Jump to content

Ελευθεριος

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Δημοσιευσεις

  13
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

Community Reputation

1 Neutral

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας

Previous Fields

 • Χώρα
  Hellas
 1. Ελευθεριος

  Πελαγομενος σε 80 λίτρα θάλασσας

  Προσωρινά θα βολευτω από το νερό ΑΟ του ξαδέρφου μου.Αργότερα σίγουρα θα πάρω. Σε ευχαριστω...
 2. Ελευθεριος

  Πελαγομενος σε 80 λίτρα θάλασσας

  Τα άλατια έχουν την γλυκα τους... Σε ευχαριστώ Διονύση.
 3. Ελευθεριος

  Πελαγομενος σε 80 λίτρα θάλασσας

  Κατάλαβα. Είναι κάποιο κόστος το οποίο ήθελα να το αποφυγω. Σε ευχαριστώ ...
 4. Ελευθεριος

  Πελαγομενος σε 80 λίτρα θάλασσας

  Καλησπέρα ! Άλλη μια απορία. Το νερό στο ενυδρείο τώρα ειναι 100% θάλασσα. Έχω αποφασίσει για τροπικό.Πρέπει να ριξω την αλατότητα σταδιακά??? Προς το παρών δεν έχω σκοπό να αγοράσω ΑΟ.Αργότερα...ίσως. Τι εναλλακτικές έχω.?Για απεσταγμένο διάβασα πως δεν κάνει.Σωστά? Εμφιαλωμένο μεταλικό ή επιτραπέζιο κάνει? Οι απορίες μου είναι πολλές αλλά δεν θέλω να γίνω κουραστικος.
 5. Ελευθεριος

  Πελαγομενος σε 80 λίτρα θάλασσας

  Καλησπέρα Βασίλη κα σε ευχαριστώ. Δεν ξέρω αλλά πιστεύω πως για μεσογειακό το ενυδρείο μου είναι μικρο,και δεύτερο θα αντιμετωπησω ιδιαίτερο πρόβλημα με την θερμοκρασία το καλοκαίρι. Από την Ρόδο είμαι Βασίλη.
 6. Ελευθεριος

  Πελαγομενος σε 80 λίτρα θάλασσας

  Για την μικρη ποσότητα που ήθελα σε ζωντανό με τα μεταφορικά το κόστος ήταν το ίδιο. Για μεγαλύτερη παραγγελία ή εξοπλισμό σίγουρα,δεν το συζητώ!
 7. Ελευθεριος

  Πελαγομενος σε 80 λίτρα θάλασσας

  Διόρθωσα παραπάνω την τιμή αγοράς ή οποία ήταν 18 € το κιλό! Και για να είμαι απολύτως σωστός 1300γραμαρια τον πλήρωσα 20 ευρω αφού παραπονεθηκα για την τιμή!
 8. Ελευθεριος

  Πελαγομενος σε 80 λίτρα θάλασσας

  Έκανα λάθος και να να μην υπάρξει καμία παρεξηγήσει ή τιμή ήταν 18 € το κιλό!
 9. Ελευθεριος

  Πελαγομενος σε 80 λίτρα θάλασσας

  Σε υπέρ ευχαριστώ για την αμεσότητα των απαντησεων.,και της πολυτιμες συμβουλες. Ο βράχος συνολικά είναι περίπου 7-8κιλα από τα οποία 1,5 ζωντανός Αγοραστός (20€ το κιλό
 10. Ελευθεριος

  Πελαγομενος σε 80 λίτρα θάλασσας

  Ασχολήθηκαν περίπου 1,5 χρόνο με το ίδιο ενυδρείο γλυκό νερό με γκαπακια. Πλαστικά φυτά καραβάκι,ποτέ δεν το αγάπησα( αυτή είναι ή αλήθεια) Τώρα θέλω να στησω κάτι που είδη μου αρέσει παρά πολύ και θέλω να το κάνω σωστά. Ο βράχος νομιζω είναι πορώδες (έχω βάλει φωτό δεν ξέρω,δεν φενεται?) Έχω βάλει και 1,5κιλα ζωντ.βράχο. Το φωτιστικό ειναι2*24w .Την μπλε την βγάζω.,ok. Το αναβω περίπου για 2 ώρες,και ανά εβδομάδα αυξάνω κατά μια ώρα. Ναι ο αραγωνιτης είναι αγορασμενος από κατάστημα. Την δευτερα πάω για αγορά Κυκλοφορητή. Οι γαρίδες πρέπει να βγουν!? Σωστά?
 11. Ελευθεριος

  Πελαγομενος σε 80 λίτρα θάλασσας

  Αν και ή πρώτη σκέψη ήταν για μεσογειακα ψάρια τώρα αποκλείστηκε Τροπικά λίγα ψάρια -+6 ,και εύκολα κοράλλια. Σκεφτόμουν και για ανεμώνη αλλά διάβασα την επικινδυνότητα και μάλλον δεν... Σε ευχαριστώ για την άμεση απαντηση
 12. Ελευθεριος

  Πελαγομενος σε 80 λίτρα θάλασσας

  Καλησπέρα σε όλους σας,και καλώς σας βρήκα!!! Νέος μέλος στο φόρουμ νεος σε θαλασσινό ενυδρείο. Πριν αποφάσισω να γραψω πιστεύω διάβασα αρκετά αλλα τελικά χάθηκα μπερδεύτηκα...ημιμαθεια είναι χ Λοιπον.Έχω αγοράσει (καρφουρ) ενα ενυδρείο 80 λίτρα 60*30*45 Μου χάρισε ο ξάδερφος εξωτερικό φίλτρο eheim ecco pro 2213 και του έβαλα άνθρακα αντιφωσφορο υαλοβάμβακα.Σκιμερ...λόγω οικονομικών,χώρου πήρα για αρχή το Ντόλφιν p2012 και βλέπω αργότερα... Φωτιστικό τοποθέτησαν ένα τζοουελ με 2 Τ5 μια μπλε μια λευκή. Πήρα λευκο ψιλο αραγονίτη περίπου 6κιλα τον επλεινα καλά και τον έβαλα περίπου 3 εκατοστά. Βραχο βρήκα από παραλία (νεκρό στεγνό) πλύθηκε ιδιαίτερα καλά.περίπου 6κιλα. 1ημερα Γέμισμα με 100% θάλασσα 70 λίτρα και πρόσθεσα 30 ml βακτήρια σούπερ Μπλεντ. 3ημερα έβαλα 1,5 κιλό ζωντανό βράχο,και 8 μεσογειακές γαριδουλες και ταιστηκαν με φιλαράκια. 4,5,6,7ημερα τάισμα φιλαράκια *2 φορές την ημέρα. Αν και γνωρίζω πως είναι παρά πολύ νωρίς έκανα τεστ νερού (υγρά τεστ σαλιφερτ)Νο3-20,Νη4-0,Νο2-0. 8ημερα βακτήρια σούπερ Μπλεντ 20ml,και τάισμα με φιλαράκια*2φορες. Σήμερα είναι ή 10 ημέρα.ΔΕΝ βιαζομαι έχω υπομονή ΑΛΛΑπρεπει να μάθω τι κάνω και τι δεν κάνω σωστά Τι πρέπει να περιμένω και τι άλλο πρέπει να κανω. Θα στρωθεί κάποια στιγμή???? Δεν έχω σκοπό να ρισκαρω να βάλω ψάρια εάν δεν είμαι σιγουρος. Ελπίζω στην βοήθεια σας!!!Ευχαριστώ!!!
×