Jump to content

anapodi

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Content Count

  15
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by anapodi

 1. εγώ πάντως έχω παρατηρήσει (όχι μόνο στον κλοουν μου) ότι κάθονται σταθερά σε ένα σημείο τα ψάρια μου (σαν να κοιμούνται όλη την ημέρα) όταν κρυώνουνε... ή και όταν πάθει κάτι το φως τους...... Την περασμένη βδομάδα που έπιασε κρύο και δεν το συνειδητοποίησα για να ανάψω τη θερμάστρα μου κατέβασε 21-22 βαθμούς το ενυδρείο και όλη μέρα ήταν κρυμμένα και κοιμόντουσαν. Όταν φτιάξαμε τη ζεστούλα μας βγήκαν κατευθείαν και άρχισαν να τριγυρνάνε.... Επίσης επειδή έχω το ενυδρείο κοντά στη μπαλκονόπορτα και χρησιμοποιώ το φώς του ήλιου (συνήθως) όταν έχει έξω συνεφιά και δεν έχει φως το ενυδρειάκι μου, πάλι κοιμούνται συνέχεια...
 2. Τυπογραφικό λάθος. 10 θέλει από το Α. Συγνώμη!
 3. Εγώ είχα πάρει το κουτί με τα πολλά τέστ της tropic-marin και έβαζα για ΝΟ3 από το μπουκαλάκι Α 20 σταγόνες, ένα κουταλάκι από τη σκόνη, το κούναγα ελαφρά, το άφηνα 3 λεπτά, έβαζα 4 σταγόνες από το μπουκαλάκι C, το ανακινούσα ελαφρά και έβγαζε χρώμα αμέσως μετά.
 4. Το διαλεύκανα το θέμα. Έστω παίρνω ένα ταψί κουζίνας, το γεμίζω νερό και βάζω ένα βάζο της μαμάς ανάποδα ώστε η ανοιχτή μεριά να μην ακουμπάει στον πάτο του ταψιού, αλλά να είναι μέσα στο νερο. Επόμενο βήμα παίρνω την ηλεκτρική σκούπα του σπιτιού μου, βάζω τη σωλήνα ώστε να ρουφάει αέρα και περνάω τη σωλήνα μέσα από το νερό που έχω στο ταψί και έπειτα προς τα πάνω στο βάζο μου... Τέλος βάζω μπρός τη σκούπα. Το αποτέλεσμα είναι ότι δημιουργείται κενό αέρος μέσα στο βάζο και η στάθμη του νερού αρχίζει να ανεβαίνει όσο αφαιρώ αέρα και φυσικά όσο προσθέτω νερό. Μέχρι εδώ πιστεύω καλά πάμε. Επόμενο στάδιο οι μπουρμπουλίθρες.... Παίρνει μια αεραντλία και ουσιαστικά ανακυκλώνει συνέχεια τον λίγο αέρα που έχει αφήσει στο πάνω μέρος. Αφήνει μια τρύπα με σύνδεσμο να μπεί το σωληνάκι το οποίο γίνεται είσοδος αέρα για την αεραντλία και στην έξοδο έχει μια πετρούλα που βγάζει τις μπουρμπουλήθρες. (Αυτό για να μην έχει κίνδυνο σε περίπτωση διακοπής ρεύματος οπότε θα άδειαζε όλο το νερό έξω...) Θα το δοκιμάσω πάντως και θα σας πω.
 5. Υποθέτω ότι αυτό το ενυδρείο που συζητάμε έχει την ίδια αρχη λειτουργίας με αυτό: http://www.cosmicbuddha.com/adam/archives/002230.html Επομένως, όπως αναφέρεται χαμηλά στη σελίδα λειτουργεί κάπως έτσι: "The tank works through pretty simple physics - water sinks in air, and air rises through water. Since the holes in the tank are below water, air cannot enter them (we must assume the rest of the tank is air- and water-tight). You can do the same thing at home with a pint glass and a sink full of water. Let all the air out of the glass, and pull it upside down out of the water - you'll pull water up in it until the lip of the glass breaks the surface of the water in the sink." Συγχωρέστε με αλλά τα αγγλικά μου υστερούν λίγο και δε μπορώ να σας το μεταφράσω...
 6. Αυτό που είχα κατά νου αγοράζοντάς τα είναι να ενώσω όσα χρειάζονται ώστε να δημιουργηθεί το κατάλληλο μέγεθος βάσης και να τα χρησιμοποιήσω αντί για το πλέγμα που απ'όσο είχα διαβάσει είναι δύσκολο να βρεθεί. Από κει και πέρα για το ύψος έλεγα να δέσω από κάτω σωλήνα, όπως στην κατασκευή του κου Ψάλτη. Από την άλλη όταν το συζήτησα με το παιδί που δουλεύει στο pet shop, ο οποίος ασχολείτε επίσης με ενυδρεία σα χομπίστας και όσες φορές μέχρι στιγμής μου έχει πει κάτι βγήκε σωστός μου είπε ότι το ύψος από τα πλακάκια αρκεί για να γίνεται σωστά η κυκλοφορία. Όταν τα δοκιμάσω θα ενημερώσω.
 7. Δεν ξέρω κατά πόσον είναι αποτελεσματικό αλλά στο zoo planet (στην Αθηνάς) έχει έτοιμα πλακάκια ύψους 12 χιλιοστών με διαστάσεις 13x13 εκατοστά και υποδοχές για να ενώνονται περισσότερα από ένα μεταξύ τους και προορίζονται για να δένει κανείς επάνω το βράχο στο θαλασσινό ενυδρείο. Να πω την αλήθεια αγόρασα μερικά αλλά δεν έχω προλάβει να τα τοποθετήσω ακόμα...
 8. anapodi

  ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ Aquazone

  Ε! Αφού θα είναι όλος αυτός ο κόσμος λέω να περάσω και γω μια βόλτα για λίγο.
 9. anapodi

  Μετρήσεις - Φάρμακα

  Όταν τα πρωτοπήρα είχα και της ΑΡΙ για αμμωνία και για νιτρώδη και νιτρικά μαζί και τα είχα ελέγξει και ταυτόχρονα και δεν είδα διαφορά. Αύριο το πρωί θα πάω να πάρω και ΚΕΝΤ να δοκιμάσω, πάντως. Ευχαριστώ πολύ.
 10. anapodi

  Μετρήσεις - Φάρμακα

  Καλή σας μέρα. Ήθελα να ρωτήσω για την αμμωνία, τα νιτρώδη και τα νιτρικά ποιά μάρκα φαρμάκων να προτιμήσω. Οι τιμές μου κυμένονται μεταξύ: Αμμωνία 0-0.05 Nitrite 0.02-0.05 Nitrate 5-20 και βάζοντας τα προϊόντα Am Guard και Prime της seachem οι τιμές μένουν σταθερές, αλλά δε μειώνονται. Ευχαριστώ πολύ
 11. anapodi

  Μετρήσεις - Φάρμακα

  Tropic Marin. Ένα κουτί που έχει ph, KH, νιτρώδη, νιτρικά και αμμωνία και ένα κουτί πάλι tropic marin για ασβέστιο. Δεν είναι ληγμένα. Έχω ελέγξει ημερομηνίες και είναι ανοιγμένα κάπου ένα μήνα.
 12. anapodi

  Μετρήσεις - Φάρμακα

  Δε μπερδεύτηκα. Θαλασσινό είναι το ενυδρείο μου. Όσον αφορά στην κυκλοφορία έχω βάλει τις αντλίες να κάνουν κύκλο το νερό, όπως έιχαμε συζητήσει με τον κο Ψάλτη, έβαλα και σκιμμερ. Είχα την αίσθηση πάντως ότι οι τιμές έπρεπε να είναι απόλυτα μηδενικά, γι'αυτό με είχε πιάσει κάτι..... Ευχαριστώ πολύ πάντως.
 13. anapodi

  Μετρήσεις - Φάρμακα

  Από τα μέσα Οκτωβρίου. και το πρόβλημα στις τιμές έχει δημιουργηθεί εδω και περίπου μια βδομάδα.
 14. anapodi

  Μετρήσεις - Φάρμακα

  Το σύστημα έχει ψάρια μέσα, γι'αυτό ήθελα να ρίξω άμεσα τις τιμές. Επίσης κάνω αλλαγή 30 λίτρα κάθε τρίτη σε ενυδρείο 180 λίτρων! Να κάνω πιο συχνά; Το νερό της αλλαγής το ετοιμάζω από μια βδομάδα νωρίτερα με αλάτι, βακτηρίδια κλπ κλπ.
×