Jump to content

Fred13

Ομάδα Υποστήριξης
 • Δημοσιευσεις

  2.453
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

 • Days Won

  4

Fred13 last won the day on April 20

Fred13 had the most liked content!

Community Reputation

284 Excellent

7 Ακόλουθοι

Σχετικά με το μέλος Fred13

 • Τίτλος
  Ομάδα Υποστήριξης

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τα Ενυδρεία μου
  250 Λίτρα υπό κατασκευή 100 χ 50 χ50 Φυτεμένο
 • Interests
  Πολεμικές τέχνες, Μπάσκετ , ποδόσφαιρο,ταινίες-ντοκιμαντέρ, ενυδρείο :)

Previous Fields

 • Νομός
  Αττικής
 • Χώρα
  Hellas

Πρόσφατοι επισκέπτες

910 εμφανίσεις προφίλ
 1. 250 λίτρα φυτεμένο

  Έχοντας κάνει συντήρηση προχτες μπορώ με βεβαιότητα να πω ότι δεν ζει καμία.. Οι λάμπες είναι κομπλε, 6500 , 4000 κ, ph με co2 πάω γύρω στο 6,6 , τα άλλα δεν τα μετράω . Κύκλο κάνει πιστεύω , θα περάσει μόνη της. Άντε να τριμάρω λίγο για να βοηθήσω. Το ραμ σου φίλε τι συμπεριφορά είχε ; Έχω πάθει πλάκα με τον αρσενικό μου. Δεν τρώει μόνο από το χέρι μου , κάθεται ακόμα και να τον χαιδέψω. Το αποφεύγω για λόγους ασφαλείας αλλά μιλάμε για οικιότητα φοβερή.
 2. 250 λίτρα φυτεμένο

  Ήθελα να το διευκρινίσω αυτό. Τις γαρίδες τις χτύπησε , τα κουφάρια τα τσίμπησε και τα άφησε. Και εγώ προσωπικά πιστεύω πως από τις γαρίδες δύσκολο.. Απτην στιγμή που συνέρχεται είμαστε σε καλό δρόμο ευτυχώς.. Σχετικά με τα διάτομα , τι κύκλο κάνουν περίπου γνωρίζετε ;
 3. 250 λίτρα φυτεμένο

  Tώρα γύρισα πίσω από δουλειά, το ενυδρείο έχει πολλή πολλή μεγάλη βελτίωση μετά το προχτεσινό μπόλιασμα. Μιλάω για την μισή θολούρα από προχτες. Νομίζω επανέρχεται.
 4. 250 λίτρα φυτεμένο

  Kαλημέρα Ρικ, Το υπόστρωμα βρίσκεται κάτω από ουδέτερο χαλικάκι ψιλόκκοκο. Είναι πολύ δύσκολο να φτάσουν τόσο κάτω ώστε να βγει το υπόστρωμα πάνω. Πρέπει να σκάψουν 5 , ίσως και παραπάνω πόντους κάτω προκειμένου να το συναντήσουν. Εκεί που έσκαψαν πχ είναι 7 με 8 εκατοστά κάτω για να το βρουν και αυτά δεν έσκαψαν τόσο, σκάψανε 2-3 πόντους. Επειδή είχα κριμπένσις τα οποία στο σκάψιμο ήταν ιδιαίτερα επιθετικά μπορώ να πω πως αυτά είναι ''κυρίες'' μπροστα τους. Πιστεύω πως το πρόβλημα έγινε με τον θάνατο των γαρίδων, καθώς τα πτώματα σάπιζαν μέσα και ο αριθμός βακτηρίων πολλαπλασιάστηκε υπερβολικά γρήγορα λόγω των πολλών οργανικών. Έχω την αίσθηση πως από το προχτεσινό μπόλιασμα η κατάσταση βελτιώνεται. Αργά αλλά βελτιώνεται. Χωρίς αλλαγή νερού. Νομίζω δεν μένει παρά να δούμε..
 5. 250 λίτρα φυτεμένο

  Eυχαριστώ Ρικ για την πολύ σημαντική σου πληροφορία. Είμαι παντελώς αρχάριος στο κομμάτι ραμιρέζι. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι τα έχω κάνει σκυλάκια χεχε , έρχονται και τρώνε κατευθείαν από το χέρι μου ! Επειδή όπως είδα φτιάξανε φωλιά και αυτός έσκαψε κάμποσο απ'ότι είδα νομίζω πως το σενάριο αυτό έχει πολύ μεγάλες πιθανότητες. Τι μπορώ να κάνω εκτός από καμία αλλαγή νερού και υπομονή ; Aπότι είδα το μπλουμ απλά φεύγει μόνο του χωρίς να μπορείς να κάνεις πολλά.
 6. 250 λίτρα φυτεμένο

  Όχι όχι!! Είχανε προσαρμογή σταγόνας και μπήκαν με κλειστά φώτα και κλειστό co2! O ramirezos τις έφαγε ! Όλες...και ήταν large σχετικά σε μέγεθος. Το είδα με τα μάτια μου ..η θυληκιά δεν κυνήγησε αλλά ο αρσενικός πίστεψε πως πέταξα φαγητό. 24 ώρες μετά δεν υπήρχε καμία ζωντανή. Είμαι πολύ πολύ προσεχτικός στις προσαρμογές...
 7. 250 λίτρα φυτεμένο

  Λοιπόν επειδή τα συνδιάζω λίγο στο μυαλό μου ξέρω μάλλον γιατί έγινε αυτό.. Είχα επιχειρήσει να βάλω αμάνο , 7 στον αριθμό μέσα. Αυτές χαιρέτησαν μέσα σε ένα βράδυ και το εγχείρημα απέτυχε. Πεθαίνοντας αυξήθηκαν τα οργανικά στο νερό και τα βακτήρια άρχιζαν να πολλαπλασιάζονται λόγω της ανάγκης που προέκυψε. Μετά από αυτό το βράδυ ξεκίνησε το θέμα. Θα μου πεις ότι είναι πολύ μικρή η επιβάρυνση που προκαλεί η νεκρή γαρίδα αλλά αμά αναλογιστούμε το ανώριμο φίλτρο ίσως αυτό βγάζει νόημα.
 8. 250 λίτρα φυτεμένο

  Mπόλιασα Νίκο και σκέψου μπόλιασα και μετά από 1 μήνα λειτουργίας που έτρεχα μόνο με βακτήρια εμπορίου. Μπορεί να φταίει και το νερό εδώ δεν ξέρω. Σκάβουν ναι αλλά δεν σκάβουν 4 -5 πόντους κάτω για να φτάσουν στο τρόπικα το υπόστρωμα. Είναι πολύ επιφανειακό αυτό που κάνουν. Αν δεν κάνω λάθος ξεκίνησε το πρόβληματακι πριν την εισαγωγή τους..
 9. 250 λίτρα φυτεμένο

  Όσον αφορά τα διάτομα που έχουν ηχηρή πλέον παρουσία , εκτός της υπομονής προτείνεις κάτι άλλο:
 10. 250 λίτρα φυτεμένο

  Δεν είμαι σίγουρος αν αυτό στο bacteria bloom θα λειτουργούσε .. Θα φοβόμουν πως τα cory ανακατεύουν το υπόστρωμα αλλά αυτά δεν σκάβουν καθόλου. Μάλλον ταίσα παραπάνω και μάζεψα παραπάνω οργανικά στο νερό. Να βάλω λέτε κανένα clarity ή μακριά ; Δεν τα συμπαθώ αυτά.
 11. 250 λίτρα φυτεμένο

  Επειδή τώρα άναψαν τα φώτα , είναι ελαφρώς καλύτερα μετά το χτεσινό μπόλιασμα αλλά ελαφρώς. Gh δεν έχω το τεστ να μετρήσω.. Πλέον σπάνια παίρνω τεστ σκέψου ούτε αμμωνίας δεν έχω.. Μόνο νιτρικών και Ph για να υπολογίζω co2..
 12. 250 λίτρα φυτεμένο

  Ευχαριστώ, ναι έβαλα χτες μία γερή χούφτα σιποράξ από ενυδρείο 2 ετών. Δεν βλέπω κάποια βελτίωση , ελπίζω το μπόλιασμα να έπιασε. Αν δεν κάνω λάθος τα βακτήρια αυτά που προκαλούν το μπλουμ αρχίζουν να πεθαίνουν και κάπου εκεί κινδυνεύεις με αμμωνία. Πιο πολύ για αυτό μπόλιασα.
 13. 250 λίτρα φυτεμένο

  Πόσο διαρκεί γενικότερα ένα βακτηριακό μπλουμ ; Το αντιμετωπίζω 2 με 3 ημέρες. Οι αλλαγές νερού δεν το συνεφέρουν. Χτες πήρα και μπόλι από το ενυδρείο του avraamp για να αποφύγω τυχόν αμμωνία κατά των θάνατο των βακτηρίων
 14. 250 λίτρα φυτεμένο

  Τα ραμιρέζι έχουν αυγά.. μία εβδομάδα μετά την εισαγωγή τους στο ενυδρείο. Αλλαγές βάρδιας και τα σχετικά. Εν τω μεταξύ έχω φάει bacteria bloom. Μάλλον ταίσα πολύ.. Αύριο που το ενυδρείο κλείνει μήνα θα κάνω μία καλή συντήρηση και καθάρισμα μέσα.
 15. 250 λίτρα φυτεμένο

  Σπανίως θα δυσφημήσω κατάστημα αλλά μετά από αυτό προχτές δεν κρατιέμαι.. Είχα αγοράσει από το co2supermarket έναν ριάκτορα. Όχι κάτι τρελά ποιοτικό όπως άλλοι , έναν της ISTA MAX MIX REACTOR. Γύρω στα 25 ευρώ τελική πήγε. Ε τον συνδέω βάζω hose clamps τα πάντα όλα ξεκινάω το φίλτρο και απλά αρχίζω να πλημμυρίζω . Αφού κατέληξα μετά να θέλω 2 ώρες να σκουπίσω τους έστειλα mail και εκεί ξεκινάει το πρόβλημα. Δεν με ενδιαφέρει το ελαττωματικό προιόν οκ, συμβαίνει. Το θέμα είναι η συζήτηση μετά. Ξεκινάμε και μου λένε να δοκιμάσω να ξαναβάλω το o -ring και να τον συνδέσω και πάλι. Να ρισκάρω δηλαδή εγώ να πλημμυρίσω ξανά. Τους λέω λοιπόν πως τις δοκιμές τις έκανα κάτω από το νιπτήρα και συνεχίζει να έχει πολύ μεγάλη διαρροή. Απάντηση : give it a try again , δηλαδή με καλούν να ξαναπλυμμηρίσω . Τους λέω εν τέλει ότι δεν γίνεται τίποτα και μου λέει στείλτε το πίσω. Λέω με δικά σας μεταφορικά μου λένε όχι αλλά αν το προιόν είναι πράγματι ελλατωματικό θα σας τα επιστρέψουμε. Πλημμύρισα, ασχολήθηκα παραπάνω από όσο θα έπρεπε με ένα προιόν το οποίο είναι και ελαττωματικό και τώρα καλούμαι να πάω και σε ταχυδρομείο ενώ δουλεύω από το πρωί στα 35 χιλιόμετρα από το σπίτι μου ; Νομίζω πρέπει να πάρουν μαθήματα από το co2art το οποίο είναι ότι καλύτερο στην εξυπηρέτηση πελατών. Έχω λύσει προβληματάκια αυθημερόν λόγω της άψογης εξυπηρέτησης τους.
×