Jump to content

georigos

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Content Count

  26
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τα Ενυδρεία μου
  1 χ 250 κοινωνικό
  1 χ 70 φυτεμένο
  1 χ 15 με μονομάχους
 • Location
  Αγ. Ανάργυροι

Previous Fields

 • Χώρα
  Hellas

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Recent Profile Visitors

164 profile views
 1. Happy Birthday georigos!

 2. Ευχαριστώ πολύ, να ρωτήσω και κάτι ακόμη. Πόσες φορές δίνεις τροφή στα μικρά;
 3. Σήμερα μου γέννησε μια από τις 4 θηλυκές που έχω (μαζί με 2 αρσενικά) και έχω 10 μικρά. Έχω όμως μια απορία, θα μπορούσε κάποιος να μου πει πόση είναι η διάρκεια κυοφορίας ενός guppy;
 4. Με ποιο από τα δύο μοιάζει;
 5. Ουπς Ξέχασε το δεν παρατήρησα την δεύτερη σελίδα.
 6. Φίλε μου R.G. , οι μετρήσεις που κάνεις είναι απόλυτα λογικές εάν μέσα στο ενυδρείο σου δεν υπάρχει πηγή αμμωνίας. Για να ξεκινήσει το στρώσιμο του ενυδρείου σου θα πρέπει πρώτα να μπει στο ενυδρείο σου με κάποιο τρόπο αμμωνία και να δημιουργηθούν βακτηρίδια (Nitrosomonas) που θα την διασπούν σε νιτρώδες NO2. Σε αυτή την φάση θα δεις την τιμή του NO2 να μεγαλώνει. Κάποια στιγμή θα δημιουργηθούν βακτηρίδια (Nitrobacter) που θα διασπούν τα νιτρώδη σε νιτρικό άλας (NO3). Αυτό θα το καταλάβεις όταν η τιμή που μετράς με το test για NO3 ανεβαίνει (Παράλληλα η τιμή του NO2 θα πέφτει). Στο τέλος του στρωσίματος θα πρέπει να έχεις μηδενικές τιμές στα NH3/NH4 και NO2 και μεγάλη τιμή NO3. Τότε θα κάνεις αλλαγή νερού και θα βάλεις σιγά σιγά τα ψάρια που θες. Παρακαλώ οι εμπειρότεροι διορθώστε με αν κάνω κάποιο λάθος.
 7. Σωστά 4χ24. Δεν είναι πυκνοφυτεμένο αλλά θέλει να γίνει. PH 6,6 ΚΗ 6.
 8. Ήταν δύο τώρα είναι τέσσερις. Το CO2 αυξήθηκε και προσθεσα potassium. Οι λάμπες (24W) ανοίγουν δύο δύο και είναι αναμμένες για 8 ώρες πλέον. Επίσης υπάρχουν μέσα 4 cardina japonica και 2 Atyopsis mollucensis μαζί με 3 μικρά SAE και δύο OTOs . Το πρόβλημα έχει περιοριστεί στο φίλτρο θα δείξει. Δυστυχώς μετρήσεις δεν έχω κάνει ακόμα για φωσφορικά.
 9. Νίκο σ' ευχαριστώ, λοιπόν έχουμε και λέμε. Το ενυδρείο είναι στημένο γύρω στον 1,5 μήνα. Για CO2 χρησιμοποιώ κάτι αντίστοιχο με αυτό της Nutrafin (απ'ότι καταλαβαίνω θα βάλω και άλλο) βέβαια η σταθεροποίηση δεν είναι κάτι εύκολο. Το πρόβλημα δεν είναι μεγάλο τόσο στα φυτά όσο στο φίλτρο. Μέτρηση απο Δευτέρα να παω να πάρω τεστ. Υπόστρωμα δεν έχω χρησιμοποιήσει για αυτό είχα προσθέσει κάτι μπάλες τις jbl σαν λίπασμα κάτω από την άμμο της Aquatica -οι οποίες φαντάζομαι έχουν δημιουργήσει το πρόβλημα. Το ενυδρείο δεν είναι πολύ φυτεμένο προσπαθώ να το φτιάξω σιγα, σιγά μαθαίνωντας παράλληλα. Τα φυτά αναπτύσωνται αρκετά γρήγορα (δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό, 2 ώρες αφότου ανοίξουν οι λάμπες όλα γεμίζουν φυσαλίδες από την φωτοσύνθεση). Τα φυτά που έχω είναι: 1.Cabomba Caroliniana 2.Hygrophila polysperma 3.Limnophila sessiliflora 4.Riccia fluitans 5.Eichhornia diversifolia 6.Ceratophyllum demersum 7.Rotala rotundifolia (μάλλον) κανα δύο ακόμα που δεν γνωρίζω το όνομα τους(στέλνω φωτό). Για λίπασμα χρησιμοποιώ το Leaf Zone της Aquarium Pharm. Άσχετο με την άλγη αλλά παρατηρόντας στο φίλτρο έχω δεί κάτι "ψίλους" στο νερό. Σήμερα όμως είδα αυτό. Ξέρει κανεις τι είναι; Είπαμε να κάνουμε βιότοπο μην βγεί ο βιότοπος και μας φάει.
 10. 6+6 corydoras του είπε και όντως αφορμή για να του την πούμε ψαχνουμε. . Αλλα μην στεναχωριεσαι θα βρει να μας πει και αυτός καλομελέτα και έρχεται.
 11. Εγώ δεν είμαι ρουφιάνος αλλα κάποιου που ποστάρει απαντήσεις στο topic ο δίσκος του έτρωγε τις γέννες απο τα cory.
 12. Καλησπέρα, σε ένα ενυδρείο περίπου 70 λίτρα που έχω αντμετωπίζω πρόβλημα με πράσινη άλγη σε σχήμα κλωστής και όχι μόνο. Στο ενυδρείο έχω δυο Τ5 λάμπες μια 10000Κ και μια Gro-Lux. Οι λάμπες ανάβουν 10 ώρες. Αυτό που βρήκα ψάχνοντας είναι ότι ο τύπος της άλγης αυτής έχει να κάνει με την υπερβολική ποσότητα σε λιπάσματα και ιδιαίτερα σε σίδηρο και φωσφορικά. Λέει λοιπόν το άρθρο που διάβασα να προστεθεί potassium για να καταναλοθουν τα φωσφορικά γρηγορότερα και φυσικα η ελάτωση τον λιπασμάτων. Ερώτηση, που μπορεί κανεις να βρεί potassium για να προσθέσει και σε τι αναλογίες αυτό δεν είναι βλαβερό.
 13. Σχετικά με την Anubia υπάρχει με μακρόστενα φίλα η Anubias barteri var. angustifolia (''afzelii''). Θα την δείτε στο site Tropika http://www.tropica.com/default.asp
 14. Welsi Gran της Tropica και τρώνε και από τα wafers των pleco
×
×
 • Create New...