Jump to content

giannis1981

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Δημοσιευσεις

  10
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

Community Reputation

1 Neutral

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τα Ενυδρεία μου
  15lt

Previous Fields

 • Χώρα
  Hellas
 1. giannis1981

  Αλλαγή Ενυδρείου

  Μπορεί να πω ηλιθιότητα τώρα, θα ήταν σωστό να ζεσταίνω ένα μπρίκι νερό στη κουζίνα και να το συμπληρώνω με το υπόλοιπο έτσι ώστε να εξισοροπείται η θερμοκρασία?? ^_^ ^_^
 2. giannis1981

  Αλλαγή Ενυδρείου

  Εννοείται πως τώρα που το συνειδητοποιήσαμε kaliroi θα το αλλάξω το θερμομετράκι.Η παρατήρηση με την πτώση θερμοκρασίας του νερού σε 3-4 βαθμούς είναι από παλιά και τις κρύες μέρες του χειμώνα και όταν έκανα μεγαλύτερες αλλαγές νερού της τάξης 50% .Το έκανα αυτό πριν αρκετό καιρό μέσα στο χειμώνα επειδή τότε είχα χάσει ένα χρυσόψαρο από αμμωνία και φοβόμουν αρχικά γιαυτό και τελικώς έπεφτε έτσι η θερμοκρασία του νερού.Τώρα πλέον βγάζω το φρέσκο νερό αλλαγής έξω για λίγες ώρες στον ήλιο και μετά κάνω την αλλαγή περίπου στο 30%.Από πάνω έχω καπάκι με μία μικρή τρύπα στη μέση.
 3. giannis1981

  Αλλαγή Ενυδρείου

  Όχι η θερμοκρασία είναι σταθερή στους 26 και πέφτει στους 20-22 με τις αλλαγές νερού!! Δουλεύει κανονικά. Αν και τώρα που το λέτε όντως ο υδράργυρος είναι προς τα πάνω!!
 4. giannis1981

  Αλλαγή Ενυδρείου

  Ευχαριστώ πολύ!! Το θέμα φόντο το έχω ήδη στα υπόψιν μου!!!
 5. giannis1981

  Αλλαγή Ενυδρείου

  Καταρχήν ευχαριστώ πολύ όλους για τα καλά σας λόγια αλλά και για τις προτάσεις-κριτικές σας. Σήμερα λοιπόν ήταν η μέρα αλλαγής νερού, βρήκα ευκαιρία και έκανα μερικά απόσα διάβασα χτες. Φίλε sturm είχες όντως δίκιο για την βαλισνέρια, στο σημείο που την είχα δυσκολευόταν η ανάππτυξη της διότι την είχα μπροστά και αριστερά και τα φύλλα του φυτού έδειχναν να μην μπορούν να αναπτυχθούν ιδανικά προς όλες τις πλευρές και έφευγαν μόνο προς τα δεξιά, την έβγαλα αν και είχε πιάσει ρίζα από κάτω και την έβαλα πίσω και στη μέση.Ο θερμοστάτης όχι δεν γίνεται να μπεί όρθιος είναι πολύ ψηλός και προεξέχει του ενυδρείου προς τα πάνω κατά πολύ.Το θερμόμετρο να πω την αλήθεια δε ξέρω αν το έβαλα σωστά έτσι που το έχω πάντως κανονικά δείχνει τη θερμοκρασία εδώ και μήνες. Με το θέμα ξύλο έκανα το εξής, έκοψα το παλιό μοπάνι που είχα από την αρχή αγοράς του ενυδρείου επειδή ήταν αρκετά μεγάλο και έδεσα την ανούμπια κανονικά πάνω.Να πώ την αλήθεια ήθελα να βάλω το άλλο το ξύλο που μάρεσε περισότερο αλλά δε βυθίζεται με τίποτα ρε παιδιά. Είναι ξύλο θαλάσσης και είναι πολύ όμορφο, ο πατέρας μου κάνει χρόνια ψαροτούφεκο και πρόσφατα μου βρήκε ένα ξύλο και μου το έδωσε, δε βυθίζεται με τίποτα όμως και από πληροφορία πετσοπά εξ αρχής μου είχε πει το ξύλο θαλάσσης είναι δύσκολο να βυθιστεί μπορεί και ποτέ. Ορίστε και φώτο με την αλλαγή τη σημερινή.
 6. giannis1981

  Αλλαγή Ενυδρείου

  Έχω ξεκινήσει το μικρό μου 15λιτρο ενυδρειάκι με πολύ απλά πράγματα εδώ και 4 μήνες περίπου και έχω μέσα έναν μονομάχο.Με το καιρό αφού ασχολιόμουν ενδιαφερόμουν και διάβαζα αρκετά συχνά πράγματα είπα σιγά σιγά να αλλάξω μερικά πράγματα στο ενυδρειάκι για να νιώσει καλύτερα το ψάρι και να ζήσει όσο το δυνατόν καλύτερα και κοντινότερα σαν στο φυσικό του περιβάλλον, αλλά και επιπλέον να αναβαθμίσω αισθητικά την εικόνα του ενυδρείου .Για αρχή πέταξα το πολύχρωμο χαλίκι του jumbo(ξέρω σε κανέναν δεν αρέσει) και αγόρασα λευκή ψιλή άμμος την γνωστή του χιονιού!! Επίσης πέταξα τα πλαστικά ψεύτικα φυτά και στη θέση τους έβαλα φυτά εύκολα όπως , μία ανούμπια, μία βαλισνέρια και κερατόφυλλο.Ο μονομάχος είναι απίστευτα κινητικός μέσα στο ενυδρειάκι και δείχνει πολύ χαρούμενος(συνέχεια παίζει τρέχει κινείται εξερευνεί).Σας βάζω και μερικές φώτο να πείτε τη γνώμη σας ή και να προτείνετε κάτι καλύτερο και εσείς αν θέλετε. Στη φώτο η ανούμπια είναι ακόμα στο γλαστράκι επειδή το νέο μου ξύλο το έχω 14 μέρες στο νερό και ακόμα να βυθιστεί έτσι ώστε να δέσω το φυτό πάνω. Έλπίζω να αρέσει, οι φώτο είναι πριν περίπου 10 μέρες και τα φυτά έχουν αρχίσει σιγά σιγά να αναπτύσσονται.
 7. giannis1981

  Απορίες Αρχάριου

  Καταρχήν να ευχαριστήσω όλους εσάς που βοηθήσατε ο καθένας με τη γνώμη μου και την εμπειρία του. Όταν πήγα στο κατάστημα για τα τέστ το πρώτο που ζήτησα στο παλικάρι εκεί ήταν τεστ αμμωνίας, με ενημέρωσε ότι του έχει τελειώσει και ότι θα έφερνε μετά από 7-8 μέρες. Μου πρότεινε το τέστ με τα στικάκια που τα έχει όλα εκτός της αμμωνίας και αν ήθελα και αμμωνίας υγρό τεστ να πάω την επόμενη βδομάδα. Οντως πρόσεξα ότι το στικάκι δεν είναι και τόσο της ακρίβειας και θα πάω να παρώ και αμμωνίας τεστ να είμαι σίγουρος και γιατί εχω καταλάβει ότι είναι άκρως σημαντικό. Πολύ τροφή δεν έχω ρίξει όλες αυτές τις μέρες που στρώνεται το ενυδρείο ίσα ίσα πολύ λίγη γιατί φοβόμουν μη τα κάνω αχταρμά!! έχω βάλει όλες αυτές τις μέρες 3 φορές σε διχτάκι από 2 μπιλάκια την κάθε φορά! δεν έχω ξαναβάλει.Το φίλτρο δουλέυει κανονικά και ασταμάτητα με το βιολογικό του υλικό μέσα και το ελέγχω καθημερινά. Επίσης όλες αυτές τις μέρες το νέρο δείχνει κρυστάλλινο-πεντακάθαρο. Εδώ θα ήθελα να ρωτήσω κάτι αν κάνω λάθος,1-2 μέρες πριν πεθάνουν τα ψαράκια μου το νερό είχε μια μικρή κίτρινη θολούρα και το έβλεπα και δεν έκανα αλλαγή νερού,όλη αυτή τη θολούρα την έχω συνδυάσει στο μυαλό μου με την ύπαρξη υπερβολικής αμμωνίας στο ενυδρείο.Ισχύει κάτι τέτοιο η έχω λάθος καταλάβει? Επίσης κάτι άλλο που ΄διάβασα και δεν ξέρω αν ισχύει ή αν το έχω κατανοήσει ορθά.........σε ενυδρεία με αυξημένο ph(8.5 και πάνω) είναι πολύ πιθανή η ύπαρξη αμμωνίας ή επικίνδυνη άυξηση της!! Ισχύει αυτό το σενάριο ή πάλι κατάλαβα λάθος? Αρα λοπόν αν ισχύει γυρίζω στο θέμα μου και ρωτάω........στο δικό μου μικρό ενυδρειάκι με Ph:7,5 έχω πιθανότητες να έχω αμμωνία στα κόκκινα όπως υποθέσατε πριν στα σχόλια?? Η ερώτηση αυτή έτσι από περιέργεια μιας και προληπτικά θα πάρω και τεστ αμμωνίας να είμαστε 100% σίγουροι.Ευχαριστώ και πάλι για το ενδιαφέρον σας!!
 8. giannis1981

  Απορίες Αρχάριου

  Καλησπέρα και πάλι!! Σαν νέος στο φόρουμ πριν 3 βδομάδες περίπου είχα συστηθεί εδώ παρουσιάζοντας το πρόβλημα μου ως νέος αρχάριος μιάς και είχα χάσει 2 ψαράκια(ένα χρυσόψαρο,1 πλεκόστομο).Γιαυτό λοιπόν όταν έπαθα αυτό που έπαθα ξεκίνησα και άρχισα να διαβάζω το κατά δύναμει έτσι ώστε να μη ξανα γίνει ότι έγινε και ομολογώ έχω την εντυπωση ότι ανεβηκα έστω και ένα σκαλοπάτι στο θέμα κατανόησης και γνώσης! Ξεκίνησα λοιπόν απτην αρχή το ενυδρειάκι γεμίζοντας με νερό, και στρώνοντας με την μέθοδο της τροφής χωρίς ψάρια μέσα! Να σημειώσω ότι τις πρώτες 10 μέρες το ενυδρείο λειτουργούσε με το κλασσικό φίλτρο (άνθρακας,σφουγκάρι,βαμβάκι).Επειτα αγόρασα βιολογικό υλικό siporax και έβαλα όσο γινόταν στο φίλτρο κόβωντας΄λιγάκι το σφουγγάρι. Άρα λοιπόν συνοψίζω,20 μέρες στρώνετε το ενυδρείο-γυάλα(15λίτρα),10 μέρες με το κλάσσικο φίλτρο αγοράς, και 10 μέρες με το βιολογικό υλικό μεσα στο φίλτρο.Χθες κλείνωντας περίπου τη 20η μέρα εκανα μία μέτρηση με στικάκι και έιχα τα εξής αποτελέσματα: ph : 7.5 , gh: 10 , kh: 6 , NO2: 0 , ΝΟ3: 25. Θα ήθελα να ρωτήσω τη γνώμη σας τι σας λένε εσάς οι μετρήσεις αυτές ως πίο έμπειροι και τι μου προτείνετε! Να αρχίσω να ξεκινάω τη σκέψη για εισαγωγή ψαριού? Να περιμένω ακόμη? Σκέφτομαι να πάρω πάλι χρυσοψαράκι ή μονομάχο ένα από τα δυο λέω.Επίσης μια απορία που έχω και δε μπορώ να καταλάβω είναι η εξής: Έχω διαβάσει από κάποιους πως μόλίς τελειώνει το στρώσιμο του ενυδρείου και έιμαστε έτοιμοι για εισαγωγή ψαριού μερικοί κάνουν στο τέλος αλλαγή νερού έως και 90%.Αυτό δε το έχω καταλάβει.....ξεκινάμε τη διαδικασία κάνουμε τόσες μέρες υπομονή να γίνει ο κύκλος του αζώτου και στο τέλος αλλάζουμε το νερό ως και 90%?? Ποιος ο λόγος? Μήπως δε κατάλαβα καλά? Μήπως στρώσιμο ενυδρείου τελικά εννοούμε το στρώσιμο του φίλτρου που δλδ δεν έχει σχέση το νερό και το αλλάζομε σχεδόν όλο στο τέλος του στρώσιματος? Διορθώστε με αν κάπου έκανα λάθος ή είπα κοτσάνα και οσοι μπορείτε ρίξτε τα φώτα σας!! Ευχαριστώ.......
 9. giannis1981

  Λάθος Ξεκίνημα

  Ευχαριστώ παιδιά ελπίζω να ξεκινήσω να καταλαβαίνω κάποια πράματα και να βγει μια άκρη!!
 10. giannis1981

  Λάθος Ξεκίνημα

  Καλησπέρα σε όλους!!Καινούριος στο forum και για αρχή να πώ την αλήθεια ζήλεψα απο ένα καλό φίλο που έχει ενυδρείο(110λτ) και επειδή μαρέσουν τα ψαράκια απο μικρός(είχα χρυρόψαρο-ποταμόψαρα αρκετά χρόνια) ,είπα και γώ να πάω να πάρω απτα jumbo το γνωστό σε όλους 15λιτρο με το φιλτράκι το ψεύτικο φυτό και τη χρωματιστή πετρούλα.Αποφασίζω λοιπόν και αγοράζω ένα χρυσοψαράκι και έναν μικρούλι πλεκόστομο που απο ενημέρωση του πωλητή στο κατάστημα ήταν απαυτους τους πλέκο που δεν γίνονται πολυ μεγάλοι έτσι ώστε να μην στερώ τα λιγοστά λίτρα απτο χρυσόψαρο για νά έχουν τον επαρκή χώρο τους έστω και στα 15 λίτρα που γνωρίζα εξαρχής ότι είναι λιγοστά γενικότερα!! Τελικό συμπέρασμα παιδιά απλώς απογοητευτικό.Πρώτο συμπέρασμα είναι ότι αυτά τα 2 ψαρια κατάλαβα ότι δεν χωράνε μεσα στο ίδιο ενυδρειο.Πρωτές μέρες ο πλέκο συνέχεια κρυμένος και το χρυσόψαρο αρκετά θα έλεγα κινητικό να κολυμπάει να παίζει όπως τουλάχιστον έδειχνε!! Ό πλέκο μονίμως κρυμμένος σε σημείο που τον έψαχνα για ώρες ώσπου να τον αντικρύσω να δώ τι κάνει που βρίσκεται......έβγαινε μόνο λίγα λεπτά κάποιες στιγμές να φάει το φαγητό του! Κλείνει το δεκάημερο.....το χρυσόψαρο ακινητοποιείται,χάνει την όρεξη του,δεν τρώει πολυ,το κοιτάω να κάθεται ώρες ατελείωτες μπροστα σε ένα δεύτερο φυτό που αγόρασα και ανησυχώ........12η μέρα το βλεπω έχει γείρει στο πλάι και έιναι νεκρό!! Δε μπορώ να κατλαβώ γιατί?? 12 μέρες?? Ξερω τα λίτρα του ενυδρείου μου είναι λίγα για ενα χρυσόψαρο αλλα 12 μέρες?? Αποφασισμένος την άλλη μέρα ξαναπήγαίνω σε ένα άλλο κατάστημα και παίρνω πάλι ένα χρυσόψαρο έχοντας την εντύπωση καθώς μου το είπε και ο καταστηματαρχης εκεί ότι μάλλον θα ήτανε πολύ εαυαίσθητο γενικότερα.Βάζω μέσα το καινούριο χρυσόψαρο όλα καλά για αρχή.Δε περνάνε λίγες ώρεςέχει βγεί ο πλέκο απτο καβούκι του και παρουσιάζει μια συμπεριφορά αξιοπερίεργη για τον συγκεκριμένο.Ετρεχε μεσα στο ενυδρειάκι σα τρελός συνέχεια και έκανε νευρικές κινήσεις λεώ τι έπαθε και κάνει ετσί??? Μη τα πολυλογούμε του βάζω την άλλη μέρα το δισκίο του δε το ακουμπάει καν όλη τη μέρα!! Δεύτερη μέρα συμβίωσης με το νέο χρυσόψαρο..........ο πλέκο ανάσκελα νεκρός!!!! Τι να υποθέσω ρε παιδιά? Μήπως να το παρατήσω το επάγγελμα?? Έχετε εσείς καμία γνώμη?? Τέλος αυτό που εγώ έχω καταλάβει είναι ότι αυτά τα δύο ψάρια δε χωράνε μαζί και ας μου είπαν ότι δε θα υπάρχει πρόβλημα.....και επίσης το φιλτράκι του ενυδρειου αυτου είναι ψιλομούφα γιατι το νερό θολώνει απτις πρώτες 3-4 μέρες και θέλει τακτική αλλάγη τουλάχιστον το μισό και ας μου είπαν ότι χρειάζεται αλλαγη στις 15-20 μέρες περιπου!! Άυτά για αρχή.....ας δούμε λοιπόν ποιά θα είναι η πορεία του εναπομείναντα και μοναχικού πλέον χρυσόψαρου.
×

Important Information

Πολιτική απορρήτου και Όροι χρήσης