Jump to content

aperman

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Δημοσιευσεις

  47
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

Community Reputation

0 Neutral

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τα Ενυδρεία μου
  Rio Juwell 240l

Previous Fields

 • Χώρα
  Hellas
 1. aperman

  Νέο Setup 240Lt Malawi

  Μια χαρά τα πάνε. Δεν ενοχλεί το ένα το άλλο σε καμιά περίπτωση.
 2. aperman

  Νέο Setup 240Lt Malawi

  Ευχαριστώ. Ελπίζω να ακολουθήσουν κι άλλα! Κι εγώ εξωτερικό φίλτρο έχω με κυκλοφορητή. Το έχω κατάργησει καιρό το εσωτερικό. Τα ψάρια δεν προλάβεναν να φάνε μάλλον τόσο πολύ. Τι να πω. Είδες σε τι κατάσταση ήταν. Με τους ανσίστρους και τα σαλιγκάρια σε 4-5 μέρες καθάρισαν ΟΛΕΣ οι πέτρες. Απίστευτη δουλειά οι μάγκες.
 3. aperman

  Νέο Setup 240Lt Malawi

  Ευχαριστώ για τις ευχές. Κοίτα, απλοί ανσίστρους είναι. Δεν ξέρω το είδος τους. Αν δεις μερικά ποστ πιο πάνω η κατάσταση είχε ξεφύγει. Μαύρες οι πέτρες. Χάλι! Οπότε προτιμώ μια μικρή παραφωνία και να είναι καθαρό το ενυδρείο.
 4. aperman

  Νέο Setup 240Lt Malawi

  Καλησπέρα σε όλους. Μετά από κάμποσο καιρό που έχω να γράψω επιστρέφω με νέα. Κατ' αρχήν για το θέμα της άλγης στις πέτρες προμηθεύτηκα 2 σαλιγκάρια ζέμπρα και δύο μικρούς ανσίστρους και σε 3-4 μέρες το κάνανε λαμπίκο! Το επίσης ευχάριστο είναι ότι χθες πήρα συνειδητοποίησα ότι αποκτήσαμε νέο μέλος!!! Μαγκάκι καλό!
 5. aperman

  Νέο Setup 240Lt Malawi

  Δε θυμάμαι για νιτρικά. Θα δω σήμερα. Θα σου το βγάλω σήμερα που έχω να κάνω αλλαγή από τις 2 του μηνός... Το έχω αφήσει και είναι στο μαύρο του το χάλι. Αλλά για 2 εβδομάδες δε δικαιολογήται τέτοιο πράμα. Θα δεις αλλά μην τρομάξεις! Φώτα πρέπει να είναι αυτά: High-Lite Day 54 Watt, 1047 mm 9000 Kelvin High-Lite Nature 54 Watt, 1047 mm 4100 Kelvin Είναι σβησμένα τα γράμματα και δε φαίνεται. Ανάβουν από 5 μέχρι 12. 7 ώρες. Ήλιος δεν το βλέπει. Όχι.
 6. aperman

  Νέο Setup 240Lt Malawi

  Το καθάρισα μετά το Πάσχα. Στο πάνω-πάνω μέρος του βάζω τον υαλοβάμβακα που έχει. Αυτόν το άλλαξα και τότε. Η άλγη προς το καφέ μου κάνει. Αλλά έχει κάνει στρώμα πάνω στις πέτρες.. Έχω ξενερώσει αρκετά ομολογώ!
 7. aperman

  Νέο Setup 240Lt Malawi

  Να κάνω κάτι στο φίλτρο; Καθάρισμα κλπ; Με την άλγη τι γίνεται;
 8. aperman

  Νέο Setup 240Lt Malawi

  Σήμερα πάντως θα κάνω αλλαγή, θα μαζέψω ότι μπορώ με τη σκούπα βυθού και θα βάλω κάτω χαμηλά τον κυκλοφορητή.
 9. aperman

  Νέο Setup 240Lt Malawi

  Βέβαια εδώ λέει 950l/h...
 10. aperman

  Νέο Setup 240Lt Malawi

  650 λίτρα την ώρα. http://www.marinedepot.com/Eheim_Pro_II_External_Canister_Filter_2026_Canister_Filters_for_Tanks_Under_100_Gallons-Eheim-EH2026-FIFRCFUH-vi.html
 11. aperman

  Νέο Setup 240Lt Malawi

  Όντως έχει πολλά αιωρούμενα σωματίδια. Έχω ένα εξωτερικό Eheim Pro II. Δε γίνεται όμως σε μιάμιση βδομάδα να γίνεται έτσι.... Κάτι φταίει.
 12. aperman

  Νέο Setup 240Lt Malawi

  Μιλάμε για χάλια. Φαντάσου λίγο μετά το Πάσχα έβγαλα τις περισσότερες πέτρες (τις πάνω) και τις καθάρισα εντελώς, με βούρτσα κλπ. Σε μιάμιση εβδομάδα ήταν πάλι χάλια!
 13. aperman

  Νέο Setup 240Lt Malawi

  Καλημέρα σε όλους. Έχω τεράστιο πρόβλημα με άλγη. Εδώ και κάμποσο καιρό... Καθαρίζω, αλλάζω νερό και σε μια εβδομάδα οι πέτρες έχουν πιάσει πάλι πρασινάδα, στα τζάμια, στους σωλήνες παντού... Έχει γίνει ένα χάλι το ενυδρείο. Εντωμεταξύ κάτω εμφανίζονται πολλές ακαθαρσίες (περιττώματα) παρ' ότι κάνω με σκούπα βυθού. Γενικώς έχω χάσει τη μπάλα νομίζω. Τι με συμβουλεύεται να κάνω; Υπάρχει περίπτωση να ισχύει το σενάριο που μου είπε το μαγαζί που ψωνίζω και να προέρχεται η άλγη από το νερό και να χρειάζομαι αντίστροφη όσμωση;
 14. aperman

  Περί Διατροφής Και Ταίσματος

  Πραγματικά χρειάζεται τόση ποικιλία στην τροφή; Μάλλον κάτι λάθος κάνω τότε...
 15. aperman

  Ψηφοφορια Ενυδρειου Του Μηνα Ιανουαριου

  Ένα μεγάλο μπράβο και από εμένα στους 2 "συναγωνιστές" μου! Πάντα τέτοια.
×

Important Information

Πολιτική απορρήτου και Όροι χρήσης