Jump to content

revolution1925

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Content Count

  160
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

revolution1925 last won the day on August 2 2017

revolution1925 had the most liked content!

Community Reputation

88 Excellent

1 Follower

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τα Ενυδρεία μου
  φυτεμενο 200 λιτρα
  νανο reef

Previous Fields

 • Νομός
  Πέλλης
 • Χώρα
  Hellas

Recent Profile Visitors

525 profile views
 1. revolution1925

  new nano reef

  Εγώ προσωπικά όταν το δούλευα το είχα βάλει όπως ακριβώς ήρθε. Είχα δοκιμάσει και τους τρεις τρόπους που γράφει στο manual και καλύτερος μου φάνηκε ο τρόπος που έρχεται το σκιμερακι. Τώρα μην με ρωτάς γιατί δεν θυμάμαι!! Το εξάρτημα που τραβάει απ την επιφάνεια ήταν καλή φάση αλλά εγώ το είχα σε ένα 60αρι ενυδρείο και μου έπιανε πολύ χώρο! Βασικό πράγμα που κατάλαβα είναι ότι είναι πολύ ευαίσθητο στην στάθμη του νερού. Πράγμα που δεν συμβαίνει με το 9004 που δουλεύω τώρα. Φαντάζομαι έχει να κάνει με το μέγεθος του Σκιμερ δεν ξέρω. Πάντως θες σταθερή στάθμη νερού για να δουλεύει καλά και να είναι και όσο πιο αθόρυβο γίνεται. Η σωστή τοποθέτηση του Σκιμερ είναι το μέγιστο στο σημάδι που έχει πάνω στο Σκιμερ και η μικρότερη 2cm κάτω απ την γραμμή. Αυτή είναι η απάντηση που μου έδωσε η tunze σε mail που τους είχα στείλει. Ότι άλλο θες με ρωτάς!
 2. revolution1925

  60L nano reef

  Εγώ τα kessil τα έχω στα 25 εκατοστά απ την επιφάνεια του νερού. Βέβαια έχω τα 160 που είναι πιο μικρά. Πρόσεχε πολύ με τα kessil!! είναι πολύ δυνατά φωτιστικά και δεν φαίνονται στο μάτι! Ξεκίνα με πολύ λίγο intensity και αν χρειαστεί (που δεν θα χρειαστεί) ανεβάζεις. Όταν λέμε λίγο εννοούμε λίγο.! Γνώμη μου πάντα! Καλή αρχή!
 3. revolution1925

  Ασχετος και 80λιτρα Θαλασσινο

  Ζωανθους φαίνονται. Μπορείς να βγάλεις μια φώτο με άσπρα φώτα για σιγουριά?
 4. revolution1925

  Nano reef cube

  Ρίχνω περίπου μισό νιτρικό την μέρα. Παίρνω μετρήσεις και καταγράφω καθημερινά τι μου γίνεται. Γιατί λες ότι είναι επικίνδυνο?
 5. revolution1925

  Nano reef cube

  Κοντά είμαστε.! Ρίχνω συστηματικά νιτρικό κάλιο για να αυξήσω τα νιτρικά και ήδη βλέπω αποτελέσματα στο ενυδρείο. Σιγά σιγά καθαρίζει.!
 6. Πολύ ωραίο να το χαίρεσαι! Τι φωτιστικό δουλεύεις?
 7. revolution1925

  Αρχάρια σε πανικό

  Πάντως εγώ στην φώτο δεν το βλέπω για τιγρακι. Μπορείς να βγάλεις μια καλύτερη φώτο να ξέρουμε ακριβώς για τι ψάρι μιλάμε? Εγώ θα διαφωνήσω με τον φίλο theodor και θα σου πω ότι τα 20 λίτρα είναι ακατάλληλα για οποιοδήποτε είδος ψαριού. Φιλικά πάντα και χωρίς να θέλω να παρεξηγηθώ!
 8. Το σκουλήκι το βρήκες? Το έβγαλες?
 9. Άμα είναι αυτό που σου έστειλα (που σου εύχομαι να μην είναι) δεν παίζει να το δεις ποτέ! Διάβασε λίγο για το ζωντανό!
 10. revolution1925

  Nano reef cube

  Καλημέρα φίλε και ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Το ενυδρείο μετακόμισε σε ένα κύβο πάλι 160λιτρα μεικτά. Περνάω μια φάση με διατομικη, κυανο αυτόν τον καιρό και μόλις με το καλό περάσει θα κάνω μια παρουσίαση να δούμε το καινούργιο σύστημα!
 11. revolution1925

  το πιρανχο-reef μου (!)

  Τυχερός που μπόρεσα να το δω από κοντά πολλές φορές. Πραγματικά ωραίο ενυδρείο παιδιά! Δεν δείχνει την ομορφιά του απ τις φώτο. Το ενυδρείο είναι κουκλί! Φίλε τα είπαμε και τα λέμε και από κοντά. Καλή αρχή στο καινούργιο εγχείρημα!
 12. revolution1925

  Δεν πιστευω να ειναι ζοα pox...

  Furan-2 από ότι έχω διαβάσει γιατί είχα το ίδιο πρόβλημα. Δεν θυμάμαι ακριβώς οδηγίες αλλά αν ψάξεις θα βρεις. Εγώ τελικά δεν έκανα τίποτα και έστρωσαν μόνα τους. Στο ενυδρείο εκείνο τον καιρό οι τιμές μου ήταν τέλειες. Δεν ξέρω αν έπαιξε και αυτό τον ρόλο του. Επίσης θα πρότεινα να ανεβάσεις λίγο το μαγνήσιο γύρο στο 1400
 13. revolution1925

  Nikos Rsm 250

  2 μήνες είναι λίγος καιρός για να μπορείς να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα! Πιθανών όλα αυτά που περνάς να είναι φυσιολογικά και να φύγουν με τον καιρό! Παίξε λίγο με τους κυκλοφοριτες ώστε να βλέπεις ότι έχεις παντού κυκλοφορία. Θεωρητικά στα σημεία που έχεις το κυανο η κυκλοφορία είναι μικρότερη. Αυτό θα το δεις μόνος σου! Στην ανάγκη μιας που δεν έχεις ακόμα κοράλλια βάλε τον έναν κυκλοφοριτη να βαράει πάνω στον βράχο να καθαρίσει! Ναι αύξησε βακτήρια θα βοηθήσουν! Γενικά εγώ με τα special blend δεν τα πάω και πολύ καλά! Αλλά οι περισσότεροι λενε τα καλύτερα οπότε εσύ κρίνεις. Δοκίμασε και microbacter7 αν έχεις την οικονομική δυνατότητα! Αντιφωσφορο φουλ και αν μπορείς να τον αλλάζεις και στις 15 μέρες καντο! Ο νεκρός σου βράχος σίγουρα θα πετάει ακόμα φωσφορικά οπότε θα σε βοηθήσει πολύ! Βάλε και παραπάνω απ την προτεινόμενη δοσολογία τον πρώτο καιρό! Τάιζε λιγότερο! Νόμος! Όσο φαΐ νομίζεις ότι θέλουν, ρίχνε το μισό! Μην αφήνεις τις αλλαγές σου! Τακτικές αλλαγές νερού και υπομονή! Όπως σου είπα και στην αρχή 2 μήνες είναι λίγος καιρός και ακόμα περνάς τα φυσιολογικά πράγματα! Μην τρελενεσαι και μην ανχωνεσαι! Σωστές αλλαγές, σωστή συντήρηση και όλα θα πάνε καλά! Να σαι καλά και να το δεις όπως το θες!
 14. revolution1925

  Nikos Rsm 250

  Καλός ήρθες και καλή αρχή! Πόσο καιρό τρέχει το ενυδρείο? Για αρχή ανέβασε το μαγνήσιο στο 1400 περίπου. Το ενυδρείο σου δείχνει να έχει πολλά θρεπτικά. Προσπάθησε να ρίξεις τα νιτρικά γύρω στο 5 με συχνότερες αλλαγές. Αύξησε λίγο την κυκλοφορία (ειδικά εκεί που βλέπεις κυανό) να μην έχεις νεκρά σημεία. Πιο επιθετική χρήση αντιφωσφορου έχω να προτείνω η αν δεν δουλεύεις αντιφωσφορο καλό θα ήταν να βάλεις. Επίσης επιθετική χρήση βακτηρίων θα έκανε καλό. Χαλάρωσε λίγο τα τάισματα σου μέχρι να πέσουν τα θρεπτικά σου. Αν κάνεις και κάποιες συχνότερες αλλαγές θα καθαρίσεις σε λίγο καιρό! Υπομονή και σωστά βήματα! Πολύ μου αρέσει το ενυδρείο σου και σαν κατασκευή και σαν aquascape! Με το καλό να το δεις γεμάτο με κοράλλια!! Στα αριστερά του ενυδρείο βλέπω ότι έχεις παράθυρο. Πρόσεχε λίγο αν το βλέπει ο ήλιος για τυχών ανεβάσματα θερμοκρασίας!
 15. revolution1925

  iN Da MiX !!! Το ReEf μΟυ !i!

  Εγώ τις δικές μου, άλλο είδος βέβαια, (rock flower anemone) όταν χρειάστηκε να τις κουνήσω τις 'φυσουσα' με μια μεγάλη πιπετα στο πόδι τους. Κάνα τέταρτο βέβαια μου έπερνε αυτή η διαδικασία αλλά ξεκολουσαν. Και με ένα φιλτρακι με μικρή ροή μπορείς να το κάνεις. Ρίχνεις την ροή στο πόδι τους και ξεκόλλα ε μετά από λίγο!
×