Jump to content

Νίκη

Μέλος του Aquazone
 • Δημοσιευσεις

  6
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

Community Reputation

0 Neutral

Profile Information

 • Φύλο
  Γυναίκα

Previous Fields

 • Χώρα
  Hellas
 1. Νίκη

  Ενυδρείο Για Χρυσόψαρα

  Σας ευχαριστώ παιδιά! Νερό βάζω από τη βρύση που πίνουμε κι εμείς. Εδω δε γίνεται χλωρίωση ούτε αποθηκεύεται για καιρό σε ταμιευτήρες γιατί το χωριο υδρεύεται από πηγές συνεχούς ροής, οπότε λέω είναι καλό. Στο pet shop μας έδωσαν απόχη για να βγάζουμε τα ψάρια και να καθαρίζουμε τη γυαλα, αλλά όσο άσχετοι κι αν ήμασταν καταλάβαμε ότι θα είναι φρικτό να ζουν την αγωνία του ψαρέματος κάθε φορά και δεν το κάναμε ποτέ. Παντα αδειάζω το νερό ως τη μέση και σιγά σιγά προσθέτω άλλο, ένα ψαράκι μάλιστα έρχεται και κολυμπά στις φυσαλίδες! Επειτα ξαναγεμίζω το δοχείο με νερό για να είναι έτοιμο για την επόμενη αλλαγη. Με την απόχη καθαρίζω απλά τα περιτώματά τους. Καλό απόγευμα!
 2. Νίκη

  Ενυδρείο Για Χρυσόψαρα

  Καλημέρα! Η προσωρινή τους κατοικία βρέθηκε, τη γεμισα νερό και περιμένω να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, το μεσημέρι που θα επιστρέψω θα τα βάλω εκεί. Χρήστο, ναι, από την Αρκαδία είμαστε, από τα ορεινα του Μαινάλου. Από την Τρίπολη πήραμε τα ψαράκια μας. 2 pet shop έχει -τουλάχιστον αυτά ξέρω- κι αυτά μικρα. Άλλωστε σε τέτοιες εποχές τα ζωακια που δεν αποδίδουν κάτι υλικό θεωρούνται πολυτέλεια. Κι εμείς δεν είχαμε σκοπό να διαθέσουμε τόσα χρήματα για τόσο μεγαλο ενυδρείο και είναι ζόρι, αλλά τωρα είναι μονόδρομος, δεν έχουμε άλλη επιλογη. Το νερό μας έρχεται από τις πηγές κατευθείαν, αλλά έχουμε και δυνατότητα να πάρουμε από ποτάμι ή ακόμα και λίμνη, δεν ξέρω όμως αν τους κάνει καλό.
 3. Νίκη

  Ενυδρείο Για Χρυσόψαρα

  Ναι, εννοείται, καθαρό και καινούριο. Σας ευχαριστώ πολύ όλους!
 4. Νίκη

  Ενυδρείο Για Χρυσόψαρα

  Τι εννοείτε δε θα ταίσω; Καθόλου; Αλλαγες κάνω ακριβώς έτσι, κάθε μέρα το μισό νερό ή και παραπάνω με νερό σε θερμοκρασία δωματίου. Αντιχλώριο χρειάζεται αν το νερό μας δε χλωριώνεται; Θα κοιτάξω να βρω κάτι πιο μεγάλο, ας είναι κι η λεκάνη της μπουγάδας.
 5. Νίκη

  Ενυδρείο Για Χρυσόψαρα

  Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα και την απάντηση. το έχω καταλάβει ότι έμπλεξα, και προσπαθώ να βρω άκρη. Σε καμια περίπτωση δε θέλουμε να δώσουμε τα ψαράκια μας, τα αγαπάμε ήδη. Επομένως ψάχνουμε κάτι που να έχει εξωτερικό φίλτρο. Εχετε κάποια πρόταση σε τύπο, μάρκα κτλ; Για πιο μεγάλο θα έπρεπε να μπει σε κάποιο άλλο σημείο του σπιτιού, εκεί όμως περνάμε τον πιο πολύ χρόνο μας, τα έχουμε και μας έχουν παρέα. Α, και κάτι ακόμη, όταν καταλήξουμε και έχουμε το ενυδρείο να να τα κρατήσουμε στη γυάλα όσο διαρκεί το στρώσιμο ή να τα βγάλουμε αμέσως από τη φυλακή;
 6. Νίκη

  Ενυδρείο Για Χρυσόψαρα

  Σας χαιρετώ όλους! Γράφω για να ζητήσω τη βοήθειά σας για την επιλλογή ενυδρείου, αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή. Πριν από λίγες μέρες μέρες επισκευθήκαμε ένα pet shop μαζί με τα παιδιά μου για να επιλέξουμε ένα ζωάκι για το σπίτι. Σκεφτήκαμε οι αφελείς ότι είναι οι ειδικοί και θα μας καθοδηγήσουν... Βγήκαμε με τρία χρυσόψαρα μέσα σε μια πλαστική γυαλα, ελάχιστες οδηγίες και διαβεβαιώσεις ότι ''δε χρειάζονται παρα μόνο τροφή και αλλαγη νερού 3 φορες την εβδομάδα'' και ότι ''σε τόσο μεγάλη γυαλα χωράει, αν θέλετε, κι άλλο ένα'' (!!!). Οι πρώτες υποψίες μου μπήκαν -βουλωμμένο γράμμα διαβάζω- βλέποντας να έχουν τους μονομάχους όχι σε γυαλές αλλα σε ποτηράκια πλαστικα και ακούγοντας τον ίδιοκτήτη να λέει για τα χρυσόψαρα: '' ζουν για χρόνια, κι αν πάθουν κάτι 2,5 ευρώ έχουν'' Να μην τα πολυλογώ την επόμενη μέρα μπαίνοντας στο ιντερνέτ μου ήρθε ο ουρανός στο κεφάλι,μια που κατάλαβα τι κακό κάναμε στα ψαράκια μας και τι αργος και βασανιστικός θανατος τα περιμένει... Ετσι ψάχνουμε για ενυδρείο και ζητάμε βοήθεια σας. Τα χρυσόψαρα είναι κοινά και όχι fancy, το μεγαλύτερο σχεδόν 7 εκατοστα. Τι να επιλέξουμε; Τα ενυδρεία που είναι σετ με το φίλτρο κι όλα όσα χρειάζονται ή να αναζητήσουμε κάποιον τεχνίτη με τζάμια που θα μπορούσε να κάνει την κατασκευή και να προσθέσουμε εμείς μηχανισμό και ότι άλλο χρειάζεται; Μαλιστα στο σημείο που θέλουμε να το τοποθετήσουμε η διάσταση είναι 80 *30 εκατοστα- στο ύψος δεν έχει περιορισμό. Επίσης κάποιες τιμές που είδαμε ήταν πραγματι απαγορευτικές, ποια είναι η άποψή σας για τα μεταχειρισμένα, αξίζει να το ψάξουμε καθόλου; Σας ευχαριστώ πολύ!
×