Jump to content

chranagnostou

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Δημοσιευσεις

  12
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

Community Reputation

4 Neutral

1 Ακόλουθος

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας

Previous Fields

 • Νομός
  Αττικής
 • Χώρα
  Hellas

Πρόσφατοι επισκέπτες

362 εμφανίσεις προφίλ
 1. chranagnostou

  Pleco Caves - Ομαδική Παραγγελία Aquazone

  Ok και από εμένα απλά να την κάνουμε: s1 --> 1 s2 --> 3 Thanks!
 2. chranagnostou

  Pleco Caves - Ομαδική Παραγγελία Aquazone

  Μέσα και εγώ παιδιά (4-5 κομμάτια μεγέθους cf cirrhosus).
 3. chranagnostou

  φωλια ancistrus απο πηλο.

  Σε ξένα φορά θα δεις ότι αναφέρουν δύο μάρκες ως κατάλληλες για ενυδρειακη χρήση: Fimo και sculpey, δυστυχώς δεν έχω προσωπική εμπειρία σε πηλους να σου απαντήσω αν όντως δημιουργούν πρόβλημα. Τελείως φυσική λύση είναι να βρεις slate που σου πρότεινε ο φίλος παραπάνω.
 4. chranagnostou

  Διαγωνισμός “Aquascape Of The Month”

  +1 και καλή επιτυχία
 5. Αυτή η θολούρα προέρχεται από τα βακτήρια που τρώνε τη τροφή που έχεις ρίξει. Μέτρησε την αμμωνία σου όπως σου είπε και ο φίλος παραπάνω ώστε να ξέρεις σε ποιο στάδιο του κύκλου είσαι.
 6. Έχεις βάλει κάποιο φίλτρο να δουλεύει; Γιατί δε μπορώ να διακρίνω από τις φωτογραφίες... Σόρυ τώρα διάβασα ότι έχεις φίλτρο... Οπότε άκυρο
 7. Έτσι είχα σκοπό να κάνω (αφού κολλήσω ένα ενυδρείο να τις βάλω για dry start)... αλλά έμπλεξα με δουλειές και τις άφησα στα ταπεράκια να κάθονται και έγιναν πολύ μεγάλες... Αν καταφέρω να βρω χρόνο να το φτιάξω τελικά το ενυδρείο θα τις κουρέψω και θα το ξεκινήσω (αλλά το πιο πιθανό είναι να κάτσουν εκεί για καλοκαίρι ).
 8. Πολύ ωραία τα άνθη των emersed! Να μοιραστώ και εγώ τις emersed κούμπες μου...
 9. chranagnostou

  Υπόστρωμα χώματος για λίπανση φυτών

  Αυτό που λες συμβαίνει στην άμμο με μικρή κοκκομετρία όπου δημιουργούνται αναερόβιες περιοχές. Αν πας σε χοντρόκοκκη άμμο είσαι κομπλε (άλλωστε σε πολλά ξένα άρθρα θα δεις ότι χρησιμοποιούν άμμο για φίλτρα πισίνας 0,5mm και πάνω). Συμφωνώ σε όσα λες πάντως για αυτό άλλωστε πρότεινα να δοκιμαστει πρώτα σε ένα μικρότερο ενυδρείο ώστε να δει το τι προβλήματα θα προκύψουν, προτού χαλάσει χρήματα και κόπο για το μεγάλο ενυδρείο. Γιώργο αν έχεις χρόνο μπορείς να διαβάσεις κάποια άρθρα από την Walstad και το βιβλίο της Ecology of the planted aquarium. Εκεί θα σου λυθούν πολλές απορίες και εφόσον ενδιαφέρεσαι για ένα τέτοιο εγχείρημα καλό είναι να έχεις όσο περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν. Απλά να έχεις υπόψιν ότι το υπόστρωμά σου είναι μόνο μια παράμετρος για ένα καλό φυτεμένο. Όπως αναφέρει και ο rastafarian ο φωτισμός σου και η ύπαρξη ή όχι διοξειδίου είναι αναγκαία ειδικά να πας σε απαιτητικά φυτά.
 10. chranagnostou

  Υπόστρωμα χώματος για λίπανση φυτών

  Γίνεται να το κάνεις, αλλά θα σου πρότεινα πιο πριν να το κάνεις mineralize (ψάξε στο internet και θα βρεις πολύ πληροφορία και θα γλυτώσεις αρκετά προβλήματα π.χ. ξεσπάσματα άλγης). Γιώργο έχω δοκιμάσει πιο παλιά εγώ και ήμουν ευχαριστημένος με μικρότερο όμως ενυδρείο. Θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις και εσύ σε κάτι μικρότερο πρώτα για να δεις αν είσαι ευχαριστημένος (σε αυτό που λέει ο rastafarian έχει δίκιο, αλλά εγώ π.χ. δεν άλλαζα συχνά θέση στα φυτά μου) και μετά να πας σε τόσα πολλά λίτρα. Όσον αφορά την άμμο μπορείς να βάλεις ένα στρώμα άμμου από πάνω χωρίς κανένα πρόβλημα. Βάζεις πρώτα το υπόστρωμα σου κανονικά και μετά από πάνω βάζεις ένα στρώμα άμμου ή χαλικιού.
 11. chranagnostou

  Γεννήσαμε ancistrus !!

  Να σου ζήσουν!
 12. chranagnostou

  Εγκυος Γκαπυ?

  Το ενυδρείο σου είναι αρκετά μεγάλο και με αρκετές κρυψώνες, οπότε όλο και κάποιο ψαράκι μπορεί να έχει ζήσει. Το πιο εύκολο να τα διακρίνεις είναι αν τρίψεις τροφή και κοιτάξεις την επιφάνεια του νερού σου. Επίσης αν έχεις εξωτερικό φίλτρο ψάξε να δεις και εκεί... όλο και κάποιο θα έχει ρουφήξει (από την φωτό σου δε μπορώ να διακρίνω τι φίλτρο έχεις)
×