Jump to content

Fotis Fotopoulos

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Δημοσιευσεις

  12
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

Community Reputation

3 Neutral

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας

Previous Fields

 • Χώρα
  Hellas
 1. Fotis Fotopoulos

  Αύξηση αριθμού ψαριών σε λίμνη

  ευχαρίστησή μου! μακάρι να το επιχειρήσεις για να μπορουμε να συζητήσουμε και να αλληλοβοηθηθούμε ίσως και σε άλλα είδη του γλυκού νερού.Πάντα στην διάθεσή σου.
 2. Fotis Fotopoulos

  Αύξηση αριθμού ψαριών σε λίμνη

  Δυστυχώς δεν έχω μπεί στην διαδικασία να μετρήσω το ποσοστό αντικατάστασης του νερού για να γίνει αυτό εκτός απο τον υπολογισμό του εισερχομένου νερού πρέπει να υπολογίσουμε και την ποσότητα απωλειών ,εξάτμισης κλπ..Επίσης πρέπει να έχεις καταλάβει ότι τους υπόλοιπους μήνες το νερό ανανεώνεται κατά την διάρκεια των βροχοπτώσεων και μόνο. Το νερό πχ.αυτήν την περίοδο έχει μια ικανοποιητική διαύγεια παρόλο που έχω να χρησιμοποιήσω την γεώτρηση τουλάχιστον δύο μήνες.Το εγχείρημα είναι εμπειρικό και όχι τεκμηριωμένο με μετρήσεις,κλπ.Η εμπειρία μου εώς τώρα αφορά το συγκεκριμένο είδος το οποίο θεωρώ ότι όχι μόνο εγκλιματίστηκε μια χαρά αλλά και αναπαράγεται χώρίς καμμία απολύτως παρέμβαση μου.
 3. Fotis Fotopoulos

  Αύξηση αριθμού ψαριών σε λίμνη

  Δέν έχει να κάνει μόνο με το χρονικό διάστημα ροής αλλά με τα μπέκ που έχω στην λίμνη .Η γεώτρηση εξηπηρετεί άλλους σκοπούς και μια που την χρησιμοποιούσα σκέφτηκα την κατασκευή λιμνούλας . Με την αύξηση του αριθμού των ψαριών αύξησα την ποσότητα εισερχομένου νερού.
 4. Fotis Fotopoulos

  Αύξηση αριθμού ψαριών σε λίμνη

  2 με 3 φορές την ημέρα απο 3-5ώρες απο Απρίλιο-Νοέμβριο.
 5. Fotis Fotopoulos

  Αύξηση αριθμού ψαριών σε λίμνη

  Καποιες φωτο
 6. Fotis Fotopoulos

  Αύξηση αριθμού ψαριών σε λίμνη

  Artemisia ναι το νερό είναι απο δικές μου γεωτρήσεις, οι ελιές έως τώρα έχουν εξαιρετικά θετική επίδραση στην διατροφή των ψαριών σου το λέω γιατί πρίν ξεκινήσω την κατασκευή είχα κάνει μια σχετική έρευνα σε αντίστοιχες του εξωτερικού οι οποίες προέτρεπαν την παρουσία τους.(πάντα μιλάμε για τρεχούμενο) Gregkn73 αυτή τη στιγμή πειραματίζομαι με κοι δηλαδή κυπρίνους που είναι αρκετά σκληροτράχηλα ψάρια για να καταλήξω (πράγμα πολύ δύσκολο)σε πέστροφα - σολωμό με με μία άλλη μεγαλύτερη κατασκευή .Η άντληση νερού γίνεται για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ημερησίως και όχι όλο το 24ωρο.Μήπως μπορεί κάποιος να μου πεί πως κάνω attach photo?
 7. Fotis Fotopoulos

  Πάμε για 2η Λίμνη !!!!

  Εξαιρετική δουλειά με πολύ μεράκι, συγχαρητήρια!
 8. Fotis Fotopoulos

  Αύξηση αριθμού ψαριών σε λίμνη

  Σας ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση, ο ALIENS μου θύμησε ότι αρχικά είχα 3 μπεκ εισροής νερού τα οποία φέτος τα διπλασίασα για να βελτιωθεί η διαύγεια του νερού χωρίς να λάβω υπ'όψιν όλα αυτά που πολύ ορθά είπε και τον ευχαριστώ! Να σας αναφέρω ότι μετά την ολοκλήρωση των εργασιών έβαλα μια στρώση άμμου και ψηφίδας στον πυθμένα . Αυτή τη στιγμή το όλο εγχείρημα τρέχει μόνο του χωρίς καμμία απολύτως άλλη δική μου ενέργεια. Στα 6 χρόνια αυτά έμαθαν να επιβιώνουν απο καθε λογής θηρευτή γάτες, πουλιά κλπ..με θύματα κυρίως γόνους για τον λόγο αυτό σταμάτησα να ταιζω με το χέρι μια στο τόσο διότι προτιμώ να έχουν το νού τους....gregkn73!
 9. Fotis Fotopoulos

  Αύξηση αριθμού ψαριών σε λίμνη

  Ευχαριστώ ,οι λίμνες έχουν κοι και χρυσόψαρα , το νερό είναι τρεχούμενο και η κατασκευή είναι απο γαιωύφασμα-οπλισμένο σκυρόδεμα-μονωτικό κονίαμα.
 10. Fotis Fotopoulos

  Αύξηση αριθμού ψαριών σε λίμνη

  Καλησπέρα σας και συγχαρητήρια για όλη την κοινότητα ! Σε κτήμα μου 6 χρόνια πριν κατασκεύασα μια τεχνητή λιμνούλα διαστάσεων 6,0μ * 4,0μ * 0,75μ με Κοι και χρυσόψαρα (και κάποια αδέσποτα βατραχάκια που βρήκαν σπίτι ) . Σε τρία χρόνια ο πληθυσμός αυξήθηκε με γεωμετρική πρόοδο και κατασκεύασα μια δεύτερη με αντίστοιχη χωρητικότητα . Μεικτά θα έλεγα κατά προσέγγιση πως έχω 30 των 14cm , 50 των 7cm και τουλάχιστον 70 μικρα. Μου είναι δύσκολο να προσδιορίσω τον ακριβή αριθμό διότι έχω νούφαρα , παπύρους και άλλα υδρόβια φυτά. Αρχικά αγόρασα οκτώ των 7cm , προ δύο ετών η γενιά αυτή είχε φθάσει στα 35cm και ψόφησαν όλα την ίδια περίοδο με διογκωμένη κοιλιά χωρίς να επηρεαστούν οι επόμενες γενεές. Μου έκανε φοβερή εντύπωση που επηρεάστηκε μόνο αυτή η γενιά-μήπως επειδή ήταν η πιο δραστήρια στην διατροφή??Αυτός ήταν ο λόγος που σταμάτησα να τα ταίζω -τροφή για κοι-(εφόσον παρατήρησα ότι έτρωγαν σχεδόν τα πάντα που υπήρχαν η έπεφταν μέσα).Η ανάπτυξη των υπολοίπων δεν είναι τόσο γρήγορη απο όταν σταμάτησα την τροφή και είναι κάτι το οποίο επιθυμώ.Οι λίμνες σχεδόν σκεπάζονται απο ελαιόδενδρα έτσι ώστε να παρέχουν επι'πλέον τροφή . Επίσης παρατήρησα ότι το μέγεθος αυξήθηκε ραγδαία όταν τα μετέφερα απο το ενυδρείο στην λίμνη. Με τα στοιχεία αυτά δύναται να υπολογίσουμε το τελικό μέγεθος των ψαριών καθώς επίσης και τον μέγιστο αριθμό που μπορώ να φιλοξενήσω με την υπάρχουσα υποδομή? Σας ευχαριστώ εκ'των προτέρων! Φώτης
 11. Fotis Fotopoulos

  Αύξηση αριθμού ψαριών

  Αρχικά αγόρασα οκτώ 7cm , προ δύο ετών η γενιά αυτή είχε φθάσει στα 35cm και ψόφησαν όλα την ίδια περίοδο με διογκωμένη κοιλιά χωρίς να επηρεαστούν οι επόμενες γενεές. Μου έκανε φοβερή εντύπωση που επηρεάστηκε μόνο αυτή η γενιά-μήπως επειδή ήταν η πιο δραστήρια στην διατροφή??Αυτός ήταν ο λόγος που σταμάτησα να τα ταίζω -τροφή για κοι-(εφόσον παρατήρησα ότι έτρωγαν σχεδόν τα πάντα που υπήρχαν η έπεφταν μέσα).Η ανάπτυξη των υπολοίπων δεν είναι τόσο γρήγορη απο όταν σταμάτησα την τροφή και είναι κάτι το οποίο επιθυμώ.Οι λίμνες σχεδόν σκεπάζονται απο ελαιόδενδρα έτσι ώστε να παρέχουν επι'πλέον τροφή . Επίσης παρατήρησα ότι το μέγεθος αυξήθηκε ραγδαία όταν τα μετέφερα απο το ενυδρείο στην λίμνη.Ευχαριστώ !
 12. Fotis Fotopoulos

  Αύξηση αριθμού ψαριών

  Καλησπέρα σας και συγχαρητήρια για όλη την κοινότητα ! Σε κτήμα μου 6 χρόνια πριν κατασκεύασα μια τεχνητή λιμνούλα διαστάσεων 6,0μ * 4,0μ * 0,75μ με Κοι και χρυσόψαρα (και κάποια αδέσποτα βατραχάκια που βρήκαν σπίτι ) . Σε τρία χρόνια ο πληθυσμός αυξήθηκε με γεωμετρική πρόοδο και κατασκεύασα μια δεύτερη με αντίστοιχη χωρητικότητα . Μεικτά θα έλεγα κατά προσέγγιση πως έχω 30 των 0,14cm , 50 των 0,7cm και τουλάχιστον 70 μικρα. Μου είναι δύσκολο να προσδιορίσω τον ακριβή αριθμό διότι έχω νούφαρα , παπύρους και άλλα υδρόβια φυτά..Θα ήθελα να σας αναφέρω πως δεν δίνω τροφή στα ψάρια τα τελευταία χρόνια γιατί βρίσκουν άφθονη στις λίμνες. Με τα στοιχεία αυτά δύναται να υπολογίσουμε το τελικό μέγεθος των ψαριών καθώς επίσης και τον μέγιστο αριθμό που μπορώ να φιλοξενήσω με την υπάρχουσα υποδομή? Σας ευχαριστώ εκ'των προτέρων! Φώτης
×