Jump to content

bettafish

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Δημοσιευσεις

  214
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

Community Reputation

12 Good

Σχετικά με το μέλος bettafish

 • Γενέθλια 02/07/1993

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τα Ενυδρεία μου
  60 λίτρα(50 καθαρά) φυτεμένο με μονομάχο.
 • Τοποθεσία
  Θεσσαλονίκη
 • Interests
  Gaming,Ενυδρεία

Previous Fields

 • Νομός
  Θεσσαλονίκης
 • Χώρα
  Hellas

Πρόσφατοι επισκέπτες

248 εμφανίσεις προφίλ
 1. bettafish

  Αγορά χρυσόψαρου που εκδήλωσε ασθενεία

  Μοιάζουν με σημάδια Ick θα σου έλεγα επίσης να ανέβαζες λίγο την θερμοκρασία σταδιακά όμως είναι ψάρι είναι κρύου νερού και δεν ξέρω πόσο παραπάνω γίνεται να την ανεβάσεις.Η άνοδος πρέπει να γίνει σταδιακά.
 2. bettafish

  Γεια σας

  Και να θυμάσαι κάτι βασικο για τα ψάρια και ασπόνδυλα "καθαριστές". Οτι βρομίζουν περισσότερο το ενυδρείο απο ότι καθαρίζουν γιατί απαιτούν επιπλέον τά'ι'σμα με τροφή σε σχήμα ταμπλέτας ,βγάζουν δικούς τους ρύπους και απαιτούν τις δικιές τους συνθήκες. Αν θέλεις να αποτρέψεις την ανάπτυξη άλγης απλά προσοχή στον φωτισμό ,στα λιπάσματα και στις αλλαγές νερού.
 3. bettafish

  Επεξεργασία νερού με τύρφη μέρος δεύτερο.

  Αρα δεν χρειάζομαι.
 4. bettafish

  Επεξεργασία νερού με τύρφη μέρος δεύτερο.

  Αυτή η όσμωση πάντως καλή τιμή έχει νά ρωτήσω κάτι η μονάδα απιονισμού (+20 ευρώ) τι κάνει?
 5. bettafish

  Επεξεργασία νερού με τύρφη μέρος δεύτερο.

  Εντωμεταξύ με το τεστ της sera για ph και gh βλέπω ph 8 και gh 15 στο νερό βρύσης.Απλά δεν ξέρω ποιο τεστ να πιστέψω. Και στο τελευταίο πείραμα στο βαρέλι με λίγη τύρφη της sera κατέβηκαν ph7,5 και gh 14 σύμφωνα με τα τεστ της sera. Έβαλα σε 10 λιτρα 12 γραμμάρια για αρχή ίσω χρειαστει διπλάσια ή και τριπλάσια ποσότητα.
 6. bettafish

  Επεξεργασία νερού με τύρφη μέρος δεύτερο.

  Ένα θέμα με τύρφη το είχα ανοίξει και παλαιότερα επειδή παρατηρούσα το ph στο νερό στο βαρέλι που πειραματιζόμουνα να μη πέφτει ούτε για αστείο με την τύρφη κάνοντας τεστ με υγρά.Τα πειράματα θα τα συνεχίσω στο βαρέλι όμως είμαι στο δήλιμμα να κρατάω καλύτερα σταθερό ph και γενικά τις συνθήκες κάνοντας τακτικές και μικρές εβδομαδιαίες αλλαγές με αποχλωριομένο και νερό βρύσης ίδιας θερμοκρασίας ή να αρχίζω αλλαγές με τύρφες. Γιατί πρόσφατα όσο ετοίμαζα το ενυδρείο διάβασα πολλά πράγματα ακόμη για τους μονομάχους και από διάφορα forum ακόμη και ξένα που λένε ότι η σταθερότητα των συνθηκών στα betta είναι ποιο σημαντικές από οτιδήποτε και ότι είναι αρκετά ευαίσθητα σε αλλαγές. Γενικώς το ενυδρείο το setαρα ειδικά για αυτό το ψάρι με αρκετά χαμηλή ροή νερού χρησιμοποιώντας spray bar,περιορισμένο φωτισμό, καθαρό και αποστοιρωμένο βαρέλι ειδικά για το νερό που μπαίνει στις αλλαγές, χώρος άνω των 30 λίτρων, έβαλα ξύλο και επιπλέον πέτρες μαζί με τα φυτά που υπήρχαν για να έχει κρυψώνες, θα του πάρω και καμιά ακόμη λιχουδιά για να γίνει τούμπανο.Τώρα το μόνο που με αγχώνει αρκετά είναι η χημεία του νερού.
 7. Και μάλιστα παρασιτικής φύσης.
 8. Έχω υγρά τεστάκια της sera που ακόμη δεν έληξαν.Οι μετρήσεις πάντως ήταν καλές (Ν02 και ΝΗ3/4=0,ΝΟ3=15), υποψιάζομαι ότι υπήρχε είδη αυτή η μόλυνση από το ενυδρείο του pet shop που τα αγόρασα και λόγω stress ή κακής προσαρμογής να εμφανίστηκε μετά από λίγες μέρες η πανούκλα. Εντωμεταξύ είχα στήσει τότε ένα χαρεμάκι 3/1 και μετά από λίγες μέρες τα τρία ενήλικα πέθαναν μέσα σε ένα 24ωρο από ασθένεια στην οποία το ψάρι έδειχνε σκεβρωμένο, με ρουφηγμένη κοιλιά και τελείως αποχρωματισμένο. Έμεινε τελικά μια θυληκιά survivor που ήταν έγκυος. Αυτή στη τελικά γέννησε μικρά, όμως τα μικρά μετά από μια εβδομάδα ζωής εμφάνισα την συγκεκριμένη ασθένεια που δεν ξέρω καν αν θεραπεύεται, ο γόνος είχε μαζεμένα πτερύγια με την ουρά του να μοιάζει με βέλος αντί να είναι στρόγγυλη,και κολυμπούσε μονοκόματα χωρίς να κουνά την σπονδιλική του στήλη όπως ένα φυσιολογικό.Τελικά το μικρό που έπασχε από αυτή την ασθένεια κατέληγε μέσα 24 με 48 ώρες. Τέτοια περιπέτεια αυτό ήταν το ιστορικό.
 9. Γειά σας παιδιά. Μετά από έναν χρόνο αποχής από το χόμπι επέστρεψα δρημίτερος και κλασικά όπως λένε οι τάσεις της μόδας και οι παραδώσεις έβαλα έναν μικρο μονομάχο στο 60λιτρο(καθαρά 50λιτρα) ενυδρείο που είχα τα guppy αφού πρώτα το καθάρισα καλά και έκανα έλεγχο αν υπάρχει κάτι ασβεστολιθικό χρησιμοποιόντας aqua forte. Γιατί την πάτησα με το πρώιν 17λιτρο μονομαχοενυδρείο ανακάλυψα πρόσφατα ότι η άμμος που είχα ήταν ασβεστολιθική και έχασα δυο ψάρια από ασθένειες. (απλά αμμό συσκευασμένη από το pet shop ποτέ ξανά είναι πανάκριβη και δεν ξέρεις τι έχει). Ο μονομάχος έχει αναξωογονηθεί αρκετά σε σχέση με την μέρα που τον έβαλα εμφάνισε ζωηρότερα χρώματα,με κάνει παιχνίδια τον έχω εδώ και 4 μέρες, όμως σκέφτομαι αργότερα να επεξεργάζομαι το νερό αλλαγής με τύρφη γιατί το νερό της βρύσης έχει ph 8,4 , gh 10 kh 10. Και δεν ξέρω αν κάνει κάτι το ξύλο που του έβαλα για να έχει σαν προσωπικό χώρο άκουσα ότι λίγο βοηθάει. -Αν έκανε κανείς ένα αντίστοιχο πείραμα με περίπου τις ίδιες συνθήκες πόσα γραμμάρια τύρφης θα προτείνατε για 10 ή 12 λίτρα νερού?Η τουλάχιστον με πόσα να ξεκινήσω για να το φέρω σταδιακά(μιλάω για μια μικρή αλλαγή 20%) -Έκανα ένα πείραμα σε ένα βαρελάκι με 10 λίτρα και έβαλα 12 γραμμάρια τύρφης. Η kh και gh έπεσαν 3 μονάδες όμως το ph έπεσε μόνο 0,5 μονάδες είναι λογικό? -Και κάτι τελευταίο πώς θα δω αν το σφουγκαράκι του φίλτρου είναι ενεργού άνθρακα γιατί είδα σε αλλό forum ότι ο άνθρακας τραβάει τις τανίνες και τα χουμικά οξέα από την τύρφη ή από οτιδήποτε. -Αντίστροφη όσμωση δεν έχω την δυνατότητα να αγοράσω επίσης το απιονισμένο νερό είναι απαγορευτικό που το προτείνουν όλοι γιατί δεν φιλτράρεται. Καμιά εναλλακτική λύση? Μετράω με υγρα τέστ όμως θα πάρω και υγρό τεστ για το ph γιατί τώρα μετράω με ηλεκτρονικό phμετρο που το έφτιαξα λόγω πτυχιακής εργασίας και οι τιμές είναι λίγο προσεγκιστηκές το όργανο δεν είναι έτοιμο ακόμη. Πως θα γίνει? Θα ετοιμάζω με χρήση φίλτρου 10λίτρα νερού αλλαγής με τύρφη και οι ρυθμίσεις των παραμέτρων θα γίνουν ομαλά με εβδομαδιαίες αλλαγές 15-20% ένα μικρό ψαράκι δεν νομίζω να χρειάζεται παραπάνω αλλαγές σε τόσο μεγάλο ενυδρείο και με τόσο λίγο που τρώει.
 10. Μετά από αυτό παράτησα το χόμπι και είδα αυτή την απάντηση μετά από 1 χρόνο. Ναι προκειμένου να τα συνεφέρω τα σπόρια, έβαλα την αναγραφόμενη δοσολογία από το αλάτι της ΑPI. Μέγα λάθος να μπαίνουν ζουμιά και αλάτια χωρίς να μελετάς δοσολογίες. Αυτό έχω να πω σε όσους προσπαθούν να κάνουν θεραπείες στα ψαράκια τους.
 11. Happy Birthday bettafish!

 12. Το θέμα στην ουσία το άνοιξα για να δώ τι συμβαίνει και το πάθανε αλλά και τι μπορώ να κάνω για να μη ξανασυμβεί και επίσης αν συμβεί πως θα το αντιμετωπίσω.
 13. Τελικά όσα είχαν αυτό το παράξενο σύμπτωμα δεν τα κατάφεραν και δεν πρόλαβα να κάνω τίποτα. Τώρα μου μείναν 3 μικρά που παραμένουν ανθεκτικά να κολυμπάνε μαζί με τη μητέρα τους. Λες άραγες να χρειαστεί να ανεβάσω την θερμοκρασία για τώρα ή δε χρειάζεται;
 14. Ευχαριστώ. Πάντως από αντιβακτηριακά εντάξη κάτι ξέρω είχα έναν μονομάχο που έπασχε από προχωρημένο fin rot χρησιμοποίησα για αρχή melafix μαζί με αλάτι ειδικό και δεν έβλεπα αποτελέσματα μου πρότεινε τελικά ο Σταμάτης το bactopur direct το ακριβοπλήρωσα επειδή το πετ σοπ είχε μόνο τη μεγάλη συσκευασία βέβαια άξιζε. Αν και για τον γόνο θα του πέσει βαρύ τέτοιο φάρμακο πιστεύω.
 15. Δυστυχώς ότι έγινε έγινε. Από εδώ και πέρα θέλει προληπτικά μέτρα για τα μικρούλια που έμειναν και για αυτά που θα έρθουν.Τα φάρμακα που ανέφερες που θα τα βρεις αν τα χρειάζεσαι επιγόντως (που μακάρι να μη χρειαστούν) σε πετ σοπ; Αν και η φυσική αντιμετώπιση είναι η καλύτερη σε περίπτωση που προλάβεις την ασθένεια.
×

Important Information

Πολιτική απορρήτου και Όροι χρήσης