, αν κάποιος από εσάς έχει κατάστημα, ας μου γράψει την διεύθυνση του καταστήματος του και θα τον επισκεφτώ εκεί. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.
×