Jump to content

maroolaki

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Content Count

  15
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Profile Information

 • Φύλο
  Γυναίκα

Previous Fields

 • Χώρα
  Hellas
 1. Ωραία λοιπόν. Στα άμεσα σχέδια μας είναι η αγορά ενός εξωτερικού φίλτρου και αλλαγή διακόσμησης. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για όλα!!!
 2. Τώρα μόλις τα βρήκα στο ιντερνετ και στα παραθέτω. Το πήρα αρχικά για τα 2 ψαράκια αλλά μετά ένα φιλικό ζευγάρι δεν ήθελε πια τα δικά του και επειδή τα λυπήθηκα και δεν ήθελα να τα πάει στο πετ σοπ τα πήρα εγώ. Ξέρω ότι κάποια στιγμή πρέπει να αλλάξω ολόκληρο το ενυδρείο.
 3. το ενυδρείο μου περιελάμβανε τα εξής ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ Φωτισμό-λάμπα: T8- 1x18W Ανακλαστήρας: Reflector 1 Φίλτρο Aquatlantis Αντλία: EasyFlux 600 Θερμοστάτη: EasyKlim 100 Φορτιστής φίλτρου (ανταλλακτικό φίλτρου): EasyBox S+L
 4. Ξέχασα να σε ρωτήσω, το εξωτερικό φίλτρο που προτείνεις θα το έχω μαζί με εσωτερικό ή θα λειτουργούν και τα δύο μαζί?
 5. Σε ευχαριστώ πολύ tsala! Δεν ξέρεις πόσο χάρηκα με αυτά που είπες! Το φίλτρο είναι το aquatlantis biotop 2, νομίζω, ήταν μέσα στο ενυδρείο που είναι το aquatlantis dream 80 απ'ότι θυμάμαι. Σκέφτομαι σύντομα να αντικαταστήσω τον ψεύτικο στολισμό με ένα ξύλο ή καμιά πέτρα και να δέσω πάνω μερικές ανουμπίες όπως είπες. Ευχαριστώ πολύ και για την αναγνώριση του είδους των χρυσόψαρών μου. Να'στε καλά όλοι! Ότι έχω μάθει το χω μάθει μέσα από αυτό το site και τις συζητήσεις σας.
 6. Τώρα που τις είδα τα κατάφερα νομίζω. Περιμένω τα φώτα σας. Χίλια ευχαριστώ σε όλους.
 7. Γειά σας και πάλι. Άνοιξα καινούργιο θέμα για να ανεβάσω τις φωτό. Ελπίζω να τα'χω καταφέρει και να δείτε κάποια πράγματα για να βγάλετε συμπεράσματα. Οι φωτογραφίες μου είναι από φωτογραφική μηχανή και δεν ξέρω πώς να τις ανεβάζω στο ιντερνετ. Νόμιζα ότι πατώντας επισύναψη αρχείου θα τις ανέβαζε πεντακάθαρες. Όμως ήταν πολύ μεγάλα αρχεία και δεν μπορούσε οπότε τα μετέτρεψα σε χαμηλότερη ανάλυση και τα ανέβασα. Θα δούμε. Αν κάτι έχω κάνει λάθος σας παρακαλώ βοηθείστε με να τις ξανανεβάσω σωστά.
 8. Οk. Θα προσπαθήσω να τις ανεβάσω μέχρι το βράδυ. Ευχαριστώ πάρα πολύ.
 9. Παιδιά γειά σας και πάλι. Όχι δεν ξύνονται τα ψαράκια μου. Πήγα στο πετ σοπ και μου παν ότι δεν έχουν melafix άλλα το bactopur. Τί να κάνω? Να το πάρω ή θα καταστρέψω όλα τα βακτήρια του ενυδρείου και μετά τί θα κάνω?
 10. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Συγχωρέστε με που καθυστερώ στις απαντήσεις μου αλλά ως μητέρα δύο μικρών παιδιών και με το σύζυγο όλη μέρα να δουλεύει τα κάνω όλα μόνη μου και καταλαβαίνετε... θα πάω σήμερα κιόλας να αγοράσω melafix. Και μένα στο fin rot πήγε το μυαλό μου. Γενικά τα ψαράκια μου είναι πολύ ζωηρά και συνέχεια κυνηγιούνται. Ειδικά αυτός που ξεκίνησε να χάνει πρώτος τα λέπια του και τώρα σκίστηκε και η ουρά του είναι πολύ ζωηρός. Πιστεύω ότι με την αλλαγή του νερού εβδομαδιαία και όχι μηνιαία -όπως είχαν πει στο πετ σοπ- και την προσθήκη melafix θα πάνε καλύτερα τα πράγματα. Θα βάλω και ποικιλία στην διατροφή και βιταμινούλες και ο θεός βοηθός! Και πάλι χίλια ευχαριστώ για όλα!!! Τα παιδάκια μου άμα πάθουν κάτι τα ψαράκια θα στενοχωρηθούν πολύ. Αμαρτία είναι τα ζωντανά να μας ψοφήσουν! Θα ανεβάσω φωτό σύντομα, τις έχω ήδη βγάλει με τη κάμερα, απλά επειδή είμαι και λίγο άσχετη με την τεχνολογία περιμένω την βοήθεια του σύζυγου για να τις περάσω στον υπολογιστή. Καλή συνέχεια σε όλους.
 11. Μόλις τώρα μπόρεσα να συμπληρώσω την φόρμα ασθενειών. Σύντομα θα βάλω και φωτό. Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : 2 από τα 4 χρυσόψαρά μου χάνουν τα λέπια τους. Πρόσφατα παρατήρησα ότι στο ένα αρχίζει να κόβεται και η ουρά. ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - Λίτρα: ενυδρείο aquatlantisdream 80, 90lt - Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά): aquatlantis φίλτρο με υαλοβάμβακα, μπλε σφουγγάρι και βιολογικό υλικό σε καφέ μπαλάκια. Είχε και άνθρακα αλλά αφού τον χρησιμοποίησα στην αρχή της λειτουργίας του ενυδρείου τον αφαίρεσα. - Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ): περίπου ένα χρόνο - Ψάρια (είδη και αριθμός): 4 χρυσόψαρα - Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ):αλλαγές νερού κάθε μήνα μου είχαν πει στο πετ σοπ. Τάισμα 2 φορές την ημέρα μπαλάκια ή νιφάδες για αλλαγή. ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - PH: Δεν έχω κάνει ποτέ - KH: - GH: - ΝΗ3/NH4 (αμμωνία): - ΝΟ2 (νιτρώδη): - ΝΟ3 (νιτρικά): - Θερμοκρασία: ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ: -Υγρά Τεστ: -Strips: -Ηλεκτρονικά: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ - Είδος Ψαριού: χρυσόψαρα - Ιστορικό Ψαριού: δύο από τα τέσσερα χρυσόψαρά μου χάνουν τα λέπια τους και στο ένα ξεκινάει να σκίζεται και η ουρά. - Συμπτώματα που παρουσιάζει (Περιττώματα, χρωματισμός ψαριού, όρεξη, αναπνοή, κινητικότητα κλπ): κανονικά περιττώματα στο χρώμα της τροφής, κανονικό χρώμα, όρεξη μεγάλη, αναπνοή κανονική, ιδιαίτερα κινητικά όπως πάντα. - Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου: - ΘΕΡΑΠΕΙΑ ( Πιθανή θεραπεία που έχει ακολουθηθεί έως τώρα) -Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε: -Δοσολογία: -Χρόνος Χρήσης: -Αναλυτική περιγραφή: ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: (Το σημαντικότερο-απαραίτητο στοιχείο σε μια διάγνωση είναι οι φωτογραφίες) 1. (img) ...photo1... (/img) 2. (img) ...photo2... (/img) θα βάλω σύντομα ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: ______________________________________________________________
 12. Σας ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση. Θα ανεβάσω σύντομα φωτογραφίες από τα ψαράκια μου και θα συμπληρώσω και την φόρμα ασθενειών. Δυστυχώς ακόμα χάνουν κανένα λέπι καθημερινά. Χθές άλλαξα νερό όπως μου είπατε και θα το κάνω εβδομαδιαία πλέον και όχι κάθε μήνα που μου είπαν στο πετ σοπ. Και πάλι ευχαριστώ πάρα πολύ.
 13. Σας ευχαριστώ πολύ. Θα προσπαθήσω να βγάλω όσο πιο καθαρές μπορώ.
 14. Γειά σας. Είμαι νέα στο χόμπυ και δεδομένου ότι δεν εμπιστεύομαι και πολύ τα πετ σοπ για τις συμβουλές τους απευθύνομαι σε εσάς. Έχω ενυδρείο 90 λίτρα και έχω μέσα τέσσερα μικρά χρυσόψαρα. Ξέρω ότι χρειάζομαι μεγαλύτερο αλλά δυστυχώς τα οικονομικά μου δεν το επιτρέπουν προς το παρόν. Βλέπετε είχα 2 μέσα αλλά μου'δωσαν κάποιοι φίλοι άλλα 2 γιατί δεν τα θέλαν πια. Το ενυδρείο λειτουργεί περίπου ένα χρόνο με τα 2 ψαράκια μέσα και τους τελευταίου 3 μήνες έβαλα και τα άλλα 2 μέσα. Έχω μέσα καλό φίλτρο, αεραντλία και κάνω αλλαγές νερού μία φορά το μήνα όπως με συμβούλευσαν το 1/3 ρίχνοντας αντιχλωρικό και βακτήρια. Μετρήσεις δεν έχω κάνει ποτέ. Εδώ και ένα μήνα παρατηρώ ότι τα 2 ψαράκια μου χάνουν τα λέπια τους. Αρχικά τα έχανε μόνο το ένα και τώρα ξεκινάει και το άλλο. Από όρεξη και συμπεριφορά δεν έχει αλλάξει κάτι. Σας παρακαλώ πείτε μου τί πρέπει να κάνω γιατί έχω αρχίσει και ανησυχώ. Ευχαριστώ
×