Jump to content

Spiros_61748

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Δημοσιευσεις

  18
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

Community Reputation

4 Neutral

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τα Ενυδρεία μου
  Reef 280lt

Previous Fields

 • Νομός
  Αργολίδας
 • Χώρα
  Hellas

Πρόσφατοι επισκέπτες

169 εμφανίσεις προφίλ
 1. Spiros_61748

  Προσπάθεια για Reef (Εντελώς Αρχάριος)

  Υπομονή και επιμονή λοιπόν για το επιθυμητό αποτέλεσμα. Βακτήρια ρίχνω σε κάθε αλλαγή, θα βοηθούσε αν έριχνα και ενδιαμεσά; Για τις ροές προσπαθώντας να βρω τη βέλτιστη θέση, έχω προσπαθήσει να βλέπω κίνηση στα χαμηλά κοράλλια. Δεν ξέρω πως αλλιώς να επιβεβαιώσω τη σωστή ροή. Επίσης αν αναφέρω οτι για όσο είναι κλειστά τα φώτα του ενυδρείου, οι αντλίες μπαίνουν σε night mode, δηλαδή χαμηλώνουν. Απ'ότι καταλαβαίνω τα μανιτάρια έπρεπε να τα είχα ξεφοσστωθεί πριν μπεί ο βράχος στο ενυδρείο. Τώρα με αυτά που διαβάζω δε ξέρω αν θα το τολμήσω. Σε κάθε περιπτωση ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Καλό βράδυ.
 2. Spiros_61748

  Προσπάθεια για Reef (Εντελώς Αρχάριος)

  Καλημέρα, μετά από σχεδόν δυο βδομάδες με χρήση Phosguard με αλλαγή κάθε 4 μέρες, μειώνοντας τη διάρκεια του φωτισμού κατά μια ώρα και καθαρίζοντας το σαμπ για να μειώσω τις εστίες νιτρικών πιστεύω ότι η διατομική έχει ελαττωθεί αλλά ακόμα υπάρχει. Συνεχίζοντας αυτές τις ρουτίνες, πόσο χρόνο περίπου θα χρειαστεί για να φύγει σε ικανοποιητικό βαθμό; Κανά μήνα ή παραπάνω; Και μια φωτογραφία για κρίνετε τα αποτελέσματα. Και κάτι άσχετο, τα μανιτάρια υπάρχει κάποιος τρόπος να τα ξεφορτωθώ; Νομίζω ότι πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα. Καλημέρα και πάλι.
 3. Spiros_61748

  Προσπάθεια για Reef (Εντελώς Αρχάριος)

  Νίκο, τα εν οίκω μη εν δήμω λένε, αλλά με τα γραφόμενά σου περιγράφεις ακριβώς την κατάσταση που επικρατεί στο σπίτι...και συνοψίζεται σε αυτό που έχεις υπερτονίσει... το ενυδρείο είναι μόνο δικό μου και όχι δικό μας... Στο δια ταύτα τώρα, σ'ευχαριστώ για τα καλά λόγια αλλά μη νομίζεις ότι επειδή ασχολούμαι περισσότερο διάστημα γνωρίζω κιόλας... Τάισμα με κατεψυγμένη κι εγώ μια φορά τη βδομάδα την επόμενη της αλλαγής, καθημερινά μια φορά ξηρή τροφή σε ποσότητα που μέσα σε 5 λεπτά το πολύ έχει φύγει και επίσης μια φορά την εβδομάδα βάζω φύκια της Ocean Nutrition που μέχρι το πρωί τα έχουν εξαφανίσει... Επίσης μια φορά την εβδομάδα κάνω target feed με reef snow τα κοράλλια. Αισθάνομαι ότι επειδή έχω χαμηλά το φωτιστικό δημιουργείται το θέμα της διατομικής. Τώρα θα μειώσω τη φωτοπερίοδο για να δω πως θα ανταποκριθεί το σύστημα αφού και τα κοράλλια που έχω δεν είναι τόσο απαιτητικά. Επίσης παρήγγειλα led από ebay για να αλλάξω τα κόκκινα και τα warm white. Αλήθεια εσύ πόσο ψηλά τα έχεις γιατί αν εγώ με ένα θεωρώ ότι έχω πολύ φως, πόσο μάλλον εσύ με δυο. Βέβαια εγώ νόμιζα ότι είχα πολύ φως με κάτι λεντοταινιες που είχα στην αρχή οπότε μη με παίρνεις και πολύ στα σοβαρά. Σε κάθε περίπτωση καλή συνέχεια και καλή δύναμη
 4. Spiros_61748

  Προσπάθεια για Reef (Εντελώς Αρχάριος)

  Είμαι ήρωας από άλλο πλανήτη...
 5. Spiros_61748

  Προσπάθεια για Reef (Εντελώς Αρχάριος)

  Πενία τέχνας κατεργάζεται...
 6. Spiros_61748

  Προσπάθεια για Reef (Εντελώς Αρχάριος)

  Και οι φωτογραφίες από το σαμπ... δεξιά που είναι το skimmer έρχεται το νερό και έχω και το αντιφωσφορο, μετά έχω χαετο με λίγο βράχο αεραντλία και θερμοστάτη μετά bubble trap όπου έχω βάλει δύο σφουγγάρια juwel carbo για άνθρακα και από πάνω ένα απλό σφουγγάρι και τέλος η αντλία επιστροφής. Το φως στη χαετο δουλεύει αντίστροφα από αυτό του ενυδρείου.
 7. Spiros_61748

  Προσπάθεια για Reef (Εντελώς Αρχάριος)

  Καλά αυτό για το σαμπ ξαναπέστο... και το καλύτερο είναι ότι με κλειστό το ντουλάπι δεν ενοχλεί και τους "εχθρούς" του ενυδρείου... Χαίρομαι που η κυκλοφορία φαίνεται καλή γιατί μέχρι να καταλήξω σ'αυτές τις θέσεις, κάθε απόγευμα είχε δοκιμές. Όντως τα κοράλλια δεν είναι απαιτητικά και τουλάχιστον για την ώρα δεν έχω σκοπό να προσθέσω τέτοια... Αλλαγές κάνω περίπου 40 λίτρα (λιγότερα ναι, περισσότερα όχι) εβδομαδιαίως, χρειάζονται περισσότερα λίτρα; Οπότε να ξεκινήσω με μείωση της φωτοπεριόδου από 9 σε 8 ώρες και βλέπω... Και αφού πιάσαμε το φωτιστικό, θα του αλλάξουμε τα φώτα στην κυριολεξία... Ήδη με τα κόκκινα που έχω καλυμμένα μου αρέσει περισσότερο αλλά χάνω σε watt άρα θα μπορούσατε να προτείνατε αλλαγές ώστε να μη χάνω σε watt και σε φάσμα αλλά να έχω και ένα λιγότερο λευκό - ξεπλυμένο αποτέλεσμα; Ευχαριστώ και πάλι.
 8. Spiros_61748

  Προσπάθεια για Reef (Εντελώς Αρχάριος)

  Όντως και εμένα μου αρέσει περισσότερο και όπως λες gmarbel, φώτισε ο τόπος!!! Δυστυχώς φοβάμαι ότι η διατομική θα με ταλαιπωρήσει. Από το βίντεο δεν φαίνεται καλά, αλλά όταν έκρυψα τα κόκκινα led, σα να υποχώρησε ελάχιστα. Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι όταν για 3-4 μέρες είχα χαμηλώσει τη φωτεινότητα για εγκλιματισμό των κοραλλιών, έδειχνε να υποχωρεί. Άρα πιστεύω ότι ευθύνεται η ένταση και το φάσμα του φωτισμού. Το θέμα είναι πως αντιμετωπίζεται αυτό γιατί αν χαμηλώσω την ένταση, μήπως μετά δεν επαρκεί ο φωτισμός; Παρόλο που η εικόνα του σαμπ θα με ντροπιάσει, θα ανεβάσω...
 9. Spiros_61748

  Προσπάθεια για Reef (Εντελώς Αρχάριος)

  @Digital ReasonReasonReasonRReRe @Digital Reason σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Μακάρι να καταφέρω να φτάσω έστω και λίγο το επίπεδο των ενυδρείων που βλέπω εδώ και μου τρέχουν τα σάλια...όχι τίποτα άλλο, αλλά θα σταματήσει να μου τη λέει και η γυναίκα μου!!! Η απόφαση για την κοραλινη με ταλαιπώρησε αλλά διάλεξα τη μέση οδό, την καθάρισα μέχρι τη μέση...την υπόλοιπη την κρύβει ο βράχος Η διατομικη με έχει κουράσει... την έχω από το τότε που έβαλα το sump, το οποίο είναι από plexiglass παρεμπιπτόντως, δηλαδή παραπάνω από έξι μήνες. Τώρα άλλαξα σε αντιφωσφορο αλουμινίου που πρότεινε και ο @gmarbel και περιμένω φως... αλήθεια πρέπει να τον αλλάζω κάθε τέσσερις μέρες; Αλλαγές κάνω ευλαβικά κάθε βδομάδα ακόμα και ελπίζω να συνεχίσω έτσι. Όσον αφορά τα ψαράκια φάνηκα αδύναμος, το παραδέχομαι... αλλά σίγουρα όταν έρθει η ώρα θα βρουν καλύτερο σπίτι. Και για να κλείσω το σεντόνι, ανέβασα ένα βιντεάκι για να δείτε την κυκλοφορία αν μπορείτε και να μου πείτε την άποψη σας για τον αν χρειάζεται κι άλλος κυκλοφορητής Ευχαριστώ και πάλι.
 10. Spiros_61748

  Προσπάθεια για Reef (Εντελώς Αρχάριος)

  Εγώ το ανοίγω, δεν ξέρω τι μπορεί να συμβαίνει... Πάντως το φωτιστικό είναι το populargrow 165w WiFi dimmable led αν το ψάξεις έτσι στο Google θα στο βγάλει και στο eBay και στο AliExpress λογικά... Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.
 11. Spiros_61748

  Προσπάθεια για Reef (Εντελώς Αρχάριος)

  @gmarbel θα μπορούσες να μου πεις με ποια led μπορώ να τα αλλάξω; Απο ebay; Εγώ πάντως για μια ώρα τη μέρα τα δουλεύω όλα στο φουλ. @niknik άρα το δίλημμα είναι ώφελος ή ομορφιά. Tough call...
 12. Spiros_61748

  Προσπάθεια για Reef (Εντελώς Αρχάριος)

  Δεν θα την καθάριζες επειδή τα οφέλη είναι περισσότερα ή επειδή δίνει μια πιο φυσική εικόνα στο ενυδρείο.
 13. Spiros_61748

  Προσπάθεια για Reef (Εντελώς Αρχάριος)

  Ναι γι αυτό το είπα... Δεν υπάρχει περίπτωση να αρπάξουμε καμία φωτιά έτσι;
 14. Spiros_61748

  Προσπάθεια για Reef (Εντελώς Αρχάριος)

  Phosguard it is. Θα το δοκιμάσω και μακάρι να βοηθήσει. Αυτό που λες για το πίσω τζάμι το καταλαβαίνω αλλά πολλές φορές ο χρόνος που έχω να ασχοληθώ με το ενυδρείο είναι λίγος οπότε επιλέγω να κάνω "σφαιράτες" αλλαγές νερού και τα υπόλοιπα μένουν πίσω. Σαλιγκάρια έχω και τα turbo και nassarius αλλά τα πρώτα είναι συνέχεια στο βράχο και στο τζάμι και τα δεύτερα είναι μέσα στην άμμο. Αστερία λέω να βάλω μόλις βγάλω μια γαρίδα αρλεκίνο που έβαλα για να καθαρίσει τις αστερίνες που έχουν κατακλύσει το ενυδρείο. Μήπως να καλύψω και τα κόκκινα led από το φωτιστικό; Θα βοηθούσε; @invisiblesurfer https://www.aliexpress.com/item/Stock-in-US-China-165w-WIFI-Dimmable-LED-Aquarium-Light-Full-spectrum-moonlight-aquarium-led-lighting/32831443500.html @niknik Η αλήθεια είναι οτι δημιουργήθηκε γιατί βαρέθηκα να καθαρίζω το πίσω τζάμι. Ύστερα την άφησα γιατί λέω κάνει καλό στο σύστημα. Εδώ και καιρό όμως, η γυναίκα μου με μπόλιασε με την αμφιβολία της ασχήμιας...είδα και φωτογραφίες απ' όταν ήταν καθαρό, ήρθε και η επισήμανση του @gmarbel και γι αυτό λέω να το τολμήσω αργά αλλά να την βγάλω.
 15. Spiros_61748

  Προσπάθεια για Reef (Εντελώς Αρχάριος)

  @gmarbel και πάλι ευχαριστώ για τη βοήθεια. Η κοραλίνη θα φύγει γιατί όντως αισθητικά δεν είναι ωραία απλά επειδή ο καθαρισμός του πίσω τζαμιού είναι πιο μπελαλίδικος, το αμέλησα! Ομολογουμένως σε σχέση με την απογοήτευση του πρώτου καιρού τώρα βλέπω μια πρόοδο (όχι μεγάλη αλλά τουλάχιστον υπάρχει) οπότε αυτό με ευχαριστεί και γι αυτό θεώρησα ότι από άποψή ροής και φωτισμού είμαι σε καλό δρόμο. Για την ακρίβεια πιο πολύ θα με ενδιέφερε να φύγει η διατομική που και αυτή χαλάει αισθητικά το αποτέλεσμα και να σταθεροποιηθώ σε αυτή την καλή κατάσταση με τα υπάρχοντα κοράλλια και στη συνέχεια βλέπουμε. Το Seachem PhosGuard είναι αντιφώσφορος αλουμινίου; Θα προσπαθήσω να ανεβάσω βιντεάκι για να φανεί η ροή πάντως.
×

Important Information

Πολιτική απορρήτου και Όροι χρήσης