Jump to content

dinos13

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τα Ενυδρεία μου
  Ενα anubias 150 λιτρα.

Previous Fields

 • Χώρα
  Hellas
 1. Θα προσπαθήσω να λύσω το παρόν πρόβλημα και αν τα καταφέρω θα μελετήσω καλύτερα τα gurami και τους ροδόστομους που μου αρέσουν για να κάνω κανα κοπάδι και να είναι αρμονικά μεταξύ τους.
 2. Επειδή μου αρέσουν τα gurami( και σαν αρχάριος και προφανός αδιάβαστος κανω σημαντικά λάθη) πιστεύεις ότι αν έδινα τα ινδιανάκια και τις χήρες και έβαζα κι άλλους ροδόστομους και καρδινάλιους θα ήταν καλύτερα;Ρωτάω και κινδυνεύω να βγώ εκτός θέματος που είναι η διάγνωση και θεραπεία της χηρας,αλλα θα ήθελα να ξέρω για το μέλλον πως να κινηθώ.Ευχαριστω πολύ.
 3. Κατ'αρχήν ευχαριστώ πολύ για την βοηθειά σου,δεν έχω τίποτα απο φάρμακα αλλα αν ξέρεις εσύ να μου προτείνεις θα πάω να πάρω.Δεν ξέρω καν τι είναι αυτή η ασθένεια και απο τι προήλθε.
 4. Πιστεύεις δηλαδή οτι τα gurami θα είναι στρεσσαρισμένα και δεν θα βρίσκουν ηρεμία;Εκανα λάθος που τα έβαλα μαζι;
 5. Λοιπόν προσπάθησα να βγάλω μερικές φωτό που να είναι πιο εμφανή τα σπυράκια γιατί είναι μικρά.Είναι στη βάση του πτερυγίου.
 6. Στην αρχή που έβαλα τα gurami, οι χήρες και πιο πολύ τα ινδιανάκια τα κυνηγούσαν.Αυτό όμως κράτησε το πολύ 2 μέρες,μετά ηρέμησαν.Είναι μαζί κοντά 2 βδομάδες τώρα και δεν παρατηρώ να κηνυγιούνται.
 7. Παιδιά σήμερα παρατήρησα οτι η χήρα με το πρόβλημα έχει βγάλει και άλλα 3 μαύρα μπαλάκια μικρά στο ραχιαίο πτερύγιο.Τι μπορεί να είναι;Εγώ σήμερα θα πάρω και βιταμίνες να τους βάλω αλλα φοβάμαι μην είναι τίποτα άλλο και έχουν πρόβλημα και τα υπόλοιπα ψαράκια.
 8. Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σας.Σας ανεβάζω και αλλες δύο φωτογραφίες για να δείτε καλύτερα τι εννοώ.
 9. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : Παρατήρησα σήμερα ότι μία απο τις χήρες έχει ένα μαύρο μπαλάκι στο σαγόνι της και μία άλλη έχει επίσης ένα μαύρο μπαλάκι στο πτερύγιο της. ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - Λίτρα:150 - Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά):εξωτερικό φίλτρο - Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ):2 μήνες - Ψάρια (είδη και αριθμός):4 χήρες,3 ινδιανάκια,6 ροδόστομοι και 2 gurami dwarf - Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ):Τα ταίζω κάθε μέρα απο μία τσιμπιά tetramin της τετρα.Αλλαγές νερού δεν έχω κάνει πολλές.Δεν είχα και πολλα ψάρια μέχρι πριν 10 μέρες.Σήμερα έκανα την δεύτερη αλλαγή νερού. ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - PH: - KH: - GH: - ΝΗ3/NH4 (αμμωνία):0 - ΝΟ2 (νιτρώδη):0 - ΝΟ3 (νιτρικά): - Θερμοκρασία: ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ: -Υγρά Τεστ: Sera για αμμωνία και για νιτρώδη -Strips: -Ηλεκτρονικά: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ - Είδος Ψαριού:Χήρα - Ιστορικό Ψαριού: - Συμπτώματα που παρουσιάζει (Περιττώματα, χρωματισμός ψαριού, όρεξη, αναπνοή, κινητικότητα κλπ):Εχει ένα μαύρο σπυράκι στο σαγόνι. - Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου: ΘΕΡΑΠΕΙΑ ( Πιθανή θεραπεία που έχει ακολουθηθεί έως τώρα) -Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε: -Δοσολογία: -Χρόνος Χρήσης: -Αναλυτική περιγραφή: ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: (Το σημαντικότερο-απαραίτητο στοιχείο σε μια διάγνωση είναι οι φωτογραφίες) 1. (img) ...photo1... (/img) 2. (img) ...photo2... (/img) ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:
 10. Καλησπέρα παιδιά.Είναι η πρώτη φορά που γράφω στο forum και δυστηχώς είναι για πρόβλημα.Σήμερα παρατήρησα οτι μία απο τις χήρες έχει ένα μάυρο εξόγκομα στο σαγόνι της και απ οτί βλέπω άλλη μια έχει ένα μαύρο σαν μπαλάκι στο πλαινό πτερύγιο.Ξέρει κανένας τι μπορεί ναι συμβαίνει;Θα στείλω και την φόρμα διάγνωσης ασθενειας.
×