Jump to content
 • Ανακοινώσεις

  • rastaman

   Καλό μήνα με... Διαγωνισμούς Μονομαχοενυδρείου και nano Reef !!!   01/11/2017

   Αγαπητοί φίλοι-φίλες συνχομπίστες, με χαρά σας προσκαλούμε να λάβετε μέρος στον Διαγωνισμό nano reef ενυδρείου 2017. Περισσότερες πληροφορίες   https://www.aquazone.gr/forums/forums/topic/106868-aquazone-nano-reef-contest-2017/   Αγαπητοί φίλοι-φίλες συνχομπίστες. Στείλτε μας τις φωτογραφίες από τα μονομαχοενυδρεία σας, για να συμμετάσχετε στον φωτογραφικό διαγωνισμό του Aquazone ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΜΟΝΟΜΑΧΟΥ 2017. Περισσότερες πληροφορίες   https://www.aquazone.gr/forums/forums/topic/106866-διαγωνισμοσ-ενυδρειου-μονομαχου-2017/  

avraamp

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Δημοσιευσεις

  1.426
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

 • Days Won

  7

avraamp last won the day on July 12

avraamp had the most liked content!

Community Reputation

710 Excellent

Σχετικά με το μέλος avraamp

 • Γενέθλια 31/01/1982

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τα Ενυδρεία μου
  Juwel Rio 400, DIY 72lt, Eheim 126lt R.I.P.

Previous Fields

 • Νομός
  Αττικής
 • Χώρα
  Hellas

Πρόσφατοι επισκέπτες

1.440 εμφανίσεις προφίλ
 1. Παιδιά χαθήκαμε !!!

  Όχι ρε φιλαράκι! Τι λες τώρα... Περαστικα και σιδερένιος!!! Υγεια πάνω απο ολα.
 2. Χρόνια πολλά Ηρακλή

  Χρόνια πολλά φίλε μου!!! Ότι επιθυμείς!!!
 3. Συνεχείς αλλαγές νερού - Continuous water changes

 4. Συνεχείς αλλαγές νερού - Continuous water changes

  Θα μπορούσε όμως σε πολλές περιπτώσεις να δουλέψει όπως δείχνει κάπως προς το τέλος του βίντεο που έβαλε ο Κώστας στην αρχή. Δηλαδή για παράδειγμα οι εβδομαδιαίες αλλαγές να αραιώσουν σε 2-3-4 εβδομάδες αντίστοιχα. Ανάλογα πάντα με τα ταΐσματα, την ιχθυοφόρτωση και τις μετρήσεις που θα έχουμε στο ενυδρείο. Ο Βασίλης @Bill Koulosousas μπορεί να μας παραθέσει την εμπειρία του από το δικό του σύστημα, το οποίο δουλεύει με διαφορετικό τρόπο.
 5. Πολύχρονος Antonis K

  Χρόνια Πολλά Αντώνη!!!
 6. Συνεχείς αλλαγές νερού - Continuous water changes

  Με το συγκεκριμένο σύστημα βάζεις ένα κλέφτη στην έξοδο του φίλτρου, ο οποίος να βγάζει μέγεθος από σωληνάκι όσμωσης. Εκεί μπορείς να συνδέσεις ένα ρυθμιστή ροής (http://waterwaves.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=29931) που θα ρυθμίζεις πόσο νερό θα φεύγει. Όπως το νερό φεύγει και πέφτει η στάθμη του μέσα στο ενυδρείο, κάποια στιγμή το φλοτέρ δίνει εντολή στην αυτόματη αναπλήρωση η οποία ξεκινάει και γεμίζει το ενυδρείο. Η αυτόματη αναπλήρωση μπορεί να συνδεθεί είτε απ' ευθείας στην αντίστροφη όσμωση είτε σε βαρέλι. Στην πρώτη περίπτωση θα χρειαστεί και κάποιος έξτρα εξοπλισμός. Εγώ το δούλευα (το έχω σταματήσει προς το παρών) με βαρέλι για να έχω συνέχεια έτοιμο διαθέσιμο νερό σε περίπτωση που χρειαστεί το ενυδρείο μεγάλη αλλαγή. Το θεωρώ πιο ασφαλές σε κάθε περίπτωση. Το βαρέλι τροφοδοτείται μέσω φλοτέρ από την α/ο και μόλις γεμίσει μέχρι το φλοτέρ η α/ο κλείνει (με σύστημα auto shut off) και σταματάει να το τροφοδοτεί. Όλο το σύστημα δουλεύει εντελώς αυτόματα και το βρήκα αρκετά ασφαλές για όσο καιρό το χρησιμοποίησα. Μέσα στο ενυδρείο έχω και 2 φλοτέρ για ασφάλεια. Το πρόβλημα που αντιμετώπισα είναι ότι: Όταν το φίλτρο μπουκώσει λίγο και πέσει η ροή του θα μειωθεί και το νερό που φεύγει, ίσως σταματήσει και να φεύγει τελείως, οπότε πρέπει να έχεις το νου σου και να αυξάνεις το νερό που θα φεύγει από τον ρυθμιστή. Επειδή αυτή την στιγμή εγώ είμαι σε φάση μεγαλώματος δίσκων, το συγκεκριμένο σύστημα δεν βοήθησε καθώς ταΐζω πολύ, οπότε πρέπει να κάνω και πολύ συχνές αλλαγές. Αν αλλάζω 50 λίτρα την ημέρα με συνεχόμενη αλλαγή ή αν αλλάζω 100 λίτρα μέρα παρά μέρα, στη δεύτερη περίπτωση τα νιτρικά μου κρατιούνται σε χαμηλότερα επίπεδα.
 7. Συνεχείς αλλαγές νερού - Continuous water changes

  Αυτό σου έγραψα παραπάνω, ότι είναι διαφορετικό σύστημα από αυτό που θες να κάνεις. Δουλεύει με τον ακριβώς αντίθετο τρόπο. Βάζεις κλέφτη στην έξοδο του φίλτρου και ρυθμίζεις πόσο νερό θες να φεύγει, σε ότι αφορά την είσοδο του νερού, βάζεις σύστημα αυτόματης αναπλήρωσης με φλοτέρ.
 8. Συνεχείς αλλαγές νερού - Continuous water changes

  Εγω δεν το εχω κάνει με υπερχείλιση αλλα με κλέφτη στην έξοδο του φίλτρου. Ο Βασίλης πρέπει να εχει κάνει κάποιο σύστημα με υπερχείλιση.
 9. Χρόνια Πολλά στους Εορτάζοντες

  Χρόνια πολλά σε όλους παιδιά!!!
 10. Χρήσιμα βιντεάκια και ιδέες για aquascape για Δίσκους

  Mesaunata Festivus (flag cichlid) όπως λέει και ο Νίκος πιο πάνω. Νίκο @diskus fan, σε αυτό το στήσιμο δεν είναι και επικίνδυνες οι ρίζες με τα κλαδιά που κρέμονται από πάνω;
 11. Χρόνια πολλά σε όλους τους εορτάζοντες, Κοσμά, Αργύρη, Δαμιανό... Χρόνια Πολλά στο φιλαράκι @kosmas. Πολύχρονος να είσαι και ότι επιθυμείς!!!
 12. Καλό μήνα

  Καλό μήνα παιδιά!!! Αααα και καλημέρα!!!
 13. Χρήσιμα βιντεάκια και ιδέες για aquascape για Δίσκους

  Στο τέλος, στο 4 αναφέρει για συγκάτοικους και λίτρα. Εκεί γράφεις ότι για συγκάτοικους και λίτρα έχεις ήδη αναφερθεί πιο πάνω, για αυτό σου παρέθεσα το πιο πάνω κομμάτι. Κατανοητο... και δεκτό το ενδεχόμενο παρουσίασης προβλήματος και τρόπου αντιμετώπισης του!
 14. Χρήσιμα βιντεάκια και ιδέες για aquascape για Δίσκους

  Όχι βέβαια. Δεν μιλάω για ζευγάρι ούτε για 1 μέτρο ενυδρειο. Αναφερομαι στα γραφόμενα σου σχετικά με τα ψάρια που θα μπορούσαν να ζήσουν με δίσκους.
 15. Χρήσιμα βιντεάκια και ιδέες για aquascape για Δίσκους

  Ουτε corydoras?
×