Jump to content

at1

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Δημοσιευσεις

  17
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

Όλες οι δημοσιεύσεις του χρήστη at1

 1. at1

  Αλλαγή λάμπας σε Rio180

  Τι λάμπες να βάλω στο Rio 180 ώστε να αντικαταστήσω τις εργοστασιακές HighLite 2*45W 7 μηνών τώρα? Το ενυδρείο είναι πυκνοφυτεμένο με αρκετά φυτά, ορισμένα δύσκολα - Ludwigia Repens - Hygrophila corymbosa - Anubias - Microsorum pteropus - Elodea densa - Java moss - Alternanthera Reineckii - Red Ambulia - Crypt Blassii - Alternanthera Bettzickiana Red και θα προστεθούν και άλλα!
 2. at1

  Αλλαγή λάμπας σε Rio180

  Ευχαριστώ πολύ για τις κατατοπιστικές απαντήσεις! Συνεπώς θα ήταν καλύτερο λέτε να βάλω μία special plant και μία amazon day?
 3. at1

  Αλλαγή λάμπας σε Rio180

  Οι μόνες που βρήκα να ταιριάζουν στο High Lite καπάκι του Rio μου είναι http://www.dennerle.de/EN/HG10UG03.htm Απλά δε ξέρω ποιες 2 να διαλέξω!
 4. at1

  Αλλαγή λάμπας σε Rio180

  εγώ έλεγα μήπως υπήρχε κάποια καλύτερη λάμπα άλλης εταιρίας κατάλληλη για το ενυδρείο μου... arcadia π.χ. ή άλλη πιο καλή από τις εργοστασιακές!
 5. at1

  Νάτο και το δικό μου κοινωνικό!

  Άλλες 2 φώτο:
 6. at1

  Νάτο και το δικό μου κοινωνικό!

  ΕΝΥΔΡΕΙΟ:Juwel Rio 180 ΛΙΤΡΑ:180 ΧΡΟΝΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ:6 μήνες ΒΥΘΟΣ/ΥΠΟΣΤΡΩΜΑ:χαλίκι - χωρίς υπόστρωμα ΨΑΡΙΑ & ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ: 1 golden gourami (male) 2 pearl gourami (female) 3 Pterophyllum scalare 2 xiphophorus maculatus 12 penguin tetra 1 Epalzeorynchos frenatum (albino red-finned) 2 botia striata 3 corydoras aeneus 3 CAE ΦΥΤΑ: Ludwigia Repens - Hygrophila corymbosa - Anubias - Microsorum pteropus - Elodea densa - Java moss - Alternanthera Reineckii - Red Ambulia - Crypt Blassii - Alternanthera Bettzickiana Red ΦΩΤΙΣΜΟΣ:Juwel 1 x High-Lite Light Unit 100 cm, 2 x 39 W (μαμίσιο) ΜΕΤΡΗΣΗ ρΗ:7 ΜΕΤΡΗΣΗ GH:7 ΜΕΤΡΗΣΗ ΚΗ:4 ΜΕΤΡΗΣΗ ΝΟ3:18 ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ:26,5 ΦΙΛΤΡΑΝΣΗ:Εσωτερικό μαμά φίλτρο + JBL Cristal Profi 250 ΑΛΛΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ:αεραντλία ΑΛΛΑΓΕΣ ΝΕΡΟΥ:20% ανά εβδομάδα ΑΛΛΕΣ ΡΟΥΤΙΝΕΣ:Λίπανση με ταμπλέτες και υγρό λίπασμα Seachem - αναμένεται Seachem Excel. Επίσης μερικός καθαρισμός βυθού κάθε βδομάδα.
 7. at1

  Νάτο και το δικό μου κοινωνικό!

  Δεν έχω διοξείδιο ακόμα. Την αεραντλία την έβγαλα τελικά αφού είναι φυτεμένο το ενυδρείο και περισσότερο κακό κάνει παρά καλό.
 8. at1

  Αλλαγή λάμπας σε Rio180

  Τι λάμπες να βάλω στο Rio 180 ώστε να αντικαταστήσω τις εργοστασιακές HighLite 2*45W 7 μηνών τώρα? Το ενυδρείο είναι πυκνοφυτεμένο με αρκετά φυτά, ορισμένα δύσκολα - Ludwigia Repens - Hygrophila corymbosa - Anubias - Microsorum pteropus - Elodea densa - Java moss - Alternanthera Reineckii - Red Ambulia - Crypt Blassii - Alternanthera Bettzickiana Red και θα προστεθούν και άλλα!
 9. Ερωτήσεις τέλος για σήμερα σε ζάλισα! Θα επανέλθω με νέα! Σ'ευχαριστώ, καλό βράδυ!
 10. Τα 2 σκαλάρια μου έχουν εμφανίσει αυτές τις μικρές άσπρες κουκίδες στην ουρά τους! Η συμπεριφορά τους δεν έχει αλλάξει καθόλου, ούτε και οι τιμές του νερού. Είναι ασθένεια (μου μοιάζει για oodinium)? Τα υπόλοιπα ψάρια είναι επίσης μια χαρά. Το ενυδρείο λειτουργεί 6 μήνες απροβλημάτιστα!
 11. Σ' ευχαριστώ και πάλι! Θα κάνω ότι ακριβώς είπες και θα επανέλθω με ότι νεότερο. Όσο για το Epalzeorynchus είναι από τα πιο αγαπημένα μου και πρώτα ψάρια, πανέμορφος μέσα στο ενυδρείο και ειρηνικότατος παρότι από 5 πόντους που τον πήρα έχει γίνει περίπου 9 τώρα! Γιατί όμως να φύγει?
 12. Σ'ευχαριστώ για την αμεσότητα και πληρότητα της βοήθειας! Όλα πολύ ωραία και κατανοητά με ένα μικρό πρόβλημα όμως. Δεν έχω άλλο ενυδρείο ή κάπου αλλού να βάλω Epalzeorynchus. Πειράζει να μείνει μέσα? Εκτός αυτών που λες (θα τα κάνω σήμερα ελπίζοντας να βρω σε κάποιο pet shop εκτοζον και πιμαφιξ) να βάλω και ενυδρειακό αλάτι με αύξηση θερμοκρασίας ή δεν χρειάζεται - πρέπει?
 13. Τα 2 σκαλάρια τα έχω στην κατοχή μου 6 μήνες και το τρίτο το έχω περίπου 2 εβδομάδες (όχι δεν πέρασε από καραντίνα πρώτα). Τα σημάδια τα έχουν από εχθές τα 2 από τα τρία, το ένα παλιό και το καινούριο! Κανένα άλλο σύμπτωμα όμως.
 14. ΕΝΥΔΡΕΙΟ:Juwel Rio 180 ΒΥΘΟΣ:χαλίκι ΧΡΟΝΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ:6 μήνες ΨΑΡΙΑ & ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ:3 σκαλάρια, 1 gold goyrami, 2 pearl goyrami, 2 xiphophorous maculatus, 12 penguin tetra, 2 botia striata, 3 CAE, 3 corydoras aenaus, 1 Epalzeorynchus frenatum ΦΥΤΑ:3 anubias, Hygrophila polysperma, cabomba, eustralis stellata, ludwigia και άλλα σύνολο καμιά 15αριά ΜΕΤΡΗΣΗ ρΗ: 7 ΜΕΤΡΗΣΗ GH:7 ΜΕΤΡΗΣΗ ΚΗ:4 ΜΕΤΡΗΣΗ ΝH4:0 ΜΕΤΡΗΣΗ ΝΟ2:0 ΜΕΤΡΗΣΗ ΝΟ3:18 ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ:26.5 ΦΙΛΤΡΑΝΣΗ:Εσωτερικό φίλτρο μαμά και εξωτερικό JBL Cristal Profi 250 AΛΛΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ:αεραντλία ΑΛΛΑΓΕΣ ΝΕΡΟΥ:20% ανά εβδομάδα Όλα είναι φυσιολογικά απολύτως κανένα άλλο πρόβλημα δεν υπάρχει! Μόνο αυτά τα σημαδάκια, μόνο σε αυτά τα δύο σκαλάρια και μόνο στην ουρά τους!
 15. at1

  Πρόβλημα με νέο αγγελόψαρο!!

  Ευχαριστώ και τους δύο! Θα δώσω μερικές μέρες χρόνο στα ψάρια μήπως συνηθίσουν την καινούρια παρέα τους (εφόσον δεν απειληθεί η ζωή του) και εν συνεχεία βλέποντας και κάνοντας! Επιφυλάσσομαι για σύντομη παρουσίαση του ενυδρείου μου με φωτογραφίες και θα ανυπομονώ για σχόλια και συμβουλές!
 16. at1

  Πρόβλημα με νέο αγγελόψαρο!!

  Την καλησπέρα μου και παρακαλώ για τη βοήθειά σας! Έχω στο ενυδρείο μου Rio 180 - κοινωνικό, τροπικό - ανάμεσα σε διάφορα άλλα ψάρια και δύο αγγελόψαρα (ασπροκίτρινα) τα οποία συζούν από πολύ μικρά απροβλημάτιστα και ειρηνικότατα εδώ και έξι μήνες περίπου. Σήμερα αγόρασα ένα αγγελόψαρο τρίχρωμο στο ίδιο μέγεθος περίπου με τα άλλα δύο και μόλις το έβαλα στο ενυδρείο τα άλλα δύο άρχισαν αμέσως να του επιτίθενται με αγριότητα και να του τσιμπούν τα πτερύγια της ουράς και τα δύο μπροστινά κάτω από τα μάτια. Σχεδόν αμέσως για να προστατέψω το νέο μέλος το περιόρισα με δίχτυ! Τι φταίει? Τα αγγελόψαρα θεωρούνται ειρηνικά ήξερα, πρώτη φορά τα είδα να επιτίθενται σε άλλο ψάρι! Κάποια λύση?
 17. at1

  Πρόβλημα με νέο αγγελόψαρο!!

  Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση! Λίγο πολύ όλα αυτά τα είχα διαβάσει και είναι γνωστά! Όμως τα δύο που είχα από πολύ μικρά ήταν τόσο ειρηνικά και τόσο αγαπημένα και αχώριστα μεταξύ τους και υπέθεσα - μάλλον λανθασμένα - ότι θα μπορούσα να προσθέσω ένα ακόμα μέλος στο ίδιο μέγεθος με αυτά! Πιστεύεις θα συνηθίσουν ή θα πρέπει να επιστρέψω το καινούριο μέλος? Κινδυνεύει και να το σκοτώσουν ή να πεθάνει από στρες?
×

Important Information

Πολιτική απορρήτου και Όροι χρήσης