Jump to content

Fred13

Ομάδα Υποστήριξης
 • Δημοσιευσεις

  2.596
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

 • Days Won

  4

Fred13 last won the day on April 20

Fred13 had the most liked content!

Community Reputation

323 Excellent

7 Ακόλουθοι

Σχετικά με το μέλος Fred13

 • Τίτλος
  Ομάδα Υποστήριξης

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τα Ενυδρεία μου
  250 Λίτρα υπό κατασκευή 100 χ 50 χ50 Φυτεμένο
 • Interests
  Πολεμικές τέχνες, Μπάσκετ , ποδόσφαιρο,ταινίες-ντοκιμαντέρ, ενυδρείο :)

Previous Fields

 • Νομός
  Αττικής
 • Χώρα
  Hellas

Πρόσφατοι επισκέπτες

1.076 εμφανίσεις προφίλ
 1. Fred13

  "Immortal roots"

  Σωτήρη συγχαρητήρια μου έκανες ζημιά να σαι καλά. Μου τόνωσες περισσότερο το ενδιαφέρον στο θέμα terrarium να είσαι καλά που θα με κάνεις να ξοδέψω και άλλα λεφτά. Φίλε είσαι πραγματικά αυθεντικός χομπίστας γιατί όλες σου οι δουλειές γίνονται με σχέδιο και αυτό το βγάζουν προς τα έξω. ΥΓ. ένα fogger για το εφέ και την διατήρηση της υγρασίας?
 2. Fred13

  fluval 205 διαροη

  Γενικότερα απότι προσωπικά έχω καταλάβει ανά κάποια διαστήματα λίγο ψέκασμα με σιλικόνη τα κρατάει τα orings στην αρχική τους κατάσταση...
 3. Fred13

  Galaxy rasbora

  Πες μας λίγα παραπάνω για την εμπειρία σου με τα Galaxy . ειναι γενικότερα ντροπαλά ψαράκια ; κατι που έχεις παρατηρήσει ; εχω μια πολλη μικρη εμπειρία με αυτά αλλα θυμαμαι οτι με είχαν εκπλήξει . Ειχα μόλις 2( κατα τύχη ) καθώς είχανε μείνει δυο στο Πέτ και ήθελα να τα πάρω . Δεν φοβουντουσαν ποτέ , ήταν υπερδραστήρια και έψαχναν τα πάντα πάνω κάτω . ετσι και εσενα εξίσου ;
 4. Fred13

  διάχυση co2

  Καμία επίπτωση στα φυτά . Τα ψάρια θα αρχίσουν να αναπνέουν γρήγορα καθώς δεν θα επαρκεί το οξυγόνο. Στη συνέχεια θα παρουσίασουν συμπτώματα υποξίας. Εν τέλει θα πεθάνουν..
 5. Fred13

  Σχετικά με co2

  Στους 5 μήνες είναι απόλυτα φυσιολογικό το διάστημα. Τώρα όπου ista= χάλια μαύρα...
 6. Fred13

  Moss φίλτρο

  Ένα πλέγμα τριγύρω στο οποίο θα έχεις περάσει την Moss. Δεν αξίζει , μη το κάνεις.
 7. Fred13

  Moss φίλτρο

  Δεν μπορεί να ριζώσει.
 8. Fred13

  Νέο Scape στα 250 λίτρα

  Έχοντας ξεκινήσει να αφαιρώ κομμάτι κομμάτι από το προηγούμενο ενυδρείο, ανοίγω το θέμα του καινούργιου όπου βήμα βήμα θα στηθεί , θα παραθέσω φωτογραφίες με σκοπό να μάθει κανείς πράγματα που πιθανόν δεν γνώριζε ως τώρα αλλά φυσικά και για να ακούσω τις προτάσεις σας και τις συμβουλές σας. Παρ'όλο που το προηγούμενο ενυδρείο δεν παρουσίασε ποτέ το παραμικρό πρόβλημα, δεν είχε άλγες , δεν είχε απώλειες , δεν είχε κακές στιγμές, αποφάσισα να κάνω κάτι καινούργιο πριν κλείσει έτος. Δεν θα πω πως το βαρέθηκα ακριβώς αν και το έκανα λίγο .. Θα πω κυρίως πως είχα θέσει πολύ υψηλά τις απαιτήσεις που είχε για κλάδεμα και συντήρηση (και δεν μιλάω για τι αλλαγές νερού) . Πολύ συχνά ο χρόνος μου δεν μου επέπτρεπε να ασχολούμαι αυτό το δίωρο που χρειαζόταν για να το επαναφέρω σε τάξη με συνέπεια να μου ξεφεύγει κάμποσες φορές. Αυτή λοιπόν τη φορά θα πάμε για ένα φυτεμένο ενυδρείο χωρίς γρασιδάκια αλλά με φυτά πιο αργής ανάπτυξης που επιτρέπουν την μακροπρόθεσμη συντήρηση ενός φυτεμένου ενυδρείου ακόμα και για ανθρώπους που βρίσκονται λίγες ώρες καθημερινά στο σπίτι. Πολύ περιληπτικά θα πω ότι το όλο κόνσεπτ είναι ένα ενυδρείο με πέτρα , ξύλο , άμμο και υπόστρωμα. Θα υπάρχει ένας διαχωρισμός μεταξύ άμμου και υποστρώματος και θα χρησιμοποιήσω και μία τεχνική η οποία έγινε πολύ διάσημη τον τελευταίο καιρό και επιτρέπει τον διαχωρισμό των 2 χωμάτων αποτρέποντας την μεταξύ τους ανάμοιξη στο μέλλον . Αναλυτικότερα θα χρησιμοποιήσω το υπόστρωμα της ADA , πλήρες μαζί με όλα τα επιπρόσθετα του (περισσότερες πληφορορίες αναλυτικά σε επόμενα post), θα αλλάξω τις τ5 λάμπες και θα περάσω για πρώτη φορά σε LED , κατά πάσα πιθανότητα το twinstar και θα συνεχίσω την παροχή co2 με την δίκιλη μπουκάλα και τον Inline difusser. Η λογική είναι , μεσαίος φωτισμός (dimmer) , καλό υπόστρωμα και υψηλό co2 , ακόμα και αν τα φυτά που θα χρησιμοποιήσουμε έχουν χαμηλότερες απαιτήσεις από αυτά που παρέχουμε. Σαν πέτρα θα ήθελα την frodo stone αλλά για να μην μπλέξω με σκληρότητες θα πάω σε loa rock , ηφαιστιακό πέτρωμα που δεν επηρεάζει τις τιμές του νερού , παρόμοιο με τη λάβα ίσως λίγο πιο όμορφο. Το ξύλο θα είναι μανζανίτα αν και εφόσον φιλοτιμηθεί ο Αμερικάνος να μου το στείλει γιατί μία απαντάνε μία όχι.. και τα λιπάσματα θα είναι lean dosing και όχι ΕΙ που χρησιμοποιούσα ως τώρα.. Αυτά τα λίγα για την ώρα.. Θα εμπλουτίζω το θέμα μου ανάλογα με τις εξελίξεις και την πρόοδο...!
 9. Fred13

  διάχυση co2

  Οτι σου είπε παραπάνω ο ράσταφαριαν ειναι ακριβώς ετσι . το καλύτερο υπόστρωμα της αγοράς να έπαιρνες θα έπρεπε να ακολουθήσεις άλλη διαδικασία .. καλυτερα μείνε με το χαλίκι και οταν θα κανεις κατι θα το κανεις Απο την αρχή οργανωμένα ..
 10. Fred13

  διάχυση co2

  Aν ο inline μειώνει την ροή του φίλτρου , τότε ο ριάκτορας τι κάνει?!
 11. Fred13

  διάχυση co2

  Xρήστο δεν θα διαφωνήσω μαζί σου πως θεωρείται και πιθανότατα είναι απο τους καλύτερους και οικονομικότερους τρόπους διάχυσης. Στην περίπτωση μου ο sera riactor 1000 ο μεγάλος της σέρα δηλαδή που υποστηρίζει πως διαχειρίζεται πάνω από 10 φυσαλίδες το δευτερόλεπτο απλά δεν τα κατάφερνε ούτε κατά διάνοια.. Έριχνα 3 φυσαλίδες περίπου το δευτερόλεπτο σε 250 λίτρα φουλ φυτεμένο με σκίμμερ και αρκετά μεγάλη ανατάραξη για ανταλλαγή αερίων και το drop checker δεν πρασίνιζε καν. Πρασίνιζε ελάχιστα βασικά . Έκανα μετά ένα ph profile για να δω πως κινείται πριν ανοίξει το co2 μέχρι τη στιγμή που θα κλείσουν τα φώτα και η μέγιστη πτώση που παρατηρούσα είναι 0,4 πτώση. Ο σκοπός μου ήτανε 1 βαθμό πτώση Ph μέσα σε 2 με 3 ώρες από το άνοιγμα του co2 . Με τις ίδιες φυσαλίδες ακριβώς χωρίς να πειράξω τίποτα στο μανομετρικό αλλάζω στον Inline και το Ph πέφτει μέσα σε μία ώρα 0,8 μονάδες. Παρόλο που οι 3 φ/δ φαίνονται πολλές στην περίπτωση μου δεν ήταν . Σε κάποια τεστ που έκανα στην διάρκεια των μηνών μπορούσα άνετα να ανεβάσω τις φυσαλίδες σε 5 -6 ίσως και περισσότερο χωρίς κανένα εμφανές πρόβλημα σε αναπνοή και συμπεριφορά των οργανισμών. Όλα αυτά με ηλεκτροβάνα πάντα και κλείσιμο διοξειδίου μία ώρα πριν κλείσουν τα φώτα. Να ήταν ελαττωματικός ο ριάκτορας ? Δεν νομίζω.. Εγώ πιστεύω κάτι άλλο. Πιστεύω πως το φίλτρο μου είχε πολύ γρήγορη ροή για τον ριάκτορα. Δεν προλάβαινε δηλαδή να διαλυθεί μέσα η φυσαλίδα. Από τότε να σου πω την αλήθεια καθιέρωσα τον Inline παρόλο που θα ήθελα πάρα πολύ για αισθητικούς λόγους να πιάσουν τόπο τα λεφτά του ριάκτορα..
 12. Fred13

  διάχυση co2

  Εμένα πάντως προσωπικά το θέμα ριάκτορας απέτυχε... Οι περισσότεροι ριάκτορες έτοιμοι της αγοράς δεν μπορούν να διαχειριστούν μεγάλες ποσότητες co2 με συνέπεια να εγκλωβίζονται μέσα στον θάλαμο του ριάκτορα.. Εμένα πάνω από 3 φυσαλίδες το δευτερόλεπτο δεν μπορούσε να διαχειριστεί. Για εμένα ο μακράν καλύτερος τρόπος διάχυσης του διοξειδίου είναι ο inline difusser. Συνδέση στο φίλτρο , πολύ μικρές φυσαλίδες σχεδόν ανύπαρκτες και κυκλοφορία του σε όλο το ενυδρείο. Για μικρότερα ενυδρείο ο κλασικός κεραμικός διαχυτής τύπου μπαζούκα είναι εξίσου καλός.
 13. Fred13

  Fluval 205 ερωτησεις sos

  Φίλε αυτό είναι σχετικό , παίζει πολύ ρόλο τι ενυδρείο έχει ο καθένας. 1 φορά το μήνα είναι ιδανικό . Η βιολογία που χάνεται αναπληρώνεται σε λιγότερες από 24 ώρες. Πάντα η προσωπική μου άποψη.
 14. Fred13

  Fluval 205 ερωτησεις sos

  Ναι δεν νομίζω ότι χρειάζονται ψυγείο. Αν χρειάζονται θα το αναγράφει σίγουρα πάνω με σηματάκι ή στο χαρτάκι που το συνοδεύει. Αν έβγαλες πχ 50 λίτρα και προσθέτεις 50 , βάλε την δόση που αναλογεί για αυτά. Και παραπάνω αν σου πέσει δεν τίθεται θέμα .
 15. Fred13

  Fluval 205 ερωτησεις sos

  Κανονικά μόνο όσο είναι το νερό που προσθέτεις. Παρόλα αυτά αν χρησιμοποιείς το seachem prime που χρησιμοποιούμε οι περισσότεροι μπορείς και να ρίξεις για τα συνολικά λίτρα του ενυδρείου σου.
×

Important Information

Πολιτική απορρήτου και Όροι χρήσης