Jump to content

Constantinos_S

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Δημοσιευσεις

  496
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

Community Reputation

181 Excellent

7 Ακόλουθοι

Σχετικά με το μέλος Constantinos_S

 • Γενέθλια July 12

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τα Ενυδρεία μου
  35Lt Betta Splendens x2
 • Τοποθεσία
  Αθηνα

Previous Fields

 • Νομός
  Αττικής
 • Χώρα
  Hellas

Πρόσφατοι επισκέπτες

462 εμφανίσεις προφίλ
 1. φθορά ουράς σε νέο μονομάχο

  Υ. Γ. Είμαι διχασμένος γι όλο αυτό το πράγμα που έχει καλύψει τα πάντα στο ενυδρείο σου. Σε κάποια σημεία και σε κάποιες φώτο μου κάνει και για κυανοβακτηριο. Όπως και να έχει επηρεάζει την ποιότητα του νερού σου. Όσες θεραπείες και να κάνεις με όσα φαρμακα εάν δεν αλλάξει η ποιότητα του νερού θα είναι άσκοπες κατ'εμέ.
 2. φθορά ουράς σε νέο μονομάχο

  @Stergios Liapis πάντα φιλικά και καλό προαιρετα θέλω να κάνω κάποιες παρατηρήσεις. Όλα έχουν να κάνουν αρχικά με την ποιότητα του νερού σου. Στις φωτογραφίες έτσι όπως διακρίνω εγω, δεν φαίνεται καλή ποιότητα νερού. Αυτό έχει να κάνει με το ποσό σχολαστικός είσαι στην συντήρηση του ενυδρειου, καθώς και στην δυνατότητα φίλτρανσης. Εγώ προσωπικά θα ξεκινούσα με έναν καλό σταδιακό καθαρισμό του ενυδρείου ώστε να βελτιώσεις την ποιότητα του νερού σου. Αυτή η καφέ μπιχλα (mulm) ναι μεν μπορεί να αποτελέσει εξαιρετικό λίπασμα για τα φυτά αλλά εάν συσσωρευτει αποτελεί και έστια μικροβίων. Ένας απλός τραυματισμός και κακή ποιότητα νερού αρκεί για να ξεκινήσει το Fin Rot. 1. Θα σου πρότεινα λοιπόν μικρή σκουπα βυθού έτσι ώστε να τραβήξεις τουλάχιστον επιφανειακά όλη αυτη την μούργα που έχει μαζευτεί πάνω στα φυτά και στο υπόστρωμα με διαδοχικές μικρές αλλαγές νερού μέρα παρά μέρα στην ίδια θερμοκρασία της τάξεως του 10% για να μην στρεσαριστει το ψάρι. 2. Προσωπικά πάλι δεν θα χρησιμοποιούσα κανένα από τα παραπάνω φίλτρα. Από ότι κατάλαβα έχεις ανοιχτό ενυδρείο και θα ήταν πιο καλό να πας σε εξωτερικό κρεμαστό φίλτρο έτσι ώστε να έχει ακόμα περισσότερο χώρο το ψάρι και καλύτερη φίλτρανση στο ενυδρείο σου με περισσότερο βιολογικό υλικο και με ροή που να ρυθμίζεται για να μην τον ενοχλεί το κολύμπι. 3. Στις αλλαγές νερού χρησιμοποίησε κάτι με Aloe Vera όπως της API το Stress Coat που βοηθάει στην ανάπλαση. 4. Εάν τον ταΐζεις φυλλαράκια, άλλαξε το σε pellets σε συνδυασμό με κατεψυγμένη τροφή. Πάρε βιταμίνες που βοηθούν το ανοσοποιητικο του ψαριού και βοηθούν και αυτές στην ανάπλαση. (Vitachem Freshwater η οποίες άλλες βρεις) 5. Εάν με όλα τα παραπάνω δεν δεις κάποια βελτίωση αναγκαστικά πας φαρμακευτικά πλέον. Είναι αναγκαίο να βελτιώσεις την ποιότητα του νερού σου. Προμήθευσου και τεστ για νιτρώδη και αμμωνία για να ξέρεις που πατάς ειδικά μετά την αλλαγή του φίλτρου. Όπως το βλέπω στις φώτο έχεις να κάνεις δουλίτσα, αλλά σιγά σιγά θα τα καταφέρεις. Σαν φίλτρο της ίδια εταιρίας που κοιτάζεις θα σου πρότεινα αυτό: http://aquariumshop.gr/shop/eksoplismos-enydreiou/aquael-versamax-fzn-mini/ ή αυτο: https://petshop.gr/kataskeyastes/sunsun-hang-on-filter Και τα δύο, με μια μικρή τροποποίηση χώρανε και σφουγγάρι και βιολογικό υλικό και ενυδρείακο βαμβάκι.
 3. Προβλήματα αρχής

  Χωρίς να είμαι απόλυτα ειδικός στον φωτισμό όλα εξαρτώνται από διάφορους παράγοντες. Για ποσα λίτρα μιλάμε; Εάν έχεις εύκολα ή δύσκολα φυτά, παροχή διοξειδίου η όχι, εάν έχεις ενεργό υπόστρωμα η όχι, εάν ρίχνεις λίπασμα σε υγρή μορφή η οχι. Εγώ προσωπικά δεν βλέπω το Java Fern σου να έχει κάτι. Από την Egeria Densa να περιμένεις ένα αρχικό "λιώσιμο" από την στιγμή που τα φυτά σου εγκλιματιζονται. Αυτά τα φυτά με εξαίρεση την Cuba που βλέπω δεν έχουν υψηλές απαιτήσεις σε φωτισμό. Ούτε το Moss, ούτε το Fern, ούτε η Densa. Εγώ προσωπικά όπως το βλέπω, δεν θα πείραζα ακόμα κάτι στον φωτισμό σου, και θα άφηνα το ενυδρείο να κυλήσει μόνο του για να κάνει και τον κύκλο που χρειάζεται. Τα φυτά θα σου δείξουν στην πορεία εάν κάτι πάει λάθος και εάν πρέπει να διορθώσεις κάτι. Εν κατακλείδι δεν βλέπω ούτε εγώ κάτι τόσο σοβαρό που να χρειάζεται άμεση αντιμετώπιση. Ο μυκητας φεύγει με αλλαγές νερού, οδοντοβουρτσα και έναν σωλήνα για να τον τραβάς. Οι λαθρεπιβατες όπως σου είπα θέλουν προσοχή να μην ξεφύγει ο πλυθησμος τους. Τα περί διοξειδίου δεν τα ξέρω γιατι χρησιμοποιώ Excel.
 4. Προβλήματα αρχής

  Το συγκεκριμένο που βλέπω στην φώτο δεν νομίζω ότι χρειάζεται να κάνουν sex. Είναι ερμαφρόδιτα και γεννούν αυγά για την πλάκα τους.
 5. Dropsy και καθαρισμός ενυδρείου

  @natateo σκουπα βυθού μπορεί να γίνεται και κάθε εβδομάδα απλά όχι σε όλη την επιφάνεια του υποστρώματος. 1/4 του συνόλου του υποστρώματος κάθε εβδομάδα είναι αρκετό χωρίς να διαταραχτεί η βιολογία του ενυδρείου. Εάν δε είναι φυτεμένο, τότε πολύ κοντά στις ρίζες των φυτών μπορεί να γίνει επιφανειακά μια σκουπα βυθού.
 6. Προβλήματα αρχής

  Ταπεινή μου άποψη, θα συνιστούσα πολύ προσοχή με τους λαθρεπιβατες. Ναι μεν είναι χρήσιμοι αλλά όταν βρουν κατάλληλες συνθήκες γίνεται έκρηξη πλυθησμου με αποτέλεσμα να καταλάβουν όλο το ενυδρείο. Εάν δεις 5 μετρημένους με τα φώτα ανοιχτά, υπάρχουν άλλοι 50 που περιμένουν να κλείσουν τα φώτα για να βγουν στην επιφάνεια από το υπόστρωμα. Εγώ έκανα το λάθος και λυπήθηκα 3 - 4 που είδα και τους άφησα, για τους επόμενους 2 μήνες έβγαζα γύρω στους 30 με το χέρι + άλλους τόσους που τους ξεπαστρεψαν 3 Assasin Snails που έβαλα μέσα. Εν κατακλείδι ναι μεν είναι χρήσιμοι και από αυτούς μπορείς να καταλάβεις την ποιότητα του νερού σου αλλά εάν βρουν πρόσφορο έδαφος πολλαπλασιαζονται ραγδαία.
 7. Dropsy και καθαρισμός ενυδρείου

  Δεν θα τα ξανά έβαζα και μετά την θεραπεία για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο σε περίπτωση που θελήσω να ξαναβάλω ψάρι. Επειδή στην προκειμένη περίπτωση δεν ξέρουμε ακριβώς τι προκάλεσε το Dropsy για να είμαι σίγουρος, οποιοσδήποτε ζωντανός οργανισμός ζούσε στο ενυδρείο κατά την περίοδο του Dropsy, θα φρόντιζα να τον απομακρύνω οριστικά έτσι ώστε να μην υπάρχει κάποιος ξενιστής για οποιοδήποτε παθογόνο και επαναμολυνθει το ενυδρείο μου. Δεν ξέρω εάν αυτό θα ήταν 100% το σωστό πραγμα να κάνω αλλά σίγουρα μου φαινεται 100% πιο ασφαλές από το να πάρω ρίσκο.
 8. Dropsy και καθαρισμός ενυδρείου

  Το Dropsy είναι το τελικό αποτέλεσμα μιας ασθένειας. Κάτω από αυτό προυπαρχει κατι άλλο το οποίο ταλαιπωρούσε το ψάρι καιρό και απλά κατέληξε σε Dropsy. Αυτό που θα έκανα εγώ προσωπικά, δεν θα άφηνα κανένα άλλο ζωντανό μέσα στο ενυδρείο έτσι ώστε να μην υπήρχε ξενιστής για κανένα παθογόνο βακτήριο για τουλάχιστον 2 εβδομάδες και θα ξεκινούσα θεραπεία με κάτι πιο ήπιο από Bactopur όπως το Esha 2000 έτσι ώστε να μην χαλάσω την βιολογία του ενυδρείου και του φίλτρου μου. Το Esha 2000 κάνει και για περίπτωση Dropsy και καλύπτει μια ευρεία γκάμα ασθενειων αλλά λειτουργεί και ως αντισηπτικό. Παράλληλα θα μετέφερα το βιολογικό υλικό από το ένα φίλτρο στο άλλο, θα έβαζα τροφή σε δίχτυ για να συντήρησω την βιολογία η ακόμα και να την ενισχύσω έως ότου τελειώσω την 7ημερη θεραπεία με το Esha 2000. Τέλος θεραπείας, μετρήσεις να δω ότι όλα είναι OK, μεγάλη αλλαγή νερού και προσθήκη άνθρακα για κάνα 3ημερο να μαζέψει το φάρμακο, καλού κακού τα Apple Snails δεν θα τα ξανά έβαζα μέσα εφόσον ο κύκλος αποστείρωσης έχει ολοκληρωθεί.
 9. Περιεργος μονομαχος..

  Εμένα προσωπικά δεν μου κάνει εντύπωση. Είναι όντως στον χαρακτήρα του μονομάχου και την περιοχή που οριοθετεί. Έχω διαβάσει πολλές περιπτώσεις μονομάχων που λόγω αναβάθμισης ενυδρείου σε περισσότερα λίτρα ήταν λιγότερο δραστήριοι ή σταμάτησαν να φτιάχνουν φωλιές. Σε έναν από τους δικούς μου, όσο τον είχα σε 17 λίτρα πήγαινε περα δώθε σαν παλαβό, ήταν πολύ δραστήριος και έκανε τεράστιες φωλιές κάθε εβδομάδα. Αμέσως μετά την αναβάθμιση του σε 37 λίτρα παρατήρησα ότι σταμάτησε πλέον να είναι πολύ δραστήριος ασχέτως εάν έχει άπλετο χώρο και σταμάτησε να κάνει φωλιες. Έχει το κλασσικο σημείο του σε μια γωνια του ενυδρείου στην οποία αράζει τις πιο πολλές ώρες τις μέρας. Αντέ το πολύ να κάνει καμια 10αρια βόλτες γύρω γύρω το ενυδρείο για να δει ότι όλα είναι καλά και να κάνει λίγο flaring στα Assassin Snails και φυσικά για να φαει. Σε αντίθεση με τους άλλους 2 που έχω, που από την αρχή μπήκαν σε 37 λίτρα έκαστος και κόβουν βόλτες ασταμάτητα. Ίσως για κάποιους μονομάχους, έχοντας συνηθίσει σε πιο περιορισμένο χώρο, ο άπλετος χώρος τους δημιουργεί στρες και ανασφάλεια γιατί έχουν μεγαλύτερη περιοχή να οριοθετησουν και να προφυλαξουν. Αυτό για μένα προσωπικά είναι και μια απαντηση σε όσους κατά καιρούς κάνουν λες και τους σκότωσες την μανα επειδή έβαλες έναν μονομάχο σε 20 και 25 λίτρα...Ναι μεν οι συνθήκες είναι πιο ευμεταβλητες αλλά ΙΣΩΣ αυτός ο χώρος για κάποιους μονομαχους τους δημιουργεί μια αίσθηση ασφάλειας και πιο εύκολης οριοθέτησης του χωρου, σε αντίθεση με τα 60 ή και 100 λίτρα που οι συνθήκες δεν είναι ευμεταβλητες εύκολα ΑΛΛΑ ο μεγάλος χώρος τους δημιουργεί stress και περιοριζόνται σε ένα μικρό κομμάτι του ενυδρείου...
 10. Τα φυτά....ακούνε!

  Όχι τα παιδιά δεν ηταν 24 ώρες από πάνω. Αυτό που λέει στο video είναι ότι κάποια από τα σχόλια των παιδιών, είτε αρνητικά είτε θετικά, είχαν ηχογραφηθεί και παιζοντουσαν σε λούπα.
 11. Αναποφασιστος με τιμή ΝΟ2

  Σε ευχαριστώ πολύ!
 12. Αναποφασιστος με τιμή ΝΟ2

  Το δοκίμασα κάτω από λάμπα φθορίου αλλά και πάλι δεν έβγαζα άκρη. Θα το επαναλάβω και αύριο το πρωί σε φως ημέρας να το σιγουρεψω.
 13. Τα φυτά....ακούνε!

  Εγώ πιστεύω ότι τα φυτά και ακούνε και νιώθουν από προσωπική εμπειρία. Αν και δεν το έχω πολύ με την κηπουρική και με τα φυτά κάποια στιγμή σε μια έκθεση φυτών αγόρασα το δικό μου προσωπικό μικρό παχύφυτό, η πωλήτρια μου είπε ότι κάποια στιγμή θα ανθίσει αλλά θα αργήσει πολύ να βγάλει λουλούδι. Ήταν περίοδος που τότε εξερευνούσα την πλευρά του Reiki, οπότε αποφάσισα να κάνω ένα πείραμα. Πήρα το παχύφυτό στο μικρό του γλαστρακι και επικέντρωσα την σκέψη μου και την ενέργεια μου πάνω του "λέγοντας" του νοητά ότι "θα σε φροντίσω" ακουμπώντας τα φύλλα του. Το επόμενο πρωί είχε βγάλει βολβο που πήγαινε για ανθό...Δεν το πίστευα, προσπαθούσε το μυαλό μου να επεξεργαστεί τι συνέβη. Πλέον είναι σε μια τεράστια γλάστρα αφού η ανάπτυξη του ήταν ραγδαία και ακάθεκτο συνεχίζει. Η δύναμη της ενέργειας ή του συναισθήματος που εκπέμπουμε έχει αντίκτυπο παντού γύρω μας και η φύση το ανταποδίδει.
 14. Αναποφασιστος με τιμή ΝΟ2

  Και μένα με μπέρδεψε πολύ! Δεν ήξερα εάν ειναι 0 ή 0,5 την μία το έβλεπα έτσι την άλλη αλλιώς και έλεγα τι στο καλό αχρωματοψία έχω; Οπότε θα το κάνω αύριο το πρωι όπως είπες, θα βάλω και μια φωτο για να είμαι σίγουρος και να μου το επιβεβαιώσετε και εσείς.
 15. Παρουσιάσεις Μονομάχων

  Χαχαχα εάν φυσάει λέει, είδα και έπαθα για να τον τραβήξω μια σταθερη φωτογραφία! Κάνει σαν παλαβός μόλις πλησιάζω λίγο γιατί ξέρει πως σύντομα τον περιμένει λιχουδιά.
×