Jump to content

Chatziandreou Maria

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Δημοσιευσεις

  15
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

Community Reputation

0 Neutral

1 Ακόλουθος

Σχετικά με το μέλος Chatziandreou Maria

 • Γενέθλια 04/03/1964

Profile Information

 • Φύλο
  Γυναίκα
 • Τα Ενυδρεία μου
  Haquoss Evolution Eco Led 76 88lt
 • Τοποθεσία
  Τavros Athens

Previous Fields

 • Χώρα
  Hellas

Πρόσφατοι επισκέπτες

98 εμφανίσεις προφίλ
 1. Chatziandreou Maria

  Καλώς Σας Βρήκα

  Καλώς σε βρήκα!
 2. Chatziandreou Maria

  Γιατί Μου Κρύβεται;

  Η ψαροσύνθεση είναι: 2 γκάπυς (κουνουπόψαρα) που τα είχα από πριν πάρω το ενυδρείο, 3 νεογέννητα γκάπυς ( 10 ημερών) 6 ember tetra, 2 cory aeneus. Aναρωτιέμαι γιατί αφού είχα γκάπυς, όταν τους ζήτησα νέα ψάρια μου έδωσαν τα ember και τα cories και μου είπαν αργότερα να συνεχίσω και με άλλα γκάπυς.
 3. Chatziandreou Maria

  Γιατί Μου Κρύβεται;

  Καλώς, κατάλαβα! Αύριο θα πάρω 2 κορυ και 2 τέτρα και θα δώσω τα γκάπυς. Με τα μωρά γκάπυς τι να κάνω; Μου φαίνεται αδύνατο να μπορέσω να τα πιάσω. Μάλλον θα πρέπει να μεγαλώσουν. Σας ευχαριστώ και πάλι για τις συμβουλές σας.
 4. Chatziandreou Maria

  Καλώς Σας Βρήκα

  Σας ευχαριστώ όλους για το τόσο ζεστό καλωσόρισμα. Είμαι πολύ τυχερή που σας ανακάλυψα. Επειδή όμως δε θέλω να καταχραστώ άλλο το χώρο ,άνοιξα ένα θέμα εδώ.
 5. Chatziandreou Maria

  Γιατί Μου Κρύβεται;

  Τα κουνουπόψαρα όταν τα είχα μέσα στα νούφαρα είχαν ψοφήσει κάποια και μου είχαν μείνει 2 θηλυκά. Το ένα από αυτά γέννησε μόλις έπεσε στο ενυδρείο. Επέζησαν μόνο 3 από τα 19 μικρά, κρυμμένα ανάμεσα στο φίλτρο και το τζάμι. Σήμερα είναι 10 ημερών και το ένα βγήκε την ώρα του φαγητού κι άρχισε τις βόλτες. Το κοράλι ήταν λάθος μου( έκανα το χατήρι των 2 μικρών μου κοριτσιών). Αύριο που θα κάνω αλλαγή νερού θα το βγάλω. Τα υλικά που έχει μέσα το φίλτρο δεν τα ξέρω γιατί όταν μου τα έλεγε ο συγγενής που μου το έφτιαξε εγώ δεν τα σημείωσα. Δεν ήξερα ότι ήταν σημαντικό. Θα φροντίσω να μάθω σύντομα . Χρειάζεται να τον ρωτήσω και τίποτα άλλο; Tα τέτρα είναι ember. `Εριξα 7 μέσα, αλλά έμειναν 6. Μόλις τα έριξα το 1 μάλλον ψόφησε κι ένα γκάπυ άρχισε να του τρώει την ουρά. Οι κόρες μου έπαθαν σοκ κι από τότε μισούν τα γκάπυς. Βλέπεις έφαγαν και τα 16 μωρά τους. Το γατόψαρο μου σήμερα ξεθάρρεψε λίγο και βγήκε και το έβγαλα φωτογραφία. Μα μόλις ακουσε το κλικ της μηχανής έτρεξε πάλι να κρυφτεί. Σας αφήνω τώρα , πάω να διαβάσω τι πρέπει να κάνω για τις μετρήσεις.
 6. Chatziandreou Maria

  Καλώς Σας Βρήκα

  Καλώς σας βρήκα!
 7. Chatziandreou Maria

  Καλώς Σας Βρήκα

  Αχ, τι γλυκό!!
 8. Chatziandreou Maria

  Καλώς Σας Βρήκα

  Πολύ καλό! Σ' ευχαριστώ!
 9. Chatziandreou Maria

  Γιατί Μου Κρύβεται;

  Σας ευχαριστώ πολύ και τους δυο. Καταρχάς ίσως θα είχε κάποιο ενδιαφέρον να σας εξηγήσω πως προέκυψε αυτός ο"ξαφνικός έρωτας". `Ενας συγγενής έχει κατάστημα με είδη ενυδρείων. Μ' έτρωγε πολύ καιρό να μου φτιάξει ένα ενυδρείο. Εγώ αρνιόμουν καθότι έχω σκυλί, παιδιά, γατί, δουλειά κι αγάπη για ταξίδια. `Εχω όμως και κήπο και μια λεκάνη με νούφαρα. Το καλοκαίρι προέκυψε το πρώτο δώρο, κουνουπόψαρα για να γλιτώσουμε από τα κουνούπια. Σιγά- σιγά πείστηκα και για το ενυδρείο. `Ετσι πριν 2 εβδομάδες μας το έφερε και το έστησε. `Εβαλε φίλτρο Haquoss Biotriangle Large(10x10x29h cm) ,αντλία Airline 2 (1,8 lt/min 3watt). To ενυδρείο είναι76x32x43cm(88lt). Για στρώσιμο έριχνα για μια βδομάδα κάθε μέρα 2 καπάκια βακτήρια . Νερό δεν έχω αλλάξει ακόμα καθότι μου είπε ν' αλλάζω κάθε 15 ημέρες το 1/4. Τη δεύτερη μέρα έριξα τα 2 κουνουπόψαρα που μου είχαν απομείνει στα νούφαρα, αφού τα είχα σε γυάλα κάποιες μέρες και κάνοντας μια προσαρμογή με αλλαγές νερού από το ενυδρείο στη γυάλα και το αντίστροφο για μισή ώρα. Με το που τα έριξα το ένα γέννησε. Νομίζω όμως ότι αυτά τα δυο που απόμειναν είναι θηλυκά. Τα τέτρα είναι emper και τα πήρα το Σάββατο που μας πέρασε μαζί με τα δυο γατόψαρα. Στην αρχή ήταν και το δυο ζωηρά. Το πιο μεγαλόσωμο (θηλυκό σήμερα είναι συνέχεια κρυμμένο. Μήπως φοβάται τα γκάπυς; Eίναι ψιλοεπιθετικά. `Οταν ρίχνω την ταμπλέτα (2 φορές την εβδομάδα) για τα γατόψαρα, την τσακίζουν όλη τα γκάπυς και δεν αφήνουν κανένα να πλησιάσει. Η καθημερινή ρουτίνα μου είναι να ρίχνω δυο ψεκασμούς από τα λιπάσματα για τα φυτά, ν' ανάβω το φως 10 ώρες και να ρίχνω φαγητό. Μετρήσεις δεν έχω κάνει κι ούτε μου μίλησε κανείς γι' αυτό. Μόνο ένα θερμόμετρο έχω βάλει και φροντίζω να είναι η θερμοκρασία στους 26 βαθμούς. θερμοστάτη δεν ξέρω τι μου έβαλε. Μου είπε αλλαγή φίλτρου μια φορά το μήνα και πλύσιμο σφουγγαριού με νερό ενυδρείου. Σίγουρα πρέπει να ρίξω αρκετό διάβασμα κι ευτυχώς σε σας βρήκα αρκετό υλικό.
 10. Chatziandreou Maria

  Γιατί Μου Κρύβεται;

  Είμαι αρχάρια και με πολλές ανησυχίες ως νέα μαμά ψαριών. Μου έφεραν δώρο ένα Haquoss Evolution Eco Led 76 88lt και το εμπλούτισα με κάποια φυτά κι ένα ψεύτικο κοράλι (μετά από επιθυμία των 2 μικρών μου κοριτσιών). Το Σάββατο συμπληρώνουμε τη δεύτερη εβδομάδα λειτουργίας του και φιλοξενούμε 2 γκάπυς, 2 γατόψαρα και 6 τέτρα. Τα γκάπυς μπήκαν τη δεύτερη μέρα ενώ τα υπόλοιπα ψαράκια μετά από μια εβδομάδα. Τα γκάπυς μόλις έπεσαν γέννησαν 19 μωράκια. Δυστυχώς επιβίωσαν μόνο 3 κρυμμένα πίσω από το φίλτρο. `Ολα είναι μια χαρά εκτός από το μεγαλύτερο γατόψαρο που εδώ και 2 μέρες είναι κρυμμένο συνέχεια μέσα στο φυτό. Βγαίνει ελάχιστα.Μήπως το πειράζει το πολύ φως; Στις σχισμές του φίλτρου υπάρχουν κάτι σαν αυγά. Μπορεί να είναι από σαλιγκάρια. Εχω 2 Chlea Helena και 2 Physa Fontinalis που ήρθαν με τα φυτά. Κάθε συμβουλή ευπρόσδεκτη.
 11. Chatziandreou Maria

  Καλώς Σας Βρήκα

  Ευχαριστώ!
 12. Chatziandreou Maria

  Καλώς Σας Βρήκα

  Σ' ευχαριστώ! Θα το ψάξω.
 13. Chatziandreou Maria

  Καλώς Σας Βρήκα

  Ευχαριστώ! Καλώς σας βρήκα!
 14. Chatziandreou Maria

  Καλώς Σας Βρήκα

  Eυχαριστώ πολύ.
 15. Chatziandreou Maria

  Καλώς Σας Βρήκα

  Ευχαριστώ για την εγγραφή. Είμαι αρχάρια και με πολλές ανησυχίες ως νέα μαμά ψαριών. Μου έφεραν δώρο ένα Haquoss Evolution Eco Led 76 88lt και το εμπλούτισα με κάποια φυτά κι ένα ψευτικο κοράλι (μετά πό επιθυμία των 2 μικρών μου κοριτσιών. Το Σάββατο συμπληρώνουμε τη δεύτερη εβδομάδα λειτουργίας του και φιλοξενούμε 2 γκάπυς, 2 γατόψαρα και 6 τέτρα. Τα γκάπυς μπήκαν τη δεύτερη μέρα ενώ τα υπόλοιπα μετά από μια εβδομάδα. Τα γκάπυς μόλις έπεσαν γέννησαν 19 μωράκια. Δυστυχώς επιβίωσαν μόνο 3 κρυμμένα πίσω από το φίλτρο. `Ολα είναι μια χαρά εκτός από το μεγαλύτερο γατόψαρο που εδώ και 2 μέρες είναι κρυμμένο συνέχεια μέσα στο φυτό. Βγαίνει ελάχιστα. Στις σχισμές του φίλτρου υπάρχου κάτι σαν αυγά. Μπορεί να είναι από σαλιγκάρια. Εχω 2 Chlea Helena και 2 Physa Fontinalis που ήρθαν με τα φυτά. Ανεβάζω και κάποιες φωτό. Κάθε συμβουλή ευπρόσδεκτη.
×