Jump to content

tasos

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Content Count

  41
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας

Previous Fields

 • Χώρα
  United Arab Emirates
 1. α,δεν καταλαβαινόμαστε........εσύ είπες πρώτος για εντυπώσεις.... ''Τασο δεν ειναι σωστο να μενουν εντυπωσεις... ΔΕΝ υπαρχει ΚΑΜΙΑ οικονομικη συναλλαγη με ΚΑΝΕΝΑΝ επαγγελματια... ΔΕΝ νοικιαστηκε τιποτα... '' Ας το λήξουμε εδώ, κουράστηκα!!!
 2. Δεν θέλησα να υπονοήσω τίποτα για συναλλαγές, ........όταν κάποιος επαγγελματίας βρίσκεται σε φορουμ με ξεχωριστό χώρο για τη σελίδα του, τότε προσπαθεί να προωθήσει αυτό που πουλάει με τον καλυτερο δυνατό τρόπο,αλλά αυτό είναι θεμιτό....το αν τον φιλοξενείτε, όπως όλους μας, ή του νοικιάζετε αυτό το χώρο αυτό αφορά εσάς και μόνο.Αν θέλει κάποιος να προωθήσει το χόμπυ και είναι επαγγελματίας, κατα τη γνώμη μου,γραφει τη γνώμη του για θέματα που πιστεύει οτι τον ενδιαφέρουν, άσχετα με το χώρο που είναι αφιερωμένος στην TUNZE , ή την OCEAN NUTRITION.ή την TROPICAL .....τα παραδείγματα είναι τυχαία, και δεν υπονοώ τίποτα, το επαναλαμβάνω!!!Στο marineaquarium οπου είμαι moderator φιλοξενούμε τους επαγγελματίες (που ασχολούνται με το θαλασσινό νερό) σε ξεχωριστό χώρο, και δεν τίθεται θέμα δοσοληψιών..........
 3. Eυχαριστώ για τη διευκρίνηση...όσο για το χαρίστηκε, χρησιμοποιησα αυτό τον όρο γιατί δεν μπορούσα να γράψω ''νοικιάστηκε'' ή κάτι άλλο-δεν γνωρίζω αλλα ούτε και με ενδιαφέρουν τέτοιες λεπτομέρειες στις σχεσεις ενός φόρουμ με τους επαγγελματίες του χώρου- οπότε συγχωρήστε το ύφος των γραφόμενών μου, αν αυτό παρεξηγήθηκε....... Παρόλαυτά με εκνεύρισε to γεγονός οτι προσπαθώ να μάθω κάτι εδώ και ένα 3μηνο τουλάχιστον ποστάροντας στην κατηγορία της ΟΝ, χωρίς ανταπόκριση! Και πάλι ευχαριστώ, από μέρους μου η παρεξήγηση έχει λυθεί!! Τάσος Μαντζιαβάς.
 4. Τότε κάποιος πρέπει να πεί του κ.Παγώνη οτι αν δεν θέλει να απαντήσει, τουλάχιστον να εμφανίζει τις ερωτήσεις σαν αναπάντητες.Δεν είναι λογικό να μπορεί να φιλτράρει τις ερωτήσεις για να δεί ποιά του κάνει για να απαντήσει......δεν είναι δικαιολογία για μένα το δεν μπήκα σε ένα χώρο που μου χαρίστηκε σε ένα φόρουμ ,να τσεκάρω τα mail μου......... Δεν ξέρω, εγώ είμαι λάθος; Η ακαταλαβίστικη γλώσσα δεν εμφανίζεται σε όλους, Μάνο την απάντησή σου την διάβασα κανονικά ενώ για την απάντηση του spαce χρειάστηκε να κάνω encoding στα ελληνικά windows......δεν μπορώ να καταλαβω και εγώ, δεν ξέρω και πολλά από αυτά τα θέματα....
 5. Χαίρομαι που διορθώθηκαν τα προβλήματα που είχατε, ποτέ ξανά, εύχομαι!!!!!!! Παρόλαυτά δύο πράγματα: Πρώτο και εμένα μου εμφανίζεται το πρόβλημα που αναφέρεται παραπάνω και πρέπει να κάνω encoding σε κάθε σελίδα, και Δεύτερο, γιατί οι ερωτήσεις που κάνουμε στις σελίδες κατασκευαστών-αντιπροσώπων εταιριών πρέπει να ελέγχονται πρώτα από moderator πριν ''ανέβουν''?Έχω κάνει μια ερώτηση 4 φορές στο παρελθόν στην ocean nutrition και δεν έχω δεί απάντηση μια και αφού η ερώτηση ανέβηκε μετά από προσωπική επικοινωνία με τον ΤΑΝ , μάλλον εξαφανίστηκε κατα τη διάρκεια του κρασσαρίσματος που πάθατε...........
 6. Ένα διήμερο εμπειριών, μια πολύ καλά οργανωμένη εκδήλωση, ευχαριστούμε για την υπερπροσπάθεια να γίνουν όλα όσο το δυνατό καλύτερα!!
 7. Δεν ξέρω αν έχει ξαναειπωθεί εδώ το θέμα, αλλά θα πρότεινα τη δημιουργία μιας θεματικής ενότητας για τις συνέπειες που θα προκαλέσει η ενασχόλησή μας με το μεσογειακό στο περιβάλλον της Μεσογείου....... Μην περιμένουμε να καταντήσουμε σαν τους Ινδονήσιους για να πάρουμε μέτρα..... Ένα αντίστροφο παράδειγμα βέβαια είναι και η μόλυνση της μεσογείου με είδη ζωα-φυτά,που δεν ανήκουν σε αυτή .Κυριώτερο παράδειγμα μια caulerpa που διέφυγε από κάποιο Δημόσιο Ενυδρείο της Ευρώπης. Θέματα όπως η ασφαλής απόρριψη του νερού αλλαγής , πρέι να ενδιαφέρουν σε μια τέτοια θεματική ενότητα
 8. Kαταπληκτική λίστα!!!!!!Συγχαρητήρια και στους δύο!!!
 9. Κύριοι θα διαφωνήσω λίγο με την προσέγγιση του θέματος της αναπαραγωγής!Το θέμα είναι οτι σαν χομπύστες πρέπει να παράγουμε πιο ποιοτικά ψάρια από τα εκτροφεία !!Τεχνικές όπως ο αποχωρισμός των αυγών από τους γονείς,δεν συμβάλουν στην ποιότητα των απογόνω για τους εξής λόγους: α)Το ''πρωτόγαλα'' ,δηλαδή τα αντισώματα που εκκρίνουν οι γονείς μέσω της βλέννης παρέχουν στα νεογνά την πρώτη ισχυρή προστασία για τους λοιμογόνους παράγοντες και μόνο ο Θεός ξέρει τι άλλο καλό τους δίνει!!! β)ο δεσμός γονιού και ψαριού,αν και σε επίπεδο μικρόκοσμου που δεν μπορούμε να βιώσουμε ,έχει καταλυτική επίδραση στο χαρακτήρα και τη συμπεριφορά των απογόνων.Πολλές φορές τα ψάρια δεν μπορούν να αναπαραχθούν ,γιατί δεν μπορούν να διαλέξουν το σωστό μέρος,γιατί δεν μπορούν να συμβιώσουν αρμονικά το αρσενικό με το θηλυκό,γιατί τρώνε τα αυγά κ.ο.κ.Σε αυτό παίζει ρόλο το πώς ανατράφηκαν(τουλάχιστον σε άλλα ζώα έχει αποδειχθεί-στα ψάρια ενδείξεις υπάρχουν μόνο,δεν έχουν γίνει κάποιες έρευνες!!) Το να επιτρέπουμε στους απογόνους να συμβιώνουν κατα το δυνατό περισσότερο με τους γονείς προάγει το χόμπυ μέσω της βελτίωσης των παραγόμενων ψαριών.Δεν αξίζει να βγάζουμε ψάρια απομακρύνοντας τα αυγάή κανοντας stripping στις κιχλίδες που μεγαλώνουν τα μωρά στο στόμα τους!!
 10. O Mιχάλης στον Κωσταντά έχει βάλει ένα αγγελόψαρο reef safe (έτσι ισχυρίζεται δηλαδή) !!!!!Στο trigon στη βιτρίνα το έχει!
 11. Όπως λέει και ο MRHyde, ο διαχυτήρα είναι περισσότερο για μικρά ενυδρεία, μέχρι 100-150 λίτρα.Εγώ θα ανησυχούσα περισσότερο για το μανόμετρο της ehiem.Δεν εμπιστεύομαι μονό μανόμετρο,λένε οτι έχει την τάσαη να μην ελέγχει καλά τη ροή του αερίου όταν αυτό τελειώνει στην μπουκάλα.Δεν μπορώ να πώ κάτι για την συγκεκριμένη εταιρία .Ας πεί όποιος το έχει δοκιμάσει!
 12. Αν το υπόστρωμα έχει κατα πολύ διαφορετική κοκκομέτρια από την άμμο και είναι πιο χοντροκομμένο(κατα το ψιλοκομμένο για τον άνιθο!!),τότε αν έχει ψάρια που ανακατεύουν το βυθό ή ακόμα χειρότερα μελανοειδή σαλιγκάρια ,τότε θα ανέβει σιγά σιγά στην επιφάνεια!Πρόσεξε κατα το φύτεμα να μην κάνεις κινήσεις που θα βγάλουν το λίπασμα στην επιφάνεια(μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητη άλγη).Επίσης να μην χτυπάει κάποια αντλία την άμμο και την ανακατεύει(το παθαίνω όταν πεφτει η σταθμη του νερού!)Τα φυτά σου πέρασαν σόκ μεταφύτευσης-ακόμα και να χάσεις μερικά είναι φυσιολογικό.
 13. tasos

  Metal Halide

  Yπάρχουν ΜΗ των 70 και 150 βάττ,με δύο 150άρες σχετικά ψηλά θα ήσουν έτοιμος για ένα ολλάνδικό ενυδρείο με φυτά υψηλών απαιτήσεων,όπως το glossostigma .Στη θέση σου θα προτιμούσα όμως pc ή Τ5 λάμπες, ανάλογα πάντα και με τις διαστάσεις του ενυδρείου σου.Θα μπορείς να παίξεις περισσότερο και με το φάσμα .
 14. Όπως και να έχει έχεις πολλά οργανικά,αν έχεις υπερστοκάρει το ενυδρείο Τσέκαρε για νεκρές περιοχές μέσα στο ενυδρείο που σε συνδιασμό με τα οργανικά τα σου παράγουν περισσότερο υδρόθειο ,εκτός αυτού που βγαίνει από τον denitrator......
×
×
 • Create New...