Jump to content

Stathis Afou

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Δημοσιευσεις

  10
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

Community Reputation

1 Neutral

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας

Previous Fields

 • Χώρα
  Hellas
 1. Stathis Afou

  Νέος Μονομάχος

  Όχι το ψάρι είναι πολύ ζωηρό οπότε τέτοιο ενδεχόμενο δεν παίζει. Λέγοντας να ανεβαίνει ψηλά εννοούσα στην επιφάνεια που ανεβαίνει για να πάρει ανάσα Τα είχα διαβάσει σε κάνα δυο διαφορετικά φόρουμ που είχα βρει τυχαία στο Google.
 2. Stathis Afou

  Νέος Μονομάχος

  Σίγουρα ? Μετά από τόσα άρθρα που έχω διαβάσει το σκέφτομαι πολύ. Εσύ έχεις παρόμοια εμπειρία ? Επίσης ο θόρυβος που κάνει δεν θα τον ενοχλεί ?
 3. Stathis Afou

  Νέος Μονομάχος

  Μάλιστα. Άλλα το θέμα είναι πως με το σωληνάκι υπάρχει παροχή οξυγόνου και ο μονομάχος δεν το χρειάζεται αυτό γιατί δεν δουλεύει ο λαβύρινθος που έχει έτσι υπάρχει περίπτωση ασφυξίας η εξασθενεί ο λαβύρινθος γιατί δεν λειτουργεί και αυτό δεν είναι καλό. Σορρυ αν κάνω λάθος απλά το έχω διαβάσει σε πολλά άρθρα. Άμα είναι θα σκεφτώ καμιά πατέντα για να το βάλω. Ίσως αν τρυπήσω το σωληνάκι στα σημεία που είναι στο νερό μέσα. Έτσι ίσως μειώσω την παροχή οξυγόνου και θα τον αναγκάσω να σηκώνετε πάνω για να παίρνει καμιά ανάσα έστω και που και που. Τι λες εσυ ?
 4. Stathis Afou

  Νέος Μονομάχος

  Τον βλέπω αρκετά ζωηρό πάντως. Άνοιξε και τα πτερύγια του γιατί στην αρχή ήταν όλα μια μάζα σχεδόν.
 5. Stathis Afou

  Νέος Μονομάχος

  Ποιο πράγμα θα είναι δύσκολο ? το να έχω το σωληνάκι για να μπαίνει αέρας ? σορρυ απλά μπερδεύτηκα λίγο. Το πλαστικό το έβαλα όπως έχεις στην φωτογραφία αλλά δεν μπορώ να πω ότι μείωσε και πολύ την ροή. Από ότι ήταν δηλαδή.
 6. Stathis Afou

  Νέος Μονομάχος

  Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια! Θα το κάνω άμεσα. Το φίλτρο όμως πως να το βάλω να λειτουργεί τελικά? Το έχω βυθισμένο και έβγαλα το σωληνάκι για να μην παίρνει οξυγόνο αφού δεν χρειάζεται. Για την μείωση της ροής και εγώ το ίδιο ακριβώς είχα σκεφτεί αλλά φοβήθηκα μην το κάνω ζημιά, αν σηκώσω το φίλτρο όμως θα έχει αναταράξεις το νερό. Δεν θα μας βρίσει ο κύριος ψάρης ? Οταν λες δεν είναι οι καλύτερες εννοείς πρόβλημα στον καθαρισμό κτλ η στον κάτοικο ?
 7. Stathis Afou

  Νέος Μονομάχος

  Έγινε θα το βγάλω τελείως τότε. Δεν παρατήρησα να έχει σακουλάκι μέσα μόνο το σφουγγάρι είδα. Για το ράφι είμαι σίγουρος έχω ένα τέτοιο ίδιο για το ηχοσύστημα που είναι πολύ βαρύ. Όταν λες αν τρέχει το νερό ? και αν ανεβάσει αμμωνία τι κάνουμε μετά? υπάρχει τρόπος να το την ελαττώσω ? Μου φαίνεται θα πάρω μια 60 άρα και σε αυτήν την μικρή θα βάλω κάτι άλλο.
 8. Stathis Afou

  Νέος Μονομάχος

  Καλός σας βρήκα! Θα το διορθώσω το συντομότερο το δυνατόν σε ευχαριστώ πολύ! Είναι μικρή η γυάλα δηλαδή ? Το φίλτρο είναι αυτό https://www.google.gr/search?client=opera&q=dolphin+kf+200&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8 μέσα έχει ένα μαύρο φίλτρο μόνο. Αυτό που έκανα με το οξυγόνο καλά το έκανα ? Μήπως ζορίζετε το φίλτρο επειδή έχω σφραγισμένο το σωληνάκι και προσπαθεί να ρουφήξει ? μήπως να βγάλω τον σωλήνα και ας περνάει αντί για αέρας νερό από εκεί ?
 9. Stathis Afou

  Νέος Μονομάχος

  Σε ευχαριστώ πολύ !! Ορίστε και οι φωτογραφίες. Δυστυχώς το κινητό δεν βγάζει και πολύ καλά και ίσως να τον ενόχλησα με το φλας. Ετοιμάζεται και ράφι στον τοίχο για την γυάλα. http://s48.photobucket.com/user/Stathis_Afou/media/20140922_011627_zps0caeb43d.jpg.html?sort=3&o=2 3 φωτογραφίες είναι
 10. Stathis Afou

  Νέος Μονομάχος

  Χαιρετώ την παρέα! είμαι καινούριος στο φόρουμ και γενικά με τα ενυδρεία και τα ψάρια και έχω απορίες. Μου κάνανε δώρο μια γυάλα 12 λίτρων τετράγωνη με φίλτρο (με σωληνάκι οξυγόνου) και έναν μονομάχο. Στο μαγαζί είπαν να στρώσω το φίλτρο για δυο μέρες και μετά να ρίξω τον μονομάχο μέσα μαζί με το νερό από το γυάλινο μικρό δοχείο που ήταν μέσα όπως και έκανα, αλλά διαβάζοντας είδα ότι δεν χρειάζεται οξυγόνο γιατί σηκώνεται στην επιφάνεια για να αναπνεύσει και επίσεις αν του παρέχω οξυγόνο θα έχει θέμα ασφυξίας. Έτσι έκλεισα το σωληνάκι (το δίπλωσα για να μην περνάει αέρας) γιατί δεν ξέρω πως αλλιώς να το κλείσω και βγάζοντας το σωληνάκι τελείως φοβάμαι μην χαλάσει γιατί αρχίζει να τραβάει νερό από εκεί, επίσεις έβαλα και αντιχλωριακό. Να αναφέρω ότι το φίλτρο είναι ρυθμιζόμενο και το έβαλα στην χαμηλή ταχύτητα. Το οξυγόνο καλά το έκλεισα έτσι ? χρειάζεται να προσέξω κάτι άλλο ? Το συντομότερο δυνατόν θα πάω να πάρω θερμοστάτη αλλά δεν ξέρω τι άλλο χρειάζεται. Οτιδήποτε βοήθεια δεκτή ευχαριστώ προκαταβολικά !! Α και κάτι ακόμα, ο μονομάχος είναι κάπως ύσηχος και τα πτερύγιά του είναι πολύ μαζεμένα , έτσι πρέπει να είναι ? (από την μέρα που τον πήρα)
×