AgMa

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Δημοσιευσεις

  1.861
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

 • Days Won

  1

AgMa last won the day on May 28 2016

AgMa had the most liked content!

Community Reputation

172 Excellent

4 Ακόλουθοι

Σχετικά με το μέλος AgMa

 • Γενέθλια 08/11/1987

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τα Ενυδρεία μου
  77lt cardinal tetra
 • Τοποθεσία
  Ηράκλειο

Previous Fields

 • Χώρα
  Hellas

Πρόσφατοι επισκέπτες

554 εμφανίσεις προφίλ
 1. Στο εξωτερικό τις δουλεύουν κατά κόρον. Διαβάζω καλά σχόλια, αλλά προσωπικά δεν τις έχω χρησιμοποιήσει.
 2. Και μόνο που κατάφερες να βάλεις την λογική πιο πάνω απ' τα αισθήματα, σου αξίζουν συγχαρητήρια! Αυτό δείχνει ότι δεν είσαι κανένα παιδάκι, ξέρεις να ζυγίζεις τα πράγματα και να τα βάζεις σε μια σειρά. Καλή επάνοδο Κώστα!!!
 3. Ok γιατί ετοιμαζόμουν να σου πω ότι είναι αρκετός ο φωτισμός
 4. Όλα τα φυτά αν τα πάρεις από το ένα ενυδρείο και τα βάλεις σε άλλο, παθαίνουν ένα σοκ λόγω διαφορετικών συνθηκών (θερμοκρασία, co2, λίπανση και φωτισμό). Είναι νωρίς ακόμη να βγάλεις συμπεράσματα. Δώσε του χρόνο να προσαρμοστεί. Στον μήνα πάνω θα μπορέσεις να καταλάβεις αν δεν αναπτύσσεται σωστά. Πρώτα αυτό σε νοιάζει και μετά το χρώμα. Η rotala rotundifolia που έχω, την πήρα από κλάδεμα. Στην προσαρμογή σταμάτησε να αναπτύσσεται και οι κορυφές ήταν υποανάπτυκτες με μικρά και σκληρά φύλλα μέχρι που την πέταξα. Όταν την ξαναδοκίμασα με ίδια κλαδέματα, σταμάτησε πάλι να αναπτύσσεται αλλά αυτή την φορά επέμεινα και δεν την πέταξα. Όσο χάλια γινόταν, εγώ την κρατούσα. Με αποτέλεσμα να πετάει πλευρικούς βλαστούς προσαρμοσμένους πλέον στις δικές μου συνθήκες, τους οποίους έκοβα και φύτευα.
 5. Είσαι ακόμη στα 54 λίτρα ή κάτι έχασα;
 6. Κοιτάξτε μόλις γύρισε στο πλάι και βρήκε έντονο φωτισμό, πόσα μικρά πέταξε:
 7. Sorry, δεν ξέρω πως μου κόλλησε ότι ήθελες να κοκκινίσουν. Έχεις καμιά κοντινή με τα φυτά που έχουν πρόβλημα;
 8. Γιατί θα είναι χειρότερα ρε 'συ, λες να μην κοκκινίσουν; Βασικά το πρόβλημά σου είναι το ύψος, αρκετό για φυτεμένο. Όπως λέει και ο Κώστας, πρέπει να πλησιάσουν και άλλο στα φώτα για να κοκκινίσουν. Το κυριότερο που χρειάζονται τα κόκκινα φυτά για να έχουν καλό χρώμα, είναι δυνατός φωτισμός. Τα υπόλοιπα (λίγα νιτρικά, αρκετά ιχνοστοιχεία και σίδηρο) είναι μικρορυθμίσεις για να κοκκινίσει και άλλο. Ανακλαστήρες έχεις;
 9. Τα micro είναι τα ιχνοστοιχεία, όχι τα NPK. Τα έχεις γράψει ανάποδα. Για ei ρίχνεις την Κυριακή νιτρικά-κάλιο-φωσφορικά και συνεχίζεις την Δευτέρα με ιχνοστοιχεία. Την θερμοκρασία κατέβασέ την στους 25 αν έχεις μόνο τους καρδινάλιους ( το 26 δεν είναι καλό για ορισμένα φυτά) και επίσης προσωπικά θα έριχνα πιο λίγο σίδηρο. Τι ύψος ενυδρείου έχεις και τι απόσταση φωτισμού με υπόστρωμα;
 10. Το δεύτερο φλοτέρ, όπου και να το βάλεις την ίδια δουλειά θα κάνει. Θα κόψει το ρεύμα σε περίπτωση που δεν το κόψει το πρώτο φλοτέρ αφού τα συνδέεις σε σειρά. Δεν έχει σημασία να μπει πιο ψηλά από το πρώτο. Απλά αν το έχεις στην ίδια ευθεία, δεν θα το πάρεις χαμπάρι αν σου κολλήσει το πρώτο και θα δουλεύει συνέχεια με το δεύτερο (την συνέχεια την καταλαβαίνεις αν χαλάσει και το δεύτερο). Εδώ λοιπόν χρειάζεται να είναι πιο ψηλά το δεύτερο φλοτέρ, ώστε πλέον θα το καταλάβεις απ' την άνοδο της στάθμης. Τα ηλεκτρόδια στάθμης, τα έψαξα και εγώ ώστε να σταματήσουν την αντλία όταν αδειάσει το νερό μέχρι το σημείο που θέλω (ήδη αδειάζω αυτόματα με ηλεκτρομαγνητική 12v συνδεδεμένη σε πρίζα με κοντρόλ) και να μην χρειάζεται να το επιβλέπω, αλλά: 1) Φοβάμαι μην μου περάσει ρεύμα στο νερό (έστω και 12v). Μου είπαν βέβαια ότι λογικά δεν θα έχω γιατί περνάει ο ουδέτερος. 2) Δεν ξέρω το υλικό του αν είναι ασφαλή για μόνιμη χρήση στο ενυδρείο. Μην αρχίσει πχ. να σκουριάζει. 3) Ο κουνιάδος μου που είναι ηλεκτρονικός, το επιχείρησε μια φορά σε πιεστικό νερού ώστε να παίρνει αυτόματα μπροστά όταν ανιχνεύει νερό δικτύου και δεν του δούλεψε. Ρίξαμε το φταίξιμο στο μεγάλο TDS που έδινε το δίκτυο, χωρίς να το δοκιμάσουμε όμως σε όσμωσης αφού ήταν ανούσιο. Τα ηλεκτρόδια μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για buzzer ώστε να χτυπάει σε περίπτωση που για κάποιον λόγο το νερό ανέβει παραπάνω απ' την επιθυμητή στάθμη. *Τελευταία μου αρέσει να ασχολούμαι με τους αυτοματισμούς. Άρχισα το διάβασμα για arduino
 11. Δυο παρατηρήσεις: 1) Κακώς δεν έβαλες δεύτερο φλοτέρ. Τα 8 λίτρα ακόμα και αν δεν σου ξεχειλίσουν το ενυδρείο σε περίπτωση βλάβης του φλοτέρ, θα σου κάψουν την αντλία αφού δεν θα έχει νερό να στείλει. 2) Προστάτεψε κάπως το φλοτέρ. Σε φυτεμένο ενυδρείο μπορεί άνετα να πάει κάποιο φύλλο ή σαλιγκάρι και να σου μαγκώσει το δαχτυλίδι του φλοτέρ, με αποτέλεσμα η στάθμη να περάσει το δαχτυλίδι και αυτό να μην σηκωθεί. Στο δικό μου με 2 φλοτέρ, έχω χρησιμοποιήσει 2 καπάκια από αφρό μαλλιών, τα οποία τρύπησα με ζεσταμένο ίσιο κατσαβίδι ώστε να περνάει το νερό και να φεύγει ο αέρας. Και για καπάκι τους χρησιμοποίησα καπάκι από 10άδα cd (το κέντρο του που είναι σκληρό) και το τρύπησα για να περάσει το πάσο των φλοτέρ. Κατά τ' άλλα, το 'χεις με τις πατέντες.
 12. Δύσκολο να κόβονται μόνα τους σε εκείνο το σημείο. Αν υπήρχε περίπτωση να κοπούν μόνα τους, πιστεύω θα έφευγε όλο το κοτσάνι απ' τον κορμό. Σχετικά με τα σκισίματα, μήπως τα τρίβεις για να φύγει η άλγη (αν έχεις)
 13. Το έχω ήδη το trace και δεν συμφέρει. Το τέλειωσα περίπου στο 2μηνο. Είναι σχετικό το περίμενε να δεις ελλείψεις πρώτα, γιατί η φωτοσύνθεση γίνεται εφόσον υπάρχουν διαθέσιμα όλα τα απαραίτητα (μίκρο και μάκρο). Αν κάποιο απ' αυτά δεν υπάρχει, τότε σταματά η ανάπτυξη.
 14. Από ιχνοστοιχεία μόνο σίδηρο ρίχνεις; Καλά εσύ βέβαια βάζεις και νερό βρύσης και παίρνεις από εκεί τα περισσότερα ιχνοστοιχεία, εγώ με 100% Α/Ο φοβάμαι ότι θα αρχίσουν οι ελλείψεις. Θα το μειώσω προς το παρόν στο μισό. Και σκέψου ότι η seachem γράφει 1ml στα 50 λίτρα x2 φορές την εβδομάδα. Άρα βάση seachem θα έπρεπε να ρίχνω περίπου 2ml σύνολο.
 15. Αμ μπράβο, εκεί θέλω να καταλήξω. Πράσινη γενειάδα έχω και εγώ και δεν μπορώ να την ξεφορτωθώ. Μείωσα τον φωτισμό λίγο, αλλά δεν δοκίμασα να σταματήσω το γενικό. Πόσο έριχνες; Εγώ μισό ml στα 77 λίτρα μεικτά x3 φορές. 1.5ml δηλαδή την εβδομάδα.